single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Avontuur van mijn leven! - Lisanne

Hieronder lees je het reisverhaal van het Au Pair Lisanne. Ze is in 2019 naar Amerika vertrokken voor een Au Pair avontuur van 1 jaar en 9 maanden. Wat een ongelofelijk mooi avontuur!

”Als au pair naar Amerika gaan was het grootste avontuur van mijn leven. Het vroeg veel van mij, maar heeft mij ook heel veel gebracht.

Na heel lang twijfelen en na best wat hobbels op de weg, gaf ik mij in 2019 eindelijk op om Au pair in Amerika te worden. Het duurde niet lang voordat het proces hier in Nederland erop zat en ik mijn gezin had gevonden. Het gezin dat in weinig voldeed aan de eisen die ik van tevoren had gesteld, maar alles in mij schreeuwde, dit is het gezin voor mij!

Na de oriëntatie in de buurt van New York, ging eindelijk naar Washington DC. Het duurde even, maar uiteindelijk werd ik onderdeel van het gezin. Dit ging niet vanzelf. Hoewel de kinderen meteen open en enthousiast waren, moesten we allemaal nog erg aan elkaar wennen. Ik werd nog regelmatig bij de naam van de vorige au pair genoemd, of een mix van onze beide namen. Maar na een paar maanden vonden we elkaars plek en werd ik uiteindelijk zelf wel eens mama en mama Laura genoemd. Yes, ik hoorde bij het gezin.

Ik kreeg elke dag meer knuffels, ik mocht met de hond wandelen, de 11-jarige en ik konden heerlijk discussiëren over hoeveel die al zelf kon, maar nog niet alles mocht en de 8-jarige liet mij hem troosten als hij verdrietig was en het eventjes niet meer zag zitten. Zo fijn!

Binnen de kortste keren had ik ook vriendinnen van over de hele wereld. Ik ontmoette ze via de school van de kinderen, Facebook, de cluster meetings en via andere au pairs. Want een van de mooiste dingen aan au pair zijn is, dat je nooit alleen bent. Als je plannen had, mocht iedereen altijd mee en voor je het wist ontmoette je allemaal nieuwe mensen. Ik ontdekte met ze het prachtige DC, de stad van de monumenten, het Witte Huis, de gratis musea en het groen.

Helaas veranderede niet lang daarna alles weer. Want toen ik eenmaal mijn plek had gevonden binnen het gezin, mijn eerste weekendjes weg had gehad met mijn nieuwe vriendinnen en mij echt thuis begon te voelen, kwam Corona. Alle geplande reizen gingen ineens niet meer door en ook geen Disney reis meer voor mij (neeeee)! Twee van mijn vriendinnen gingen onverwachts per direct naar huis en de andere vriendinnen kon ik niet meer zien. Iedereen werkte plots vanuit huis! Ik werkte in plaats van alleen de middagen, ineens de hele dag. Ik moest les gaan geven aan een 5, 8 en 11-jarige. Help! Ik was een hele goede au pair, maar geen leraar. En hoewel mijn Engels ondertussen heel goed was, is een 5-jarige Engels leren lezen echt andere koek. Het was een heftige periode waarin ik mij ver van huis voelde en soms heel alleen.

Lisanne Bergman - Au Pair 3

Maar toen ik langzaam weer vriendinnen kon zien en weer af en toe kon genieten van de mooie stad waar ik in woonde, werd het beter. Ik ging genieten van het feit dat ik nu mijn host kinderen zo veel zag en daardoor een hele speciale band met ze kreeg, dat mijn vriendinnen mijn familie waren. Ik ging in het weekend met ze hele avonden in het park zitten waar we over van alles konden praten en lachen en we luisterden veel naar elkaars muziek. Ik genoot van het feit dat ik in plaats van heel Amerika ontdekte, ik nu ‘mijn stad’ nog veel beter leerde kennen. Washington DC werd mijn thuis, de plek waar ik altijd van zou houden.

Na een jaar vond ik dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Dus ging ik naar een nieuw gezin op Long Island, New York. Ik kon hier maar moeilijk wennen. Binnen de kortste keren hield ik van de kinderen, maar dat was niet genoeg. Het werk was zo anders dan ik gewend was en het liep niet altijd even goed met de ouders. Bovendien, geloof het of niet, was New York gewoon niet mijn stad. Ik wou het groen en de rust van DC terug. Ik besloot in rematch te gaan. Een hele moeilijke keuze, maar het was wel de juiste!

Lisanne Bergman - Au Pair

Ik ging naar een klein dorp in Illinois, vlakbij St. Louis. Een plek waar ik nog nooit van gehoord had. In het Mid Westen, een cultuur die eigenlijk helemaal niet bij mij paste. Maar ik had de allerliefste host moeder. Wij waren een team en runden het huishouden samen. De host kinderen waren een stuk ouder. Ze vertelde mij over hoe het er op een Amerikaanse High school aan toe ging. Ik woonde 40 minuten rijden van de grote stad, maar elke weekend reed ik die afstand meerdere keren om daar al mijn vriendinnen te zien. Die vriendinnen die de ‘saaie stad’ magisch maakten.

Toen het eenmaal weer kon, besloot ik om alle gemiste reizen in te halen. Ik kan nog steeds niet geloven waar ik allemaal geweest ben. Maar om een kleine impressie te geven: Nashville, Chicago, Colorado, San Fransico, Los Angeles, Las Vegas, Helikopter vlucht over de Grand Canyon, Seattle en alle twilight locaties in Portland (mijn 15 jarige zelf moest hier ook van genieten: ), Boston, de blue ridge mountains, New Orleans en ga nog maar even door.

Lisanne Bergman - Au Pair 2

In mijn reismaand heb ik een hele mooie road trip gemaakt door Utah, waar ik de gaafste hike ooit heb gedaan (Angels landing)! En uiteindelijk ben ik ook nog naar Disney World geweest, mijn grote droom! Ik heb meer gezien van Amerika dan ik vooraf had durven dromen!

Lisanne Bergman - Au Pair 1

Mijn tijd in Amerika heeft me heel veel gebracht. Ik heb veel geleerd over de cultuur, of beter gezegd, de vele culturen in Amerika.  Mijn Engels is stukken beter dan ik had gehoopt en ik heb bovenal heel veel geleerd over mezelf.

Ter afsluiter wil ik je nog even een waarschuwing meegeven. Wat het aller moeilijkste is geweest, is het thuiskomen. Want je komt nooit meer echt ‘thuis’, mijn hart is voor altijd verspreid over deze wereld.”

Heb jij ook plannen om als Au Pair naar Amerika te gaan? Lees dan hier alle informatie!

#followyourdreams