page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Indonesiƫ

Vrijwilligerswerk in Indonesiƫ (Bali)

IndonesiĆ« bestaat uit zo’nĀ 3.700 eilanden. Dat zijn er nogal wat! De westelijke eilanden zijn begroeid met tropisch regenwoud, meer naar het oosten toe zijn veel eilanden droger. Een heel bekendĀ  – zo niet het meest bekende – eiland van IndonesiĆ« is Bali.Ā Bali is dĆ© droombestemming van IndonesiĆ«. In de eerste plaats vanwege de prachtige stranden. Het bruisende surfmekka Kuta is de meest bekende strandplaats. Deze stranden worden goed bezocht door toeristen vanuit de hele wereld. Zij komen hier om lekker te relaxen en te genieten van de azuurblauwe zee, de prachtige stranden en het lekkere eten.

Vrijwilligerswerk op Bali

Ondanks de vele toeristen die aardig wat geld meebrengen, heerst er op Bali toch nog behoorlijk wat armoede. Vooral als je de toeristische plekken verlaat, lijkt de ontwikkeling van het tropische eiland een beetje stil te staan. Natuurlijk zijn er dehoogtepunten die altijd toeristen van de over de hele wereld blijven trekken. Maar de dorpen in het achterland hebben het zwaar. Er is weinig te eten, weinig werk en de scholen zijn onderbezet. Daardoor krijgen jongeren uit die regio’s niet de Engelse les die ze hard nodig hebben om later in het toerisme aan de slag te kunnen. Hulp is dus meer dan welkom. Als vrijwilliger kun je bijvoorbeeld meehelpen op diverse onderwijsprojecten op lokale scholen en je inzetten van voor de bevolking in de achterlanden. Je combineert dit vrijwilligerswerk met een culturele onderdompeling. Leuk!

Vele culturen in Indonesiƫ

IndonesiĆ« is altijd een migratieland geweest. Het land kent zeer veel verschillende etnische groepen, waaronder Chinezen, Maleiers, Dajaks, Ambonezen, Papoea’s en Balinezen. Het is daarom moeilijk om te spreken over dĆ© Indonesische cultuur. Zo’n 90% van de bevolking is moslim, maar de islam is geen staatsgodsdienst. Op Bali is juist het hindoeĆÆsme de overheersende godsdienst. Overal zie je vrouwen met offerschalen op hun hoofd. Kleine bloemenoffers liggen midden op straat. Dagelijks is er wel ergens een festival. Er zijn vele tempels en beelden. De vriendelijke, gastvrije bevolking leeft vrij traditioneel, zeker in de kleine dorpsgemeenschappen.

Lees meer Sluiten

Vind hieronder de perfecte reis op Bali, Indonesiƫ

#letsmakememories