single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Leconfield Farm - Steef en Lisan

Hoi! We zijn Lisan en Steef en wij zijn zussen. Geen tweeling maar schelen 4 jaar: Steef is 27 en ik ben 23. Steef is al vanaf haar 15e aan het sparen voor deze reis en ik besloot een aantal maandjes voor vertrek ook mee te gaan. Het was een beetje ‘nu of nooit’ dus we hebben allebei onze baan opgezegd en zijn gegaan!

Lecondfiels Farm Steef en Lisan 5

Onze reis begon 11 september in Thailand daar hebben we vrijwilligerswerk gedaan met olifanten en vakantie gevierd op het geweldige eiland Ko Tao. 1 oktober zijn wij aangekomen in Australië. Wij wilden beide heel erg graag het boerderijleven in Australië ervaren en dachten dat een cursus daarvoor wel een goed idee zou zijn. De Leconfield cursus vonden wij echt super! Lekker veel paardgereden, stierenballen gegeten (zijn zo slecht nog niet) schaapjes geschoren en heel veel leuke mensen ontmoet!

Lecondfiels Farm Steef en Lisan 4

Onze leukste ervaring tot nu toe was het hitchhiken om op tijd bij onze nieuwe job te kunnen beginnen (ja we weten het, niet het beste idee maar we hadden geen andere optie). Na nog geen twee minuten langs de weg gestaan te hebben in de regen (ja echt waar) deden Pete en Nathan de deur van hun huis open en vroegen ons wat wij in godsnaam aan het doen waren? Wij ons verhaal tijdens een wijntje uitgelegd en binnen 5 minuten stonden er 15 man in de huiskamer. Iedereen wilde ons wel helpen en zo werd er een lift in een joekel van een truck voor de volgende dag voor ons geregeld, we kregen een slaapplek en een onwijs gezellige avond. We hebben zelfs nog een tour gekregen bij de watervallen van armidale 😉 en geloof het of niet..maar we waren op tijd bij onze nieuwe job op een boerderij!

Lecondfiels Farm Steef en Lisan 1

Over die boerderij gesproken, het is hier echt fantastisch! Via Gumtree zagen wij een advertentie waar we op gereageerd hadden. Hoewel we nóóit gedacht hadden deze baan daadwerkelijk te krijgen, konden wij hier 5 weken geleden beginnen. Aan het begin waren we echt twee City Girls die geen idee hadden van een motorbike, tractor, hooibaal of wat dan ook. Maar na een paar spoedlesjes van onze held Andy waren we na een weekje zelfs in staat de schapen bij elkaar te houden op onze Motorbike 😀 Volgens Andy zijn we nu “two packages of awesomeness” 😉 We verzorgen hier elke dag de dieren (paarden, koeien, schapen, varkens honden) ontmoeten elke week ongeveer 20 nieuwe backpackers die de cursus volgen en genieten volop van het echte Aussie leven.

Lecondfiels Farm Steef en Lisan 6

We hebben nog niet heel veel gezien van Australië want we zijn momenteel nog aan het werk, maar vanaf 12 dec begint ons echte avontuur door Australië. Het idee is om een campervan te huren en door Australië te cruisen. We weten alleen nog niet precies waarheen. Maar onze ongeplande plannen verlopen tot nu toe het best 😉 Het backpacken met z’n tweeën gaat tot nu toe super goed (even afkloppen haha) we hadden deze reis met niemand anders willen maken!
Tijdens onze reis hebben we echt onwijs lieve leuke gezellige en meest gekke mensen ontmoet! In Thailand hebben we twee soulmates ontmoet die we echt missen! Ze hielden net zoveel van eten als wij en waren ook zo gek als een deur! Dus bij deze: Harm en Jelle mochten jullie dit lezen, we miss you!! De groep op Leconfield was fantastisch. In Sydney verbleven we in een Airbnb bij Kylie, wat een geweldig mens! We mochten zelfs haar hakken lenen voor het stappen. En ook hier op de boerderij waar we nu werken voelt het echt als familie 🙂

12 december gaan we dus rondreizen maar echte plannen zijn er nog niet haha

Groetjes Steef en Lisan!

#followyourdreams