single-product.php

Victoria Falls: vrijwilligerswerk

Making memories in Zimbabwe

Middenin zuidelijk Afrika ligt Zimbabwe: ingeklemd tussen buurlanden Zuid-Afrika, Zambia, Mozambique en Botswana. Een land met fantastisch mooie natuurparken waar je zo maar oog in oog kunt komen te staan met een kudde olifanten, een troep leeuwen of grazende zebra's. Thuisbasis van het vrijwilligerswerk is de stad Victoria Falls, een behoorlijk toeristische trekpleister omdat de beroemde Victoria Falls om de hoek liggen. Een 'must' voor elke reiziger die toch in de buurt is. In deze bruisende omgeving help je als vrijwilliger mee op verschillende projecten binnen de lokale community.

De focus van het vrijwilligerswerk in Zimbabwe ligt op het organiseren van activiteiten voor Kids Club. De Kids Club is opgezet om de kinderopvang in Victoria Falls te ondersteunen. Je zult er meerdere keren per week te vinden zijn. Daarnaast zijn er iedere week ook een tal van andere projecten gepland, zoals bijvoorbeeld in het Old People's Home en op de Chinotimba Preschool. En in het weekend de "Vic Falls" en de Afrikaanse bush. Hoe tof is dat? Let’s make memories!

 • 2 tot 4 weken
 • Project is het gehele jaar geopend
 • Locatie van de projecten fantastisch; de Victoria Falls zijn vlakbij
0.00

Zimbabwe – Victoria Falls: vrijwilligerswerk

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Na aankomst in Victoria Falls krijg je een korte introductie van onze partnerorganisatie African Impact en heb je even de tijd om het jezelf gemakkelijk te maken. Meestal krijg je eind van de middag al samen met alle andere nieuwe vrijwilligers een introductie over het project. Hierbij wordt basisinformatie over wonen en werken in Afrika, de cultuurverschillen, de geschiedenis van de projecten en alles wat je weten wilt over de omgeving en de veiligheid. Ook wordt verteld waar je heen kunt voor je boodschappen, wie wie is en waar je voor welke vragen terecht kan etc. Erg prettig!

Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls 4

De volgende ochtend (dinsdag) vertrek je vroeg in de ochtend om mee te gaan naar het leeuwen project. Hier krijg je van de business manager of coördinator nogmaals een ochtend aan introducties. Deze betreffen ook hoe de stichting en organisatie tot stand is gekomen, hoe het leeuwenproject werkt en welke doelen de organisaties ALERT en African Impact nastreven. Het is veel informatie in een keer maar helpt je wel begrijpen waar je nu precies aan bijdraagt. Diezelfde middag krijg je als community volunteer je laatste deel van de introductie tijdens de lunchpauze. Hierin worden nog eens alle projecten en hun achtergronden toegelicht evenals de voorschriften/regels voor werken met de community en lokale kinderen. En dan, tadaaa, is het eindelijk zo ver en ga je dinsdagmiddag voor het eerst naar je project!

 

Aan de slag bij projecten in de lokale communties

De focus van het vrijwilligerswerk in Zimbabwe ligt op het organiseren van activiteiten voor Kids Club. De Kids Club is opgezet om de kinderopvang in Victoria Falls te ondersteunen. Je zult er meerdere keren per week te vinden zijn, en wat zullen de kinderen het fijn vinden dat je er bent! De focus bij Kids Club ligt op het plannen en uitvoeren van leerzame activiteiten voor de kinderen. Natuurlijk wordt er daarnaast ook gewoon gespeeld. Er zijn fulltime verzorgers (Mama’s genoemd) in het opvangtehuis aanwezig die de dagelijkse zorg van de kinderen op zich hebben genomen. De taken die normaal ouders op zich nemen, zoals het voeden, wassen en naar bed brengen van de kinderen behoort dan ook niet tot de taken van een vrijwilliger maar wordt door de Mama’s gedaan.  Als Kids Club volunteer ben je er voor de gezelligheid, de extra aandacht, educatieve middagen en geef je de Mama’s de ruimte om hun dagelijkse taken in alle rust af te kunnen maken of even een break te kunnen nemen.

