single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mári in Sri Lanka - Mári

Sommige vrijwilligers willen zoveel mogelijk uit hun verblijf in het buitenland halen. Zo ook Mári, die vrijwilligerswerk in Sri Lanka doet. Naast helpen op een medisch project en werken met ouderen, geeft Mári ook nog eens Engelse les aan jonge kinderen in Galle. Ze heeft het ontzettend naar haar zin op de projecten, ze geniet volop van haar tijd op Sri Lanka! En ze had ook nog eens tijd om ons een mailtje en foto’s te sturen. Leuk Mári, dank je wel. Je bent een topper!

MAri in Sri Lanka

Ik heb het echt onwijs naar mijn zin, eigenlijk vanaf de aankomst met de anderen deelnemers op het vliegveld. Iedereen is heel erg open, gezellig en ondernemend. De accommodatie hier in Galle is heel fijn, het eten is lekker en werknemers zijn zo lief!

MAri in Sri Lanka yoga

De eerste week stond ik in het ziekenhuis op de afdeling van de eerste hulp. Ik keek vooral mee met de artsen. Dit was heel interessant om mee te maken. De doctoren zijn er vriendelijk. Er zijn nu ook 6 andere medische studenten, dus dat is wel fijn! Afgelopen week stond ik op de Maliban Rehabilitation Center, wat echt leuk was omdat je daar de mensen echt kon helpen door middel van het geven van fysiotherapie. Deze week sta ik op de operatieafdeling, dit was erg indrukwekkend. Afgelopen dinsdag was het Dansal (volle maan) en hebben we bij de het Maliban Rehabilitation Center eten uitgedeeld voor het hele dorp. Ik vond het erg bijzonder dat ik hierbij mee mocht helpen.

MAri in Sri Lanka ziekenhuis

Naast het meekijken op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis heb ik geregeld dat ik op maandag- en donderdagmiddag de lokale kindjes les ga geven. Dit is echt onwijs leuk, vooral omdat het allemaal kindjes uit de straat zijn en ze me allemaal bij hun thuis uitnodigen. Daarnaast help ik ook mee op het Elderly Home project. Ik maak me dus echt nuttig, zo fijn!

MAri in Sri Lanka lesgeven

Geloof het of niet, maar ik heb zelfs nog tijd over om naar het strand te gaan  : ) Deze is hier om de hoek, heerlijk! In mijn vrije weekenden plan ik zoveel mogelijk leuke uitjes om zo alles uit mijn reis te halen en zoveel mogelijk van Sri Lanka te kunnen zien. Zo ben ik laatst op safari geweest en heb ik het geluk gehad om heel veel dieren te zien, waaronder de olifant. Ik heb een rainforest tour gedaan, waar een verfrissende waterval op ons stond te wachtte 😍! Was ook heel cool! En afgelopen weekend zijn we naar Ella & Kandy geweest, waar we ook een cooking class hebben gedaan en mooie tempels hebben bezocht.  De treinrit van Ella naar Kandy was echt ongelofelijk mooi! Dikke aanrader!

MAri in Sri Lanka treinreis

Sri Lanka is echt prachtig! Het eten is heel lekker en de mensen zijn ontzettend lief! ‘s Avonds gaan we vaak nog een drankje doen met z’n  allen op het strand, spelen we spelletjes, kijken we een film of doen we yoga! En het stadje Galle waar we dichtbij wonen is echt prachtig, vooral ‘s avonds! Ik merk eigenlijk niks van de aanslagen die hier een aantal maanden geleden zijn geweest.  Ik voel me heel veilig in Sri Lanka!  Ik kan het iedereen aanraden om hier naar toe te komen!

Kortom ik heb het dus onwijs naar mijn zin en helaas gaat de tijd veel te snel! We gaan mijn laatste weekend hier waarschijnlijk de Adams Peak beklimmen!! Zo’n zin in!

Groetjes Mári

#followyourdreams