single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk Ecuador

Spaanse lessen met vrijwilligerswerk in Ecuador

Ecuador is het kleinste, maar ook het meest gevarieerde Andesland. Het is een mooi en avontuurlijk land dat uitnodigt voor een langer verblijf. Dat kan door een cursus Spaans te combineren met vrijwilligerswerk. Deze reis is de ideale reis om veel van het land te zien en te leren kennen. Om een beetje te wennen aan de taal en cultuur én omdat er weinig mensen Engels spreken in Ecuador, volg je de eerste weken een cursus Spaans op een talenschool in Quito. Daarna ga je aan de slag als vrijwilliger. En in de weekenden op zoek naar al het moois wat Ecuador te bieden heeft. Wat een fijne bestemming! Let’s make memories!

Voordat je aan de slag gaat: een taalcursus Spaans

Om een beetje te wennen aan het land én omdat er weinig mensen Engels spreken in Ecuador, volg je de eerste 4 weken een cursus Spaans op een talenschool in Quito. Je kunt er ook voor kiezen om de laatste week (week 4) lessen te volgen in de jungle. Je krijgt 20 lesuren per week les in groepjes van max. 5 personen op je eigen niveau (als er geen passende groep is krijg je 15 uur privéles). Naast de lessen zijn er allerlei andere activiteiten, zoals salsalessen en borrels. Na deze cursus Spaans beschik je over een basiskennis Spaans. Dat wil zeggen dat je redelijk Spaans spreekt en je in ieder geval kunt redden en verstaanbaar kunt maken in het dagelijkse leven. Dit is nodig om vrijwilligerswerk te kunnen doen. Bovendien wordt je verblijf er stukken leuker door want zonder kennis van de Spaanse taal wordt communiceren we erg lastig aangezien er weinig mensen Engels spreken.

Handen uit de mouwen in Ecuador!

In Ecuador werken we samen met heel veel mooie en goede projecten die door lokale mensen georganiseerd worden.Je kunt kiezen uit verschillende soorten projecten: sociaal werk, natuurprojecten of werken met dieren. Je kunt in Quito blijven maar ook projecten in de rest van Ecuador gaan doen (zelfs op de Galápagos eilanden). Zo zie je veel van het land. Maar wat je ook gaat doen, steek je handen uit de mouwen en geniet vandeze bijzondere ervaring. En als je klaar bent met het vrijwilligerswerk 'moet' je van ons echt gaan reizen. Ecuador heeft namelijk alles; leuke steden, indianen marktjes, witte stranden, de Galapagos eilanden, vulkanen en je kunt er super veel outdoor doen. Raften, klimmen, mountainbiken, paardrijden, surfen en nog veel meer! Dat wil je toch niet missen?

Het vrijwilligerswerk in Ecuador draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-15 klein

Vrijwilligerswerk in Ecuador in het kort:

 • Vanaf 4 weken
 • Vanaf 17 jaar
 • Keuze uit veel soorten projecten (sociaal, natuur, dieren)
 • Bij deze reis in Ecuador is de cursus Spaans inbegrepen
 • Ook projecten buiten Quito en op Galápagos eilanden mogelijk
 • Ecuador is makkelijk te combineren met Peru. Leuk!
0.00

Ecuador – Quito: Vrijwilligerwerk

Kies jouw programma

Extra week taalcursus met studentenhuis in Quito

Toevoegen?

This must be a number!

Extra week vrijwilligerswerk in Quito

Toevoegen?

This must be a number!

Extra week vrijwilligerswerk buiten Quito of dierenproject

Toevoegen?

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

In Ecuador kun je kiezen uit heel veel verschillende projecten. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van projecten waar wij zelf erg enthousiast over zijn en waar we goede evaluaties van deelnemers hebben gekregen. Als je de complete lijst met alle projecten graag wilt doorkijken, stuur ons dan even een mailtje (info@activityinternational.nl).

Quito: Villa Ticca (dagopvang voor kinderen en tieners)
Sinds 2003 vangt deze (Nederlandse) stichting kinderen op van kansarme en hulpbehoevende gezinnen en van minderjarige- en alleenstaande moeders in Quito. Villa Ticca is een veilige haven voor deze kids. Hier krijgen ze onderwijs, gezond eten, kleding, verzorging en eventuele medische en psychische hulp. Vanuit Villa Ticca worden er ook huisbezoeken georganiseerd om de situatie thuis in kaart te brengen. De kinderen die hier komen variĂ«ren van leeftijd (vanaf 5 – 15 jaar).

