single-product.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Vrijwilligerswerk in Noord-Thailand

Word jij vrijwilliger in Thailand?

Thailand is een droomland voor reizigers. Er is voor elk wat wils: kleurige tempels, paradijselijke eilanden, uitgestrekte rijstvelden en vriendelijke bewoners. Je kunt er heerlijk uitrusten, cultuur opsnuiven, spannende jungletochten maken, lekker eten en genieten van de gastvrijheid. Het noorden van Thailand bestaat uit bergen, groene heuvels en lijkt bijzonder weinig op de tropische stranden waar het zuiden zo om bekend staat. Het vrijwilligerswerk in Noord-Thailand bevindt zich in en rond Chiang Mai, een hele relaxte stad waar ook veel backpackers te vinden zijn.

Vrijwilligerswerk in Noord-Thailand (Chiang Mai)

Chiang Mai is dé uitvalsbasis voor trekkings in het noorden van Thailand. In deze sfeervolle stad kun je vrijwilligerswerk doen. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van Engelse les geven. Je kunt bijvoorbeeld op 'gewone' basisscholen en middelbare aan de slag als assistent van de lokale leerkrachten. Daarnaast kun je ook les gaan geven aan monniken. Dat kan op speciale scholen voor monniken (jonge jongens) maar dat kan ook aan de universiteit. Op de universiteit zitten al wat oudere monniken (19 jaar en ouder). Zij hebben een goede beheersing van de Engelse taal nodig om de vakken aan de universiteit te kunnen volgen. Vrijwilligers worden hier met name voor de conversatielessen ingezet.

Combinaties van projecten zijn ook mogelijk

Kun je nou niet kiezen en vind je meerdere projecten leuk? No worries, je kunt de projecten ook combineren. Hoe leuk is dat!

This image has an empty alt attribute; its file name is 30-jaar-activity-international-1.jpg

Feestaanbieding: Een dag (baby) olifanten verzorgen!

Buiten het stadje Chiang Mai ligt een "Elephant Nursery" op een prachtige, groene plek omgeven door de jungle. Hier leven op dit moment 3 moederolifanten met 3 baby’s en jij kunt hier een dagje naar toe! Als je een zwak hebt voor deze vertederende reuzen, kun je deze olifantenopvang bezoeken en een dagje doorbrengen met deze ongelooflijk intelligente dieren. Normaal kost zo’n excursie $100, maar omdat we 30 jaar bestaan is dit gratis bij het boeken van Vrijwilligerswerk in Noord-Thailand!  Deze actie is geldig in heel 2019. Kijk voor meer leuke kortingsacties op onze Feestpagina!

This image has an empty alt attribute; its file name is 30-jaar-activity-international-1.jpg

De duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de VN

Het vrijwilligerswerk in Noord-Thailand draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 klein

Vrijwilligerswerk in Noord-Thailand in het kort:

 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf 18 jaar
 • Verschillende vrijwilligersprojecten
 • Goed te combineren met het olifantenproject in het noorden van Thailand!

 

0.00

Vrijwilligerswerk in Noord-Thailand

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De eerste 2 dagen volg je een introductie en leer je het Thaise leven kennen. Het is een relaxed weekend waar je samen met andere internationale vrijwilligers informatie krijgt over de Thaise cultuur en praktische zaken. Ook ga je Chiang Mai ontdekken (een tempel met uitzicht over Chiang Mai en de beroemde markt van Chiang Mai) en een avondje uit. De maandag na de oriëntatie ga je naar je project.

Noord-Thailand Vrijwilligerswerk Chiang Mai 2

Vrijwilligerswerk: projecten op het gebied van onderwijs

Na het volgen van het introductie weekend, ga je aan de slag als vrijwilliger. Er zijn verschillende projecten waar je aan de slag kunt maar ze hebben allemaal gemeen dat ze met lesgeven en onderwijs te maken hebben.

