Zo'n 800 kilometer ten oosten van het continent Afrika liggen de Seychellen. Een archipel van 115 eilanden met de grootste biodiversiteit van de Indische oceaan. Koraalriffen in kristalhelder water, bontgekleurde vissen, schildpadden, dolfijnen, exotische vegetatie en bijzondere diersoorten op het land vormen een fragiel ecosysteem. Je kunt je op de Seychellen bij het Marine and Terrestrial Conservation project van GVI meehelpen om onderzoek te doen naar de vis- en koraal stand zodat ook in de toekomst deze adembenemende onderwaternatuur behouden blijft! Daarnaast kun je ook gaan helpen bij de bescherming van de natuur op de eilanden zelf. Hadden we trouwens al gezegd dat het hier werkelijk een paradijsje op aarde is? Let’s make memories!
Het vrijwilligerswerk van het Marine project bestaat vooral uit onderzoekswerk onder water, je moet dan ook in het bezit zijn van een duikdiploma. Je verzamelt gegevens over het koraal, de visstand, plankton en specifieke diersoorten als zeeschildpadden en kleine zeedieren. Het onderzoek vind plaats vanaf Mahe. Het zijn lange werkdagen, maar je hebt zeker ook de mogelijkheid om de eilanden verder te verkennen!
Enthousiast over de Seychellen maar geen duiker? Geen probleem! Bij de Terrestrial Expedition help je mee met de bescherming van de natuur vanaf het land of de oppervlakte van het water. Je gaat als vrijwilliger aan de slag in de bossen en op de stranden. Maar zal je tijd doorbrengen op een boot of al snorkelend in het water. Afhankelijk van het seizoen heb je de kans om schildpadden, walvishaaien, manta rays en dolfijnen te zien. Het meeste onderzoek tijdens de Terrestrial Conservation Expedition vindt plaats op Curieuse Island.
Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:
Is dit iets voor jou*? Kijk dan voor alle details op de site van GVI:
*boekingen voor de reizen van GVI gaan rechtstreeks via deze organisatie.
Het team van GVI wil je hier graag persoonlijk over informeren. Daarom brengen we je graag, geheel vrijblijvend, in contact met het team van experts. Zo kan je zo goed mogelijk inschatten of dit echt iets voor jou is. Vinden we heel belangrijk! Als je interesse hebt, mail dan even de volgende gegevens naar info@activityinternational.nl met in de titel Seychellen:
Op de Seychellen kun je kiezen uit twee projecten: het Marine Expedition (beschermen van onderwaterwereld) en het Terrestrial Expedition (bescheming van de natuur op en rond de eilanden). We zullen hieronder uitleggen wat beide projecten inhouden.
Marine Conservation Expedition
Het vrijwilligerswerk bestaat vooral uit onderzoekswerk onder water. Je verzamelt gegevens over het koraal, de visstand, plankton en specifieke diersoorten als zeeschildpadden en kleine zeedieren. Het onderzoek vind plaats vanaf Mahe. Het zijn lange werkdagen, maar je hebt zeker ook de mogelijkheid om de eilanden verder te verkennen! Voor deze optie moet je in het bezit zijn van duikdiploma (PADI Open Water of iets vergelijkbaars ) én je moet ook enige duikervaring hebben
Om optimaal van start te gaan bestaan de eerste twee weken vooral uit een cursus/training. Onderwerpen zijn o.a.:
Doel van het vrijwilligerswerk
Koraalriffen worden wereldwijd bedreigd door hogere zee temperaturen, (illegale) visserij en het toerisme. In samenwerking met onze partnerorganisatie GVI werk je voor de lokale overheid en diverse lokale NGO’s op het gebied van natuurbescherming. Je doet mee aan onderzoek naar de conditie van het koraal en de visstand en je verzamelt gegevens die gebruikt worden voor het ontwikkelen van beleid voor natuurbescherming.
Het werk wordt toegewezen door de organisatie. De taken rouleren, zodat je afwisselend werk doet. Je werkt 5 tot 6 dagen per week en maakt 6 tot 10 duiken per week. De dagen kunnen lang en vermoeiend zijn; het is belangrijk dat je fit bent! Naast het onderzoekswerk besteed je ook regelmatig tijd aan onderhoud van materiaal en andere groepstaken, zoals koken en schoonmaken.
Terrestrial Conservation Expedition
Enthousiast over de Seychellen maar geen duiker? Geen probleem! Bij de Terrestrial Expedition help je mee met de bescherming van de natuur vanaf het land of de oppervlakte van het water. Je gaat als vrijwilliger aan de slag in de bossen en op de stranden. Maar je gaat ook tijd doorbrengen op een boot of al snorkelend in het water. Afhankelijk van het seizoen heb je de kans om schildpadden, walvishaaien, manta rays en dolfijnen te zien. Het meeste onderzoek tijdens de Terrestrial Conservation Expedition vindt plaats op Curieuse Island.