Vrijwilligerswerk Ecuador Villa Ticca

Er zijn lokale vaste krachten werkzaam op project en als vrijwilliger help je deze begeleiders. Je kunt zelf kiezen welke leeftijdsgroep je het meeste aanspreekt. Voor alle groepen geldt dat je: – speelt met de kinderen – helpt met educatieve spelletjes – schoonmaakwerkzaamheden doet – helpt met het voorbereiden van de maaltijden – groepsactiviteiteten organiseert – helpt met huiswerk (geldt voor de oudere kinderen). Er zijn op het project meerdere vrijwilligers nodig. De opvang staat in het zuiden van Quito en dat is een half uurtje rijden met de bus, als het

Ecuador vrijwilligerswerk Quito Villa Ticca 3

Quito: Sport- en onderwijsproject (voetbal, zwemles en Engels)
Dit project is door twee vrienden gestart die graag iets wilden betekenen voor de kansarme jongeren van Quito. Ze hebben een voetbalschool opgericht waar jongeren (6-16 jaar) elke dag na school kunnen komen trainen en aan sport kunnen doen. Ze leren niet alleen hoe goed het is om te sporten (o.a. voetbal, zwemles), het houdt ze ook nog eens van de straat. Daarnaast hebben de twee vrienden nĂłg een project opgestart: een Community Centre. Hier kan iedereen komen die Engels wil leren (voor een symbolisch bedrag). Van jongeren die wel wat extra les kunnen gebruiken tot volwassene die Engels nodig hebben om verdere stappen te kunnen maken in hun werk. Tijdens de Engelse les wordt er ook aandacht gegeven aan maatschappelijke issues en dingen als gedrag, normen en waarden. Iets dat niet iedereen van huis uit meekrijgt.

Vrijwilligerswerk Ecuador zwemles

Deze twee projecten zijn prima te combineren: ‘s ochtends Engelse les geven en ‘s middags help je bij de voetbaltraining, zwemles of de ‘ talentenschool’. Als vrijwilliger kun je helpen met het voorbereiden van de lessen, het geven van Engelse les, het ontwikkelen van lesmateriaal, het voorbereiden van leuke trainingen, helpen met de trainingen en zwemlessen maar ook thema’s bedenken voor de workshops op de Talent School (koken, muziek, digitale media, houtbewerking etc).

Vrijwilligerswerk Ecuador soccer coach

Amazone gebied:  YanaCocha Animal Rescue Centre project
Bijna alle dieren die in het Yana Cocha Animal Rescue Centre verblijven hebben fysieke problemen of zijn door mensen psychologisch misbruikt (wilde dieren als huisdier in te kleine kooitjes gehouden, mishandeling etc). Het centrum vangt deze dieren op, werkt aan de rehabilitatie van deze dieren zodat ze – als ze dat aankunnen – weer terug in de natuur kunnen worden uitgezet. Het centrum kan bestaan door donaties van bijvoorbeeld toeristen. Ze kunnen tegen betaling een rondleiding krijgen van een vrijwilliger die alles vertelt over de achtergrond van de dieren.

Vrijwilligeswerk Ecuador Amazone Animal Rescue Centre

Naast de verzorging van de dieren is voorlichting geven en bewustwording creëren ook een doelstelling van het project. Dit centrum is zeer georganiseerd en vrijwilligers kunnen helpen met het verzorgen van de dieren en onderhoud/schoonmaken van de hokken, maar ook voorlichting geven, helpen met verbetering van de paden of het maken van wegwijs borden voor bezoekers.Voor dit project hoef je niet zo goed Spaans te spreken en het minimum verblijf is 2 weken.

Ecuador Animal Rescue Centre

Rainforest: Monkey Sanctuary
Dit opvangcentrum werkt samen met de Ecuadorian Environmental Police (UPMA) en het ministerie van Milieuzaken. Gezamenlijk willen ze de handel in, het misbruik/mishandeling van en de jacht op wilde apen stoppen. Op zich is dat wel iets bijzonders in Ecuador want de dierenrechten staan niet heel hoog op de agenda in Ecuador. De meeste mensen in Ecuador hebben nou eenmaal niet heel erg veel gevoelens bij het welzijn van dieren. Het vangen/kopen van apen om ze als huisdier te houden zien ze niet echt als wereldschokkend probleem. Ze sluiten ze rustig op in een veel te klein hokje en/of mishandelen ze. Uiteraard raken deze dieren compleet gestressed, soms gewond en agressief. Deze apen (en soms ook andere dieren) komen in het Monkey Sanctuary terecht. Vaak zijn ze bij aankomt er niet best aan toe. In het centrum mogen ze weer ‘wild’ zijn en worden ze langzaam op terugkeer naar de natuur voorbereid. Als dat nog kan, tenminste.. Als vrijwilliger help je met de dagelijkse werkzaamheden in het centrum.

