single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mail from Amy! - Amy

We krijgen regelmatig mailtjes binnen van reizigers die naar ‘waar-dan-ook’ zijn vertrokken. Heerlijk, die berichtjes van overal vandaan. We vinden het echt leuk als onze reizigers af en toe iets van zich laten horen. Vorige week kregen we een mailtje van Amy. Amy is sinds een aantal weken au pair in Amerika via Activity International. Ze stuurde ons even een mailtje om te laten weten hoe het met haar gaat. Goed dus! Lees hier in ‘Mail from Amy’ hoe haar eerste weken als au pair in de Verenigde Staten zijn bevallen. Dankjewel Amy!

Mail from Amy

Hoi hoi! Ik ben Amy en ik ben nu bijna 3 weken een au pair bij een super leuk Nederlands gezin in Connecticut! 30 april 2018 ben ik vertrokken naar Amerika samen met één ander Nederlands meisje die ik van te voren al had ontmoet. Activity International geeft je ruim voor vertrek een lijst met namen en contactgegevens van meisjes wie dezelfde dag als jou weg gaan en van meisjes die er al wonen. Dat is super handig, want dan kan je voor vertrek alvast meisjes leren kennen!

Toen we op het vliegveld in New York aankwamen werden we gelijk goed ontvangen en begeleid naar een auto die ons naar het hotel bracht. Hier zouden we drie dagen verblijven voor de oriëntatie. Alles was super goed geregeld! Na aankomst kregen we wat informatie over wat we de rest van de dagen gingen doen en daarna konden we bijkomen van de lange reis.

Au Pair in Amerika Amy

2e dag oriëntatie: vroeg op!

De tweede dag van de oriëntatie moesten we alweer om 6:30 uur (!) ons bed uit. Snel klaar maken, ontbijten en door naar de presentaties van die dag. Om 08:00 uur begon het. We waren met ongeveer 109 meisjes uit allemaal verschillende landen! Zo leuk! Omdat we met zoveel waren, werden we in twee groepen verdeeld. Onze groep had een hele leuke lerares! Ze legde alles heel goed uit en vertelde vaak hele leuke verhalen van au pairs die ons al voor waren gegaan. We kregen veel informatie over de verschillen tussen andere landen en Amerika, we leerde hoe ze hier in Amerika hun kinderen opvoeden en kregen nog heel veel meer nuttige informatie. Aan het einde van de dag stond de tour door New York op de agenda. Mijn host family had deze tour als welkomst cadeau aan mij gegeven, zo lief! De tour was ontzettend leuk en heel goed geregeld!

Au Pair in Amerika Amy in New York

3e dag oriëntatie: EHBO, dilemma’s én naar mijn gastgezin!

De derde en dus laatste dag van de oriëntatie moesten we weer vroeg ons bed uit. Om 08:00 uur begon de EHBO cursus. Daarna kregen we nog wat informatie over het zorgen voor de wat oudere kinderen, want sommige meisjes gaan zorgen voor kinderen van 10+ (ik ook). Heel nuttig allemaal. Als laatste kregen we nog een ‘dilemma’ die we op moesten lossen. Daarna was het alweer tijd om afscheid te nemen van iedereen. Het was tijd om naar onze host families af te reizen. Zo spannend! De eerste groep meiden ging met de bus naar de luchthaven. Ik moest, samen met een paar andere meiden, nog eventjes wachten voordat we met een taxi naar het hoofdkantoor van Au Pair In America werden gebracht en daar werden wij dan opgehaald door onze host families. Dit was ook allemaal weer erg goed geregeld!

Het au pair avontuur is echt begonnen!

De eerste paar dagen bij het gezin is het vooral veel meekijken met hoe de familie alles doet. Omdat ik wat oudere kinderen heb (11 en 13 jaar) heb ik een ander rooster dan de meeste au pairs. In de tijd dat ik vrij heb ga ik lekker naar buiten om de omgeving te verkennen. Ik ben ondertussen ook al een keer weer terug geweest naar New York samen met mijn vliegmaatje. En dit weekend ga ik weer, samen met een Belgisch meisje die ik tijdens te oriëntatie heb leren kennen! Samen met haar ga ik in juni ook een weekje op vakantie naar Orlando, Florida! Een heerlijk vooruitzicht!

Als je au pair wilt worden of er misschien nog over twijfelt; gewoon doen, ga!!! Het is zo’n geweldig avontuur en je leert er zoveel van! Daarnaast leer je allemaal andere meisjes kennen en sommige worden je beste vriendinnen. En niet te vergeten, je krijgt er een hele leuke tweede familie bij!!

Groetjes uit Connecticut
Amy

#followyourdreams