single-product.php

Bangkok: vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in Bangkok, 'de stad der Engelen'

Thailand is een droomland voor reizigers. Je kunt er heerlijk uitrusten, cultuur opsnuiven en spannende jungletochten maken. En natuurlijk lekker eten en genieten van de gastvrijheid. Daarom weten we zeker dat je als vrijwilliger dit mooie land voorgoed in je hart zult sluiten! Bangkok is de hoofdstad van Thailand en wordt door de Thai ook wel de Stad der Engelen genoemd. Het is dé stad waar de meeste backpackers hun reis door Azië beginnen. Bangkok is een heuse metropool waar maar liefst 12 miljoen mensen wonen. De skyline van Bangkok wordt gevormd door hoge moderne wolkenkrabbers en in de straten zie je naast de vele mensen vooral veel taxi’s, tuk-tuks en brommertjes. Noem het maar gezellig druk! Ondanks de drukte is Bangkok een fascinerende en boeiende stad en dat komt mede door de mengeling van de oosterse en westerse cultuur.
Maar ook Bangkok kent sloppenwijken en buiten het welvarende centrum wonen ook mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Het vrijwilligerswerk in Bangkok bestaat uit verschillende projecten zoals Engelse les geven op scholen of aan monniken, meehelpen op een kinderdagverblijf of meehelpen op een project voor jonge tienermoeders.Een prachtig (en nuttig) begin van een eventuele reis door Thailand/Azië of een prima tussenstop op weg naar Australië!
 • 2, 3 of 4 weken
 • Met oriëntatie in het eerste weekend
 • Vanuit Bangkok leuke weekend tripjes maken
 • Prima te combineren met een reis naar Australië en/of Azië
0.00

Thailand – Bangkok: Vrijwilligerswerk

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Vrijwilligerswerk in Bangkok

Na aankomst in Bangkok en voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je een 2-daagse introductie. Zo word je voorbereid op het werk dat je gaat doen. In deze 2 dagen krijg je alles over je project te horen, welke rol de vrijwilligers in deze projecten hebben, de Do’s and Dont’s op dit gebied, je krijgt een workshop Safety and Health, een uitleg over hoe het openbaar vervoer werkt, taallessen Thai en je brengt nog een bezoekje aan een tempel en aan de Chatuchak Weekend Market.

Voordat je vertrekt naar Bangkok heb je al een keus gemaakt bij welk van de onderstaande projecten je wilt meehelpen. Zo weet onze partnerorganisatie dat je er aan komt en kun je jezelf goed voorbereiden op het werk dat je gaat doen.

Engelse les geven op scholen
Bij dit project ga je aan de slag op één van de scholen die in het centrum van Bangkok zijn gelegen. De scholen staan vaak in authentieke wijken waar veel lokale mensen wonen. Sommige scholen zijn ondergebracht in tempels, sommige scholen staan gewoon middenin de wijk. Er is ook een behoorlijk verschil in de grootte van scholen: op sommige scholen zitten dagelijks zo’n 100 leerlingen, bij andere scholen komen wel 1000 leerlingen. Het hangt een beetje van jouw ervaring en interesse af hoe en waar je geplaatst wordt. Je kunt in een klas de lokale leerkracht assisteren, maar als je ervaring hebt kun je ook zelf lesgeven. Vaak help je zo’n 10 tot 20 uur per week op school. Maar als je het leuk vindt om meer te doen…geef het maar aan! Voor dit project is het handig dat je goed Engels spreekt. Je hoeft geen ervaring te hebben, maar handig is dat wel!

Iedere schooldag begint met het hijsen van de vlag en het zingen van het volkslied. Leerlingen staan dan netjes in een rij en dat is voor jou de kans om even met een heleboel ‘Good Mornings’ te beginnen! Daarna lopen de kinderen allemaal keurig naar hun klassen en gaat de les beginnen. Als vrijwilliger kun je het meest helpen bij de conversatie lessen. Vaak hebben ze al wat grammatica geleerd en de woordenschat is ook vaak wel goed genoeg, maar met de uitspraak kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Het is voor de leerlingen heel fijn en vooral leerzaam dat ze datgene wat ze geleerd hebben ook in de praktijk kunnen testen. Veel kletsen dus! Daarnaast is het ook heel erg leerzaam voor de kinderen om met een niet-Thais iemand te praten en zo een beeld van de rest van de wereld te krijgen. Minstens zo belangrijk!  Tussen de middag is er een lunchbreak. Die kun je op school nuttigen maar je kunt er ook voor kiezen om even een ommetje in de buurt te maken.

Engelse les geven aan Boeddhistische monniken
Kaalgeschoren monniken die ‘s ochtends vroeg bij zonsopkomst in oranje gewaden door de gangen van de tempel lopen. Zo stil, zo mooi….alsof de wereld heeft stil gestaan. En geen toerist in de verste verte te bekennen. Het is bijna niet te geloven dat dit nog kan in de 21e eeuw! In Bangkok kun je als vrijwilliger zo maar meedraaien in deze bijzondere wereld en de monniken helpen met Engelse les.

