singular.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Trees for all

Activity International steunt Trees for All

Ach, je staat er eigenlijk niet zo bij stil als je een vlucht hebt geboekt. Het hoort gewoon bij je reis. Net als het regelen van je reisverzekering, het inpakken van je rugzak en het organiseren van je afscheidsfeestje. Wie denkt er nou aan milieuverontreininging, CO2-uitstoot of klimaatcompensatie. Jij vast niet. Maar gelukkig doen wij dat wel!

Een beetje frisse lucht voor volgende generaties

Omdat wij ons bewust zijn dat veel van onze deelnemers het vliegtuig pakken om op de plaats van bestemming te komen, werken wij samen met Trees for All. Zij beheren en steunen duurzame natuur- en energieprojecten die ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot gecompenseerd kan worden. Dat geeft in ieder geval een beetje lucht voor de volgende generatie avonturiers!

Met donaties van o.a. reizigers en bedrijven kunnen zij bijvoorbeeld bomen planten op de Filipijnen, het bos in Maleisië herstellen en ‘klimaatnoten’ laten groeien in Mali. Die nemen niet alleen CO2 op uit de lucht maar je kunt er ook nog eens biodiesel van maken. Al deze projecten moeten ook nog eens goed zijn voor de lokale bevolking. Als zij er niet beter van worden, dan zal Trees for All het project niet steunen. 3 vliegen in één klap dus: niet alleen werken ze aan biodiversiteit en een beter klimaat, maar ook nog eens aan armoedebestrijding. Hoe duurzaam is dat?!

Maar ook in Nederland is Trees for All sinds kort actief via het project Nationaal Bossenfonds. Samen met Staasbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag hebben ze een Nationaal Bossenfonds opgericht voor nieuw bos in Nederland. Met gedoneerd geld kunnen er nieuwe bomen worden aangeplant: goed voor Nederland en lekker voor de frisse lucht!

Wat kun jij doen?

Het is eigenlijk heel simpel. Het enige wat jij hoeft te doen is een bedrag af te staan. Dat kun je doen door op het boekingsformulier een bedrag aan te vinken. Wij zorgen er dan voor dat dit bedrag bij Trees for All terecht komt. Aan het eind van jaar zullen we het eindbedrag op onze site vermelden zodat je meteen het resultaat kunt zien. Voor iedere 5,98 euro kunnen er bijvoorbeeld al weer 2 bomen geplant worden in de Filipijnen!

Je kunt ook op de site van Trees for All kijken en de CO-2 Calculator invullen. Zo zie je meteen welk bedrag je eigenlijk zou moeten doneren om tot een volledige compensatie van je reis te komen. Is niet verplicht hoor. Ook hier geldt dat alle kleine beetjes helpen! Met elk gedoneerd bedrag komen we weer een beetje dichterbij een schonere wereld. Dat willen we toch?!

Per jaar kan Trees for All zo’n 200 bomen planten dankzij de bijdrages van onze deelnemers. SUPER!

#letsmakememories