Het doel van dit project
Het programma en het onderzoek focust zich vooral op:
Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met the Seychelles Centre for Marine Research & Technology, the Marine Conservation Society of the Seychelles en de Marine Parks Authority.
Je werkt 5 tot 6 dagen per week. De dagen kunnen lang en vermoeiend zijn; het is belangrijk dat je redelijk fit bent! Naast het onderzoekswerk besteed je ook regelmatig tijd aan onderhoud en andere groepstaken, zoals koken en schoonmaken van het basiskamp waar je verblijft.
Voor de actuele prijzen kijk je op:
Inbegrepen bij de prijs
Niet inbegrepen
Voor startdata zie:
De onderzoeksstation op de Seychellen is een vrij eenvoudig onderkomen en behoorlijk afgelegen. Het heeft een slaapzaal waar 10 mensen kunnen slapen (zowel mannen en vrouwen). De douche- en was faciliteiten zijn wel gescheiden. Er is schoon drinkwater aanwezig evenals stromend water en 24 uur elektriciteit. Er is ook een koelkast aanwezig maar deze is alleen voor gemeenschappelijk gebruik. Er is een mogelijkheid om je kleding te wassen (met de hand). Zelf biologisch afbreekbaar wasmiddel en knijpers meenemen.
De maaltijden worden gezamenlijk genuttigd en per toerbeurt gekookt. Voor de ingrediënten wordt gezorgd. Het avondeten en de lunch zijn simpel maar voedzaam met veel groente, pasta, rijst, bonen en fruit. Vis of vlees staat één of twee keer per week op het menu. Het ontbijt bestaat vaak uit pap met fruit en heel af en toe uit pannenkoeken of muesli.
Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal. Voor de Marine Expedition moet je minimaal het PADI (of vergelijkbaar) Open Water Diver duikcertificaat hebben en enige duikervaring. Je ontvangt je voor vertrek studiemateriaal (over koraal en vissoorten) en deze moet je bestudeert hebben voordat je aan dit project kunt beginnen.
Verder moet je beschikken over een  goede gezondheid en fysieke fitheid om te kunnen duiken (als je een mogelijke medische beperking hebt, zoals astma, moet je een doktersverklaring overleggen). En verder: interesse in de natuur, een flexibele houding en aanpassingsvermogen, inzet, kunnen samenwerken. Enige reiservaring kan handig zijn. Een reisverzekering met dekking voor avontuurlijke sporten (duiken tot 30 meter diep) is verplicht.
Activity International biedt veel verschillende vrijwilligersprojecten aan in het buitenland. Daarbij werken wij met verschillende fijne en betrouwbare partnerorganisaties. Erg belangrijk voor ons! GVI is daar één van. Ook zij hebben jarenlange ervaringen met vrijwilligersprojecten (en stages) in het buitenland. En dat zie je terug in de manier waarop zij projecten aanbieden, met vrijwilligers omgaan en met respect én de juiste bedoelingen willen samenwerken met de lokale bevolking.
Hieronder vind je meer (Engelstalige) informatie over de organisatie GVI zodat je een idee krijgt waarom wij het zo fijn vinden om met deze organisatie samen te werken. Kwaliteit zoals wij dat graag zien!
GVI – Global Vision International
These are our projects… Because we own and operate almost all of our own projects, you know that they make a real and long-term positive difference. You are able to expect the same high quality level of support, safety, training and service from each programme.
We take health and safety more seriously… Feel free to stack any other organisation’s health and safety protocols and procedures against ours. We’re confident ours are more comprehensive.
We are recognised as the best in volunteering… Virgin Holidays Responsible Tourism Awards declared GVI as the world’s best organisation to volunteer with for 2011. According to the award committee: “GVI impressed the judges with the scale of their impacts on the ground. Placing 3,500 volunteers annually in 60 countries, GVI teaches over 10,000 people each year on six continents.”
We work with some of the most respected and well-known organisations in the world… We work with some of the top and most prominent conservation and community development organisations in the world. To name just a few; Rainforest Concern, The Jane Goodall Institute, South African National Parks, Kenyan Wildlife Service, The Dian Fossey Gorilla Fund, World Society for the Protection of Animals (WSPA), 350.org and The Whale and Dolphin Conservation Society.
A proven track record… Since we began in 1997, we have sent over 10,000 volunteers to work on our projects all over the world. The vast majority describe their experience with us as life-changing with over a 95% approval rating from our volunteers.