single-product.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Wilderness Volunteer Program

Outdoorliefhebbers opgelet, Canada is calling!

Natuurliefhebbers en outdoorliefhebbers zijn het er allemaal over eens: Canada is the place to be! Het heeft namelijk alles: smaragdgroene meren, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte prairies. Maar ook prachtige kustlijnen, rivieren (met veel zalm) en veel - heel veel bossen. En in die natuurgebieden is veel wildlife te vinden: beren, elanden, lynxen, wolven, marmotten. Aan de kust zijn zeehonden, zeeotters, bultrug walvissen en orka's. En in die spectaculaire natuur kun jij een handje meehelpen als deelnemer van het Wilderness Volunteer Program.

Wilderness Volunteer Program

Als vrijwilliger bij het Wilderness Volunteer Program (WVP) kom je op de mooiste plekken van Canada. Canada is het op één na grootste land ter wereld. Even een vergelijking: Canada is ongeveer net zo groot als alle landen van Europa samen en ligt in maar liefst 6 tijdzones. Het tijdsverschil tussen de oost- en westkust is 4 en een half uur. Je zult dus moeten kiezen waar je geplaatst wil worden. Je kunt kiezen en meehelpen in een van de vele natuurgebieden in West Canada, Central Canada en in het French Canada. Dat kunnen Nationale Parken zijn maar ook natuurreservaten of kleinere natuurgebieden.

Projecten zijn er op het gebied van Environmental Conservation en Wildlife Protection. Als je kiest Environmental Conservation dan ga je je bezighouden met bijvoorbeeld het onderhouden en herstellen van oevers van rivieren, het verzamelen en catalogiseren van inheemse een uitheemse plantensoorten, het schoonhouden van natuurgebieden en het herstellen van looppaden (trails). Als je voor Wildlife Protection, dan word je geplaatst bij dierenopvang centra in de buurt van kleine dorpen. Beide opties zijn geschikt voor stoere outdoorliefhebbers die tegen een stootje kunnen en van avontuur houden!

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties

SDG-goals-nederlands-15 klein

Canada Wilderness Volunteer programma in het kort

 • 2 tot 12 weken
 • Zeer geschikt voor stoere outdoorliefhebbers
 • Keuze uit natuurbehoud of dierenopvang
 • West Canada, Central Canada of Franssprekend Canada
0.00

Canada – Wilderness Volunteer

Kies het aantal weken

Arrival package

Toevoegen?

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Als vrijwilliger bij het Wilderness Volunteer Program (WVP) kom je op de mooiste plekken van Canada. Je kunt meehelpen in een van de vele natuurgebieden in west Canada, centraal Canada en in het Franse gedeelte van Canada. Dat kunnen natuurreservaten of kleinere natuurgebieden zijn en heel soms in een National Park. Projecten zijn er op het gebied van Environmental Conservation en Wildlife Protection.

Canada-Wilderness-Volunteer-Program

Environmental Conservation

Als je kiest voor deze optie dan ga je je bezighouden met bijvoorbeeld het onderhouden en herstellen van oevers van rivieren, het verzamelen en catalogiseren van inheemse een uitheemse plantensoorten, het schoonhouden van natuurgebieden en het herstellen van looppaden (trails). Dit is lichamelijk behoorlijk pittig werk en dit doe je samen met en voor de plaatselijke natuurorganisaties (wilderness organizations, environmental research organizations, natuurreservaten etc). Als vrijwilliger verblijf je in cabins of tenten in vaak behoorlijk afgelegen natuurgebieden. Geen winkels, geen WiFi en geen tv. Alleen heel veel prachtige natuur en ‘s nachts veel geluiden van dieren én een adembenemend mooie sterrenhemel, als het niet bewolkt is natuurlijk. Je maakt deel uit van een groep met allemaal internationale vrijwilligers. Een paar voorbeelden:

