single-product.php

Lesgeven op Bali

Engelse les geven op een droombestemming!

Lesgeven op Bali; d√© droombestemming van Indonesi√ę. In de eerste plaats vanwege de prachtige witte zandstranden met de bekende palmbomen. De dorpen aan de kust hebben het door hun paradijselijke uitstraling relatief goed. Hier komen het hele jaar door veel toeristen om te relaxen, duiken, feesten en te genieten.¬†Buiten de toeristische centra van Bali spreken maar weinig mensen goed Engels. Mede daardoor hebben de dorpen in het achterland het zwaar. Er is weinig werk, nauwelijks toerisme en de scholen zijn onderbezet. Hierdoor krijgen jongeren uit die regio's niet de Engelse les die ze hard nodig hebben om later in het toerisme aan de slag te kunnen. Lesgeven op Bali is dus super nuttig. Daarom worden op verschillende schooltjes vrijwilligers ingezet. Onze vrijwilligster Michelle is op Bali geweest, lees hier haar reisverslag.

Lesgeven op Bali is super leuk!

Onze lokale partnerorganisatie wil graag continu√Įteit op de projecten, zodat de kinderen Engels kunnen blijven leren. Dit kun je natuurlijk het beste bereiken door zelf leraren in dienst te nemen! De vrijwilligers worden extra ingezet om niet alleen de kinderen maar ook deze lokale leerkrachten te helpen. Met de lessen √©n de uitspraak! Als vrijwilliger heb je contact met leraren en met de kinderen. Lesgeven op Bali is een super leuke manier om meer van de Balinese cultuur en het leven op Bali te leren kennen. Na aankomst op Bali krijg je van onze lokale organisatie een ori√ęntatie. Zo leer je meer over het lesgeven op Bali en krijg je tips over hoe je het beste les te geven. Daarnaast krijg je zelf ook Pelajaran (=les) en leer je de lokale taal een beetje kennen. Hoe leuk is het om een paar woordjes Indonesisch te spreken!¬†

 • 4, 6 en 8 weken kun je lesgeven op Bali
 • Introductie over "child protection in tourism"
 • Lesgeven op Bali; zorgt ervoor dat kinderen beter Engels gaan spreken
 • Superleuke reisbestemming!
0.00

Indonesi√ę – Bali: onderwijs

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Je begint je verblijf op Bali rustig en relaxt. Na aankomst word je opgehaald van het vliegveld en naar de vrijwilligersaccommodatie gebracht. Het eerste weekend van je verblijf staat in het teken van een beetje bijkomen √©n een ori√ęntatie. In de ori√ęntatie krijg je meer informatie over “child protection”. Je leert wat woordjes Bahasa Indonesia (3 keer een uur) voor het voeren van simpele gesprekken. Ook kom je meer te weten over de cultuur van Bali en het eten d.m.v. een kookles. Verder krijg je informatie over het onderwijs: hoe zit het schoolsysteem in elkaar, wat kun je wel en niet doen, enzovoorts. Onze partnerorganisatie laat je ook de omgeving zien zodat je weet waar je diverse faciliteiten (winkels e.d.) kunt vinden. De eerstvolgende maandag begin je met het vrijwilligerswerk.

Onderijwproject op Bali Esther Dekker

Engelse les: belangrijk voor ontwikkeling van kinderen

Buiten de toeristische centra van Bali spreken maar weinig mensen goed Engels. Toch is de taal onmisbaar voor wie betere werkkansen wil hebben. Als vrijwilliger word je ingezet als assistent leraar op een school of bij een educatief project. In schoolvakanties zijn er ook educatieve kampen.Je bereidt de lessen voor, maakt lesmateriaal en geeft de lessen min of meer zelfstandig. Het niveau van de leerlingen is niet echt hoog, maar met een beetje creatieve inzet kun je zeker resultaten bereiken. Maar ook de kinderen op Bali hebben vakantie en tijdens deze periode worden er soort van educatieve kampen georganiseerd. Ook daar zijn vrijwilligers van harte welkom!  Buiten het werk om heb je voldoende vrije tijd om te reizen en dit mooie eiland te bewonderen. De projecten bevinden zich in de dorpjes Semarapura, Gianyar of Ubud. Welk dorp je ook kiest, de kinderen vinden het super dat je er bent zodat ze Рspelenderwijs РEngels kunnen leren. Je maakt bovendien kennis met een stukje Bali dat andere toeristen niet te zien krijgen. Buiten het werk om heb je voldoende vrije tijd om te reizen en dit mooie eiland te bewonderen.