Lesgeven aan monniken (op scholen)

Een van de dingen die je zou kunnen doen is Engelse les geven aan monniken op speciale scholen. De scholen zijn ondergebracht in één van de vele tempels in en rond Chiang Mai. Sommige tempels zijn relatief nieuw maar andere tempels zijn al wel 700 jaar oud. Het aantal leerlingen varieert ook per school. Op de Thammarat Seuksa School zitten zo’n 800 leerlingen, op de Pantoa School slechts 250. De jongens op deze scholen zijn in de leeftijd van 12-18 jaar, vaak uit arme gezinnen. De jongens zitten intern en groeien op in deze omgeving. Het niveau van Engels is erg laag.

Noord-Thailand Vrijwilligerswerk monniken op school

Als vrijwilliger help je de lokale leraren met het geven van Engelse lessen. Dit kun je als assistent doen maar je kunt ook – als je dat wilt – alleen voor de klas. Uiteraard word je hier wel in begeleid. Het komt wel voor dat – vanwege (heilige) feestdagen of andere plaatselijke activiteiten – dit project een paar dagen tot een week gesloten is. In dat geval word je als vrijwilliger ingezet in het onderwijsproject. Ook dan geef je Engelse les, vaak ook in boeddhistische tempels. De leerlingen zijn dan alleen geen monniken maar Thaise kinderen.

Een dag lesgeven ziet er ongeveer zo uit:
08:00 uur – Ochtend gebed op school (meditatie)
08:30 uur – De lessen beginnen
11.10 uur – Lunch break
12.10 uur – Middag gebed (meditatie)
12.30 uur – Middag lessen
16.20 uur – School

Als vrijwilliger ben je niet verplicht om aan de meditaties deel te nemen. Naast projecten in Chiang Mai kun je er ook voor kiezen om les te geven aan monniken op scholen die buiten Chiang Mai liggen. Je kunt op en neer reizen naar deze scholen of er voor kiezen een paar dagen per week te blijven op het project en dan in het weekend naar Chiang Mai terug te gaan.

Lesgeven aan monniken (aan de universiteit)

De naam van deze universiteit is een hele mond vol: Mahachulalongkornrajavidyalaya University. Probeer dat maar eens in een keer vloeiend uit te spreken Niet te doen. De universiteit is gehuisvest in de Suan Dok Temple, één van de oudste, grootste en bekendste temples (Wat in het Thai) van Chiang Mai. Er komen hier rond de 1400 studenten van 19 jaar en ouder. Ze zijn allen boeddhistische monniken. De helft is van Thaise afkomst, de andere helft komt uit andere Aziatische landen.

Noord-Thailand Vrijwilligerswerk monniken bij een tempel

Als vrijwilliger help je lokale professoren met het geven van Engelse les. De nadruk ligt op conversatie lessen en het oefenen van de uitspraak. Voor Aziatische mensen is de uitspraak vaak het grootste probleem. Ze vinden het moeilijk en hebben vaak een gebrek aan zelfvertrouwen om zich te uiten in het Engels. Toch is het speken en begrijpen van de Engelse taal van groot belang aangezien veel vakken op de universiteit in het Engels worden gegeven. Vrijwilligers worden ingezet om te oefenen met uitspraak en het voeren van gesprekken.

Een dag op de universiteit ziet er ongeveer zo uit:
09:00 uur – 11:30 uur – colleges
11.30 uur – 12.30 uur – Lunch break
12.30 uur – 17.00 uur – Colleges

Lesgeven op ‘normale’ scholen

Als vrijwilliger kun je bij dit project worden ingezet op ‘normale’ scholen in Chiang Mai om Engelse les te gaan geven. Er zijn verschillende scholen aangesloten bij dit project en er zijn aardig wat vrijwilligers nodig om aan alle vraag te kunnen voldoen. De scholen verschillen erg van elkaar. Het kunnen kleuterscholen zijn, of basisscholen of een soort van voorgezet onderwijs. Of alledrie ineen! Het aantal leerlingen varieert van 100 tot 2000 leerlingen per school. De meeste scholen bevinden zich in boeddhistische tempels die als school fungeren. Het onderwijsproject is open tijdens het Thaise schooljaar wat loopt van half mei – september en november – februari.

