single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk Zululand

Ga als vrijwilliger aan de slag in Zuid-Afrika

De projecten van het vrijwilligerswerk in Zululand bevinden zich in één van de meest authentieke en traditionele plekken van Zuid-Afrika. Zuid-Afrikaanser dan dit ga je het eigenlijk niet krijgen. Het is een waanzinnig mooi gedeelte van Zuid-Afrika waar heel veel natuurreservaten zijn waaronder het Hluhluwe Game reserve  en het iSimangaliso Wetland Park. Deze zijn misschien niet zo bereoemd als het Kruger National Park maar er komen dezelfde wilde diersoorten voor. Middenin dit prachtige gebied ligt St Lucia. Een heel gemoedelijk stadje waar het veilig is voor zowel de inwoners als de vele toeristen die hier komen. In en rondom dit kleine kustplaatsje bevinden zich de projecten waar je als vrijwilliger aan deel kunt nemen.

Projecten in St Lucia, Zululand

In de ochtend ben je met andere dingen bezig dan in de middag. 's Ochtends kun je kiezen uit het meehelpen bij het Vulnerable children en Community support project of het Rural Healthcare and HIV anwareness project (medisch). Beide prachtige en nuttige projecten waar je echt iets kunt betekenen voor de lokale bevolking. Van tevoren moet je aangeven bij welk project je graag zou willen helpen. De projectmanager in St Lucia kan naar aanleiding van jouw wensen je dan gaan indelen en een rooster voor je maken. Die krijg je na aankomst in St Lucia.

's Middags ga je meehelpen in een Community project. En dat kan echt van alles zijn! Je kunt bijvoorbeeld extra Engelse les geven of voedselpakketten uitdelen. Of zieke mensen bezoeken. Maar je kunt ook helpen bij het aanleggen en onderhouden van moestuinen en schooltjes opknappen. Of vuilnis opruimen dat langs de weg ligt  en meehelpen in de bibliotheek. Echt waar, er is zo veel te doen!

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 klein

Het vrijwilligerswerk in Zululand in het kort:

 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf 16 jaar
 • Prachtige omgeving en prima uitvalsbasis voor safari- en snorkel excursies
 • Inclusief¬†vrijwilligerstraining¬†voor vertrek!
 • Leuke accommodatie middenin het centrum van St Lucia
 • Goed te combineren met het 3 weekse Kickstart Willdlife Zuid-Afrika
 • Let wel op de nijlpaarden die 's avonds door de straten van St Lucia lopen op zoek naar sappig gras...
0.00

Zuid-Afrika – Zululand: Vrijwilligerswerk

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Na je aankomst in Durban word je opgehaald van het vliegveld en word je naar St Lucia gebracht. Hier staat het vrijwilligershuis en hier kun je even bijkomen van je reis. Zeker weten dat je een warm welkom krijgt van onderstaande dames! Daarna volg je een introductieprogramma van een dag. Dit gebeurt op de maandag na aankomst. Je krijgt belangrijke informatie van de begeleiders, leert een paar woordjes Zulu en maakt kennis met de projecten. Wanneer je deelneemt aan het HIV/Aidsproject, krijg je specifieke informatie over dit onderwerp.

Zuid-Afrika Zululand Mumsy and Shwele

Schema voor de eerste dag:

 • 07:00 uur Ontbijt
 • 08.00 uur Morning meeting
 • 08.30 uur Algemene introductie
 • 10.00 uur Rondleiding St Lucia ( waar zijn de supermarkten, wasserette, pinautomaten etc)
 • 11.00 uur Specifieke introductie voor de projecten
 • 12.00 uur Lunch
 • 13.00 uur Team meeting
 • 13.30 uur Planning rest van de week
 • 15.00 uur Les Zulu
 • 16.30 uur Presentatie over wat je kunt doen in je vrije tijd
 • 18.00 uur Avondeten
 • Avond: vrij

Na de introductie kun je als vrijwilliger aan de slag. Dit kan in verschillende projecten waarbij je vaak ‘s ochtends wat anders doet dan s’middags. Hieronder zullen we uitleggen wat je als vrijwilliger kunt betekenen.