Je bent ongeveer 3 tot 5 uur per dag aan het werk van maandag tot donderdag. Dat kan in de ochtend maar ook ‘s middags zijn. Vaak is die tijd verdeeld in les geven + voorbereiding. Het zijn vaak extra lessen die gegeven worden in een relaxte sfeer. De rest van de dag heb je tijd om je lessen en activiteiten voor te bereiden of aan extra activiteiten deel te nemen. In het weekend ben je lekker vrij.¬† Het is afhankelijk van je ervaring, kennis en interesse in welke projecten je gaat helpen. Eenmaal in Indonesi√ę word je hierin begeleid.

Onderwijsproject op Bali klasje

Stichting Yayasan Mimpi Nusantara Bersinar (Dream of a Shining Archipelago)
Onze lokale partnerorganisatie heeft deze stichting opgericht. De stichting richt zich op het verbeteren van het onderwijs en het onderwijs systeem op Bali en het behouden van de Balinese cultuur. Ook zijn ze actief op het gebied van “child protection” en zijn ze lid van ECPAT (zij richten zich op bescherming van kinderen en het tegengaan van kindermisbruik).¬†Zij willen graag continu√Įteit op de scholen, zodat de kinderen Engels kunnen blijven leren. Ook als er toevallig geen vrijwilligers aanwezig zijn. Deze continu√Įteit wordt gewaarborgd doordat de stichting lokale Balinese leraren in dienst heeft genomen. Zij worden ingezet om Engelse les te geven op de verschillende scholen. De vrijwilligers worden ingezet als extra paar handen en ‚Äď heel belangrijk ‚Äď met de kinderen te converseren in het Engels. Ze moeten de uitspraak blijven oefenen en vrijwilligers kunnen daar prima mee helpen!

 

Aan jou de keus: Semarapura (Klungkung), Gianyar of Ubud

Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, moet je een keus maken uit de verschillende locaties (Semarapura, Gianyar of Ubud) en verschillende projecten. Alle locaties liggen in het Zuidoosten van Bali. Je kiest voor één locatie en daar ga je de gehele periode als vrijwilliger aan de slag.

Semarapura/Klungkung
Het stadje Semarapura is erg relaxed en niet echt een toeristische trekpleister, wat ideaal is om het echte Bali te leren kennen. Het dorpje Padangbai, waar je kunt gaan snorkelen, is dichtbij en het strand (Klotok) op 15 minuten. Enkele voorbeelden van projecten zijn:

SMA Semarapura (Senior High School Semarapura)
Deze high school op 5 minuten afstand van hartje Semarapura heeft zo’n 500 studenten tussen de 15 en 17 jaar. De vrijwilligers helpen van maandag t/m donderdag de leraren bij hun lessen. Elke klas bestaat uit ongeveer 35 leerlingen die het allemaal maar wat interessant vinden dat jij er bent. Hier zul je ongeveer 3 uur per dag gaan helpen. Vind je dit nou te weinig, dan is er zeker de mogelijkheid om het aan te vullen met extra klassen. Wat ook leuk is, is dat je als vrijwilliger ook de mogelijkheid hebt om mee te doen aan de kunstlessen, zoals dans en tekenen. Je mag dan gewoon mee doen met de high school studenten!

Sbali ivi leerlingenchoolproject in Paksebali
De school ligt net buiten Semarapura in het dorpje Paksebali. Het is een school gesteund door de overheid. Deze meeste ouders kunnen geen extra lessen betalen voor hun kinderen. Vrijwilligers helpen dan ook met het geven van gratis Engelse lessen. Je geeft Engelse les samen met een lokale leraar(es). Ideaal om kennis te maken met het Balinese schoolsysteem! Op dit moment zijn er klassen met ongeveer 20-35 kinderen. Voor jou de taak om deze leergierige kinderen te helpen hun Engels te verbeteren!