Noord-Thailand Vrijwilligerswerk Chiang Mai Lieke voor de klas

Naast deze projecten in Chiang Mai kun je er ook voor kiezen om les te geven op scholen die buiten Chiang Mai liggen. Je kunt op en neer reizen naar deze scholen of er voor kiezen een paar dagen per week te blijven op het project en dan in het weekeinde naar Chiang Mai terug te gaan.

Een dag lesgeven ziet er op school ongeveer zo uit:
08:00 uur – Ochtend gebed op school (meditatie)
08:30 uur – De lessen beginnen
11.10 uur – Lunch break
12.30 uur – Middag lessen
16.00uur – School

Noord-Thailand Vrijwilligerswerk Chiang Mai

Combinaties van projecten zijn ook mogelijk

Kun je nou niet kiezen en vind je meerdere projecten leuk? No worries, je kunt de projecten ook combineren. Hoe leuk is dat!

Prijzen

€   875 – 2 weken
€ 1075 – 4 weken

Inbegrepen bij de prijs:

 • Ophaalservice van het vliegveld
 • Introductie (2 dagen)
 • Citytoer en culturele activiteit tijdens oriëntatie
 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Onderdak tijdens vrijwilligerswerk (vrijwilligershuis)
 • 2 maaltijden per dag (lunch bij het project op werkdagen)
 • WiFi en gebruik van computers in het vrijwilligershuis
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis
 • Partnerorganisatie in Thailand waar je terecht kunt voor vragen
 • 24-uurs noodnummer
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Thailand
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Overige maaltijden
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.
Startdata
Startdata 2019: op de 1e en 3e maandag van de maand. Aankomst op vrijdag daarvoor tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ‘s avonds. Je begint dan zaterdags met de introductie. 
 
LesgeefprojectenOverige projecten
7 en 21 januari7 en 21 januari
4 februari4 en 18 februari
20 mei4 en 18 maart
3 en 17 juni6 en 20 mei
1 en 15 juli3 en 17 juni
5 en 19 augustus1 en 15 juli
2 september5 en 19 augustus
4 en 18 november2 en 16 september
2 en 16 december7 en 21 oktober
 4 en 18 november
 2 en 16 december

  Projecten gesloten, lesgeven, Public Holidays en schoolvakanties In april zijn alle projecten gesloten. Als je wilt gaan lesgeven is het handig om te weten dat het schooljaar begint half mei en eindigt eind februari. In oktober is er ook een drieweekse vakantie. Het is daarom niet mogelijk om in maart, april, eerste 2 weken mei en in oktober les te geven.Daarnaast zijn er in Thailand veel nationale feestdagen (Public Holidays) waarbij je project dan dicht gaat.  

Accommodatie

Je verblijft in een mooi en gezellig vrijwilligershuis, midden in het centrum van Chiang Mai. Er zijn twee appartementen, een paar minuten van elkaar vandaan. In totaal kunnen hier ongeveer 35 vrijwilligers verblijven. Dit huis deel je met andere internationale vrijwilligers. Super gezellig! Je deelt een kamer met anderen. Er is een gezamenlijke woonkamer, een prachtig dakterras waar je kunt eten, een gedeelde badkamer, een wasmachine, een keuken waar je eventueel zelf kunt koken en een koelkast waar je gebruik van kunt maken.

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!

Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!

Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto’s van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‘regels en gewoontes’ zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.

Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij –samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Filmpjes
Reisverhalen
Anniek Hoi ik ben Anniek. Ik heb 2x vrijwilligerswerk gedaan via Activity International. In 2015 ben ik voor het eerst op reis geweest met activity international. Dit was naar Thailand. Ik heb hier samen met een vriendin 5 weken vrijwilligerswerk gedaan en gerezen door het land. Zo heb ik hier onder andere Engels les gegeven aan een klasje, een week in de jungle overleefd en een hele hoop bananenbomen gekapt om olifanten te voeden..... Lees hier meer
#letsmakememories