single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Rondreizen in Thailand

27-09-2019

AdvertorialRondreizen in Thailand is zo mooi!

Weg van de resorts. Niet iedere dag op hetzelfde ligbedje naast het zwembad.
Wie een rondreis boekt, ziet veel meer van de wereld. En kan zelf de dagplanning maken. Weg van de drukte, in de dichte regenwouden van het Khao Sok Nationaal Park tijdens een rondreis door Thailand bijvoorbeeld. Of tussen de olifanten van het Elephant Nature Park in Chiang Mai.

Per kajak door het regenwoud

Zie je het niet zo voor je, de hele vakantie op een handdoekje op het strand tussen de vele andere vakantiegangers? En vind je het ook wel een beetje zonde om na een lange reis op maar één plek te verblijven, terwijl er nog zoveel meer te zien is? Dan is het maken van een rondreis zeker het overwegen waard. Een individuele rondreis, als je de dagplanning graag zelf maakt. Met een beetje hulp van de routebeschrijving naar het volgende accommodatie. Zo heb je veel vrijheid om zelf op ontdekking te gaan. In de jungle van het Khao Sok Nationaal Park bijvoorbeeld, als je een rondreis door het zuiden van Thailand boekt. Hier ben je tijdens een kajaktocht door een van de oudste regenwouden op aarde een met de natuur. Kalksteenformaties, grotten, watervallen… en goede kans dat je onderweg een gibbon spot. Voor een echte unieke ervaring boek je een rondreis inclusief verblijf in een jungle-hut. Met uitzicht op het regenwoud of op de rivier de Sok, direct naast het park. Eenvoudig, maar dan wel met eigen badkamer en warm water. Of kies voor een beetje extra luxe en boek een rondreis door Thailand inclusief comfortklasse hotels.

Gezelligheid zonder massa

Geen massatoerisme, maar wel een beetje gezelligheid? Boek dan een groepsrondreis inclusief Nederlandstalige of Engelstalige reisleiding. Onze aanrader als je alleen op reis gaat: boek een single-reis. Zonder extra toeslag voor de 1-persoonskamer. Zo kun je prima alleen op reis, maar dan toch samen. Wel zo gezellig! Tijdens een groepsreis is het dagprogramma al in meer of mindere mate voor je uitgestippeld. Een fietstocht door Bangkok, een parelkwekerij op Phuket… Toch heb je ook altijd nog wat tijd om zelf op verkenning te gaan. Op de drijvende markt van Damnoen Saduak bijvoorbeeld: een kleurrijk spektakel van bootjes vol bloemen, verse vruchten en souvenirs. Om natuurlijk ook de overheerlijke Pad Thai niet te vergeten. Want wat is er op vakantie in Thailand nu leuker dan eten tussen de locals, bij een van de vele eetkraampjes op straat?

Bewust op reis in Thailand

Dat het maken van olifantenritjes not done zijn, is misschien al wel duidelijk. Maar wat zijn nu wel echte aanraders voor een unieke ervaring tijdens een rondreis door Thailand? Waarbij je ook nog iets teruggeeft aan je paradijselijke vakantiebestemming? Goed nieuws: je hoeft de olifanten zeker niet over te slaan. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Elephant Nature Park in Chiang Mai. Hier volg je het leven van de olifanten, die vrolijk spetteren in de rivier. En je financiële bijdrage wordt gebruikt voor het redden van nog meer olifanten. Wil je tijdens een vakantie in Thailand ook de kleurrijke onderwaterwereld rondom Thailand verkennen? Boek dan een rondreis met extra vrije dagen op Koh Samui en maak een dagtocht naar het Nationaal Zeepark Ang Thong. Want je mag de schatten van de Golf van Thailand dan niet op de markt kopen, je kunt de kleurrijke koralen en enorme zeesterren natuurlijk wel snorkelend bewonderen.

#followyourdreams