single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Veilig betalen in het buitenland

27-06-2017

Advertorial

Veilig betalen in het buitenland

Tijdens je verblijf in het buitenland wil je natuurlijk zonder problemen fantastische souvenirs kunnen scoren, kaartjes kunnen versturen naar het thuisfront én naar Activity International, een drankje kunnen drinken in die leuke bar op het strand, je extra overnachting in een hostel kunnen betalen of een excursie kunnen boeken.

Maar hoe zorg je dat je in het buitenland over je gespaarde geld kunt beschikken? Tegenwoordig heb je in de meeste landen genoeg aan je pinpas. In veel grote steden vind je pinautomaten waar je geld zou kunnen afhalen. Geschikte pinautomaten herken je aan het Cirrus/ Maestro logo. Hieronder vind je meer informatie over geldzaken in het buitenland en we hebben wat handige tips voor je op een rijtje gezet.

Pinnen in het buitenland

Afhankelijk van je bank betaal je transactiekosten wanneer je pint in het buitenland. Om hier een beetje op te kunnen besparen zou je dus beter een groter bedrag ineens kunnen pinnen, zodat je niet zo vaak geld op hoeft te nemen, én dus niet zo veel transactiekosten hoeft te betalen. Het kan sowieso in veel landen handig zijn om een wat groter bedrag te pinnen, omdat het zo maar eens voor kan komen dat de stroom voor een paar dagen uitvalt waardoor pinnen niet mogelijk is, of de enige pinautomaat in de stad kan ineens ‘leeg’ zijn en wordt pas over een paar dagen weer bijgevuld… Probeer vanwege deze redenen ook te voorkomen dat je helemaal zonder geld zit. Wanneer je met je laatste paar centen de taxi richting pinautomaat hebt betaald, en er dan achter komt dat je niet kunt pinnen ben je immers ineens heel erg ver van huis!

Credit Card

Het is ontzettend handig om een credit card mee op reis te nemen. Deze kun je vaak ook gebruiken om online vluchten/ hostels etc. te boeken en te betalen. Ook voorkomt het dat je met een grote hoeveelheid cash geld over straat moet. Wel zo veilig!

Buitenlandse valuta meenemen

Voor sommige landen buiten Europa is het lastig om in Nederland of België valuta van het land aan te vragen. De US dollar, Australische dollar of de Zuid-Afrikaanse Rand gaat dit wel makkelijk. Maar de mundeenheid van Ghana, Vietnam of Peru is een stuk lastiger! En mocht dit wel mogelijk zijn dat betaal je meestal een enorm onvoordelige koers. Het kan dan handig zijn om cash wat dollars (of euro’s) mee te nemen en deze ter plaatse even om te wisselen naar lokale valuta. Dit kan op bijna iedere luchthaven. Je hebt dan meteen na aankomst al wat lokaal geld bij je, altijd handig. Wissel op luchthavens ook weer niet teveel geld, hier wordt meestal ook een onvoordelige koers gerekend. Reken goed na of je het juiste bedrag hebt gekregen, en probeer te vragen naar kleine coupures.

Nog meer tips…

  • De meeste Nederlandse en Belgische banken hebben de mogelijkheid om te pinnen buiten Europa ‘uitgezet’, om zo fraude door skimmen te voorkomen. Vergeet, voor je naar het buitenland gaat, niet om deze mogelijkheid ‘aan’ te zetten.
  • Machtig het thuisfront. Breng een bezoekje aan je bank om het thuisfront te machtigen voor je Nederlandse bankrekening. Mocht er tijdens je verblijf toch iets met je bankpas/ rekening gebeuren zouden je ouders voor je naar de bank kunnen om te kijken of ze dit voor je op kunnen lossen, aanrader!
  • Neem je betaalapparaatje mee. Neem het apparaatje mee waarmee je kunt internetbankieren. Zo kun je zelf ook tijdens je verblijf in het buitenland je bankzaken in de gaten houden.
  • Zorg ervoor dat je een tweede betaalmiddel mee op reis neemt. Als er iets met je pinpas gebeurt ben je ineens heel ver van huis.. Een goed alternatief is een credit card.
  • Pin een vast bedrag. Probeer altijd hetzelfde bedrag te pinnen én hou ook zelf bij waar je welk bedrag hebt opgenomen. Zo voorkom je dat je ineens voor een onaangename verrassing komt te staan.
  • Berg je cash geld, je pinpas en/ of je credit card goed op. Het is handig om een ‘Money Belt’ onder je kleding te dragen waarin je je waardevolle spullen, zoals o.a. ook je paspoort kun vervoeren.
  • Oh oh…het is op/ ik kan niet meer bij mijn geld. Mocht je nu, ondanks al je maatregelen, tóch geen cash geld meer hebben en niet meer over je pinpas/ credit card kunnen beschikken zou je altijd aan je partnerorganisatie of medereizigers kunnen vragen of zij je tijdelijk kunnen helpen. In de tussentijd zou je je thuisfront kunnen vragen om geld over te maken via de ‘Western Union’. Deze kantoren vind je over de hele wereld. Wanneer het thuisfront geld overmaakt naar een (vooraf afgesproken) kantoor in het land waar jij je bevind kun je dit bedrag vaak al heel snel afhalen.

Kijk voor je vertrekt overigens goed na hoe je op je bestemming het best met geld uit de voeten kunt. Dit wil namelijk ook per land nog wel eens verschillen. Zo wordt in de meeste Afrikaanse landen een VISA card beter geaccepteerd dan een Mastercard.

Twijfels? Neem gerust contact met ons op wat het beste is voor jouw bestemming.

#followyourdreams