De dag begint vroeg voor de monniken (leeftijd 12 -15 jaar) met gebed en meditatie. Om half negen beginnen de lessen. Tussen de middag is er een lunch waar je als vrijwilliger aan deel mag nemen. Heerlijk eten en leuk om je studenten beter te leren kennen. Na de lunch is het weer tijd voor gebed en meditatie. Hier, in deze tempelscholen in Thailand wordt het onderwijs op een holistische manier benaderd: een prachtige samensmelting van lichaam en geest. Kunnen wij nog iets van leren!

Wat je gaat doen en wie je gaat lesgeven hangt een beetje van jou, je ervaring en je ‘comfort zone’ af. Je kunt een bestaande klas met leraar (ook een monnik) assisteren maar je kunt ook een eigen klas onder je hoede nemen. In bijna alle gevallen zul je Engelse les gaan geven, met de focus op conversatielessen. Vaak hebben de studenten de grammatica en woordenschat al aardig onder de knie, maar laat hun uitspraak nog wel wat te wensen over. Daar kun jij ze heel goed bij helpen! Heb je ervaring met andere vakken, ook welkom!
Het spreekt voor zich dat als je dit project kiest, je respect toont voor en interesse hebt in het Boeddhisme en de Thaise cultuur. Daarnaast spreek en schrijf je goed Engels en kun je op een creatieve manier les geven. Dat laatste is belangrijk aangezien er weinig materiaal aanwezig is in de klassen.

Meehelpen in een kinderdagverblijf (soort kleuterschool)
Een heerlijk project – als je het ten minste leuk vindt om met vrolijke ukkepukken te werken die ook nog eens vol energie zitten. Kleintjes die de wereld nog moeten ontdekken, die sociale vaardigheden nog gaan leren en trots zijn op de werkjes die ze samen met jou maken. Die het bovendien ook nog eens raar vinden dat jij een hele andere taal spreekt! Wedden dat jij in dit project heel snel Thais gaat leren? Want de kleuters zullen er wel voor zorgen dat jij hún taal gaat leren en hebben er waarschijnlijk totaal geen moeite mee om jou eens flink te corrigeren als je het fout uitspreekt.

Als vrijwilliger help je tijdens schooluren mee bij een van de kinderdagverblijven in de armere wijken van Bangkok. Op deze verblijven komen de lokale medewerkers altijd handen tekort en ze zijn blij als er extra hulp komt om alle kleintjes in de gaten te houden. De kinderen die hier komen hebben al een achterstand vanaf de dag dat ze geboren zijn. Ze komen uit (zeer) arme gezinnen en het verblijf op het kinderdagverblijf kan hopelijk een verschil zijn tussen de rest van hun leven in armoede, of een begin naar een beter leven. Het is dus van belang dat deze kinderen een goede start krijgen. Als vrijwilliger kun je daar een bijdrage aan leveren. Naast het doen van spelletjes, activiteiten bedenken en Engelse lesjes geven, kun je ook een inspiratiebron voor ze zijn! De kinderdagverblijven hopen dat de kinderen (met de aanwezigheid van vrijwilligers) verder leren kijken en zich realiseren dat er ook voor hen kansen zijn! Het opent vensters naar nieuwe werelden, grenzen worden verlegd en hopelijk motiveert het de kinderen om gegeven kansen aan te grijpen.

Women Empowerment
Als vrijwilliger kun je ook meehelpen in dit project. Er zijn 2 groepen vrouwen/meisjes die voor dit project in aanmerking komen. De eerste groep bestaat uit meisjes van 10-17 jaar die misbruikt zijn. Als vrijwilliger kun je deze meiden Engelse les geven (klassikaal) en kun je helpen met leuke activiteiten te organiseren. Het moge duidelijk zijn dat deze meiden een behoorlijk traumatische ervaring hebben opgelopen. Vrijwilligers die op dit project willen meehelpen zullen hier uiteraard rekening mee moeten houden.

De andere groep die worden ondersteunt door het project zijn jonge tienermoeders en zwangere tienermeiden. Zij worden opgevangen in het centrum omdat ze thuis in de meeste gevallen niet meer welkom zijn. Ongetrouwd zwanger zijn is een groot schandaal in Thailand. Ook hier kun je als vrijwilliger Engelse les gaan geven. Maar je kunt ook worden ingezet om op de baby’s te passen als de moeders naar bijvoorbeeld een arts moeten. Ook het begeleiden van de mama’s en hun kindjes naar het ziekenhuis is een taak van vrijwilligers aangezien het ziekenhuisbezoek in Bangkok nogal een onderneming is. Helemaal omdat veel vrouwen/meiden van Cambodjaanse of Birmese afkomst zijn. Als je ervaring hebt, kun je ook helpen de moeders te leren hoe ze pasgeboren baby’s kunnen verzorgen en wat ze nodig hebben.