SD Paksebali Village and SD Semarapura
In deze lokale dorpsschooltjes help je als vrijwilliger de gemeenschap door Engelse lessen aan de kinderen te geven. Ook kun je als vrijwilliger ontzettend goed helpen bij het onder de aandacht brengen van belangrijke thema’s zoals de bescherming van kinderen en het milieu. In elke klas zitten 10 tot 20 kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud. De lessen duren 2 uur per dag en zijn van maandag t/m donderdag.

The Panti Asuhan Baith-El
Deze school ligt in het stadje zelf en er zijn ongeveer 100 kinderen die uit Bali maar ook vanuit de kleine omliggende eilandjes zoals Soembawa komen, om hier les te krijgen. Er zitten ongeveer 15 kinderen in de klas en de Engelse les wordt buiten schooltijden gegeven.

Onderwijsproject op Bali klassenfoto

Ubud en omgeving
Wie kent Ubud niet? Het meest relaxte stadje van Bali wordt ook wel het culturele centrum van het eiland genoemd. De meest uiteenlopende mensen vind je er; van backpackers tot kunstverzamelaars! Rondom Ubud vind je kleine dorpjes, mooie rijstvelden, bergen en vulkanen. Hier vrijwilligerswerk doen is een super ervaring! De projecten zijn onder andere:

Pejeng Learning Centres en basisschool
Ongeveer 10 minuten buiten Ubud (in Pejeng) staat een bamboe hut waarin les gegeven wordt. Midden tussen de rijstvelden en in de buitenlucht worden gratis Engelse lessen gegeven! Na schooltijd geef je les aan klassen van ongeveer 10-15 jongeren. Leeftijd verschilt van 5 tot 16 jaar, goed om je lesmateriaal hieraan aan te passen. Via spelletjes Engelse woordjes leren, tot het houden van conversatie lessen zodat de jongeren gesprekken in het Engels leren voeren. Naast het Learning Centrum, kun je ook lesgeven op de basisschool van Pejeng. Hier geef je in gewone leslokalen Engelse les.

Basisschool in en rondom Ubud
Er zijn verschillende basisscholen (gesteund door de overheid) die gratis Engelse les geven aan de kinderen, tussen de 6 en 12 jaar. De meeste lessen zijn in de ochtend (of vroeg in de middag), ¬†van maandag tot en met donderdag. Het exacte lesschema krijg je tijdens de ori√ęntatie. Belangrijk is dat je de leraren ondersteund en de kinderen enthousiast maakt om de gratis Engelse lessen te volgen! Hoe beter ze Engels leren, des te groter is de kans op werk, later als ze groot zijn.

Gianyar
Het stadje Gianyar is de hoofdstad van de gelijknamige regio en is bekend als ‘het centrum van de kunst’ op Bali. In Gianyar is er nog veel terug te zien van de oude Balinese cultuur en tradities. Dat kun je o.a. terug zien in de vorm van ceremonies, traditionele dansen, eten en zelfgemaakte kunst. De stad is omringd door kleine dorpjes en uitgestrekte rijstvelden. Prachtig, alsof je in een schilderij bent beland.¬† Een prima plek om je helemaal onder te dompelen in de Balinese way of life! In Gianyar werkt onze partnerorganisatie samen met twee (publieke) scholen. De kinderen die op deze school komen zijn tussen de 7 en 12 jaar. Ze gaan ‘s ochtends √©n soms ‘s middags naar school. De lessen beginnen rond 07.00 uur (oeps, dat wordt vroeg opstaan) en duren tot een uurtje of √©√©n. Daarvan krijgen ze ongeveer 2 tot 3 uur Engelse les (dat hangt een beetje per niveau af). De school staat vlak bij het vrijwilligershuis, ongeveer 5 minuutjes lopen.¬†In de middag kunnen de kinderen ook nog Engelse les krijgen (dit is niet verplicht maar wel gewild). Dit is van 15.00 – 17.00 uur op een andere school in Bedulu, een dorpje verderop (ongeveer 5 minuten rijden).

