single-faq.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Wat is nou eigenlijk ‘backpacken’?

Backpacken is een manier van reizen dat je vrijheid geeft. Maar wat is backpacken nou precies? Wat het verschil met backpacken ten opzichte van ‘gewoon’ reizen maakt, is de manier waarop je reist. Je zou het een lifestyle kunnen noemen. Backpacken is low- budget manier van vrij reizen – vaak met alleen een rugtas op. OP de site van www.Lonedrifers.nl vonden een prachtige omschrijving en die zoudne we graag even willen lene:

Backpacken

Backpacken is vooral populair bij jonge mensen, met name net afgestudeerden of studenten die een jaar met school stoppen om te gaan reizen.

Het woordenboek Van Dale omschrijft een backpacker als:

“back·pac·ker (de; m,v; meervoud: backpackers)
1(jonge) toerist met een rugzak die rondtrekt”

Wat is een backpacker

De betekenis van backpacker wordt door de Dikke van Dale omschreven als “iemand die met een rugzak reist”. Vroeger waren backpackers vooral de budget bewuste jongeren die de wereld over reisden. Maar de moderne backpacker is niet meer aan leeftijd gebonden. Stelletjes, gezinnen, maar ook ouderen reizen tegenwoordig al backpackend de wereld over. Daarnaast heeft een backpacker tegenwoordig meer te besteden en zo is de term flashpacker ontstaan.

Wie zijn backpackers? Iedereen, ongeacht leeftijd, budget en type reiziger, kan een backpacker zijn (of worden). Iedereen kan backpacken.

Wat je doet als backpacker:

  • Je legt in principe niets vast
  • Je boekt meestal alleen een heen – en terugreis. Of een wereldticket waarbij je tussendoor over land reist
  • Je hebt de vrijheid om naar een land te vliegen en geen vaste planning te hebben
  • Je hebt vaak (alleen) een backpack bij je.

Het mooie van backpacken

Door het backpacken kom je op plaatsen waar je anders nooit was geweest. Ik hou ervan om naar een land te vliegen geen vaste planning te hebben. Meegaan met de flow. De vrijheid in waar je wanneer en hoe er naar toe gaat. Veel backpackers vliegen zonder een echt plan te hebben en dat is zo gaaf. Echt, hoe eng je het ook lijkt, once you go backpacking you’ll never go back (home). Je ontmoet mensen die je over mooie plekken weten te vertellen, waar je tijdelijk mee reist en die jouw route vaak bepalen. Backpacken gaat meer om het beleven van andere culturen en persoonlijke groei dan om te feesten. Om even weg te zijn. De wereld is even je huis en reizen is je leven (op dat moment).

Lange periode?

Backpackers reizen meestal voor een langere periode, langer dan de meeste toeristen en in verschillende landen. Het aantal landen verschilt en zo ook de lengte van de reis: van enkele weken tot een aantal jaar.  Om je manier van reizen backpacken te noemen, hoef je niet per se een jaar of langer weg te gaan. Zo kun je prima 2 weken backpacken. En desnoods doe je dat in Europa, dicht bij huis. De meest populaire plekken onder Nederlandse jongeren om te backpacken zijn vooral Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Amerika en Zuid Oost Azië.

 

#followyourdreams