Kies je voor het Women Empowerment project, dan dien je 4 weken beschikbaar te zijn.

Prijzen

Prijzen vrijwilligerswerk in Bangkok

 

€ 875 – 2 weken
€ 975 – 3 weken
€ 1075 – 4 weken

Let op! Kies je voor het Women Empowerment project, dan dien je 4 weken beschikbaar te zijn.

 

Inbegrepen bij de prijs:

 • Ophaalservice van het vliegveld (Bangkok tussen 08.00 uur-20.00 uur)
 • Introductie (2 dagen)
 • Citytoer en culturele activiteit tijdens oriëntatie
 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Onderdak tijdens vrijwilligerswerk (vrijwilligershuis)
 • 2 maaltijden per dag (lunch bij het project op werkdagen)
 • WiFi en gebruik van computers in het vrijwilligershuis
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis
 • Partnerorganisatie in Thailand waar je terecht kunt voor vragen
 • 24-uurs noodnummer
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

 

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Thailand, Bangkok
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Overige maaltijden
 • Vervoer naar projecten (rond 2 tot 5 dollar per dag)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.
Startdata

Startdata op de 1e en 3e maandag van de maand. Aankomst op vrijdag tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ‘s avonds. Behalve in januari, dan 2e en 4e maandag van de maand (8 en 22 januari 2018). Je begint dan zaterdags met je oriëntatie.

Lesgeefprojecten Overige projecten
2 en 22 januari 2 en 22 januari
5 februari 5 en 19 februari
21 mei 5 en 19 maart
4 en 18 juni 7 en 21 mei
2 en 16 juli 4 en 18 juni
6 en 20 augustus 2 en 16 juli
3 september 6 en 20 augustus
5 en 19 november 3 en 17 september
3 en 17 december 1 en 15 oktober
5 en 19 november
3 en 17 december

 

Projecten gesloten, lesgeven, Public Holidays en schoolvakanties
In april zijn alle projecten gesloten. Als je wilt gaan lesgeven is het handig om te weten dat het schooljaar begint half mei en eindigt eind februari. In oktober is er ook een drieweekse vakantie. Het is daarom niet mogelijk om in maart, april, eerste 2 weken mei en in oktober les te geven.Daarnaast zijn er in Thailand veel nationale feestdagen (Public Holidays) waarbij je project dan dicht gaat.

 

Accommodatie

Alle vrijwilligers verblijven in een vrijwilligershuis in Bangkok op 1,5 kilometer van het BTS sky train system. Het huis is gelegen in een klein zijstraatje in een ‘goede’ buurt van Bangkok. In de buurt is een Italiaans restaurant, een Vietnamees restaurant, een leuk koffietentje en andere Thai food mogelijkheden. Op de eerste verdieping zit het kantoor van de medewerkers van onze partnerorganisatie, is een gemeenschappelijke ruimte en een keuken. Boven zijn 4 slaapkamers met in totaal 10 bedden (2/3 per kamer) en twee badkamers (met toilet en warme douches). Alle slaapkamers hebben airconditioning. Er is draadloos internet in het hele huis.

‘s Ochtends staat er een ontbijtje voor je klaar (koffie, thee, brood, yoghurt, soort muesli, fruit, eitjes, sinaasappelsap). Lunch eet je meestal op het project waar je werkzaam bent. Verder is er altijd schoon drinkwater aanwezig (belangrijk!). Je zult zelf voor je avondeten moeten zorgen maar met zo veel (goedkope) restaurantjes in de buurt moet dat geen enkel probleem zijn!

Voor wie geschikt

Vrijwilligers die van aanpakken weten, initiatief durven te nemen, van citylife houden en interesse hebben in de Thaise cultuur zullen het hier super hebben. Het project is (nog) vrij kleinschalig, de kans dat je de enige vrijwilliger bent op een project is redelijk groot. Je zult heel nauw met lokale bevolking werken en vooral ondersteunend werk verrichten.

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!

Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!

Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto’s van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‘regels en gewoontes’ zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

 

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.

 

Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.
En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij –samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Reisverhalen
Chantal Wheel De acht weken vlogen voorbij, maar ik had natuurlijk ook heel veel zin in mijn Zuid-Afrika avontuur. Ik heb heel veel verschillende mensen ontmoet, met heel veel verschillende kinderen mogen spelen en mogen bijdragen aan hun ontwikkeling. Ik heb een cultuur leren kennen door onderdeel te zijn van community, veel verschillende projecten bezocht en fantastische weken beleefd met alle vrijwilligers en andere mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn verblijf in Livingstone. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan mijn hele Afrika avontuur denk! Er zijn ook momenten geweest dat ik het heel confronterend vond, maar dit avontuur pakt niemand mij meer af en het was het dubbel en dwars waard!.... Lees hier meer
#letsmakememories