Onderijwproject op Bali Begin van een schooldag

Extra project: Het Environmental Awareness Program

Naast de onderwijsprojecten is er nog een andere project zowel in Ubud als in Semarapura. Hier ga je ongeveer 2 x per maand aan meehelpen.¬†Het heet het Environmental Awareness Program en dat maakt mensen bewust van de manier waarop zij met afval omgaan. Kijk, dat plastic slecht voor het milieu is, dat hoef je in Nederland niet meer uit te leggen. Maar in Indonesi√ę hebben veel mensen gewoon nog echt geen idee wat slecht is voor het milieu en hoe ze daar mee moeten omgaan. Daarom is er het Environmental Awareness Program opgericht!. Als vrijwilliger help je een paar keer per maand mee om de lokale overheid en de lokale bevolking te voorlichting te geven en ze een duwtje in de goede richting te geven. De Balinese bevolking maakt namelijk nog altijd te veel gebruik van plastic en verbranden nog altijd al hun eigen afval. Onwetendheid speelt hierbij een grote rol.¬†De werkzaamheden bij dit project zijn erg divers. Het kan zijn dat het strand of het dorp wordt opgeruimd, maar ook kan het zijn dat er een voorlichting moet worden gegeven. E√©n ding is zeker, je bent met dit project lekker actief en zeer nuttig bezig!

Bali Plastic verzamelen in de rijstvelden

Prijzen

‚ā¨ ¬† 995¬†– 4 weken ¬†(inclusief 2 dagen ori√ęntatie)
‚ā¨ 1095¬†– 6 weken vrijwilligerswerk (inclusief . 2 dagen ori√ęntatie)
‚ā¨ 1195 –¬†8 weken vrijwilligerswerk (inclusief 2 dagen ori√ęntatie)

 

Inbegrepen:

 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Ophaalservice vliegveld
 • 2 daagse ori√ęntatie met taalles (3 x 1 uur), algemene introductie over o.a. lesgeven, workshop Balinese cultuur, kookles, een trekking tour en een “Balinese offering” les.
 • Onderdak (gedeelde kamer in een vrijwilligershuis of op het project), onderdak is erg basic.
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Partnerorganisatie in Indonesi√ę (Bali) waar je terecht kunt voor vragen
 • 24-uurs noodnummer
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (‚ā¨ 40)
 • Vlucht naar Denpasar.
 • Kosten voor visum en verklaring omtrent gedrag
 • Maaltijden
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Persoonlijke kosten voor vaccinaties, drankjes, excursies, lokaal transport, e.d.
Startdata

De introductie start op zaterdag, daarom dien je op vrijdag aan te komen.

2018
6 en 21 januari
3 en 17 februari
3, 17 en 31 maart
14 en 28 april
12 en 26 mei
9 en 23 juni
7 en 21 juli
4 en 18 augustus
1, 15 en 29 september
13 en 27 oktober
10 en 24 november
8 en 22 december

Wanneer starten? Vakanties en meer
Uiteraard hebben de kinderen in Indonesi√ę ook zomervakantie en wel in juni en juli.
Tijdens deze periode moet je als vrijwilliger wel wat flexibeler zijn, want het schema zal dan anders verlopen dan normaal. De scholen zijn tijdens de vakantie gesloten, dus je zult geen les gaan geven op een school. Wel probeert de partnerorganisatie buiten school altijd Holiday Classes te organiseren. Je geeft dan alsnog Engelse les/voorlichting en eventueel zul je leuke activiteiten kunnen gaan organiseren voor de kinderen. Deze Holiday Classes kunnen wel onderbroken worden door eventuele examens. De kinderen zullen dan druk zijn met het leren en maken van hun examens. Houd hier dus rekening mee!

Op Bali weten ze pas kort voor aanvang wanneer de examens ingepland gaan worden. Aangeraden wordt om in deze periode het programma eventueel voor minimaal 6 weken te boeken. Dan zullen een paar dagen examens niet veel uitmaken, omdat je dan nog genoeg tijd over hebt om les te geven aan de kinderen.

Bali staat bekend om tradities en cultuur. Op Bali vieren ze veel feestdagen die wij niet kennen, wat een verblijf op Bali natuurlijk super leuk maakt. In 2018 is dat op de volgende data: 1 en 15 januari, 16, 17, 18 en 21 maart, 1, 10, 28, 29, 30 en 31 mei, 8, 9, 15 en 16 juni, 17 en 22 augustus, 12 september, 13 en 17 oktober, 20 november, 24 t/m 27 en 31 december.
Projecten zijn dan vaak gesloten.

