single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Ultimate Oz Ranch

Introweek in Sydney en een cowboy cursus!

Alles leren over het leven op een echte Australische farm? En een week beleven die je never nooit meer gaat vergeten? Ā Boek dan het Kickstart Ultimate Oz Ranch pakket! Na een superleuk weekje Sydney vol met activiteiten, word je naar Leconfield gebracht. Leconfield is een hele grote trainingsboerderij met schapen, koeien en paarden. Je wordt opgeleid tot echte cowboy/cowgirl en leert paardrijden, vee drijven, lasso werpen, schapen scheren, koeien melken, hekken bouwen etc. Geloof ons, dit is Ć©cht zo leuk om mee te maken, dat neem je voor de rest van je leven met je mee. Letā€™s make memories!

Een week fun in Sydney en omgeving

Na aankomst ontmoet je andere internationale backpackers. Leer Sydney kennen van de experts van Ultimate OZ; Opera House, Harbour Bridge en prachtige stranden. Maar ook tips & trick over het vinden van werk. En wat nog meer? Zeilen, zandsurfen, dolfijnen spotten, bbq en af en toe een feestje. Hoe leuk!

Handen uit de mouwen!

Je reist na die eerste week door naar Tamworth in de Australische Outback. Ontdek het echte leven op een boerderij. Paardrijden? Jazeker! Maar dat is niet alles. je leert ook andere vaardigheden zodat je straks makkelijker een baantje kunt vinden op Ć©Ć©n van de Australische boerderijen.

Inbegrepen bij Kickstart Ultimate Oz Ranch

 • 7 dagen Ultimate Oz, de intro week met werkpakket en overnachtingen
 • 5 dagen cursus op een ranch
 • Transfer naar de ranch plus extra overnachting inbegrepen
1,275.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Voordat je naar het platteland vertrekt om als cowboy of cowgirl omgedoopt te worden, verblijf je in de wereldstad Sydney. Na aankomst in Sydney vis je jouw backpack van de bagageband en ga je met de shuttle bus naar het hostel waar je de komende nachten zal vertoeven. Leuke excursies en nuttige informatie wachten op je. En na de eerste week een andere uiterste van Australiƫ; de Outback.

First things first

Laat je na de eerste uurtjes slaap op Australische bodem inspireren door een van onze enthousiaste collega’s tijdens de reis- en werkworkshop in het backpackerscentrum! Je CV Aussie style laten maken? Een joblist zien en kijken op welk baantje je wilt gaan solliciteren? Je lokale SIM-kaart ontvangen om te bellen naar een tof baantje of het boeken van een skydive? Het krijgen van een Australische bankpas en je belastingnummer? Met de inside information van het backpackerscentrum wordt het allemaal voor je geregeld!Ā Na alle regelzaken kan de fun beginnen! Met je groep ga je door Sydney cruisen (lopen en op de boot), naar het Ultimate Oz Basecamp waar prachtige stranden zijn, duinen waar je met de 4 wheel drive doorheen gaat, dolfijnen probeert te spotten, een bushwalk maakt en natuurlijk gaat “sandboarden”. ‘s Avonds een biertje en pizza bij het kampvuur. En de laatste avond in Sydney een kroegentocht om de week goed af te sluiten.

Ben je niet van plan om te gaan werken tijdens je verblijf in AustraliĆ«? Dan wissel je deze ‘werk- en regeldag’ toch gewoon in voor nĆ³g een dag vol met leuke activiteiten. Geen probleem hoor, wat jij wilt!

Australie Kickstart Ultimate OZ group

Cowboy cursus Leconfield? Jackeroo? Jilleroo? Huh?

De eigenaren van Leconfield zijn de familie Skerrett. Ze wonen beiden op een immens groot landgoed dat een uurtje rijden van Tamworth ligt. Op de ranch volg je de 5- daagse cursus en word je een Australische cowboy of cowgirl. Wat leer je zoal tijdens deze 5 dagen:

 • Hoe je paard moet rijden
 • Hoe je een kudde schapen of koeien bijeen drijft
 • Hoe je tractor moet rijden
 • Hoe je veilig werkt
 • Hoe je hekken in elkaar zet en repareert
 • Hoe je vroeg moet opstaan en de hele dag hard kunt werken….

Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch

Als je al niet stoer was, dan ben je het na deze cursus wel… Het zullen een paar pittige dagen worden maar zeker weten dat je het super tof zult vinden! De cursus start op maandag en duurt tot en met vrijdag. Als de training is afgelopen kun je gaan en staan waar je wilt, maar de meeste backpackers gaan meteen door naar hun nieuwe baantje! De begeleiders kunnen je uiteraard helpen met het regelen van vervoer daar naartoe. Als je weer terug naar Sydney wilt, dan kunnen ze je daar ook mee helpen

