single-product.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Galápagos eilanden: vrijwilligerswerk

Lab of Life project: natuur- en community projecten

Vrijwilligerswerk doen op Ă©Ă©n van de mooiste plekken op de wereld. De lokale bevolking helpen en
al het moois ontdekken wat de Galapagos te bieden heeft: zonnende leguanen, reuze
schildpadden, spelende zeehonden, grappige blauwvoet (Jan van Genten), mooie wandelingen en een
prachtige onderwaterwereld. Wie wilt dat nou niet? Azuur blauwe wateren en hele gastvrije bewoners. Dit project is een prachtige kans om een paar weken te wonen en te leven op deze bijzondere plek.

Maar eerst een cursus Spaans

Na aankomst in Quito ga je eerst een paar weken Spaans leren op een super leuke talenschool.
Het maakt niet uit of je nog geen woord Spaans spreekt of dat je al goed Spaans spreekt. Je krijgt
eerst een test en wordt dan ingedeeld bij je eigen niveau. De talenschool organiseert allerlei uitjes;
van salsa tot uitgaan in Quito. En je verblijft in een leuk studentenhuis waar je snel veel andere
reizigers leert kennen. Na je talencursus vertrek je weer uit Quito en ga je vrijwilligerswerk op de
Galapagos eilanden doen.

Vrijwilligerswerk Galapagos: meehelpen de natuur te herstellen

Het project bestaat voornamelijk uit het meehelpen met het Lab of Life project. Dat betekent dat je dagelijks in de natuur te vinden bent en meehelpt om de natuur weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. En als je vrij bent, kun je het eiland verkennen. Of een keer naar een van de andere Galapagos eilanden. Spaans en vrijwilligerswerk op de Galapagos eilanden is een super combi van Spaans, werken en reizen. En een goedkopere manier om op deze eilanden te verblijven. Een gewone vakantie/reis naar de Galapagos eilanden is best duur, door als vrijwilliger aan de slag te gaan ben je minder geld kwijt dan als gewone toerist. En als vrijwilliger maak je meer mee van het normale leven op de Galapagos. Anne-Sietske is er geweest, lees hier haar reisverhaal!

Het vrijwilligerswerk op de Galápagos eilanden draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-15 klein

Vrijwilligerswerk op de Galapagos Eilanden in het kort

 • Vanaf 4 weken
 • Bij vrijwilligerswerk op de Galapagos eilanden zit de taalcursus in Quito inbegrepen
 • De projecten zijn het gehele jaar geopend (m.u.v. de periode rond Kerst en Oud & Nieuw)
 • Galapagos eilanden; een zeer bijzondere en unieke bestemming!
 • Een goedkopere manier om deze eilanden te bezoeken (als toerist is het stukken duurder)
 • Bekijk ook het leuke youtube filmpje
0.00

Galapagos

Spaanse les Quito en vrijwilligerswerk Galapagos

Extra week Galapagos

Toevoegen?

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De Galapagos eilanden bestaan uit 13 eilanden van meer dan 10 km² en 115 kleinere en veelal onbewoonde eilandjes. In totaal wonen er zo’n 20.000 mensen op de Galapagos eilanden waarvan ongeveer 5.000 op het eiland San Cristobal. Hier bevinden zich ook de meeste projecten. Hieronder volgen een voorbeelden waar je als vrijwilliger kunt gaan helpen. Ecuador galapagos eilanden

Dromen beginnen bij een wens

Dit project is begin 2018 geopend en is gestart met een droom; een droom om een plek te bieden op San Cristobal waar het land in zijn meest natuurlijke staat wordt hersteld. De delen op het eiland die bewoont zijn, heeft de natuur last van geĂŻntroduceerde plantensoorten. Deze plantensoorten groeien door naar het nationale park gedeelte en roeien zo de “native species” uit. Het project wil een een plek creĂ«ren waar een realistische Utopia kan plaatsvinden. Een plek waar de natuur en de mensen van elkaar kunnen leren. Omdat het project net is gestart zal de eerste tijd de nadruk liggen op het herstel van de natuur.

Natuur, natuur en nog meer natuur!

Het kwetsbare eco-systeem in de Galapagos staat voor vele uitdagingen, waaronder de snelle verspreiding van de plantsoorten die er niet horen. Ze beslaan grote delen van de eilanden en vormen een bedreiging voor de plantsoorten die er eigenlijk moeten groeien. Het Lab of Life project ligt in het hogere gedeelte van de Galapagos. Het land is drie hectare groot en biedt een prachtig uitzicht over San Cristóbal. Ecuador vrijwilligerswerk Coffee Planation De (lokale) projectbegeleiders hebben een groot hart voor de Galapagos. Zij zijn ervan overtuigd dat wanneer de lokale bevolking meer passie en kennis hebben over hun eiland, grote problemen opgelost kunnen worden. Het grootste probleem is dat er in het onderwijs niet wordt gefocust op wat voor unieke plek de Galapagos is om te leven. De lokale kinderen groeien op met weinig dromen op de Galapagos en daar wil Lab Of Life verandering in brengen. Ecuador Galapagos eilanden natuurproject

Vieze handen krijgen…maar wel op de Galapagos!

