single-product.php

Surf College Australia

Word professioneel surfinstructeur!

Dit is niet zomaar een reis of cursus. Nee, het is een new way of life. In 12 weken kan ook jij surfinstructeur worden met een internationaal erkend certificaat! En hier kan je over de hele wereld van profiteren. Of je nou beginner bent (en nog nooit op een surfboard hebt gestaan) of een bijna-prof die al wat surfuurtjes heeft gemaakt, tijdens je verblijf bij de Surf College wordt het lesprogramma op maat gemaakt zodat het perfect aansluit bij jouw surfkennis en surfskills. Na 12 weken ben je surfinstructeur en ligt de wereld (zee) aan je voeten! #Let’s make memories - mate!

 • Dagelijks op de golven
 • Internationaal erkend certificaat
 • Ook 4 of 8 weken mogelijk (maar dan geen certificaat)
 • Start your new way of life here..
0.00

Australië: Surf College

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Dit is niet zomaar een reis of cursus. Nee, het is een new way of life. In 12 weken kan ook jij surfinstructeur worden met een internationaal erkend certificaat! En hier kan je over de hele wereld van profiteren. Of je nou beginner bent (en nog nooit op een surfboard hebt gestaan) of een bijna-prof die al wat surfuurtjes heeft gemaakt, tijdens je verblijf bij de Surf College wordt het lesprogramma op maat gemaakt zodat het perfect aansluit bij jouw surfkennis en surfskills.

Australie Surf College coaches

Surfinstructeur worden – Not for Sissies!

Wie denkt dat dit zo maar een surfcursusje is, die heeft het goed mis. Het zullen 12 pittige weken worden en je moet er écht wel wat voor doen om dit internationaal erkende certificaat te verkrijgen. Om na 12 weken als gediplomeerd surfinstructeur het gevecht met de (hoge) golven aan te gaan vergt hard werken, veel energie en veel discipline. Maar dan heb je ook wat: Welcome to the first day of the rest of your life!

De Surf College werkt met verschillende stadia waarbij je telkens je kennis en surfvaardigheden verbetert en meer leert over de oceaan, golven en veiligheid. Wat je zoal leert? Check het schema hieronder.
Australie Surf College surfing 1

 

Stage 1 Stage 2 Stage 3 Stage 4 Stage 5
Surfboard Anatomy Suitable Equipment Rules of the Surf Zone Types of Surfboards Sufboard design
Safety Signals Surf Etiquette Fitness for Surfers Wave Selection & Positioning Care of equipment
Paddling a Surfboard Warming up Eskimo rolls Duck diving Riding larger waves
Standing on a Surfboard Paddling Techniques Choosing the best waves Top turns Managing steeper waves
Entering the Surf Taking the ‘Drop’ Riding the Face of the Wave Cutbacks Linking manoevres
Choosing a suitable wave Generating and maintaing speed
Stopping a Surfboard
Exiting the Surf
Awareness & Safety: Awareness & Safety: Awareness & Safety: Awareness & Safety: Awareness & Safety:
25m swim trial 50m swim trial 100m swim trial 200m swim trial Forcasting Swell
Hazard Identification Wind & Waves How the tide affects Surf Envirnmental issues Identifying signs of drowning
Surf Conditions Basic first aid Basic CPR Yoga for surfers
Basic Self-Rescue Basic Surf rescue Marine bites & stings
Identifying others in trouble Identify dangerous currents Treating shock
Escape a rip

 

Deze onderwerpen (en meer) worden behandeld tijdens 68 in-water sessies, 20 theoretische class room lessen en 30 fitness trainingen plus een wekelijkse video analyse. Ook bezoek je een lokale surfboardfabriek waar je kunt ontdekken hoe surfboards nu eigenlijk worden gemaakt. Als je wilt, kan je zelfs je eigen plank ontwerpen en bouwen. Hoe tof is dat!

