single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Bali online

Online combi van cultuur en vrijwilligerswerk op Bali!

Je reis begint in...Nederland bij je thuis achter je laptopje! We hebben een super toffe online "Bali reis" voor je! Dit tweeweekse online programma neemt je mee naar het tropische Bali. Waar je online lessen krijgt van onze Balinese collega's, over de cultuur en de vrijwilligerswerkprojecten die ze runnen. Online vrijwilligerswerk, kan dat? Ja dat kan! Dit nieuwe programma is bedoeld voor jongeren die heel graag meer willen leren over de cultuur, iets van de taal willen leren en willen meehelpen bij Balinese projecten. De eerste week van Bali online krijg je een super leuke introductie. We nemen je mee naar de leukste plekje van Bali, je leert alles wat je moet weten over de cultuur en tradities en je krijgt een taalcursus. In de tweede week help je mee bij de voorbereidingen van de verschillende projecten en leer je meer over deze projecten. Ontdek Bali op een online manier, en we hopen dat je het gevoel krijgt dat je er echt was!

Meehelpen bij projecten!

Vanaf de tweede week gaan de online lessen over de verschillende projecten op Bali waar we mee werken. Tijdens de online sessies krijg je informatie over het Engelse lesgeefprogramma, het Gezondheidszorgproject en de dierenprojecten. En praat je mee over deze onderwerpen. Je helpt het Engels lesgeefprogramma door zelf modules Engels lessen te maken, die ze kunnen gebruiken op de scholen. Tijdens de sessie " Healthcare Education" leer je over het zorgsysteem op Bali en de problemen die er zijn. Je gaat vervolgens bezig met het maken van informatie die het project kan gebruiken tijdens de voorlichtingen die ze geven. Aan het einde van deze week vertellen we je meer over het schildpaddenproject op het eilandje Nusa Penida en het hondenproject op Bali. Lekker afwisselend en super tof om zo online mee te helpen en ondertussen zelf veel te leren over Bali. Ook super handig mocht je over een tijdje naar Bali willen reizen, en alles in het echt gaat zien.

Korting na Bali online!

Als je dit online programma hebt afgerond, krijg je een korting van 75 euro op een van onze reizen op Bali. Bijvoorbeeld bij het Vrijwilligerswerk op Bali. Eline heeft dit gedaan, lees hier haar reisverslag. Help mee online, maak plannen en blijf dromen van een echte reis naar Bali!

Online combi van cultuur en vrijwilligerswerk op Bali in het kort

 • 2 weken (10 dagen)
 • Lessen en activiteiten zijn op maandag tot en met vrijdag (paar uren per dag)
 • Je kunt iedere maandag starten
 • Bali Online wordt veel geboekt door reizigers tussen de 16-23 jaar
 • Als het weer kan en je naar Bali gaat reizen, ontvang je een korting van 75 euro
 • Nodig: een laptop met camera en microfoon!
Wat ga je doen?

1e week = online introductieweek

Zoals gezegd staat de eerste week in het teken van het online kennismaken met Bali. Je krijgt een workshop Batik Painting, een paar taallessen Bahasa, een workshop Flower offering en zelfs een Balinese kookles! Je leert meer over Indonesië en de tradities. Helemaal leuk om zo interactief en vanuit je eigen huis meer te leren over Bali. De lessen zijn verdeeld over de dagen maandag tot en met vrijdag, in het weekend ben je vrij. Je hebt een paar lesuren per dag.

Indonesie Bali cultuur en lesgeven Bali bruiloft

2e week = Online vrijwilligerswerkprojecten en activiteiten

Tijdens de tweede week gaan we dieper in op een aantal projecten die we runnen; “English Education”, “Healthcare Education” en “Animals & Wildlife”.
Het schema er als volgt uit:

 • maandag: Introductie over het onderwijssysteem en het “English Education” project
 • dinsdag: Het maken van modules Engelse lessen
 • woensdag: Informatie over Healthcare Education, dit project is bedoeld om voorlichting aan kansarme kinderen te geven.
 • donderdag: Het maken van informatie over bijv. goede hygiëne, zodat er meer bewustwording gecreëerd wordt
 • vrijdag: Animals & Wildlife, sessie over het schildpaddenproject en hondenproject

Leuk! Aan het eind van iedere dag kun je vragen stellen en feedback geven.
Let op! Het schema kan eventueel aangepast worden.

Bali vrijwilligerswerk en cultuur schoolklas

English Education project

Eén van de scholen waar we mee werken wordt aangestuurd vanuit de Balinese overheid maar dat budget is erg laag. Het geeft de school net genoeg geld voor 1 Engelse les per week. En dat is niet genoeg om fatsoenlijk Engels te leren! En dat willen de Balinese kinderen en jongeren erg graag. En jij kunt ze daarmee helpen, door het voorbereiden en maken van lessen die de leraren kunnen gebruiken!

Indonesie Bali cultuur en lesgeven Bali klasje

Health Care Education project

Bij dit project gaat het over voorlichting geven over bijvoorbeeld het belang van hygiëne. Het is belangrijk dat de lokale mensen er zich bewust van worden dat ziektes en bepaalde aandoeningen voorkomen kunnen worden door een bepaalde mate van hygiëne als standaard te hanteren. Denk aan bijvoorbeeld het goed wassen van je handen na het snijden van bijvoorbeeld rauwe kip tot het regelmatig poetsen van je tanden.

Vrijwilligerswerk Cambodja en Bali Esmee Health Care project school

Het Schildpaddenproject

Het Turtle Conservation-project bevindt zich op het mooie eiland Nusa Penida, ongeveer 45 minute varen vanaf het vaste land van Bali. Het is belangrijk om bewustzijn te creëren en zo de bedreigde zeeschildpadden in Indonesië te beschermen.

Vrijwilligerswerk op Bali schildpaddenproject

Prijzen

€  295  – 2 weken: 1 online introductieweek en 1 week online vrijwilligerswerk

Inbegrepen bij de prijs:

 • 5 dagen online introductie over Bali inclusief taalles, kookles, workshop flower offering en Batik Painting
 • 5 dagen online informatie en meehelpen bij 3 vrijwilligerswerk projecten
 • Partnerorganisatie in Indonesië (Bali) waar je terecht kunt voor vragen en feedback na de sessies

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
Startdata

Bali Online start op een maandag, en je kunt iedere maandag starten.

Reisverhalen
Darren Rijswijk De vriendelijkheid van de mensen, compleet andere cultuur en het heerlijke eten hebben voor mij de ervaring compleet gemaakt. Na 8 weken geboekt te hebben verliet ik Danang na 9,5 week met pijn in m’n hart. Waarschuwing! Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn! Ik maak nu al plannen om Vietnam weer te bezoeken! .... Lees hier meer
#letsmakememories