single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Surf College Australia

Word professioneel surfinstructeur in Australië!

Dit is niet zomaar een reis of cursus. Nee, Surf College is een new way of life. In 12 weken kan ook jij surfinstructeur worden met de mogelijkheid een internationaal erkend certificaat te halen! En hier kan je over de hele wereld van profiteren. Of je nou beginner bent (en nog nooit op een surfboard hebt gestaan) of een bijna-prof die al wat surfuurtjes heeft gemaakt, tijdens je verblijf bij de Surf College wordt het lesprogramma op maat gemaakt zodat het perfect aansluit bij jouw surfkennis en surfskills. Na 12 weken heb je het niveau van een surfinstructeur en ligt de wereld (zee) aan je voeten! #Let’s make memories - mate!

Surfen iets voor jou?

Onze reizigers die beginnen met deze surfcursus, blijven bijna allemaal langer! Een super goed teken toch?! We krijgen alleen maar positieve verhalen te horen, en daar zijn we super blij mee. Wil jij een nieuwe ervaring opdoen in Australië, laat je dan inspireren door de toffe filmpjes van Surf College.

Surf College in Australië in het kort:

 • Dagelijks op de golven
 • Vanaf 16 jaar! (ook mogelijk met toeristenvisum)
 • Uitgebreide training, niet alleen op zee
 • Ook 4 of 8 weken mogelijk
 • Start your new way of life here..
 • Check hier ook de 5-daagse surfcursus inclusief startpakket
0.00

Australië: Surf College

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Australie Surf College coaches

Surfinstructeur worden – Not for Sissies!

Wie denkt dat dit zo maar een surfcursusje is, die heeft het goed mis. Het zullen 12 pittige weken worden en je moet er écht wel wat voor doen om dit internationaal erkende certificaat te verkrijgen. Om na 12 weken als gediplomeerd surfinstructeur het gevecht met de (hoge) golven aan te gaan vergt hard werken, veel energie en veel discipline. Maar dan heb je ook wat: Welcome to the first day of the rest of your life!

De Surf College werkt met verschillende stadia waarbij je telkens je kennis en surfvaardigheden verbetert en meer leert over de oceaan, golven en veiligheid. Wat je zoal leert? Check het schema hieronder.
Australie Surf College surfing 1

 

Stage 1 Stage 2 Stage 3 Stage 4 Stage 5
Surfboard Anatomy Suitable Equipment Rules of the Surf Zone Types of Surfboards Sufboard design
Safety Signals Surf Etiquette Fitness for Surfers Wave Selection & Positioning Care of equipment
Paddling a Surfboard Warming up Eskimo rolls Duck diving Riding larger waves
Standing on a Surfboard Paddling Techniques Choosing the best waves Top turns Managing steeper waves
Entering the Surf Taking the ‘Drop’ Riding the Face of the Wave Cutbacks Linking manoevres
Choosing a suitable wave Generating and maintaing speed
Stopping a Surfboard
Exiting the Surf
Awareness & Safety: Awareness & Safety: Awareness & Safety: Awareness & Safety: Awareness & Safety:
25m swim trial 50m swim trial 100m swim trial 200m swim trial Forcasting Swell
Hazard Identification Wind & Waves How the tide affects Surf Envirnmental issues Identifying signs of drowning
Surf Conditions Basic first aid Basic CPR Yoga for surfers
Basic Self-Rescue Basic Surf rescue Marine bites & stings
Identifying others in trouble Identify dangerous currents Treating shock
Escape a rip

 

Deze onderwerpen (en meer) worden behandeld tijdens 68 in-water sessies, 20 theoretische class room lessen en 30 fitness trainingen plus een wekelijkse video analyse. Ook bezoek je een lokale surfboardfabriek waar je kunt ontdekken hoe surfboards nu eigenlijk worden gemaakt. Als je wilt, kan je zelfs je eigen plank ontwerpen en bouwen. Hoe tof is dat!

Australie Surf College video correction

Lessen maandag t/m vrijdag

De lessen zijn van maandag t/m vrijdag. De weekenden ben je vrij. Dan kun je natuurlijk gaan surfen maar met de trein ben je zo in Wollongong. En in een uur sta je in Sydney! Heerlijk even naar deze geweldige stad voor een nachtje stappen. En als je meer een outdoor natuurliefhebber bent dan is Royal National Park slechts 15 minuten rijden. Plus je hebt de mogelijkheid om minimaal 1 keer per maand het bekende Surf Camp in Bendalong te bezoeken waar je dolfijnen kunt zien zwemmen, stingrays kunt voeden en kangoeroes door de struiken zien springen.