 • Pine Forest Research and Recovery
 • Indigenous Projects
 • Data Collection
 • Foodsource Restoration
 • Urban Agriculture projects
 • Parks

Canada Wilderness Volunteer Program

 

Wildlife Protection

Als je voor deze optie kiest dan word je geplaatst bij dierenopvang centra in de buurt van kleine dorpen. De vrijwilligers werken hands-on met de dieren en helpen met het voederen van dieren, het schoonmaken van kooien, het verzamelen van gerelateerde gegevens, het bestuderen van het gedrag van dieren maar ook het promoten van de opvangcentra bij de lokale bevolking. Als vrijwilliger kun je te maken krijgen met roofdieren als uilen, arenden, wolven en beren. Maar ook de wat kleinere dieren als eekhoorns, wasberen en kleinere vogelsoorten zijn welkom! Een paar voorbeelden:

 • Bird Rescue Projects
 • Salmon Conservation and restoration projects
 • Rabbit Rescue projects
 • Marine Environment protection projects
 • Humane Treatment of Animals projects
 • Urban Agriculture projects
 • Prevention of Animal Cruelty projects

Canada Wilderness Volunteer Program wasbeertjes

 

Kiezen: West-Canada, Central Canada of French Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld en is daarmee goed voor 7% van de totale aardoppervlakte. Even een vergelijking: Canada is ongeveer net zo groot als alle landen van Europa samen en ligt in maar liefst 6 tijdzones,  met een verschil van vierenhalf uur tussen de oost- en westkust. Je zult dus moeten kiezen waar je geplaatst wil worden. Dit zijn de regio’s waar je uit kunt kiezen:

West Canada (Engels sprekend)
Dit gebied omvat de provincies British Columbia, Alberta, Saskatchewan en Manitoba. Hier kun je bijvoorbeeld geplaatst worden in de Rocky Mountains, nabij de Stille Oceaan en de Great Plains. In deze regio zijn de projecten erg divers en meestal ook erg afgelegen. Je kunt hier het hele jaar door terecht; er als altijd wel ergens wat te doen en door het gematigde klimaat kan dat het hele jaar door.

Central Canada (Engels sprekend)
In deze regio ligt de meest dichtbevolkte provincie – Ontario. De projecten bevinden zich in de regio die zich uitstrekt van Ottawa naar Windsor. Veel projecten zijn in de buurt van kleine dorpen en steden. Hier kun je helpen met het herstel van groene zones aan de rand van de steden, of helpen me de opvang van dieren De projecten in deze regio zijn wat minder afgelegen en daardoor ideaal voor deelnemers het werk willen te combineren met reizen en sightseeing. De projecten zijn beschikbaar van maart tot november (aanbevolen periode). Plaatsingen in de maanden december-februari zijn op aanvraag beschikbaar maar de vraag is of je dat wilt gezien de zeer lage temperaturen in die periode.

Canada Wilderness Volunteer Program Rehab centre

French Canada (Frans sprekend)
In deze regio zijn de provincie Quebec, maar ook de Franstalige gebieden van New Brunswick en Ontario belangrijk. Het is een heuvelachtig en groen gebied en is vergelijkbaar met Ontario. Ook hier zijn de projecten niet heel erg afgelegen en dichtbij de bewoonde wereld. Het bijzondere van deze regio is dat deze qua taal, cultuur en manier van leven compleet anders is dan de rest van Canada. De aanbevolen periode om hier naartoe te gaan is maart-november. Ook hier zijn plaatsingen in de maanden december-februari op aanvraag beschikbaar maar ook hier is het heeeel erg koud in de winter!

