single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Blij met mijn rematch! - Kimberley

Mijn au pair avontuur in Amerika verliep helaas niet zoals ik van tevoren gehoopt had. Mijn American Dream liet nog heel eventjes op zich wachten.Maar het is goed gekomen. Ik ben blij met mijn rematch!

De eerste dagen bij mijn host family voelde ik me niet echt welkom. Mijn hostmoeder was van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat weg en ik was direct op mezelf aangewezen.
Help, niet echt fijn als je net in een nieuw land bent aangekomen waar je de weg nog niet weet en nog niemand kent. Ook met de kinderen had ik helaas geen klik. Zij waren de hele dag vooral erg druk bezig met hun I-Pads. Ik had totaal geen gevoel deel te zijn van het gezin. En dat was iets wat ik zo graag wilde!

Blij met mijn rematch

Al vrij snel wist ik dat ik in rematch wou. Ik weet ook dat dit niet meteen kan, dat zowel ik als het gezin het de tijd moeten geven.
APIA gaf mij een aantal dagen de tijd om er nog even goed over na te denken en het nog een kans te geven. Ook daarna wist ik, ik wil niets liever dan in rematch gaan. Ook al was dit een hele onzekere periode! Want als ik binnen twee weken geen ander gezin zou vinden, zou ik terug moeten naar huis.

Gelukkig had ik binnen twee dagen al contact met drie hele leuke gezinnen. Ik heb besloten te kiezen voor het eerste gezin waar ik contact mee had en dit is een hele goede keus geweest!
Bij dit gezin voel ik me helemaal thuis en heb ik het ontzettend naar mijn zin. Zij hebben me meteen opgenomen in hun gezin en dat voelt zo fijn! Hiervoor wou ik zo graag als au pair naar Amerika. Ik wou de cultuur van dichtbij leren kennen en onderdeel zijn van een echt Amerikaans gezin! Ik ben heel erg blij dat ik de keus heb gemaakt om in rematch te gaan.

Mijn advies

Als jij als au pair je niet op je gemak voelt, weet dan dat je je gevoel moet volgen. Deze tijd hoort de tijd van je leven te zijn! Hoe moeilijk het ook is om in rematch te gaan, ga ervoor! De kans is groot dat je wel een gezin vindt die wel bij jou past en je alsnog een geweldig jaar zult gaan hebben. Praat hier tussendoor ook zeker over met je familie thuis en de organisatie in Nederland. Zij kunnen je een luisterend oor bieden, met je meedenken en je helpen!  Hier heb ik zelf ook erg veel aan gehad.

Groetjes Kimberley

Kijk hier voor meer info over het Au Pair in Amerika programma

 

#followyourdreams