Vulnerable children en en community support

Als je voor dit project kiest, dan werk je in de ochtend in de cr√®che of – tijdens vakanties – op de holiday club. De kinderen die hier komen hebben al vaak al best wat meegemaakt in hun jonge leventje.¬†Naar schatting is 70% van de bevolking in en rond St. Lucia ge√Įnfecteerd met HIV of Aids. Veel kinderen hebben al op jonge leeftijd een (of beide) ouder (s) verloren, het percentage tienerzwangerschappen is hoog en er zijn veel ontwrichte gezinnen. Dat zijn geen leuke cijfers! Sommige kinderen die op de kinderopvang komen wonen bij familieleden, anderen wonen gewoon nog bij hun ouder(s). Vaak zijn ze overdag weg om te werken wat noodzakelijk is om rond te komen. In het centrum krijgen de kinderen goed te eten, krijgen ze verzorging, krijgen ze simpel onderwijs en worden er activiteiten georganiseerd. Er zijn verschillende centra waar je vrijwilligerswerk kunt verrichten, allen zijn op z’n 10 minuten rijden van St Lucia. Vervoer van en naar de projecten wordt voor je geregeld. Op sommige opvangcentra komen wel zo’n 80 kinderen van 0-6 jaar per dag. Extra hulp is dus meer dan welkom, het hele jaar door!

Zuid-Afrika Zululand kinderopvang

Bij dit project help je de aanwezige leiding met het spelen en zorgen voor de kindjes. Je helpt ze ook in hun ontwikkeling want met 6 jaar moeten ze naar school en uiteraard moeten ze daar een beetje op voorbereid worden. Als vrijwilliger geef je ze de persoonlijke aandacht en begeleiding die ze anders niet zouden krijgen. Door het spelen van (educatieve) spelletjes leer je ze bepaalde basisvaardigheden die ze nodig hebben voor hun verdere ontwikkeling. Maar ook boeken met ze lezen, Engelse woorden leren en creatieve dingen knutselen horen bij je dagtaak. Op de kinderopvang komen ook baby’s en peuters. Deze leeftijd verlangt natuurlijk weer een hele andere aanpak maar ook zij vinden het leuk om te zingen, te dansen en spelletjes te doen. Ook goed voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Daarnaast help je met eten, handjes wassen, drinken geven, boekjes lezen…een ochtend is zo maar om!

Zululand St Lucia creche (2)

Tijdens de schoolvakanties, help je mee in de Holiday Club. Een club voor kinderen van 4-12 jaar. Je organiseert leuke activiteiten maar geeft ook nog op speelse wijze een aantal lessen.

In de middag help je mee bij de Reading Club, het after school project, het painting project, het gardening project, het beach cleaning project of het building project.

Zuid-Afrika Zululand schooltje

Rural Healthcare and HIV/Aids awareness project

Dit project bestaat eigenlijk uit een heleboel kleinere projecten: Home Based Care (soort thuiszorg), Family Empowerment, Clinic sessions, Support Group, Wound Care, Home Assistence, Nutrtion, Physio, Clinc transfers en natuurlijk HIV/Aids awarness workshops. Je moet als student/vrijwilliger bij dit project eerst een pretest doen om te zien hoeveel kennis je al in huis hebt. Deze test wordt ook gedaan aan het einde van je verblijf om te kijken hoeveel kennis je het opgedaan.

Zululand ST Lucia medisch project

Clininc session and taking vitals

Als vrijwilliger kun je in een drukke kliniek in een buitenwijk van St. Lucia meehelpen. Je helpt het onderbezette personeel met eenvoudige medische ondersteuning als wegen van baby’s, de temperatuur van pati√ęnten opnemen, pati√ęnten wegen en hun bloeddruk opmeten. Ook geef je informatie over een (medisch) onderwerp (half uurtje) aan de pati√ęnten die in de wachtrij staan.

