single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mail from Thijs! - Thijs

We krijgen regelmatig mailtjes binnen van reizigers die naar ‘waar-dan-ook’ zijn vertrokken. Heerlijk, die berichtjes van overal vandaan. We vinden het echt leuk als onze reizigers af en toe iets van zich laten horen. Vorige week kregen we een mailtje van Thijs. Thijs is een half jaar geleden richting Australië vertrokken en is begonnen met het Kickstart Ultimate Oz pakket. Hij heeft daarna ook nog het horeca certificaat gehaald. Nu is aan het werk in Sydney. Lees hier zijn mailtje! Tenx Thijs!


Hey Luuk, 
How are you mate?  Met mij gaat alles hier op en top. 

Ik zit nu al zo’n 6 maanden in Sydney. Hiervan ben ik een week naar Surf Camp Australia geweest, en heb daar aardig de basics van surfen onder de knie gekregen. Drie weken daarna werd ik gebeld door een recruitment agency. Zij wilden met mij een sollicitatiegesprek doen, doordat zij mijn CV gezien hadden. Simpel gezegd had ik mijn CV talloze keren via vacaturewebistes aangeboden bij verschillende bedrijven. Er werd mij toen verteld dat zij mij gingen helpen bij het vinden van een baan, en zij beloofden mij dat zij dan ook sollicitaties zouden gaan regelen. Zo gezegd, zo gedaan. 

Ik had binnen een week 2 sollicitaties, een daarvan was bij Optus, de andere was bij MasterCard Loyalty and Solutions. Het enige probleem; de sollicitaties waren op exact dezelfde datum. Gelukkig lagen de tijden wel 4 uur van elkaar. Voor de ene sollicitatie moest ik in Port Macquarie zijn, de ander in Rozelle. 

Ik ben diezelfde dag naar beide geweest en het mooiste was nog, ik was voor beide banen aangenomen. Uiteindelijk maakte ik de keuze om dan toch bij MasterCard te gaan werken. Dat vond ik meer passen bij mijn persoonlijkheid. Het bleek dan ook een goede keuze geweest te zijn, ik werk na 5 maanden nog steeds in het call centre van MasterCard Loyalty and Solutions. Sterker nog, het is me ongelooflijk goed bevallen hier. 

In de tussentijd ben ik ook in een shared house getrokken, dit was rond het begin van december, en hier woon ik nog steeds met heel veel plezier. 

Op de 13e van mei vertrek ik uit Sydney. Ik ga dan met mijn goede maat Ryan vanaf Sydney naar Cairns reizen met de Greyhound bus. We hebben een aantal tours geboekt, namelijk de 4×4 tour op Fraser, we hebben de Avatar boot op de Whitsundays en we hebben ook nog 2 dagen in het Base hostel op Magnetic Island. 

Wanneer ik in Cairns aankom heb ik met een andere vriend van mij afgesproken die ik hier heb ontmoet. Met hem ga ik een 4×4 kopen om vervolgens een prachtige roadtrip te maken. We hadden het plan om van Cairns naar Alice Springs en Uluru te rijden. Vanaf die plekken willen wij doorrijden naar Broome. Om vervolgens van Broome helemaal naar beneden te rijden via de westkust naar Melbourne, wat neerkomt op zo’n 10.500 km. Ongelooflijk tof dus.

Ik denk dat dat het wel zo’n beetje was. Ik wilde je in ieder geval laten weten dat het goed met mij ging, en ik wilde je ook nogmaals bedanken voor de hulp die je me hebt geboden voordat ik hier heen ging! 

Cheers and catch ya later,
Thijs

#followyourdreams