singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador

Vrijwilligerswerk en rondreizen in Ecuador

Ecuador is het kleinste, maar ook meest gevarieerde Andesland. Je kunt er de beroemdste indianenmarkt van Zuid-Amerika bezoeken of besneeuwde vulkanen beklimmen. Je kunt er op piranha’s vissen in de jungle of slapen in een bamboehut. Of stranden ontdekken waar nog nauwelijks toeristen zijn geweest. En dat alles vaak op niet meer dan een dag rijden van de koloniale hoofdstad Quito. Een mooi en avontuurlijk land dat goed te bereizen is in een korte tijd, maar die je zal uitdagen voor een langer verblijf! Ideaal om te combineren met vrijwilligerswerk of een taalcursus Spaans.

Quito: prima vertrekpunt voor je reis!

Een prima vertrekpunt voor je reis is de bruisende hoofdstad Quito. Door haar ligging bij de evenaar lijkt het alsof het hier altijd lente is. De stad is gebouwd op oude Inca ruïnes en het historische centrum wordt ook wel de Schatkamer van Zuid-Amerika genoemd vanwege de prachtige architectuur, de pleinen, de kerken, de oude straatjes. En het is er ook nog eens gezellig ook met de talloze cafés, salsa barretjes en restaurantjes.

Ecuador Travel with Jordie 1

Genoeg te zien en te doen in Ecuador!

Of je nou Ecuador als startpunt neemt van een mooie reis in Latijns-Amerika of als reisdoel op zich; voor iedere avonturier met Ecuador-plannen hebben we een leuke reis in de aanbieding.

De Kickstart Ecuador reis
Spaans leren terwijl je een rondreis door dit prachtige land maakt in 4 weken. Wat een goede combinatie! Dit is Kickstart Ecuador. De reis is erg afwisselend en je zult een ware onderdompeling in de cultuur van Ecuador beleven. Ondertussen wordt er ook nog aan je Spaans gesleuteld. Je krijgt les op verschillende talenscholen die op de leukste plekjes liggen. Daarnaast bestaat de reis uit een mountainbiketour (van de vulkaan af), een jungletoursalsalessenexcursies in Baños, naar het strand in Montañita, surflessen, coctails drinken en nog veel meer. Je gaat super toffe dingen doen en tijdens deze reis kom je langs veel highlights van Ecuador

Vrijwilligerswerk in Ecuador
Heb je na 4 weken nog niet genoeg van Ecuador? Ga dan na Kickstart Ecuador nog eens 4 weken vrijwilligerswerk doen. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten projecten in de hoofdstad Quito en ver daarbuiten. Van sociale projecten zoals sportproject, kinderopvang en lesgeven en wildlife projecten zoals tropical farm en een dierenopvang in de jungle.

Ecuador vrijwilligerswerk Quito lama's

(Vrijwilligerswerk op de) Galápagos eilanden

En als je dan toch in Ecuador bent, vergeet dan niet een bezoek aan de Galápagos eilanden te brengen. Dit is een groep van meer dan honderd verschillende eilanden – bewoond en onbewoond – en zo’n 1000 kilometer van het vasteland. Vooral bekend vanwege haar bijzondere dierenpopulatie. Je kunt letterlijk oog in oog komen te staan met reuzenschildpadden, leguanen, Jan-van-genten, Fregatvogels en koddige pinguïns. Door de geïsoleerde ligging van de eilanden zien zij de mens niet echt als storende factor en gaan gewoon lekker hun eigen gangetje. Alsof je er niet bent. Ze noemen de eilanden ook wel Darwin’s Dierentuin en het is inderdaad net alsof je in de dierentuin loopt, maar dan zonder hekken. Een reis (met vrijwilligerswerk) naar de Gálapagos is eigenlijk een ‘must’ als je toch in Ecuador bent. Zoiets moois en bijzonders kun je niet zo maar laten lopen. Daar krijg je spijt van! Je kunt er voor kiezen om na Kickstart Ecuador als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Lab of Life project.

Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen in Ecuador!

#letsmakememories