single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
ontdek-IK-reis

Leer jezelf kennen tijdens de ontdek-IK-reis

Nepal ontdekken, de Outback van Australië ontdekken, de Amazone ontdekken. De hele wereld ontdekken! Ambities en ideeën genoeg bij onze reizigers. Maar soms valt er heel dichtbij ook nog veel te ontdekken.

Wat wil IK zelf eigenlijk?

Waar word IK echt blij van?

Waar ligt mijn toekomst?

Veel jongeren hebben deze vragen. Na een 10 tot 12 jarige schoolcarrière sta je na het halen van je middelbareschooldiploma voor een aantal grote en belangrijke stappen. Maar wat als je hier nog niet klaar voor bent? Een tussenjaar kan dan een uitkomst zijn. Even tot rust komen en nadenken over jouw toekomst.

Tijdens zo'n tussenjaar heb je tijd voor jezelf, ga je wat geld verdienen in Nederland en maak je een leuke reis naar het buitenland. Het is dé tijd om ook wat meer over jezelf te leren. En misschien wel die bovenstaande vragen beantwoorden.

Op reis met baanzin

In samenwerking met baanzin nemen we je mee op ontdekkingsreis naar IK. Uitdagend? Ja! Veilig? Misschien.... Dichtbij? Dat zeker, maar toch kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest. Is de ontdek-Ik-reis een reis die jij ook wilt maken, lees dan verder.

baanzin is de identiteit coach van Twente, zij helpen individuen (en organisaties) bij de ontwikkeling van hun identiteit en persoonlijkheid.

Wist je dat als je werk doet dat niet bij je past je 50 tot 100 keer meer energie verbruikt dan wanneer je werk doet dat wel bij je past? Wil jij overal vol zelfvertrouwen jezelf zijn? Ben je op zoek naar meer zelfkennis en wil je jouw dromen waarmaken? Wil jij elke dag met een lach en plezier aan de slag gaan? Dat begrijpen wij en dat is een enorme kans, niet alleen voor jou als persoon, ook voor alle groepen waar jij deel van uitmaakt.. Begrijp jezelf zodat je de mensen om je heen ook gaat begrijpen want dan groei je en wordt het leven nog mooier dan dat het al is!

Activity International en baanzin

De afgelopen jaren hebben we met ons team bij Activity International honderden gesprekken gevoerd met jonge mensen over hun tussenjaarplannen. Dat gaat uitstekend als het gaat over backpacken in Australië, een reis naar Costa Rica, natuurprojecten in Afrika of een jaar highschool in de USA. Zo'n tussenjaar bestaat vaak uit meer dan alleen een tijd in het buitenland. Geld verdienen en misschien een cursus. Maar vooral ook plannen maken voor als het tussenjaar voorbij is. Alleen hoe doe je dat als je niet weet wat je wilt?

Zo kwamen we in aanraking met baanzin; experts in het kijken naar jezelf en dan naar de toekomst. Nu maken we een tussenjaar nog leuker, interessanter en leerzamer! Hoe gaaf is het om een reis naar een verre bestemming te combineren met een reis naar IK.

2,150.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Jij gaat aan de slag met jezelf. Krijg inzicht in wie je bent en hoe jouw brein werk. Individuele coach sessies en diverse opdrachten geven je handvatten voor jouw toekomst.

Inchecken

De reis begint met het invullen van een vragenlijst die inzicht geeft in de voorkeuren van jouw brein. Heb je een brein die van details houdt of juist een brein die meer het grotere geheel bekijkt? Ieder zijn of haar brein zit anders in elkaar en hoe fijn is het als je weet hoe het voor jou werkt? Dit inzicht is de eerste stap voor het beter begrijpen van jezelf en daarmee ook anderen.

Reis 1 – Stilstaan

Onze eerste stap is stilstaan. Door samen stil te staan kunnen we het verleden reflecteren, inzicht krijgen in jou en je eerder gemaakte keuzes. Ook gaan we onderzoeken wat succesvol zijn voor jou betekent en wat jij allemaal al over jezelf weet. Dit is een belangrijke stap bij het accepteren van wie jij bent.

Reis 2 – Waarheid

Weet jij wat waarheid is? In deze stap gaan we samen kijken naar jouw waarheid en hoe dit verschilt met andere mensen. Er zijn veel diverse waarheden en iedereen baseert zijn waarheid op een andere manier. De één doet het aan de hand van feiten, de ander aan de hand van een gevoel of waarneming. Tijdens deze stap ga je ervaren dat alles waar is en dat jouw waarheid niet altijd de waarheid van een ander is.

Reis 3 – Keuzes

Hoe maak je keuzes? Sta je achter de keuzes die je maakt? Waarom maak je deze keuze? Tijdens de derde stap van het traject gaan we ons bezig houden met deze vraagstukken. Wanneer er duidelijk wordt waarom je bepaalde keuzes maakt, zal je dit beter gaan begrijpen. Door deze bewustwording ga je merken dat je beter achter je keuzes kan staan en minder moeite hebt met het maken van keuzes. Je maakt ze tenslotte elke dag!

Reis 4 – Grenzen

Weet jij wat jouw grenzen zijn en durf jij ook jouw grenzen op te zoeken en te verleggen? Ben jij je bewust van de grenzen van anderen? “The best things in life happen outside of the comfortzone” misschien ken je deze uitspraak wel. We gaan samen kijken of jij uit je comfortzone durft te stappen, binnen jouw eigen grenzen, zodat jij jouw dromen waar kan maken!