Vrijwilligerswerk Ecador Monkey Sanctuary

Galapagos eilanden: Lab of Life project
Vrijwilligerswerk doen op één van de mooiste plekken op de wereld: zonnende leguanen, reuze schildpadden, spelende zeehonden, grappige blauwvoet (Jan van Genten), mooie wandelingen en een prachtige onderwaterwereld. Wie wilt dat nou niet? Azuur blauwe wateren en hele gastvrije bewoners. Dit project is een prachtige kans om een paar weken te wonen en te leven op deze bijzondere plek.

Ecuador Galapagos eilanden natuurproject

Het project bestaat voornamelijk uit het meehelpen met het Lab of Life project. Dat betekent dat je dagelijks in de natuur te vinden bent en meehelpt om de natuur weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. En als je vrij bent, kun je het eiland verkennen. Of een keer naar een van de andere Galapagos eilanden. Spaans en vrijwilligerswerk op de Galapagos eilanden is een super combi van Spaans, werken en reizen. En een goedkopere manier om op deze eilanden te verblijven. Een gewone vakantie/reis naar de Galapagos eilanden is best duur, door als vrijwilliger aan de slag te gaan ben je minder geld kwijt dan als gewone toerist.

Ecuador Galapagos Annesietske leguaan

Quito: Childrens’ Hospital
Bij dit project kun je als vrijwilliger helpen bij het enige (publieke) kinderziekenhuis in Quito. Ouders komen vanuit heel Ecuador met hun kinderen naar deze kliniek om de juiste behandeling voor hun kind te krijgen. Medisch personeel is aanwezig maar er is een groot gebrek aan mensen die de kinderen een beetje kunnen vermaken. Vooral de lopende patiëntjes vinden het erg gezellig als ze naar de speelruimte mogen om daar te kunnen spelen. Vrijwilligers vangen de kinderen daar op en doen allemaal leuke activiteiten met ze: spelletjes, puzzels maken, boekjes lezen, tekenen, tafelvoetbal, dingen bouwen etc. Maar ook de kinderen die niet van bed af kunnen vinden het heel erg leuk als er iemand op bezoek komt en spelletjes met ze gaat doen. Als je het leuk vind om met kinderen te werken, dan is dit prachtig en zeer dankbaar vrijwilligerswerk!

Ecuador childrens hospital

Alle projecten op een rijtje?

Als je de complete lijst met alle projecten graag wilt doorkijken, stuur ons dan even een mailtje: info@activityinternational.nl

Prijzen

€ 1275 – 6 weken: 2 weken taalcursus in Quito + 4 weken project in Quito
€ 1650 – 6 weken: 2 weken taalcursus in Quito + 4 weken project buiten Quito of project Dieren
€ 1725 – 8 weken: 4 weken taalcursus in Quito + 4 weken project in Quito
€ 2100 – 8 weken: 4 weken taalcursus in Quito + 4 weken project buiten Quito of project Dieren
€ 2025 – 4 weken: 2 weken taalcursus in Quito + 2 weken project Galápagos
€ 2425 – 6 weken: 2 weken taalcursus in Quito + 4 weken project Galápagos

Optioneel:

€ 250 – extra week taalcursus (studentenhuis in Quito)
€ 100 – extra week vrijwilligerswerk (project in Quito)
€ 195 – extra week vrijwilligerswerk (project buiten Quito/project Dieren
€ 215 – extra week vrijwilligerswerk (Galapagos)

Inbegrepen bij de prijs

 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • 4 weken cursus Spaans; 20 groepslesuren of 15 privĂ© lesuren (als er geen passende groep is) per week. Lesuur is 50 min.
 • Onderdak tijdens de cursus (in studentenhuis)
 • Onderdak tijdens het vrijwilligerswerk (volpension bij projecten buiten Quito, zonder maaltijden bij projecten in Quito, Galápagos en *Dierenprojecten). * Sommige Dierenprojecten hebben maaltijden inclusief.
 • Ophaalservice van het vliegveld
 • Vlucht Quito-Galápagos (indien je Galápagos project hebt geboekt)
 • Lesmateriaal
 • Activiteiten op de school, zoals gratis salsalessen en deelname aan excursies
 • Wekelijkse borrel in Quito
 • Hulp en advies tijdens cursus/vrijwilligerswerk
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Quito, Ecuador
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • (Overige) maaltijden, afhankelijk van wat je geboekt hebt
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, vaccinaties, lokaal transport, drankjes etc.
Startdata

Iedere maandag kun je beginnen met de taalcursus. Aansluitend begin je met het vrijwilligerswerk.

