singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Vrijwilligerswerk met dieren

Vrijwilligerswerk met dieren – Help de bedreigde diersoorten te beschermen!

Je kent de beelden vast wel van televisie: schildpadden die verstrikt raken in visnetten, apen die als huisdier worden gehouden, oerwoud dat wordt gekapt, het smelten van het ijs in het poolgebied…de natuur staat tegenwoordig behoorlijk onder druk.Β Want wist je dat er bijvoorbeeld in Zuid-Afrika iedere 15 minuten een olifant sterft? En er iedere dag drie neushoorns worden gedood? Stropers verdienen namelijk goed geld met het doden van deze beschermde dieren. Door vrijwilligerswerk met dieren te doen, kan jij een steentje bijdragen om de natuur te beschermen.

Je inzetten voor de dieren als vrijwilliger? Doen!

Door het uitvoeren van vrijwilligerswerk met dieren of mee te helpen aan natuurprojecten, keert het tij geleidelijk. En de resultaten zijn positief!Β Diverse projecten zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat sommige beschermde diersoorten niet uitsterven. Maar dit is pas het begin. Er moet nog veel bereikt worden en daarom zijn vrijwilligers meer dan nodig! Kijk naar de mogelijkheden.

Vrijwilligerswerk met dieren combineren met andere projecten? Leuk!

Het is erg makkelijk om wildlife en andere vrijwilligersprojecten te combineren. Niet alle combinaties zijn even logisch en soms moeten we wat puzzelen, maar daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Denk niet alleen aan het combineren van verschillende wildlife projecten maar ook aan bijvoorbeeld de combi van wildlife en ‘sociale’ projecten (naschoolse opvang, lesgeven, sportprojecten, medische projecten en meer). Een superleuke combinatie die jou de kans geeft om nog meer van het land te zien!

Reisverhalen

Kijk ook eens bij onze reisverhalen en klik daar op wildlife- en natuurprojecten. Dan krijg je allemaal verhalen en ervaringen van deelnemers die vrijwilligerswerk met dieren hebben gedaan.

 

Kijk hieronder voor een vrijwilligersproject die bij jou past!

#followyourdreams