single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mail from Australia - Isa

Afgelopen weekend kregen we een leuke mail Ć©n foto’s van Isa. Zij is al bijna een half jaar au pair in AustraliĆ« . Over 4 weekjes zit het er al weer op en gaat ze 4 weken rondreizen met ene vriendin. Super! Dankjewel Isa voor je Down Under update en de leuke fotoā€™s! En alvast heel veel plezier met je rondreis!

Mailtje uit Australie Isa met vriendinnen

G’day au pairs (to be)!

Mijn naam is Isa, 21 jaar oud en ik ben op dit moment al bijna een halfjaar in Australiƫ aan het werk als au pair. Ik zorg voor twee kleine kindjes van 2 en 4 jaar oud en woon in Shepparton. Dat ligt ongeveer 2 uur van Melbourne af in het zuiden van Aussie (Australiƫ, je leert hier heel snel de Aussie slang! :-). Omdat ik hier alweer een lange tijd ben, voelt het al als mijn thuis maar ik zal jullie even meenemen naar toen ik vertrok naar het land Down Under.

Mailtje uit Australie Koningsdag in Sydney

AustraliĆ«? Zo, da’s ver!

Als ik aan mensen vertelde dat ik zĆ³ ver van huis zou gaan en voor zo’n lange tijd reageerde ik altijd met het ‘dat doe ik wel even, geen zorgen’. Mijn afscheidsfeestjes had ik inmiddels gehad en naarmate de tijd vorderde kneep ik ‘m toch wel bij het idee dat ik het toch Ć©cht in mijn eentje moest gaan doen en ik naar de andere kant van de wereld zou gaan. Het was iets waar ik al van droomde sinds dat ik 12 was en ik was toch eigenlijk ook wel heel erg trots op dat ik het nu echt zou gaan doen. Mijn ouders hebben me weggebracht naar het vliegveld en dat ging niet zonder tranen maar oh, wat had ik er veel zin in! Geen idee wat me te wachten stond de komende tijd maar daar ging ik!

Mailtje uit Australie Isa met vriendinnen 2

Geen dag hetzelfde

Met kinderen werken is elke dag anders. Ik ben zelf een heel erg gestructureerd persoon en leefde mijn dagen vrijwel altijd volgens een vast plan maar als au pair leer je heel erg flexibel te zijn. Elke dag is anders! Kinderen gaan hier pas vanaf 6 jaar naar de basisschool dus ik zorg al mijn werkdagen voor beide kinderen. Mijn gastgezin laat mij compleet vrij in wat ik doe dus we kunnen altijd doen waar we op dat moment zin in hebben. Ik zorg altijd dat ik minimaal 1 ‘grote’ activiteit heb op de dag zodat de kids er ook even uit zijn. Vaak zijn dit dingen zoals Rhyme time bij de bibliotheek, naar de speeltuin, een kinderconcert bezoeken of een bezoekje brengen aan hun vriendjes en vriendinnetjes. De rest van de dag doe ik vaak nog buitenactiviteiten of als het weer het niet toelaat binnen (50 graden hier gehad in de zomer!). Ik ben 3 dagen in de week vrij, maar dit is bij elk gastgezin weer anders. Omdat er in het stadje waar ik woon niet veel te doen is ga dan ook graag in mijn weekenden naar andere plaatsjes of grotere steden op bezoek. Je zal er nog van staan te kijken hoe ver alles hier uit elkaar is! Autorijden is ook eigenlijk wel een must.

Mailtje uit Australie Isa in Australiƫ

Ik heb vanaf het moment dat ik hier ben geen een keer spijt gehad van mijn avontuur, al waren er natuurlijk ook ups en downs. Ik ga mijn gastgezin over 4 weken alweer verlaten en daarna ga ik nog even reizen met een vriendin.

Mocht je nog twijfelen om ook te gaan als au pair naar AustraliĆ« zou ik het zeker doen! Je leert zoveel over een andere cultuur en je leert dingen die je de rest van je leven mee zal nemen.Ā 

See ya later! Groetjes Isa

#followyourdreams