singular.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador

Vrijwilligerswerk en rondreizen in Ecuador

Ecuador is het kleinste, maar ook meest gevarieerde Andesland. Je kunt er de beroemdste indianenmarkt van Zuid-Amerika bezoeken of besneeuwde vulkanen beklimmen. Jee kunt er op piranha’s vissen in de jungle of slapen in een bamboehut. Of stranden ontdekken waar nog nauwelijks toeristen zijn geweest. En dat alles vaak op niet meer dan een dag rijden van de koloniale hoofdstad Quito. Een mooi en avontuurlijk land dat goed te bereizen is in een korte tijd, maar die je zal uitdagen voor een langer verblijf! Ideaal om te combineren met vrijwilligerswerk of een taalcursus Spaans.

Quito: prima vertrekpunt voor je reis!

Een prima vertrekpunt voor je reis is de bruisende hoofdstad Quito. Door haar ligging bij de evenaar lijkt het alsof het hier altijd lente is. De stad is gebouwd op oude Inca ruïnes en het historische centrum wordt ook wel de Schatkamer van Zuid-Amerika genoemd vanwege de prachtige architectuur, de pleinen, de kerken, de oude straatjes. En het is er ook nog eens gezellig ook met de talloze cafés, salsa barretjes en restaurantjes.

Ecuador Travel with Jordie 1

Genoeg te zien en te doen in Ecuador!

Of je nou Ecuador als startpunt neemt van een mooie reis in Latijns-Amerika of als reisdoel op zich; voor iedere avonturier met Ecuador-plannen hebben we een leuke reis in de aanbieding. Je kunt namelijk een rondreis combineren met een taalcursus Spaans en vrijwilligerswerk, een Kickstart Ecuador reis boeken als je zin in backpacken hebt. De Ecuador Break is er voor alle tussenjaar twijfelaars die een rondreis willen maken én gebruik wil maken van een online coach (om zo tot een juiste studiekeuze te komen).  Daarnaast bieden we ook nog verschillende vrijwilligersprojecten in en buiten Quito.

Ecuador vrijwilligerswerk Quito lama's

(Vrijwilligerswerk op de) Galápagos eilanden

En als je dan toch in Ecuador bent, vergeet dan niet een bezoek aan de Galápagos eilanden te brengen. Dit is een groep van meer dan honderd verschillende eilanden – bewoond en onbewoond – en zo’n 1000 kilometer van het vasteland van Ecuador. Vooral bekend vanwege haar bijzondere dierenpopulatie. Je kunt letterlijk oog in oog komen te staan met reuzenschildpadden, leguanen, Jan-van-genten, Fregatvogels en koddige pinguïns. Door de geïsoleerde ligging van de eilanden zien zij de mens niet echt als storende factor en gaan gewoon lekker hun eigen gangetje. Alsof je er niet bent. Ze noemen de eilanden ook wel Darwin’s Dierentuin en het is inderdaad net alsof je in de dierentuin loopt, maar dan zonder hekken. Een reis (met vrijwilligerswerk) naar de Gálapagos is eigenlijk een ‘must’ als je toch in Ecuador bent. Zoiets moois en bijzonders kun je niet zo maar laten lopen. Daar krijg je spijt van!

Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen in Ecuador!

#letsmakememories