Prijzen

12 weken – € 5900

Indien je 12 weken te lang vindt, kan je ook voor 4 weken (28 nachten) of 8 weken (56 nachten) naar de Surf College. Een fantastische manier om aan je skills te werken en veel te leren. Let er wel op dat deze periode (meestal) te kort is om op te gaan voor het certificaat.
4 weken – € 2200
8 weken – € 4100

Inbegrepen:

 • 84 nachten accommodatie in Thirroul op 80 meter van het strand.
 • Minstens 60 dagen surftraining sessies inclusief videoanalyses.
 • Speciale fitness sessies.
 • Inclusief surfboard en wetsuit huur.
 • Verschillende activiteiten
 • Ontbijt en mogelijkheden om lunch en avondeten te bereiden.
 • Gratis wifi.

Als alles goed gaat, kan je een internationaal erkent certificaat behalen waarmee je ook buiten Australië surflessen kunt geven. Het examen wordt afgenomen door Surfing Australia en de kosten zijn AUS$ 1000 (niet inbegrepen). Dit betaal je ter plekke aan deze organisatie als je dit examen daadwerkelijk wilt gaan doen. Bij dit examen is het volgende inbegrepen:

 • First Aid en CPR
 • 2 dagen Surfing Australia cursus
 • ‘Working with children check’ zodat je met kinderen onder de 18 mag werken
 • Apollo; een fitness, zwem en surf test

Benodigdheden

Niet meer dan zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème en een pet. Misschien nog wat warme kleding voor als je uit het water komt. En natuurlijk flink wat energie en zin in een sportief avontuur. En het is ook wel handig als je wat zwemdiploma’s hebt!

Startdata

Vanaf 1 december 2021 kun je weer naar Australië reizen met een Working Holiday visum. Meer informatie over reizen naar Australië in corona tijd kun je hier vinden.

Helaas kunnen we deze reis momenteel nog niet aanbieden. Zodra het weer mogelijk is om deze reis aan te bieden, zullen we dat hier vermelden. We hopen dat je in september 2022 weer kan starten bij de Surf College. Dan kun je elke week aan het programma beginnen waarbij je op zaterdag of zondag in Thirroul (ten zuiden van Sydney) moet aankomen.

Accommodatie

De cursus duurt 12 weken en dan wil je wel een comfortabel verblijf op een mooie plek. Je verblijft 84 nachten in het Surf College Motel. Op nog geen 80 meter van het strand. En niet in een stapelbed. Je slaapt met maximaal 3 personen in een kamer met gewone 1-persoonsbedden. Elke kamer heeft een badkamer plus een kitchenette. Je hebt dus de mogelijkheid om zelf te koken en je lunch en avondeten zelf te bereiden. Het ontbijt is altijd inbegrepen, dus dat staat voor je klaar. Verder is er in het Motel een gezamenlijke ruimte met pooltalel, tv met o.a. Netflix en gratis WiFi. Ook is er een bar en restaurant voor als je een keer niet wilt koken. Voor de dagelijkse boodschappen, de zonnebrand en een Spa-rood (of wat anders) kun je terecht in Thirroul Beach (200 meter van het Motel). Hier zijn supermarkten, pubs en een bank.

 

Australie Surf College accommodatiejpg

Australie Surf College accommodatie

Foto's
Australie Surf College surfles Australie Surf College warming up Australie Surf College surfing 1 Australie Surf College sunset Australie Surf College sunset Australie Surf College training skills Australie Surf College coaches Australie Surf College video correction Australie Surf College surfing 3 Australie Surf College locatie
Filmpjes
Reisverhalen
Annelinde Holwerda Ik vond het ronduit eng om in mijn eentje naar Australië te gaan. Maar tegelijkertijd was het mijn grootste droom, sinds ik die serie op televisie gezien had. Na een paar weken in Down Under wist ik dat het mijn beste keuze ooit was. En nu, een jaar later, kan ik amper beschrijven hoe geweldig ik het heb gehad..... Lees hier meer
#letsmakememories