Home Based Care

De medische vrijwilligers kunnen zich ook inzetten voor het Home Based Care project, een soort thuiszorgorganisatie. Je gaat dan met een lokale medewerker een bezoekje brengen aan zieke, arme en vaak bedlegerige pati√ęnten die geen mogelijkheid meer hebben om zelf naar een kliniek te komen. Je zult samen met de verpleger een diagnose maken en een soort van hulpplan opstellen. Ook help je mee met de benodigde verzorging van de pati√ęnt. Voor veel van de pati√ęnten is dit bezoek het hoogtepunt van de week waar ze erg naar uitkijken. Het is soms voor hen nog het enige lijntje met de buitenwereld en vaak √©√©n van de weinige momenten dat ze goed verzorgd worden. Zeer dankbaar maar ook confronterend werk!

Zululand St Lucia Home Based Care

HIV/Aids voorlichting

Daarnaast heb je als vrijwilliger een belangrijke rol in het geven van voorlichting over HIV/Aids. In Zuid-Afrika doen er nog veel Broodje-Aap verhalen de ronde over hoe je besmet kunt raken en wat je tegen Aids kunt doen. Goede voorlichting is van levensbelang. Letterlijk en figuurlijk. Als vrijwilliger leg je uit wat het virus is, wat het doet in je lichaam, hoe je er aan kunt komen en wat je moet doen als je eenmaal ge√Įnfecteerd bent. Deze voorlichting hoef je niet zelf te bedenken; er zijn methodes ontwikkeld door de partneroganisatie African Impact en door de Verenigde Naties die wereldwijd worden gebruikt en die zeer duidelijk en simpel uitleggen wat het virus is, hoe het werkt en hoe verdere besmetting te voorkomen. Door het geven van voorlichtingen als deze kun je levens redden. Al is het er maar eentje…

Zululand St Lucia Possible HIV and AIDS

Support groep

Er zijn in St Lucia 2 support groups. Hier komen vrouwen (en een enkele man) samen in de ochtend. Eerst een ronde introductie, daarna een workshop gemaakt door de vrijwilligers van een half uur, dan een half uur met elkaar praten over iedereens weekend/zorgen/plannen etc. Daarna ga je gezamenlijk nog een half uur in de tuin werken. De helft van de groentes die ze verbouwen is voor de supportgroup members en de andere helft gaat naar andere mensen in de community.

Woundcare

Deze taak is precies wat het aangeeft: het verschonen en opnieuw inwikkelen van wonden bij pati√ęnten.

Zululand St Lucia wound care

Home assistance

Bij dit subproject help je mee met het schoonmaken en opnieuw inrichten van huizen waar mensen wonen die dat niet meer zelf kunnen.

Nutrition

Er zijn pati√ęnten die te maken hebben met ondergewicht. 1 keer per maand worden deze mensen bezocht om te kijken hoe het met hun gaat. Ze krijgen gratis e-pap (en eventueel groentes van support group).

Zululand St Lucia Nutrition project

Fysiotherapie

De fysiotherapeut werkt 1 keer per maand in de kliniek. Op moment dat hij aanwezig is, brengen we de mensen die fysiotherapie nodig daarheen en wordt er gekeken welke oefeningen ze kunnen doen om hun klachten te verhelpen. Daarna gaat een groep van onder andere vrijwilligers elke week even langs bij die mensen en langs om samen oefeningen met ze te doen.

Zululand St Lucia Physio potential

Clinic transfers

Pati√ęnten die niet in staat zijn om zelf naar de kliniek gaan, worden door vrijwilligers opgehaald en na het bezoek aan de kliniek weer thuis gebracht.