Hoewel je veel tijd zult doorbrengen bij Kids Club, staan er ook een tal van andere projecten gepland. Door de afwisseling in je wekelijkse schema krijg je een goed beeld van de lokale leefwijze en cultuur. Centrale thema’s in alle community projecten zijn Sustainability, Upliftment en Development. Eens in de zoveel tijd veranderd hierdoor dan ook het vrijwilligerswerkaanbod. Wanneer een project op eigen benen verder kan zonder de hulp van vrijwilligers,  wordt dit meer dan gestimuleerd.

Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls onderwijsproject feestje

Op een gemiddelde dag ontbijt je om zeven uur en vertrek je om acht uur naar je eerste project. Lunchpauze is met alle vrijwilligers tegelijk en vind meestal plaats tussen 12:00 en 14:30 uur. Hierna vertrek je voor je tweede project van de dag weer terug de community in en stap je rond een uur of 17:00 weer de auto in terug naar huis. Houdt er wel rekening mee dat er soms ook op andere uren hulp kan worden gevraagd omdat de werkzaamheden daar om vragen. Probeer hier flexibel mee om te gaan. Ook zaterdag is een vrijwilligersdag in Victoria Falls. Weliswaar een halve, maar toch! Vroeg uit de veren voor een prachtige wandeling met de leeuwen in de bush, om na een heerlijk ontbijtje je week af te sluiten met een ochtendproject in de community, veelal Kids Club.

Kids Club (Rose of Charity Orphanage)
Rose of Charity Orphanage, waar African Impact mee samenwerkt, is in 2007 opgericht door een lokale vrouw Sima, die zich wilde inzetten voor de kinderen uit haar regio. Deze kinderen waren min of meer aan hun lot overgelaten, vooral tijdens de roerige tijden die Zimbabwe heeft gekend. Het opvangtehuis heeft als doel om de kinderen te beschermen, voor ze te zorgen en ze op te laten groeien als volwaardige mensen. Alle kinderen zijn welkom, ongeacht achtergrond, sociale status of afkomst. De meeste kinderen die in hier verblijven hebben al een behoorlijk heavy leven achter de rug. Sommige hebben geen ouders meer, voor anderen is het helaas niet mogelijk om bij hen ouders of familie te verblijven, sommige zijn misbruikt of mishandeld. Ook kinderen die nu al besmet zijn met het HIV/Aids virus zijn welkom en krijgen de juiste medicatie en – heel belangrijk – onderwijs. De leeftijd van de aanwezige kinderen varieert van 0 tot 18 jaar.

Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls 2

Old People’s Home
Iedere week zal je ook te vinden zijn in de lokale opvang voor ouderen in Victoria Falls. Momenteel leven hier zo’n 12 permanente bewoners samen met twee ongelooflijke lieve dames die de dagelijkse zorg voor de ouderen op zich hebben genomen. Maar ook zij kunnen wel wat hulp gebruiken. Afwisselend zal je helpen met het werken in de moestuinen, help je mee het eten klaar te maken, help je bij het schoonmaken van de woningen en ga je met ze mee als ze een kerkdienst willen bijwonen maar daar alleen niet kunnen komen. Verder klets je lekker met ze over van alles en nog wat (én over hun verleden), doe je spelletjes of organiseer je een feestje.

Chinotimba Pre-school
De samenwerking tussen de Chinotimba Pre-school en African Impact loopt nu bijna twee jaar en is dan ook een nieuwe favoriet van veel vrijwilligers. De pre-school, te midden van de lokale community is, hoewel je dat op het eerste gezicht misschien niet zou zeggen, een van de betere scholen in de buurt. De leraressen op de school zijn zeer gemotiveerd en staan iedere dag met veel enthousiasme voor de klas. Ze vinden het dan ook geweldig om samen te werken met de vrijwilligers, nieuwe inspiratie op te doen en leuke idee√ęn uit te wisselen.

Op de school zitten gemiddeld zo’n 25 kinderen tussen de 2 en 5 jaar. Dit is het voorstadium van de basisschool. Ze worden hier dan ook goed voorbereid door bijvoorbeeld het leren van het alfabet, tellen tot tien, kleuren, figuren, basis motorische vaardigheden en vooral ook leren delen en samen spelen. Als vrijwilliger is het ontzettend leuk om te zien hoe snel deze kinderen iets op pakken. Je hebt als vrijwilliger de vrijheid om zelf lesplannen voor te stellen aan de leraressen, aan nieuwe activiteiten mee te werken en je creativiteit te gebruiken voor steeds weer nieuwe manieren van lesgeven.