Australie Surf College video correction

Lessen maandag t/m vrijdag

De lessen zijn van maandag t/m vrijdag. De weekenden ben je vrij. Dan kun je natuurlijk gaan surfen maar met de trein ben je zo in Wollongong. En in een uur sta je in Sydney! Heerlijk even naar deze geweldige stad voor een nachtje stappen. En als je meer een outdoor natuurliefhebber bent dan is Royal National Park slechts 15 minuten rijden. Plus je hebt de mogelijkheid om minimaal 1 keer per maand het bekende Surf Camp in Bendalong te bezoeken waar je dolfijnen kunt zien zwemmen, stingrays kunt voeden en kangoeroes door de struiken zien springen.

Prijzen

12 weken – € 6500

Inbegrepen:

 • 84 nachten accommodatie in Thirroul op 80 meter van het strand.
 • Minstens 60 dagen surftraining sessies inclusief videoanalyses.
 • Speciale fitness sessies.
 • Inclusief surfboard en wetsuit huur.
 • Verschillende activiteiten
 • Ontbijt en mogelijkheden om lunch en avondeten te bereiden.
 • Gratis wifi.
 • (en als alles goed gaat) een internationaal erkent certificaat waarmee je ook buiten Australië surflessen kunt geven.

Indien je 12 weken te lang vindt, kan je ook voor 4 weken (28 nachten) of 8 weken (56 nachten) naar de Surf College. Een fantastische manier om aan je skills te werken en veel te leren. Let er wel op dat deze periode (meestal) te kort is voor het behalen van het certificaat.

4 weken – € 2400
8 weken – € 4600

Benodigdheden

Niet meer dan zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème en een pet. Misschien nog wat warme kleding voor als je uit het water komt. En natuurlijk flink wat energie en zin in een sportief avontuur. En het is ook wel handig als je wat zwemdiploma’s hebt!

Startdata

Je kunt elke week aan het programma beginnen waarbij je op zaterdag of zondag in Thirroul (ten zuiden van Sydney) moet aankomen.

Accommodatie

De cursus duurt 12 weken en dan wil je wel een comfortabel verblijf op een mooie plek. Je verblijft 84 nachten in het Surf College Motel. Op nog geen 80 meter van het strand. En niet in een stapelbed. Je slaapt met maximaal 3 personen in een kamer met gewone 1-persoonsbedden. Elke kamer heeft een badkamer plus een kitchenette. Je hebt dus de mogelijkheid om zelf te koken en je lunch en avondeten zelf te bereiden. Het ontbijt is altijd inbegrepen, dus dat staat voor je klaar. Verder is er in het Motel een gezamenlijke ruimte met pooltalel, tv met o.a. Netflix en gratis WiFi. Ook is er een bar en restaurant voor als je een keer niet wilt koken. Voor de dagelijkse boodschappen, de zonnebrand en een Spa-rood (of wat anders) kun je terecht in Thirroul Beach (200 meter van het Motel). Hier zijn supermarkten, pubs en een bank.

 

Australie Surf College accommodatiejpg

Australie Surf College accommodatie

Foto's
Australie Surf College surfles Australie Surf College warming up Australie Surf College surfing 1 Australie Surf College sunset Australie Surf College sunset Australie Surf College training skills Australie Surf College coaches Australie Surf College video correction Australie Surf College surfing 3 Australie Surf College locatie
Filmpjes
Reisverhalen
Chantal Wheel De acht weken vlogen voorbij, maar ik had natuurlijk ook heel veel zin in mijn Zuid-Afrika avontuur. Ik heb heel veel verschillende mensen ontmoet, met heel veel verschillende kinderen mogen spelen en mogen bijdragen aan hun ontwikkeling. Ik heb een cultuur leren kennen door onderdeel te zijn van community, veel verschillende projecten bezocht en fantastische weken beleefd met alle vrijwilligers en andere mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn verblijf in Livingstone. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan mijn hele Afrika avontuur denk! Er zijn ook momenten geweest dat ik het heel confronterend vond, maar dit avontuur pakt niemand mij meer af en het was het dubbel en dwars waard!.... Lees hier meer
#letsmakememories