Reis 5 – Jouw droomreis

Grote dromen, kleine dromen ook deze definitie is voor iedereen anders. Tijdens stap 5 gaan we jouw droom in kaart brengen. Wat wil je eruit halen, wat wil je leren en meemaken? We gaan samen intenties zetten en leerdoelen bepalen om optimaal van jouw droom te genieten en alles bewust mee te maken!

Reis 6 – Check-up

De eerste stap is gezet en je zit nu midden in één van jouw dromen! Wat ontzettend gaaf, we zijn benieuwd hoe het is? Wat heb je allemaal al gedaan, is het leuk of misschien wel spannend? Er is de gelegenheid om even te sparren.  We zullen je vooral niet te lang ophouden maar zijn wel heel nieuwsgierig naar jouw ervaring en beleving!

Reis 7 – Terugblik

Hoe was het?! Vertel wat je hebt meegemaakt, ervaren en beleefd? Tijdens deze stap gaan we weer even samen stilstaan. Hoe is het met je leerdoelen gegaan, waren er dingen makkelijk of moeilijk? We reflecteren je reis van meerdere kanten voordat het ‘gewone’ leven weer van start gaat. Door samen jouw leerdoelen te doorlopen word je bewust van wat je hebt gedaan!

Reis 8 – Toekomst

De laatste stap, stap 8 gaat over de toekomst. Heb je een specifiek beeld van jouw toekomst? Het ‘echte leven’ begint weer maar wat is het ‘echte leven’ eigenlijk? Welke dromen heb je en weet jij al hoe al jouw dromen werkelijkheid kunnen worden? Sommige dromen zijn voor de korte termijn en andere dromen blijven nog lange tijd een droom. Samen gaan we in ieder geval aan de slag met de eerste stap. En het mooie van dit alles, jij bepaalt jouw eigen toekomst!

Prijzen

De ontdek-IK-reis duurt minimaal 5 maanden. De sessies, gesprekken en opdrachten worden gedurende die periode verspreid. Dat gaat allemaal in goed overleg.

Kosten: € 2150

Inbegrepen:

  • 7 individuele coach sessies (ca. 1,5 uur per sessie)
  • Rapport van 23 pagina’s over de werking van jouw brein (naar aanleiding van het incheck gesprek)
  • Diverse opdrachten
  • Samenvatting van alle gesprekken aan het einde van de IK reis
  • Individuele begeleiding van een coach

De sessies vinden plaats in Enschede of Hengelo. De reiskosten hier naar toe zijn niet inbegrepen. Wil je ergens anders in Nederland afspreken met de coach dan is dat mogelijk, in overleg. Wel worden er dan reiskosten in rekening gebracht.

Startdata

In overleg kan je op elk moment van het jaar starten.

Met wie werken we samen

baanzin bestaat uit een enthousiast team. Betrokken, gemotiveerd en klaar om jou te helpen het beste uit jezelf te halen. Ze stellen zich even kort voor.

Richard
Hallo mijn naam is Richard Hogenkamp, ik ben geboren in Mumbai, geadopteerd en in Twente opgegroeid. Vader van twee zoons en samen met mijn gezin woon ik in Hengelo. Sinds oktober 2019 samen met Debbie eigenaar van baanzin. Een baanzinnig mooie stap na een aantal jaar bij verschillende organisaties in loondienst te hebben gewerkt. Voor mij was een tussenjaar een uitkomst geweest. Had ik niet de gelegenheid? De optie is niet bij me opgekomen. Een jaartje jezelf ontdekken, werken aan jezelf, geconfronteerd worden met jezelf en dat alles tijdens een ervaring die je nooit meer vergeet. Plekken op de aarde die op mijn wens lijst staan; New York, India, IJsland, Lapland, Groenland en nog veel meer.

Guido
Hoi, mijn naam is Guido en ik ben 28 jaar. Ik ben een van de coaches van de Ontdek-ik-reis! Ik geloof dat coaching een samenwerking is tussen de coach en coachee. Ik sta er dan ook voor om samen met jou deze uitdaging aan te gaan en te zorgen dat het naast leerzaam vooral ook heel erg leuk wordt! De sfeer die tijdens mijn coaching sessies overheerst is die van acceptatie en respect, je kan geen fouten maken of verkeerde dingen zeggen, het gaat immers om jou en niemand doet jou beter dan jijzelf! Laten we samen op zoek gaan naar jouw dromen en zorgen dat deze dromen veranderen in concrete plannen! Ik ben er klaar voor, jij ook?

Debbie
Net even een tikkeltje anders, intuïtief, gevoelig en direct zijn kenmerken die bij mij passen. Mijn naam is Debbie, ik ben 31 jaar, getrouwd en moeder van 2 kids. Ik houd ervan om mensen te laten zien welke talenten ze hebben, te laten inzien dat ze van waarde zijn en hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen. Het blijft elke keer weer een wonder wat het met je doet als je de tijd neemt om; even stil te staan, te gaan voor jezelf en dat wat jij belangrijk vindt, jezelf leert kennen en vooral ook lief te zijn voor jezelf!

Reisverhalen
Carlijn Ik heb een maand lang een vreemd land ontdekt, super leuke mede vrijwilligers als vrienden gemaakt en de lokale bevolking was super aardig! .... Lees hier meer
#letsmakememories