Het leuke is dat de begeleiders veel goede connecties hebben met zo’n 150 boerderijen en cattle stations door heel AustraliĆ«. Als je dat wilt, dan kunnen zij tijdens de cursus samen met jou kijken naar wat voor jou een leuke werkplek zou kunnen zijn. Iets gevonden? Dan proberen zij de ‘match’ te regelen! Als dat gelukt is krijg je van hun uiteraard te horen waar de boerderij in AustraliĆ« is, hoe je daar kunt komen, welke periode je kunt starten en wat je gaat verdienen. Houd er wel rekening mee dat je op vele boerderijen een week proeftijd krijgt zodat jullie beide kunnen ervaren of de job geschikt voor je is. Even voor de duidelijk: ze zullen er alles aan doen om een job voor je te regelen als je dat wilt, maar ze kunnen dat uiteraard niet garanderen…

Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch schapen scheren

Even een weetje: je kunt op zo’n cattle station aan de slag als schapenscheerder, als veedrijver maar ook bijvoorbeeld als manusje-van-alles of misschien zelfs als au pair! Een kans die je eigenlijk niet mag laten liggen…

Kickstart Ultimate OZ + Ranch van dag tot dag

Dag 1 – Sydney City Tour en workshop
Dag 2 – Sydney Harbour Cruise
Dag 3 – Naar Basecamp: kangoeroe knuffelen en pizza!
Dag 4 – Sandboarden
Dag 5 – Dolfijnencruise
Dag 6 – Terug naar Sydney… party night!
Dag 7 – Transfer Sydney naar Tamworth + overnachting
Dag 8-12 – Cowboy / Cowgirl cursus bij Leconfield

Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch stietjes castreren

Prijzen

ā‚¬ 1275Ā – 7 dagen Ultimate OZ plus 5 dagen Cowboy / Cowgirl cursus

Kom je eerder in Sydney aan of blijf je langer dan kan je voor ā‚¬ 29 nachten bijboeken

Inbegrepen bij de prijs:

 • Hulp en begeleiding voor vertrek van je eigen Activity International programmacoƶrdinator
 • Activity International digitale handboek
 • Airport transfer in Sydney naar hostel
 • In totaal 7 overnachtingen in een hostel in Sydney en in het UltimateOz Basecamp (incl. ontbijt bij Basecamp)
 • Welkom “dinner and drinks”
 • Bar Skills Course
 • Online RSA (Responsible service of Alcohol course), dit certificaat heb je nodig om in de horeca te werken (geldig voor 4 staten: QLD, NT, SA, WA)
 • Sydney city tour en Harbour Cruise
 • 4WD tour & Sandboarding
 • National Park Bushwalk
 • Dolfijnen spotten tijdens boottour (geen garantie op dolfijen maar wel een grote kans!)
 • Sydney Saturday Party night
 • Sydney Coogee-Bondi Beach tour
 • Work and Travelworkshop
 • 5 dagen cursus met verblijf en maaltijden op de Ranch
 • Vervoer van Sydney naar Tamworth
 • Overnachting in Tamworh voor aanvang van de cursus
 • Hulp bij zoeken naar werk (CV-check, jobaanbiedingen)
 • Australische bankrekening met pinpas
 • Australisch belastingnummer
 • Gratis gebruik van internet in het Backpackerscentrum in Sydney
 • Lokale SIM-kaart
 • Emergency hotline (24 uur per dag)
 • Hulp bij het afsluiten van een reisverzekering
 • Postdoorstuurservice
Startdata

Op de onderstaande data start Ultimate Oz, daarna start de ‘farm course’. De startdagen vallen op een maandag, het is het handigste om op een zondag (of eerder) in Sydney aan te komen. Na de week in Sydney start de maandag daarna in Tamworth de cowboycursus. Je vertrekt dan op zondag vanuit Sydney (treinreis plus 1 overnachting Tamworth is inbegrepen).

Startdata 2021

Volgen zodra de grenzen van Australiƫ weer open gaan. Dit kan zeker nog tot half 2021 duren.

Al eerder op reis? Kijk dan bij Reizen in corona tijd.

Accommodatie

Na aankomst in Sydney word je naar het Wake Up hostel gebracht waar je even kunt bijkomen van de lange reis. Het Wake Up hostel is een behoorlijk groot hostel en heeft in 2017 de Hoscar Award gekregen voor het meest populaire hostel in Sydney. Er zijn veel faciliteiten en alles ziet er goed en schoon uit en het heeft een centrale ligging.

Later die week verhuis je naar het Ultimate Oz Basecamp in Port Stephens. Dat is ongeveer 3 uurtjes rijden vanaf Sydney. Dat lijkt ver, maar voor Australische begrippen is dat peanuts. Je verblijft hier ook weer in een (eco-vriendelijk) hostel met gedeelde slaapkamers en stapelbedden. Het hostel ligt vlakbij zee, strand en duingebied. Goed te doen!

Na de eerste week reis je naar Tamworth. Hier verblijf je op een cattle ranch. Je slaapt in een vrij grote slaapzaal met heel veel stapelbedden en op fotoā€™s lijkt het soms of er net een windhoos doorheen is gegaan. Overal hangen kleren en handdoeken die moeten drogen, maar wĆ”t een gezelligheid! Deze week ga je niet gauw vergeten en zal een (van de vele) hoogtepunt(en) van je reis worden!