Canada Wilderness Volunteer Program Black Bear Gunner Inlet

Prijzen

€ 1275 – 2 weken
€ 1575 – 4 weken
€ 1825 – 6 weken
€ 2075 – 8 weken
€ 2325 – 10 weken
€ 2575 – 12 weken

€ 130 – Arrival Package (optioneel)

Inbegrepen bij de prijs

 • Transfer van vliegveld (alleen met Arrival Package).
 • Plaatsing in project(en)
 • Basic Onderdak tijdens het werk
 • Bij sommige projecten zijn maaltijden inbegrepen
 • Vervoer naar projecten
 • Begeleiding tijdens projecten
 • Hulp bij visumprocedure Canada
 • Partnerorganisatie in Canada waar je terecht kan voor vragen
 • Informatie, hulp en advies vooraf

Niet inbegrepen

Accommodatie

De accommodatie is per project verschillend. Bij sommige projecten verblijf je in gedeelde hutten, soms in (slaapzalen van) hostels maar ook in caravans/trailers, Tipi-tenten, yurts en in tenten. Dit gebeurt vaak als het project op een afgelegen locatie is. Als je op een project geplaatst wordt dat iets dichterbij de bewoonde wereld gelegen is, dan kun je ook nog bij een gastgezin terecht komen.

Alle niet-tent accommodaties zijn ingericht en verwarmd. Er zijn dan vaak ook mogelijkheden om te koken en er is een wasruimte. De tenten zijn vaak op afgelegen plaatsen te vinden maar er wordt wel gezorgd voor een keuken en sanitair.

Let op: de maaltijden zijn niet inbegrepen. Alle accommodaties zijn self-catering maar er wordt wel voor gezorgd dat deelnemers de wekelijkse boodschappen kunnen doen in het meest nabijgelegen dorp of stadje. Bij sommige projecten is er geen stadje in de nabije omtrek te vinden. In dat geval wordt er eten vanuit de organisatie meegenomen. Daarover word je vooraf geïnformeerd.

Canada Wilderness Volunteer Program Accommodatie trailer

 

Voor wie geschikt

Je kunt deelnemen aan dit project als je 18 jaar of ouder bent en een redelijke kennis van de Engelse en/of Franse taal hebt. Relevante ervaring of vooropleiding zijn niet noodzakelijk, maar affiniteit met de natuur is natuurlijk absoluut vereist!

Verder heb je een goede lichamelijke conditie, omdat het werk fysiek zwaar kan zijn (je moet bijvoorbeeld minimaal 15 kilo zonder al te veel problemen kunnen optillen). Zelf goede outdoorspullen meenemen, zoals een warme slaapzak en stevige schoenen. De accommodatie is eenvoudig en behoorlijk basic. Geen WiFi, TV of winkels in de buurt. Kernwoorden: sportief, avontuurlijk, flexibel, natuur- en outdoorliefhebber, doorzetter. Er wordt een verklaring omtrent het gedrag gevraagd.

Foto's
Canada Wilderness Volunteer Program bijvoeden eekhoorntje Canada Wilderness Volunteer Program zeehond Canada-Wilderness-Volunteer-Program-marmot Canada Wilderness Volunteer Program Canada-Wilderness-Volunteer-Program Canada Wilderness Volunteer Program 4 Canada Wilderness Volunteer Program 5 Canada Wilderness Volunteer Program 6 Canada Wilderness Volunteer Program 7
Reisverhalen
Maureen Vaes Twee jaar ben ik in totaal als au pair in Amerika geweest. Dat klinkt lang, maar de tijd vloog om. Natuurlijk is een groot deel te danken aan het feit dat ik bij een heel leuk gezin zat, in een interessante stad waar ik kennis heb gemaakt met een aantal ontzettend gezellige mensen, locals en au pairs. Daarnaast hielp het ook dat ik zonder verwachtingen, met een open blik en een flinke dosis enthousiasme naar de VS ben gegaan. Het is echt een bijzondere ervaring die je zeker moet aanpakken wanneer je kan. Want in dat jaar doe je niet alleen geweldige levenservaring op, je maakt ook vrienden voor het leven..... Lees hier meer
#letsmakememories