single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Hoe pak je een rugzak in?

11-02-2020

Daar sta je dan in je slaapkamer met alle spullen die je wilt meenemen uitgespreid op je bed. Oei, da’s best heel veel. Dit gaat never nooit passen, denk je lichtelijk in paniek. Hoe krijg je dat in hemelsnaam allemaal in je rugzak? Lees de tips hieronder maar eens en dan zou het moeten lukken…

1. Alleen het hoognodige meenemen
Je hebt waarschijnlijk een hele checklist afgewerkt voor je reis. Allemaal spullen waarvan jij overtuigd bent dat je ze nodig hebt. Zoals 3 paar schoenen: slippers, sneakers en bergschoenen bijvoorbeeld. En 2 paar lange broeken want stel dat er eentje vies wordt. Een nette blouse/jurkje voor als je een keertje uiteten gaat. Een reisföhn, een fototoestel, een e-reader en 4 opladers. En 2 flesjes zonnebrand en 1 after sun. O ja, een badlaken en handdoek, die lekkere dikke want die zijn zo lekker zacht. En een sweatshirt, een fleecevest en een wollen trui…. Leg alles op je bed en bedenk dat je met al deze spullen – plus souvenirs – 3 weken door Thailand/Ecuador/Australië moet sjouwen. Van die gedachte word je niet vrolijk dus gooi minimaal een derde van de spullen weer terug in de kast.

2. Rol je kleding op
Wat er nu voor je ligt, moet in je rugzak passen. Je kleding neemt de meeste ruimte in en moet natuurlijk ook netjes blijven. Omdat je net het mini-reis-strijkijzer van je checklist hebt geschrapt, kun je kleding op een andere manier netjes houden. Vouw al je kleding 1 keer dubbel en rol het strak op. Op deze manier neemt je kleding het minste ruimte in en blijft alles redelijk kreukvrij.

3. Deel je rugzak logisch en praktisch in
Doe zoveel mogelijk spullen in zogenaamde packing cubes (die je in de winkel kunt kopen). Of in gewone plastic zakken, dat kan ook. Een backpack bestaat namelijk vaak uit 1 groot vak. Wanneer je bijvoorbeeld een schone onderbroeken of een schoon t-shirt wilt pakken, wil je niet eerst alles overhoop hoeven halen om m te vinden. Door alles in aparte ‘cubes’ te stoppen, kun je alles gemakkelijk vinden en stop je alles ook weer erg gemakkelijk terug. Easypeasy.

4. Stop alles wat kan lekken in afsluitbare zakjes
Insectensprays, zonnebrandcrème, tandpasta, shampoo, douchegel…stop ze in een afsluitbaar plastic zakje. Het is echt super irritant als de boel gaat lekken en jij meteen na aankomst de boel moet gaan wassen en uitspoelen. Daar heb je écht geen zin in!

5. 20% van je lichaamsgewicht, niet meer
Hoewel je vaak iets van 20 kilo aan bagage mag meenemen in een vliegtuig geven wij je gratis en geheel vrijblijvend een advies: DOE HET NIET. Maak je rugzak niet zwaarder dan 20% van je lichaamsgewicht. Een te zware bepakking is niet te doen en veroorzaakt pijn in je rug/nek.

6. Verdeel het gewicht
De verdeling van het gewicht in je tas is ook een belangrijk dingetje. Dit kan je veel comfort opleveren! Een verkeerde gewichtsverdeling kan ook slecht voor je rug zijn. Het meest ideale is om de zwaarste voorwerpen zo dicht mogelijk bij het midden van je rug te hebben. Een handig trucje om te checken of je backpack een beetje gunstig is ingepakt: kijk of je backpack zelfstandig rechtop kan blijven staan.

7. Vieze schoenen in een badmuts
Nog zo’n handige tip: neem een paar van die opvouwbare badmutsjes mee. Kost niks, weegt niks. Daar kun je je schoenen instoppen als ze vies zijn geworden.

8. Droger doekjes tegen zweet- en andere stinkluchtjes
Deze tip is voor wat ‘ sjiekere;  backpacker: als je sokken of schoenen stinken na een goede hike op een hete dag, stop dan zo’n droger doekje in je backpack voor een frisse geur. Wedden dat je rugzak weer als een frisse weide vol met lentebloemen gaat ruiken!

9. Vliegtuig in? Hang niets aan de buitenkant
Als je met een rugzak in het vliegtuig gaat, hang dan niks aan de buitenkant van je rugzak. Beter nog: koop een (felgekleurde) transporthoes. Deze voorkomt dat de rugzak beschadigd raakt of onderweg naar het vliegtuig blijft op de transportband ergens achter blijft haken. Heb je geen transporthoes, klik dan de heupgordels langs de achterkant van de rugzak vast en knoop alle andere losse riemen aan elkaar met verschillende knopen.

10. Last but not least: 06 nummer ergens noemen
Plak of schrijf ergens op je rugzak je mobiele nummer. Vergeet niet 0031 ervoor te zetten en de 0 voor de 06 weg te laten. Zo kunnen ze je altijd bereiken mocht je rugzak ergens op een luchthaven kwijtgeraakt zijn. Laatste tip: dan moet je natuurlijk niet je telefoon in je rugzak stoppen. 

#followyourdreams