Voor wie geschikt

De backpacker die graag snel nieuwe vrienden wil maken en z’n kans op een baantje bij een Australische ranch wil vergroten. De eerste 7 dagen beleef je met backpackers van over de hele wereld die net als jij kort geleden in Sydney zijn aangekomen. Spannend zo’n eerste reis Down Under? Een stuk minder als je weet dat je eerste week super gezellig en goed geregeld is. En na deze week reis je de Outback in en stap je op een paard. In een intensieve week leer je veel over het werken op een farm en dit vergroot je kans op een baan in de agrarische sector.

Visum

Working Holiday Visum

AustraliĆ« heeft met Nederland een ā€˜Working Holiday Agreementā€™. Dit betekent dat jongeren de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen Ć©n te werken in AustraliĆ«. Als je dat wilt, moet je een Working Holiday visum aanvragen. Is absoluut nodig als je legaal aan de slag wilt! Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je moet in ieder geval 18 jaar of ouder zijn maar nog geen 31
 • Je moet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben
 • Je paspoort moet geldig zijn voor de duur van je reis
 • Je moet over AU$ 5000 aan reisgeld beschikken

Voor het visum geldt:

 • Je hebt na goedkeuring een jaar de tijd om te vertrekken
 • Het visum is na binnenkomst in AustraliĆ« precies een jaar geldig
 • Je mag legaal werken in AustraliĆ«; maar nooit langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever
 • Je mag maximaal vier maanden studeren

Het Working Holiday Visum kost AU$Ā 440 (prijsĀ aprilĀ 2017).

Een 2eĀ Working Holiday

SindsĀ een paar jaarĀ kan elke AustraliĆ«liefhebber zijn hart ophalen want je kunt dan je tweede (!) Working Holiday visum aanvragen. Tot nu toe was het zo dat je dit visum maar Ć©Ć©n keer in je leven kon krijgen. Nu kan je dus nogmaals voor een jaar Down Under. Je moet dan wel eerst drie maanden seizoenswerk hebben gedaan in ruraal AustraliĆ«. De definities van seizoenswerk en meer informatie zijn te vinden op de website van de immigratiedienst van AustraliĆ«.

Toeristenvisum

Ben je jonger dan 18 of ouder dan 31 jaar, heb je je Working Holiday Visa al gebruikt of wil je voor een kortere tijd naar Australiƫ? Geen paniek, je bent nog steeds welkom. In dat geval kun je een toeristenvisum aanvragen. De naam zegt het al: met dit visum ben je toerist en mag je geen betaald werk verrichten.

Je kunt een gratis toeristenvisum voor maximaal 3 maanden via internet aanvragen. Het is ook mogelijk om een toeristenvisum voor 6 of 12 maandenĀ aan te vragen. Het visum kost dan ca. AU$Ā 130.

Paspoort

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort. Deze moet geldig zijn voor de gehele periode die je in Australiƫ bent. Zorg er voor dat je het Working Holiday visum aanvraagt met het paspoort waarmee je ook op reis gaat. Je paspoort en het visum worden elektronisch gekoppeld. Houd voor de geldigheid natuurlijk ook rekening met het feit dat je na Australiƫ waarschijnlijk nog verder gaat reizen. In sommige landen in Aziƫ geldt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit dit land.

Werken

In Australiƫ mag je met een Working Holiday Visum legaal betaald werk doen. Dat is echt uniek want dit mag slechts in een paar landen over hele wereld. Het werken is bedoeld om het rondreizen te kunnen bekostigen en zo langer van Australiƫ te kunnen genieten.

Na aankomst word je door onze collega’s van Kickstart Ultimate Oz in Sydney geholpen met de aanvraag van een belastingnummer en bij het zoeken naar werk. Ook kan je terecht voor tips and tricks op het gebied van solliciteren in AustraliĆ« en eventuele cursussen die je kunt volgen om de kans op werk te vergroten.

De begeleiders op de ranch hebben contacten met veel farms in Australiƫ. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, kunnen zij je helpen met het vinden van een baantje. Geen garantie maar de kans dat het lukt is wel een heel stuk groter!

Foto's
Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch opavontuur Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch paardentocht Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch paardrijden Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch accommodatie Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch relaxtime Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch schaap Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch schapen scheren Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch selfiemetkoe Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch stietjes castreren Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch sunset Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch the crew Australie Kickstart Ultimate OZ Ranch.png Lecondfiels Farm Steef en Lisan 1 Lecondfiels Farm Steef en Lisan 4
Filmpjes
Reisverhalen
Annelinde Holwerda Ik vond het ronduit eng om in mijn eentje naar Australiƫ te gaan. Maar tegelijkertijd was het mijn grootste droom, sinds ik die serie op televisie gezien had. Na een paar weken in Down Under wist ik dat het mijn beste keuze ooit was. En nu, een jaar later, kan ik amper beschrijven hoe geweldig ik het heb gehad..... Lees hier meer
#letsmakememories