Met enige regelmaat worden er ook uitstapjes gedaan met de kinderen van de pre-school. Zo zijn ze al eens mee geweest naar het Lion Project, naar het Old People’s Home en naar de brandweerkazerne. Wie weet heb jij wel een goed idee voor het volgende uitstapje!

Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls onderwijsproject klas

Reading Club
Een van de nieuwste projecten op de agenda is Reading Club. Afgeleid van een al bestaand project in St Lucia, Zuid Afrika wordt er nu ook in Victoria Falls extra aandacht besteed aan lezen. Iedere week bezoek je als vrijwilligers een lokale basisschool. Het doel van het project is leerlingen die moeite hebben met lezen en/of Engels ondersteuning en persoonlijke begeleiding te bieden. Er worden samen boeken gelezen, comprehension games gedaan, gedichten voorgelezen, noem het maar op. Alles om de kinderen een extra steuntje in de rug te geven en lezen nog leuker te maken!

Dako Garde
Hoewel Dako Garden niet de enige moestuin is die je zult bezoeken is het wel een van de meest hulpbehoevende. De tuin ligt ver buiten het centrum van Victoria Falls en het voelt dan ook even echt als een andere wereld. Vlak naast een waterput ligt de tuin waar zo’n 23 vrouwen lid van zijn. De Dako Garden is oorspronkelijk opgezet voor vrouwen die in hun eigen familiekring veel te maken hebben met HIV/AIDS. Samen met hen onderhoud je de tuin, help je met het planten van nieuwe groentes, help je met oogsten, geef je de planten water etc. Eens in de zoveel tijd komen alle leden en de vrijwilligers bij elkaar, bijvoorbeeld voor een workshop over tuinieren, een les over positive living of andere relevante onderwerpen. Als vrijwilliger ben je dan ook van harte welkom om met nieuwe idee√ęn te komen voor interessante en relevante workshops.

Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls 2HIV workshop

Zaterdag: naar het leeuwenproject
Op zaterdag ga je even iets heel anders doen en kun je meehelpen op het leeuwenproject dat vlak in de buurt is. Het project is onderdeel van het ALERT Lion Rehabilitation Programma, een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van de natuur en voor het welzijn van de leeuwen in dat gebied. Tijdens de zaterdagen ga je met leeuwen en cubs (babyleeuwtjes) werken maar ook onderzoek gaan doen naar het gedrag van leeuwen. Doel van het project is om – op een verantwoorde manier – zo veel mogelijk leeuwen terug te zetten in de natuur.

Voor deze activiteit vertrek vroeg in de ochtend voor een lionwalk, vervolgens heb je de keus om na het ontbijt in de bush te blijven tot 12:00 of om direct naar Kids Club te gaan. Het idee is dat op een aantal momenten in de week (wanneer mogelijk) alle vrijwilligers Рvan community  en lions Рsamen tijd doorbrengen bij de leeuwen. Zaterdagmiddag (vanaf 10:00 of 13:00) zijn de rollen omgedraaid, alle vrijwilligers zijn dan gezamenlijk voor veel gezelligheid, zingen en dansen bij Kids Club. Heel gezellig!

Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls leeuwenproject

Goed gedaan vrijwilligers!
Mede dankzij de hulp van de vele internationale vrijwilligers heeft de kinderopvang nu een speeltuintje en een watertank. En de Monde Primary school heeft nieuw stoelen en tafels gekregen en de klaslokalen hebben allemaal een fris likje verf gehad. Ook is er afgelopen jaar een volledig nieuw klaslokaal gebouwd met behulp van vrijwilligers voor de kleine pre-schoolers in Monde. Ook zijn er ook toiletten aangelegd in de Dako Garden en heeft het lokale bejaardentehuis diverse broodnodige verbouwingen gehad. Daarnaast hebben een aantal van de bejaarde bewoners nieuwe opstapjes naar hun huizen gekregen. Door hun beperkingen werd het steeds lastiger trapjes op en af te komen. Vrijwilligers hebben nu schuin aflopende stoepjes voor hun huizen gebouwd waardoor ze nu makkelijker zelf in en uit hun huis kunnen lopen (of rollen met een rolstoel). Fantastisch toch! Kun je zien wat voor impact vrijwilligers kunnen hebben….

Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls Communitywerk

Prijzen

‚ā¨ 1200¬†– 2 weken
‚ā¨ 1475¬†– 3 weken
‚ā¨ 1725¬†– 4 weken

 

Inbegrepen bij de prijs

 • Transfer van en naar het vliegveld van Victoria Falls, Zimbabwe
 • Ori√ęntatieprogramma en begeleiding
 • Onderdak in een vrijwilligershuis
 • Maaltijden van maandag t/m vrijdag (volpension)
 • Wasservice
 • Transport van en naar de projecten
 • Kleine bijdrage voor de projecten
 • Partnerorganisatie in Zimbabwe waar je terecht kunt voor vragen en hulp
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken van je reis
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Zimbabwe
 • Reserveringskosten (‚ā¨ 40)
 • Visumkosten ca. ‚ā¨ 45 voor verblijf t/m 4 weken. Bij een verblijf langer dan 30 dagen moet de vrijwilliger ter plaatse een Temporary Employment Permit. De kosten voor dit permit bedragen US$ 500.
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, drankjes, vaccinaties, safari’s etc.
Startdata

Je kunt op onderstaande data beginnen. Op deze maandag moet je tussen 08.00 en 19.00 uur aankomen in Victoria Falls.

 

 

Startdata 2017 Startdata 2018
2, 16 en 30 januari 8, 15 en 29 januari
13 en 27 februari 12 en 26 februari
13 en 27 maart 12 en 26 maart
10 en 24 april 9 en 23 april
8 en 22 mei 7 en 21 mei
5 en 19 juni 4 en 18 juni
3, 17 en 31 juli 2, 16 en 30 juli
14 en 28 augustus 13 en 27 augustus
25 september 10 en 24 september
9 en 23 oktober 8 en 22 oktober
6 en 20 november 5 en 19 november
4 en 18 december 3, 17 en 31 december

 

 

Accommodatie

De vrijwilligers verblijven in een vrijwilligershuis ongeveer 1 kilometer van het stadscentrum en de watervallen. Je verblijft samen met andere vrijwilligers in een gedeelde kamer. Er is een gemeenschappelijke ruimte, wifi, een grote tuin (waar je gebruik kunt maken van de “braai”) en het zwembad. Eten doe je gezamenlijk in het huis of relaxed in de tuin!

Als je met z’n twee√ęn reist en ook graag met z’n twee√ęn een kamer wilt delen (zonder andere vrijwilligers erbij) dan kan dat. Je betaalt dan wel een toeslag.

Tijdens je verblijf krijg je begeleiding van de ervaren coördinatoren van onze partnerorganisatie. Zij regelen het transport naar de projecten en helpen ook met het regelen van leuke activiteiten tijdens de weekenden.

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar. De medische projecten zijn voor vrijwilligers van 18 jaar of ouder. Je moet voldoende kennis van Engels hebben. Je hoeft geen werkervaring te hebben maar dat is uiteraard wel erg handig en welkom! Belangrijker zijn bepaalde karaktereigenschappen als¬† een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!

Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!


Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij ‚Äď als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld‚Ķ
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto‚Äôs van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‚Äėregels en gewoontes‚Äô zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

 

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.

 

Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme¬† en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou¬† met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!¬† En ook in de toekomst hopen zij ‚Äďsamen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Met wie werken we samen

African Impact: onze fijne contactorganisatie in Afrika

In Zimbabwe werken we samen met onze contactorganisatie African Impact. Een prima organisatie die hart heeft voor de vele projecten die ze beheren! En met de door hun opgerichte stichtingen The Happy Africa Foundadtion en ALERT zorgen ze voor continu√Įteit en het genereren van nog meer projecten waar mens √©n natuur in Afrika erg mee geholpen zijn. En dat is precies de bedoeling!