Family Empowerment

Als vrijwilliger kun je ook nog helpen in het Family Empowerment Program. Dit programma zorgt voor families die op vele gebieden niet meer kunnen rondbreien. Hulp wordt geboden op het gebied van goede voeding, gezondheid, onderwijs, leefomstandigheden, kleding en inkomen. Een heel mooi project die behoorlijk leunt op de hulp van vrijwilligers. Je komt hier echt bij de mensen thuis en zult ervaren hoe hard het werkelijke leven van de Zulu mensen kan zijn. Fijn toch als jij een beetje kunt helpen.

Zuid-Afrika Zululand family support

‘s Middags communitywerk

In de middag help je mee met community projecten. Daarnaast zou je ook nog Engelse les kunnen gaan geven aan volwassen die vaak alleen maar Zulu spreken. Engels spreken geeft meer kans op een baan in deze regio. Je kunt ook wat meer lichamelijk werk op je nemen. Zo moeten er in de omgeving gebouwen worden opgeknapt. Denk aan het herstellen van een dak, het repareren van muren, deuren en ramen, het aanleggen van een speeltuin. Ook het helpen in de moestuin kan een middagtaak zijn. Je leert de lokale mensen over hoe belangrijk het eten van verse groente en fruit is en helpt ze mee de gewassen te zaaien, te poten of te oogsten, te wieden, te bewateren etc. Ook een leuk project is de reading club: Na school kunnen kinderen Рgeheel vrijwillig Рna een naschoolse opvang komen waar ze spelletjes doen en leren lezen in het Engels. Voor ieder kind wordt in zijn leesontwikkeling gevolgd zodat hij steeds een stapje verder kan en een moeilijker boekje kan lezen. Dit project is samen met de lokale bevolking opgezet en erg populair bij de kinderen. Ze staan de vrijwilligers al op te wachten als zij met hun busje aankomen en worden met luid gejuich ontvangen!  Hoe welkom kun je zijn?!

Zuid-Afrika Zululand family support

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Er zijn nog zo veel meer activiteiten die je op kunt pakken. Maar dat ga je wel zien als er eenmaal bent…

Prijzen

‚ā¨ 1200 – 2 weken
‚ā¨ 1800 – 4 weken
‚ā¨ 2400 – 6¬†weken

Inbegrepen bij de prijs: 

‚ÄĘTransfer van en naar vliegveld van Durban, zondags aankomen voor 14.00
‚ÄĘIntroductieprogramma en begeleiding
‚ÄĘOnderdak in een vrijwilligershuis
‚ÄĘMaaltijden (volpension) op maandag tot en met vrijdag
‚ÄĘTransport van en naar de projecten
‚ÄĘKleine bijdrage voor de projecten
‚ÄĘInformatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
‚ÄĘHulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
‚ÄĘPartnerorganisatie in Zuid-Afrika waar je terecht kunt voor vragen en hulp
‚ÄĘVrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses

Niet inbegrepen:

‚ÄĘVlucht naar Durban King Shaka Airport, Zuid-Afrika
‚ÄĘReserveringskosten (‚ā¨40)
‚ÄĘReisverzekering (verplicht)
‚ÄĘVerklaring omtrent gedrag
‚ÄĘPersoonlijke kosten voor drankjes, weekendexcursies, vaccinaties, etc.

Startdata

Alle startdata vallen op een zondag. Kijk hieronder naar de beschikbare data. Je moet voor 13:30 uur aankomen in Durban op deze dag. Het programma eindigt weer op de zondag, je wordt dan weer teruggebracht naar het vliegveld in Durban. De terugvlucht moet na 13.00 vertrekken. Hier krijg je na boeking meer informatie over.

Startdata 2020

 • 12 en 26 januari
 • 9 en 23 februari
 • 8 en 22 maart
 • 5 en 19 april
 • 3, 17 en 31 mei
 • 14 en 28 juni
 • 5, 12, 19 en 26 juli
 • 2, 9, 16, 23 en 30 augustus
 • 6 en 20 september
 • 4 en 18 oktober
 • 1, 15 en 29* november (*alleen mogelijk voor 2 weken)
 • In december geen startdata

Let op: Houd rekening met de schoolvakanties! De vakanties vallen rond:
– begin april
– eind juni – half juli
– eind september/begin oktober
– half december – begin januari

Gedurende de schoolvakanties zul je meehelpen met speciale projecten voor de kinderen. Daarbij moet je denken aan activiteiten organiseren voor kinderen zoals voetbaltoernooi, talentenjachten, schilderen etc of krijg je de mogelijkheid om mee te helpen op de Holiday club.