Op het project wordt elke werkdag van 8.00 – 12.00 uur gewerkt inclusief een pauze. Vervoer naar en van het project wordt verzorgd en het is ongeveer 20 minuten rijden. De werkzaamheden op het project bestaan voornamelijk uit het weghalen van de plantsoorten die er niet horen, het planten van nieuwe planten die er wel horen, omheining plaatsen en wandelpaden maken. Er wordt geprobeerd om de wekelijkse planning zo gevarieerd mogelijk te houden. Naast de dagelijkse activiteiten wordt eigen initiatief zeer gewaardeerd. De mensen op dit project staan altijd open voor nieuwe ideeĂ«n. Het werken op de Galapagos is echt uniek, je bent op een van de mooiste plekken van de aarde!

Middagen en weekend vrij

In de middagen en de weekenden ben je vrij om even je eigen ding te doen of de Galapagos eilanden te verkennen. Relax bij het vrijwilligershuis met de andere vrijwilligers, snorkel met de zeehonden op het naastgelegen strand, ga op zoek naar de reuzen schildpadden of doe Ă©Ă©n van de vele leuke tours. Er is – echt waar – genoeg te zien en te doen.

Prijzen

€ 1950 –  4 weken: 2 weken taalcursus in Quito + 2 weken project Galápagos € 2375 –  6 weken: 2 weken taalcursus in Quito + 4 weken project Galápagos Optioneel: € 215 – extra week vrijwilligerswerk (Galapagos)

Inbegrepen bij de prijs:

 • Ophaalservice van het vliegveld in Quito
 • Cursus Spaans; 20 groepslesuren of 15 privĂ©lessen (als er geen passende groep is) per week. Lesuur is 50 min.
 • Onderdak tijdens de cursus; studentenhuis
 • Onderdak tijdens het vrijwilligerswerk; studentenhuis
 • Lesmateriaal
 • Activiteiten op de school, zoals gratis salsalessen en deelname aan excursies
 • Wekelijkse borrel in Quito
 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Retourticket Quito naar San Cristobal, Galápagos
 • Ophaalservice van het vliegveld in San Cristobal
 • Hulp en advies tijdens cursus/vrijwilligerswerk
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Certificaat na terugkomst

 

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Quito, Ecuador (vraag hier vrijblijvend een offerte aan)
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Maaltijden
 • $ 100 borg (deze krijg je niet terug als je eerder stopt met het vrijwilligerswerk)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, vaccinaties, lokaal transport, drankjes etc.
 • $ 100 voor een speciaal toeristenvisum voor de Galápagos
 • $ 20 voor INGALA card (soort belasting)
Startdata

Iedere maandag kun je beginnen met de taalcursus. Aansluitend begin je met het vrijwilligerswerk.

Let op! De talenschool is tussen 24 en 28 december gesloten. In de zomermaanden moet je rekening houden met een beperkt aantal projecten. De zomervakantieperiode is in februari, maart en april.

Accommodatie

Gedurende je tijd op dit project verblijft je in het vrijwilligershuis. Er zijn slaapzalen ingericht voor de vrijwilligers. De vrijwilligers delen met elkaar een badkamer. Er is een grote keuken waar je tijdens je verblijf gebruik van kan maken. Warm water en wifi zijn aanwezig. Let op! Internet is wel slecht op de Galapagos. De woning ligt heel centraal. Binnen tien minuten ben je bij het strandje waar een grote kolonie zeehonden woont en in een halfuurtje wandel je een prachtige route via het Conversation centrum naar een uitzichtpunt en de plek waar Charles Darwin aanmeerde. De hoofdstraat met winkeltjes, heerlijke restaurants en tour organisaties (waar je toffe excursies kunt boeken) ligt op 500 meter afstand van de accommodatie. 

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedere natuur- en avontuurliefhebber vanaf 17 jaar die bereid is om Spaans te leren. Je hoeft geen werkervaring te hebben maar dat is uiteraard wel erg handig en welkom! Belangrijker zijn bepaalde karaktereigenschappen als  een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Filmpjes
Reisverhalen
Britt Obdam Ik heb echt een onvergetelijke reis gehad! Zo veel gezien en  geleerd en heb veel  kunnen doen. De dankbaarheid van de mensen daar was erg groot en bijzonder. Terug in Nederland valt het me op dat iedereen druk is met zijn eigen leven. Het is erg wennen  om weer met de klok te leven. In Ecuador hebben ze bijna nergens een klok maar wel de tijd!.... Lees hier meer
#letsmakememories