single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mijn tijd in Australië - Lauren

Lauren is een half jaar au pair in Australië geweest via Activity International. Ze zat bij een gastfamilie op een uurtje rijden van Melbourne. Niet slecht!  Na terugkomst heeft ze voor ons een verslagje geschreven over deze mooie tijd. Dankjewel voor je reisverslag Lauren, van dit soort verhalen worden wij altijd erg blij!

G’day toekomstige au-pair!

Leuk, dat je besloten hebt om mijn verhaal te lezen en nog leuker dat je overweegt om een au-pair te worden. Helaas zit mijn au-pair avontuur er alweer op, maar ik zal je zoveel mogelijk vertellen over mijn ervaringen.

Na het intakegesprek bij Activity International op kantoor, kreeg ik een aantal reacties van families. Ik heb een aantal gepsprekken gehad en daar besloot ik au-pair te worden bij een familie op het Mornington Peninsula (een uurtje rijden van Melbourne). Na een afscheidsfeestje en een lange vlucht naar Australië, kwam ik aan in Sydney. Ik was vijf dagen in Sydney, waar ik naast de stad verkennen ook een cursus volgde. Dat was natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar ik was vooral benieuwd naar de echte ontmoeting met mijn gastgezin!

Au Pair in Australië Lauren Schonewille

Welcome to my family!

Zaterdagochtend was het dan eindelijk zo ver, met nog steeds een lichte jetlag van de reis, stapte ik in het vliegtuig naar Melbourne. Vanaf daar zou ik de ‘Skybus’ nemen naar een ophaalpunt waar ik opgehaald zou worden door mijn gastouders. Ik had geen idee waar we helemaal naartoe reden met de bus en keek in eerste instantie ook mijn ogen uit toen ik de skyline van Melbourne zag en daarna de mooie stranden in de baai.

Afgezet door de Skybus wachtte ik op mijn gastfamilie. Ik had geen idee in wat voor auto ze reden, dus bij elke auto die op de parkeerplaats stopte dacht ik “zou dit mijn familie zijn?”. Toen stopte uiteindelijk een zwarte jeep, met ja hoor mijn gastmoeder en twee van de drie kindjes. Het zesjarige meisje zat met haar mond roze van de lippenstift te spelen op de achterbank, terwijl de jongste van twee huilde. Welcome to the family! Na een korte periode van wennen en verwachtingen met elkaar bespreken, verliep alles heel soepel.

Au Pair in Australië Lauren met andere au pairs

40 uur werk én leuke dingen doen

Mijn werktijden en taken waren duidelijk. Ik werkte zo’n 40 uur in de week, waarbij ik overdag op werkdagen werkte en één avond in het weekend een oppasavond had. Na een paar dagen bij de familie besloot ik op Facebook in de au-pair groep van mijn omgeving een berichtje te plaatsen. Vijf dagen later zat ik met zes andere au-pairs in een café in de buurt te lunchen. Met twee van deze au-pairs raakte ik bevriend en ondernamen we veel leuke activiteiten. We gingen regelmatig naar het centrum van Melbourne, bezochten Nationale Parken in de buurt, relaxten een dagje bij de Hotsprings of spraken af voor een hapje of drankje. Soms was het natuurlijk weleens lastig om niet bij je eigen vrienden of familie te zijn en niet aan hen te kunnen laten zien hoe je in Australië leeft.

Au Pair in Australië Lauren

Amper heimwee gehad

Op het missen van een gezellige avond met vrienden of familie na, heb ik amper heimwee gehad. Gelukkig, had ik ook een super gastgezin waar ik veel leuke dingen tijdens, maar ook buiten werktijd mee ondernam. We deden allerlei dingen samen van naar de dierentuin of het theater gaan tot series kijken en van kerst winkelen tot borrels drinken. Als ik één hoogtepunt zou moeten noemen, zou ik het ook niet zo goed weten. Het organiseren van het Halloweenfeest was erg leuk. Na het versieren van huis en tuin, het maken van hapjes, het inslaan van borrels en de hele familie in Halloweenkostuum hijsen, was het tijd voor een groots griezelfeest.

Een ander hoogtepunt was de kerstvakantie naar Sydney. Met z’n zessen, bagage en kerstcadeaus in de auto reden we in ongeveer 9 uur naar Sydney. We gingen kerst vieren met de familie die allemaal in Sydney woonde. Ook hier had ik met mijn gastmoeder van tevoren besproken wanneer ik zou werken, maar ondanks het helpen met de kinderen was het twee weken feest. Met veel gezelligheid, feestjes en spelletjesavonden vloog de tijd voorbij.

Helaas was het twee weken daarna ook definitief voorbij, want mijn tijd als au-pair zat erop. Samen met mijn vriend hebben we het Australië avontuur besloten met twee geweldige weken in de Outback van Australië. Eind januari vlogen we, na voor mij bijna 7 maanden, terug naar het koude Nederland.
Groetjes, Lauren

#followyourdreams