Nationale feestdagen: 1 en 2 januari, 21 en 29 maart, 1 en 27 april, 1 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 september, 16, 25 en 26 december

Accommodatie

Alle vrijwilligers verblijven in het vrijwilligershuis in St Lucia, een veilig en rustig stadje (maar wel toeristisch!) aan de kust van Indische Oceaan ten noorden van Durban. Het huis is een ruim en veilig vrijwilligershuis (gedeelde slaap- en badkamer) middenin het centrum van het gezellige stadje St Lucia. Het is best wel comfortabel; het heeft zelfs een eigen zwembd(je)!. Je deelt de slaapkamer met 1-5 andere vrijwilligers. Jongens en meisjes slapen apart.

 

In het huis is een kokkin aanwezig die (van maandag tot en met vrijdag) drie – erg lekkere – maaltijden per dag voor de vrijwilligers maakt. In het weekend zorg je zelf voor je eten. Maar er zijn genoeg restaurantjes in de buurt waar je een hapje kunt eten. Bovendien is er een buurtsuper (Spar) vlakbij waar je eventueel ook je boodschappen voor het avondeten/lunch kunt doen. Een keer in de 2 weken – op de arrival sunday – eten alle vrijwilligers samen. Gezellig!

In de buurt is er veel te zien en te beleven. Er zijn prachtige stranden op 1,5 kilometer, het¬†iSimangaliso Wetland Park ligt op een paar kilometer afstand, (met neushoorns, olifanten, buffels en veel meer), het prachtige nationaal park Hluhluwe is dichtbij (inclusief de Big 5), de walvissen komen in dit gedeelte van de Indische Oceaan hun jongen ter wereld brengen…en de nijlpaarden liggen in de rivier om de hoek. s Avonds – na zonsondergang – komen ze nog wel eens het dorp binnen wandelen om sappig gras uit de tuinen te eten en vers water uit de zwembaden te drinken…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Let op! Het medische project is vanaf 18 jaar. Je hoeft geen ervaring op het gebied van onderwijs, sport of welfare te hebben maar dat is uiteraard wel erg welkom! Voor het medische project is het erg wel erg handig als je enige ervaring hebt. Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als¬† een flexibele werkhouding, een ‚Äėopen mind‚Äô, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat hebben we bereikt

 

 

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij ‚Äď als vrijwilliger ‚Äď niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld‚Ķ

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme¬† en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou¬† met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!¬† En ook in de toekomst hopen zij ‚Äď samen met jou en andere internationale vrijwilligers ‚Äď de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Met wie werken we samen

Africa Impact: mooie resultaten!

Logo African ImpactIn veel Afrikaanse landen werken we samen met onze contactorganisatie African Impact. Een prima organisatie die hart heeft voor de vele projecten die ze beheren! En met de door hun opgerichte stichting de African Impact Foundation zorgen ze voor continu√Įteit en het genereren van nog meer projecten waar mens √©n natuur in Afrika erg mee geholpen zijn. En dat is precies de bedoeling!

Eerste project in Zimbabwe
African Impact is opgericht door Andrew en Wendy Conolly. Beiden zeer enthousiast, professioneel, gepassioneerd en bewust zijn van hun taak in Afrika. Zij zijn in 2004 begonnen met een wildlife project in Zimbabwe waar ze o.a. gewonde en zieke wilde dieren¬† verzorgden om ze daarna weer vrij te laten in de natuur.¬† Bij dat project hebben ze gebruikt gemaakt van de eerste vrijwilligers en zagen dat er iets moois ontstond! Projectleiders, rangers, lokale medewerkers,¬† vrijwilligers‚Ķallemaal werkten ze samen aan √©√©n doel en alle sociale verschillen en grenzen leken te verdwijnen. Hoe bijzonder is dat! Al gauw kwam het besef: als dit in Zimbabwe lukt, waarom dan niet in ander landen proberen? Er was (is) per slot van rekening nog genoeg te doen in ‚Äėhun‚Äô geliefde¬† Afrika! En als er genoeg internationale vrijwilligers willen helpen, dan kunnen er toch bergen verzet worden? African Impact was geboren.