African Impact is opgericht door Andrew en Wendy Conolly. Beiden zeer enthousiast, professioneel, gepassioneerd en bewust zijn van hun taak in Afrika. Zij zijn in 2004 begonnen met een wildlife project in Zimbabwe waar ze o.a. gewonde en zieke wilde dieren¬† verzorgden om ze daarna weer vrij te laten in de natuur.¬† Bij dat project hebben ze gebruikt gemaakt van de eerste vrijwilligers en zagen dat er iets moois ontstond! Projectleiders, rangers, lokale medewerkers,¬† vrijwilligers…allemaal werkten ze samen aan √©√©n doel en alle sociale verschillen en grenzen leken te verdwijnen. Hoe bijzonder is dat! Al gauw kwam het besef: als dit in Zimbabwe lukt, waarom dan niet in ander landen proberen? Er was (is) per slot van rekening nog genoeg te doen in ‘hun’ geliefde¬† Afrika! En als er genoeg internationale vrijwilligers willen helpen, dan kunnen er toch bergen verzet worden? African Impact was geboren.

Inmiddels is de organisatie behoorlijk gegroeid en beheren ze vele projecten. Hoewel het hoofdkantoor in Noordhoek  Zuid-Afrika  staat, heeft African Impact niet alleen projecten in Zuid-Afrika maar ook in omringende landen als Kenia, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Zij zijn daarmee de grootste organisatie die verantwoord vrijwilligerswerk aan biedt in zuidelijk Afrika. Het kleurrijke team van African Impact bestaat uit (voornamelijk lokale) mensen die de passie voor dit bijzondere werk delen en zich in willen zetten voor de duurzame ontwikkeling van dit prachtige deel van Afrika.

ALERT en Happy Africa Foundation

Jaarlijks helpen er honderden internationale vrijwilligers de lokale bevolking door op scholen les te geven, in ziekenhuizen te assisteren, sportprojecten op te zetten, Aidspati√ęnten te ondersteunen, op naschoolse opvang te helpen. Maar ook natuur- en wildlife projecten zijn erg gewild. Wie wil er nou niet bush walks maken om dieren te tellen voor wetenschappelijk onderzoek of voorlichting te geven aan de lokale bevolking over het belang van het behoud van de natuur.

Natuurlijk heeft vrijwilligerswerk het meeste nut als er genoeg geld is om de projecten te kunnen steunen en als er op regelmatige basis vrijwilligers meehelpen. Vandaar dat African Impact¬† twee¬† stichtingen heeft opgericht: ¬†The Happy Africa Foundation en ALERT. Hiermee¬† zorgen ze voor continu√Įteit en het genereren van nog meer projecten waar mens √©n natuur in Afrika erg mee geholpen zijn. Het geld dat zij te besteden hebben komt grotendeels van sponsoren en giften van particulieren. Maar ook de bijdrage van vrijwilligers helpt¬† de stichting behoorlijk.¬† Om te laten zien dat het vrijwilligerswerk nut heeft en de projecten daadwerkelijk¬† iets opleveren,¬† presenteert African Impact jaarlijks de prachtige resultaten die met behulp van vrijwilligers zijn behaald.¬† En dan kom je vanzelf tot de conclusie, impact hebben ze!

Foto's
Zimbabwe en Zambia grens Zimbabwe vrijwilligerswerk Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls Victoria Falls hospital Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls Frederiek en Norman Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls groentetuin Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls Zimbabwe vrijwilligerswerk Voctoria Falls bootje in de ochtendzon Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls vrijwilliger Aurelie Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls traditionele ceremonie Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls verwen momentje Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls markt Zimbabwe vrijwilligerswerk Victoria Falls onderwijsprojectjpg Zimbabwe Victoria Falls straatverkoopsters
Filmpjes
Reisverhalen
Ashley van Berkum Ik heb drie weken vrijwilligerswerk gedaan en ik heb in mijn vrije uren heel veel kunnen zien van al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Ik heb Tafelberg en Lions Head beklommen, naar Boulders Beach geweest, naar Kaap de Goede Hoop, een 4 dagen tour gedaan (waarbij we dieren hebben gespot in het Addo Park en van de hoogste brug een bungeejump gedaan, ik heb een ranch bezocht en nog veel meer!.... Lees hier meer
#letsmakememories