Wil je samen met iemand anders starten neem dan even contact met ons op, dan kunnen we kijken of er andere deelnemers op dezelfde datum starten.

Let op: de talenschool en de meeste projecten zijn rond Kerst en Oud & Nieuw gesloten.

Accommodatie

Tijdens de taalcursus verblijf je in een gastgezin (volpension op werkdagen) of in een hostel of studentenhuis (gedeelde kamers, zonder maaltijden). Als je tijdens het vrijwilligerswerk in Quito blijft dan verblijf je in het studentenhuis. Ga je buiten Quito aan de slag dan verblijf je in een gedeeld huis of cabaña. Dat kan primitief en afgelegen zijn.

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar die bereid is om Spaans te leren en affiniteit heeft met de Latijns-Amerikaanse manier van leven. Je hoeft geen werkervaring te hebben maar dat is uiteraard wel erg handig en welkom! Belangrijker zijn bepaalde karaktereigenschappen als  een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Je bent bereid om de richtlijnen van Better Care Network Netherlands te onderschrijven en een Verklaring omtrent Gedrag aan ons te overhandigen nadat je geboekt hebt. Ook ben je bereid onze Code of Conduct te ondertekenen.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Met wie werken we samen

De organisatie waar wij op het gebied van vrijwilligerswerk mee samenwerken in Ecuador, is gevestigd in Quito. Vlakbij het historische centrum. Hier staat ook de talenschool en er zijn ook een aantal vrijwilligersprojecten in Quito zoals het kinderopvangcentrum Villa Ticca. Na aankomst zul je door een van de medewerkers worden opgehaald van het vliegveld en word je naar je accommodatie gebracht. Wel zo lekker na een lange reis! Ze zullen trouwens ook de rest van je verblijf voor je klaar staan en je helpen om jouw reis onvergetelijk te maken. Zij zijn vanaf aankomst tot vertrek jouw aanspreekpunt. En het fijne is…de eigenaren zijn Nederlanders! Je kunt dus naast het Spaans af en toe even in het Nederlands kletsen. Natuurlijk willen zij ook dat je totaal ondergedompeld gaat worden in de Ecuadoraanse cultuur (want daarom ben je daar) maar ze zullen Koningsdag, Sinterklaas en een wedstrijd van het Nederlands elftal Ă©cht niet vergeten! Dat wordt – samen met de lokale medewerkers – altijd uitgebreid gevierd. Een ervaring op zich!

Extra opties

Combinatie met Peru

Zit je te dubben over welke bestemming het wordt? Twijfel je over welk project je moet kiezen? Van wie moet je eigenlijk kiezen? Niet van ons! Als er zo veel heerlijks in de snoepwinkel ligt, dan kún je toch niet kiezen! Hoeft ook niet want er zijn genoeg combinaties van landen en projecten mogelijk. Wat dacht je van de combinatie Ecuador – Peru?

Met deze combinatie begin je met de cursus Spaans in Ecuador en reis je vervolgens door naar Peru om daar vrijwilligerswerk te doen. Of andersom: je begint in Peru met de taalcursus Spaans en je gaat vrijwilligerswerk doen in Ecuador.

Prijzen en meer informatie over deze leuke combi kun je bij ons opvragen!

Foto's
Ecuador vrijwilligerswerk Coffee Planation Ecuador vrijwilligerswerk Quito Brennar Vaez Ecuador vrijwilligerswerk Quito Coto paxi Ecuador vrijwilligerswerk Quito dos ninas Ecuador vrijwilligerswerk Quito la mitad del mundo Ecuador vrijwilligerswerk Quito lama's Ecuador vrijwilligerswerk Quito Villa Ticca Ecuador vrijwilligerswerk Quito lama's Ecuador vrijwilligerswerk Quito Ecuador vrijwilligerswerk Tropical Farm Ecuador
Filmpjes
Reisverhalen
Emma de Smet Ik ben naar Ecuador geweest en heb daar in de school Reino de Quito Engelse lessen gegeven. En wanneer de leerkracht Engels een vrij uur had heb ik geholpen bij de kleuterklassen. De accommodaties waren op voorhand geregeld en ze hadden de kamer waar ik verbleef al opgemaakt zodat ik meteen kon intrekken. Vanuit het hostel had je verschillende mogelijkheden om de stad Quito te leren kennen. Te voet, met de bus,taxirit. Als je een vraag of probleem had kon je altijd terecht bij de partnerorganisatie. Zij konden vlot Engels en gingen er volledig voor om je te helpen..... Lees hier meer
#letsmakememories