Accommodatie

Ubud: Je woont in een speciaal vrijwilligershuis in het centrum van Ubud. Dit is een typisch Balinese compound waar ook een Balinese familie omheen woont. Er zijn 2 vrijwilligershuizen en deze deel je met andere vrijwilligers. Elk huis heeft zijn eigen badkamer met Westers toilet en een warm water douche. Er is een gemeenschappelijke keuken en gratis internet. Maaltijden zijn niet inbegrepen maar kun je zelf maken. Of ga naar een van de goedkope restaurantjes (met Balinees en Westers eten) die op loopafstand zijn. Er zijn ook genoeg leuke winkeltjes en marktjes in de buurt. Verder vind je in de omgeving nog ATM’s, internet cafés, laundry services, supermarktjes, apotheken etc.

Semarapura: Alle vrijwilligers verblijven in een typisch Balinese huis.  Het huis ligt vlakbij het centrum van Klungkung. In elke kamer hangt een ventilator en heeft een voor Balinese begrippen redelijk luxe badkamer. In de keuken is een gasfornuis, een koelkast en vers drinkwater. Aan de voorkant van het huis is een gemeenschappelijke ruimte met stoelen en tafels. WiFi is aanwezig (gratis).

Alle vrijwilligers verblijven in ‘vrijwilligers compund’. Op¬† een compound staan meerdere huizen (huisjes) bij elkaar. De compound ligt heel centraal in hartje Gianyar en de huizen hebben allemaal een slaapkamers, een badkamer en een ventilator. In de keuken staat een koelkast, gasstel en een kraan met drinkwater. Voor het huis een heerlijke veranda voor gemeenschappelijk gebruik met tafels en stoelen, met zicht op de andere veranda’s . Gezellig! Je kunt gratis gebruik van WIFI maken.

 

Voor wie geschikt

Geschikt om aan dit project in Bali mee te werken?

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar die over een goede kennis van de Engelse taal beschikt (de meeste vrijwilligers zijn tussen de 18-30 jaar).¬†¬† Je hoeft geen onderwijservaring maar dat is uiteraard wel erg handig en welkom! Belangrijker zijn bepaalde karaktereigenschappen als¬† een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wil je tijdens je verblijf op Bali ook nog lekker de tijd hebben om meer van het mooie eiland te  zien dan is dit programma echt iets voor jou. Het vrijwilligerswerk is geen full time job doordat je vaak óf in de ochtend óf in de middag helpt. Daardoor heb je genoeg tijd om heerlijk je eigen ding te doen. Sommige vrijwilligers nemen dan de tijd om bijvoorbeeld hun Engelse lessen voor te bereiden, terwijl anderen er liever op uit gaan om meer van Bali te zien.

 

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!
Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!

Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij ‚Äď als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld‚Ķ
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto‚Äôs van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‚Äėregels en gewoontes‚Äô zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

 

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.

Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme¬† en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou¬† met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!¬† En ook in de toekomst hopen zij ‚Äďsamen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Foto's
Onderwijsproject op Bali Balinese traditie Onderwijsproject op Bali rijstvelden Onderwijsproject op Bali scootertocht Onderwijsproject op Bali scootertocht Onderwijsproject op Bali Daphne in de rijstvelden Onderwijsproject op Bali Daphne op een bruiloft Onderwijsproject op Bali Offers maken Onderwijsproject op Bali klassenfoto Onderwijsproject op Bali klasje
Reisverhalen
Esther Dekker Mijn tijd als vrijwilliger op Bali laat veel mooie herinneringen achter van mijn reis. Wat ik het allermooiste vind van Bali is de Hindoe√Įstische cultuur. Overal is deze cultuur te merken, met alle zintuigen. De mensen zijn er erg vriendelijk en laten jou graag zoveel mogelijk weten! De homestay waar ik verbleef was in Ubud, Made Arsa Homestay. In deze homestay had ik met de andere vrijwilligers een eigen plekje om uit te rusten voor en na het lesgeven. De leraren Komang en Hendra leiden ons goed de weg, net als de eigenaren van de homestay. Binnen no time voelde ik mij hier helemaal thuis. De school was erg dichtbij en hier werd ik altijd begroet door de leerlingen. .... Lees hier meer
#letsmakememories