Projecten in meerdere landen
Inmiddels is de organisatie behoorlijk gegroeid en beheren ze vele projecten. Hoewel het hoofdkantoor in Kaapstad  Zuid-Afrika  staat, heeft African Impact niet alleen projecten in Zuid-Afrika maar ook in omringende landen als Kenia, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Zij zijn daarmee de grootste organisatie die verantwoord vrijwilligerswerk aan biedt in zuidelijk Afrika. Het kleurrijke team van African Impact bestaat uit (voornamelijk lokale) mensen die de passie voor dit bijzondere werk delen en zich in willen zetten voor de duurzame ontwikkeling van dit prachtige deel van Afrika.

African Impact Foundation 

African Impact Foundation logoJaarlijks helpen er honderden internationale vrijwilligers de lokale bevolking door op scholen les te geven, in ziekenhuizen te assisteren, sportprojecten op te zetten, Aidspati√ęnten te ondersteunen, op naschoolse opvang te helpen. Maar ook natuur- en wildlife projecten zijn erg gewild. Wie wil er nou niet bush walks maken om dieren te tellen voor wetenschappelijk onderzoek of voorlichting te geven aan de lokale bevolking over het belang van het behoud van de natuur.

Waarborgen van continu√Įteit en kwaliteit
Natuurlijk heeft vrijwilligerswerk het meeste nut als er genoeg geld is om de projecten te kunnen steunen en als er op regelmatige basis vrijwilligers meehelpen. Vandaar dat African Impact¬† een stichting heeft opgericht:¬† The African Impact Foundation. Hiermee¬† zorgen ze voor continu√Įteit en het genereren van nog meer projecten waar mens √©n natuur in Afrika erg mee geholpen zijn. Het geld dat zij te besteden hebben komt grotendeels van sponsoren en giften van particulieren. Maar ook de bijdrage van vrijwilligers helpt¬† de stichting behoorlijk.¬† Om te laten zien dat het vrijwilligerswerk nut heeft en de projecten daadwerkelijk¬† iets opleveren,¬† presenteert African Impact jaarlijks de prachtige resultaten die met behulp van vrijwilligers zijn behaald.¬† En dan kom je vanzelf tot de conclusie, impact hebben ze!

Foto's
Zuid-Afrika Zululand speeltuin aanleggen Zuid-Afrika Zululand spelletjes in de kring Zuid-Afrika Zululand begeleider van African Impact Zuid-Afrika Zululand reading club 2 Zuid-Afrika Zululand reading club 3 Zuid-Afrika Zululand schoentjes uit voor school Zuid-Afrika Zululand reading club Zuid-Afrika Zululand Mumsy and Shwele Zuid-Afrika Zululand family support Zuid-Afrika Zululand vrijwilligerswerk Zuid-Afrika Zululand bouwproject Zuid-Afrika Zululand planning vrijwilligers Zululand St Lucia Physio potential Zululand St Lucia Nutrition project Zululand St Lucia wound care Zululand St Lucia Possible HIV and AIDS Zululand St Lucia Home Based Care Zululand ST Lucia medisch project Zululand St Lucia creche (2)
Filmpjes
Reisverhalen
gerda I'm writing this blog to give you a little insight into my experience as an (somewhat) older volunteer amongst younger volunteers. Before travelling to South Africa, I didn't fully know what to expect. I wanted to do something completely different that would make me feel useful and would mean I would do something meaningful for another. .... Lees hier meer
#letsmakememories