single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Wat een avontuur! - Ninthe

Hi, mijn naam is Ninthe en in april en mei 2024 heb ik de Kruger to Coast-trip gedaan. Wat een avontuur!

In mijn examenjaar heb ik besloten om een tussenjaar te gaan doen, omdat ik niet wist wat ik wilde gaan studeren, maar ook omdat ik nog heel graag wilde gaan reizen. Ik ben een beetje gaan speuren en kwam bij Activity International uit. Hier heb ik gekozen voor de Kruger to Coast-reis. Bij de voorbereidingen ben ik supergoed geholpen en kreeg ik alleen maar meer zin in mijn reis. Een heel fijne en goeie organisatie dus!

Eenmaal aangekomen in zuidelijk Afrika zijn we meteen goed begonnen, in het Kruger National Park! Hier hebben we in een paar dagen zooo veel mooie en bijzondere dieren mogen zien. Het is echt onbeschrijfelijk mooi! Wel kan het op sommige momenten een beetje spannend zijn, bijvoorbeeld als de dieren heel dichtbij komen, maar dat is juist ook heel erg vet!

Kruger to Coast - leeuw

Na Kruger Park zijn we verder gereisd naar eSwatini (waar we ook de eerste anderhalve dag na onze aankomst in Johannesburg hebben doorgebracht). Ook dit is zo bijzonder. Je kunt je van tevoren niet inleven in hoe mensen daar leven. Iedereen is zo ontzettend lief en dankbaar voor alles wat je doet, vooral op de schooltjes waar je gaat helpen. Alle kids zijn zo lief en dankbaar dat jij daar bent. Wij werden iedere ochtend begroet en bij ons vertrek weer uitgezwaaid met heel veel knuffels, zo snoezig! Zelf vond ik dit vrijwilligerswerk hartstikke leuk. Ik begin in september met de pabo, dus dit had sowieso al wel mijn interesse. De hele dag kinderen iets leren, maar vooral ook met ze spelen en lol maken, wat wil je nog meer? 🙂

Na twee weken vrijwilligerswerk zijn we met de hele groep richting Mozambique vertrokken, dit was heerlijk! Deze week is eigenlijk de typische zon-zee-zand-vakantie. Geen vaste planning, op anderhalve dag na; de rest van de tijd mag je zelf kiezen wat je wilt doen. De extra activiteiten waaruit je kunt kiezen, gaan van surfen tot een sunset-cruise. Ook hebben we gezwommen met walvishaaien, het was echt bijzonder om ze van zo dichtbij te kunnen zien. Maar je kunt ook gewoon heel de dag op het strand liggen zonnen, net wat je zelf wil. Dit was dus een heerlijk weekje weg!

Kruger to Coast - whale shark

Toen we weer terug waren in eSwatini, hebben we afscheid genomen van de ‘vier-wekers’ van onze groep, maar wij mochten gelukkig nog verder met twee weken vrijwilligerswerk. Daarna helaas weer naar huis… 🙁

Kruger to Coast - group

Als extra’s hebben wij in de weekenden ook veel activiteiten gedaan, wat erg leuk is! Denk aan paardrijden of naar een voetbalwedstrijd. Maar te veel wil ik niet verklappen. Zelf heb ik echt een hele leuke tijd gehad en wil ik heel graag weer terug. Ik kan het dus iedereen aanraden om te gaan! Hopelijk helpt mijn verhaal een beetje, ik wens jullie vast een hele fijne reis!

P.S. Als jullie vragen hebben of meer willen zien > Insta: @ninthevdb

Kruger to Coast - working with kids

Kruger to Coast - safari

Kruger to Coast - volunteering

Meer lezen over deze reis? Klik hier.

#followyourdreams