single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

De beste beslissing ooit! - Daan van Dee

“Zuid Afrika…wauw wat is dat een mooi land. Daar wil ik echt een keer naartoe..ooit”. Dit heb ik zo vaak tegen mezelf gezegd, maar daadwerkelijk zo’n reis ondernemen is wel even wat anders. Via Activity International heb ik de reis van mijn leven gemaakt, waarin ik nieuwe vrienden, prioriteiten en een toekomstbeeld heb opgedaan.

Zuid-Afrika Welgevonden Conservation and Research Daan bij Blyde Canyon

Welgevonden Game Reserve, dat werd mijn thuis voor 4 weken, maar voordat het zover was, verbleef ik eerst een paar dagen in een hostel in Johannesburg, met mensen van over de hele wereld. Het bonden ging heel snel. Iedereen had wel wat gemeen. Vooral de vele variaties aan drankspelletjes deed wonderen. De 2 dagen in Johannesburg stonden in het teken van  culturele tours. Op de 1e dag bezochten we de huizen van Nelson Mandela en Desmond Tutu. Ook hebben we het Hector Pieterson Memorial monument bezocht. Hierbij werd de geschiedenis uitgelegd van de Apartheid en hoe dit monument tot stand is gekomen. De 2e dag stond in het teken van de historische banden tussen Zuid Afrika en Nederland. Dit werd grotendeels uitgelegd in het Voortrekkers museum in Pretoria. Ontzettend leerzaam en gaaf om zoveel over je eigen geschiedenis te weten te komen.

Zuid-Afrika Welgevonden Conservation and Research Daan Hector Pieterson Memorial - Soweto_02

Daarna was het tijd voor het project. Ik verbleef in het research camp in een luxe tent. Een harde vloer en een goed bed. Basic, maar heerlijk om zo te overnachten. Vooral al die vreemde geluiden! “Is dat een leeuw?, Gaat die olifant door het hek heen? Zijn dat neushoorns?” Zo lag ik de eerste 3 nachten in m’n bed, maar daarna was het heerlijk. Tijdens dit project zit je heel veel in de open Jeep. Je helpt mee met Plain en Rhino monitoring. Je telt in feite elk dier dat je op bepaalde routes en vlaktes ziet en registreert alle info die ze nodig hebben. Ook zul je na dit project een ware poep expert zijn. Hoeveel poep je gaat zien, hangt af van de lopende experimenten, maar dat je straks weet of het van een zebra, kudu, giraffe of een eland is, dat is een feit.

Zuid-Afrika Welgevonden Conservation and Research Daan

Ook kan het zo zijn dat er onverwachtse dingen gebeuren. Zo had een park naast de onze, dagenlang te kampen met grote bosbranden. Uiteindelijk kwam deze brand dichtbij ons hek en hebben we met de hele groep besloten om de brandweermannen te ondersteunen met heel veel bananenbrood. Dit was 1 van de meest indrukwekkende dingen die ik ooit heb gezien! In het donker die kilometers lange vuurlinie zien, dan voel je jezelf wel even erg klein. We mochten ook mee naar een veiling. Erg interessant om te zien hoe kopers en verkopers, dieren onderling uitwisselen, om zo gezonde en sterke dieren in de parken te houden. Ze zetten ook regelmatig nieuwe dieren uit in het park. Ook daar mochten we een paar keer bij zijn. Aan het einde van de dag een goede douche, lekker eten dat je met de groep klaarmaakt, een drankje en wat napraten en daarna naar bed. Ik heb nog nooit zo goed geslapen als daar…

Zuid-Afrika Welgevonden Conservation and Research Daan genieten van zonsondergang

Dit was de ervaring van m’n leven en ik heb zoveel geleerd. Over de dieren en de natuur, maar ook over mezelf en andere mensen. Ik ben nu alweer aan het kijken voor de volgende reis via Activity International.

Kijk hier voor meer info over het Welgevonden Conservation and Research Project in Zuid-Afrika

 

#followyourdreams