single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

No worries! - Mariska

“Zondagochtend 5 uur gaat de wekker. Na jaren van dromen en maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zo ver! Ik vertrek naar Sydney om daar te werken als au pair in AustraliĆ« te gaan werken! Het avontuur is maanden geleden al begonnen, op het moment dat ik besloot om mijn droom uit te laten komen. Een dossier maken, referenties regelen, een medische keuring. Het hoort er allemaal bij! Op het moment dat mijn dossier online komt heb ik al snel een eerste aanvraag voor een interview via Skype. Heel erg spannend! Maar het is zo leuk! In totaal heb ik met vier verschillende families gesproken, voordat er een match was. Met het vierde gezin was het gelijk raak, het voelde meteen goed en dat is nog steeds zo! Dus dan zijn de laatste regeldingetjes aan de beurt. Visum, ticket en niet te vergeten een afscheidsfeestje.

Zondagochtend op Schiphol

Maar daar sta ik dan, zondagochtend, op Schiphol, met mijn familie en vrienden. Ik weet niet voor hoe lang ik afscheid ga nemen, het enige wat ik weet is dat ik een half jaar als au pair ga werken. Ik ben zo enthousiast over mijn werk en de reis, dat de vlucht naar Australiƫ eigenlijk helemaal niet lang duurt. Op het vliegveld in Sydney staat iemand mij op te wachten die mij naar het hostel in de stad brengt. Ik kan het niet geloven, ik ben in Sydney! Over drie dagen heb ik mijn introductiedagen, dus ik heb drie dagen om de stad te verkennen en om bij te komen van de reis. En die dagen zijn geweldig, Sydney is geweldig en de mensen zijn geweldig! Na drie dagen toerist te zijn geweest, heb ik op donderdag en vrijdag de introductie van AIFS. Ik word vriendelijk onthaald en alles is goed geregeld. We krijgen informatie over Australiƫ, het land en de cultuur, wat te doen bij heimwee en een EHBO-cursus (wat erg zinvol is). Het is erg leuk om andere au pairs te leren kennen en om ervaringen en verhalen te delen. Ik heb nog steeds contact met een meisje dat ik heb leren kennen in Sydney, erg leuk!

Na 2 maanden skypen is het zo ver

En dan zit mijn tijd in Sydney er alweer op. Zaterdagmiddag vlieg ik door naar Maroochydore, the Sunshinecoast om eindelijk de host familie in het echt te ontmoeten! Na twee maanden van Skypen en mailen is het dan zo ver. En gelukkig klikt het in het echt net zo als online. Harry (de oudste, van twee) heeft een heel mooie welkoms plaat voor mij gemaakt en ik krijg gelijk een dikke knuffel. George (de jongste van zes maanden) vindt het allemaal maar wat spannend en blijft liever bij z’n mama. James en Kim laten mij gelijk thuis voelen en ook laten ze mij gelijk kennismaken met de Australische cultuur. Als avondeten staat een barbecue op de planning! De rest van het weekend laten ze mij de omgeving zien en zijn we thuis om elkaar beter te leren kennen.

En dan is het maandag, mijn leven als au pair begint dan echt. Kim en James gaan allebei naar het werk en ik ben alleen met de jongens. En nu, drie maanden later, vind ik het nog steeds geweldig! Ik heb een bijzondere band opgebouwd met de jongens en met Kim en James. De Australische cultuur is geweldig! Ik heb er wel even aan moeten wennen, maar het is zo vrij en samengevat in twee woorden is het echt NO WORRIES! Het kan ook niet anders in dit warme weer;).

Ervaring om nooit te vergeten

Ik ben ontzettend blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Australiƫ te komen als au pair. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten en ik heb nu al ontzettend veel geleerd. Het is een geweldig mooie manier om de cultuur te leren kennen, om je het land eigen te maken en om Australiƫ te zien. Ik heb het erg getroffen met mijn host familie, waarmee ik alles kan en mag overleggen als ik iets wil doen. Ook het contact maken met anderen gaat erg makkelijk. Ik heb me nog niet alleen gevoeld in Australiƫ!

Dus kortom; doen! Als je van kinderen houdt, avontuurlijk bent en geen last van heimwee hebt kan ik het je absoluut aanraden om te gaan!”

#followyourdreams