single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Thailand

Een superleuke jongerenreis naar Thailand

Ben je van plan om in Thailand te gaan reizen of op vakantie te gaan? Check dan eens even deze Kickstart Thailand reis. In 3 weken tijd word je ondergedompeld in alles waar Thailand bekend om staat. Prachtige natuur, een hele interessante cultuur, lekker eten en super gastvrije mensen. Deze ontdekkingsreis doe je samen met andere internationale reizigers.

Kickstart Thailand: 3 weken een ware Thaise onderdompeling

De eerste week bestaat uit een introductieweek, deze noemen we de Siam Culture week. Deze staat in het teken van het kennismaken met Thailand en de Thaise cultuur. Samen met andere deelnemers verblijf je in een gezellig vrijwilligers accommodatie en vanuit daar ga je allemaal leuke uitstapjes maken. Je krijgt verder informatie over Thailand, je krijgt taal- en kooklessen en je maakt leuke excursies in de omgeving. Ook word je wegwijs gemaakt in de stad, ziet waar de winkels zijn, leert leuke restaurantjes kennen en je ontdekt waarom het heerlijke Thaise eten zo beroemd is en hoe gastvrij en vriendelijk de bevolking is.

Thai Buddhism of Thai Adventure

De 2e week mag je kiezen wat je gaat doen: een boeddhisme week (Thai Buddhism) of een avontuurlijke trekking (Thai Adventure). Bij Thai Buddhism maak je kennis met de boeddhistische cultuur van Thailand. Je verblijft in Hua Hin, een stadje bij het strand (heerlijk!). Hier bezoek je een tempel en we zullen je meer vertellen over de leer van Bhudda. Bij Thai Adventure maak je onder leiding van een gids een trekking door de jungle in en rond het Phu Toei National Park in de provincie Suphanburi. De laatste week bestaat uit een week community engagement. Dat betekent dat je gaat helpen bij een vrijwilligersproject op gebied van lesgeven, bouwen of sport.

De Kickstart Thailand reis is dé ideale start voor elke backpacker die Thailand (en de rest van Zuidoost-Azië) wil ontdekken. Let’s make memories!

Kickstart Thailand in het kort

 • Gevarieerde groepsreis van 3 weken
 • Het hele jaar mogelijk
 • De reis bestaat uit Siam Culture week, Thai Buddhism week of Thai Adventure Trekking, Community Engagement
0.00

Kickstart Thailand

Kies jouw optie

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

1e Week: Siam Culture week in Singburi

De eerste week van dit programma staat in het teken van het kennismaken met Thailand en de Thaise cultuur. Je verblijft samen met andere deelnemers in een gezellig vrijwilligersaccommodatie en vanuit daar ga je allemaal leuke uitstapjes maken. We noemen deze eerste week de Siam Culture week. Het doel van deze week is om andere reizigers te leren kennen én om meer te leren over de Thaise cultuur.

Je krijgt informatie over Thailand, je krijgt taal- en kooklessen en je maakt leuke excursies in de omgeving. Ook word je wegwijs gemaakt in Singburi. Je ontdekt waarom het heerlijke Thaise eten zo beroemd is en hoe gastvrij en vriendelijk de bevolking is. Op het programma van deze week staat verder een bezoek aan de beroemde boeddhistische tempel Wat Phranon Jaksi en de oude stad Ayutthaya. Je leert veel over de geschiedenis en de manier van leven in Thailand en over de waarden en leefgewoontes van de Thaise bevolking.

Thailand Kickstart Thailand groep vrijwilligers

Week 2: Thai Buddism óf Thai Adventure Trekking

Tijd om een keuze te maken. Er is namelijk zooo veel leuks te ontdekken. Kies uit de Thai Buddism week in Hua Hin of een Thai Adventure Trekking rond het Phu Toei Natioinal Park.

Bij Thai Buddhism maak je kennis met de boeddhistische cultuur van Thailand. De “locals” zullen je meer vertellen over de leer van Bhudda. In deze week krijg je een documentaire over het boeddhisme te zien en leer je hoe je zelf kunt mediteren. Ook woon je een dienst bij van de monniken en help je mee met het doen van klusjes in de tempel. Het leuke van deze week is ook dat je verblijft in Hua Hin; dit ligt stadje ligt vlakbij heerlijke stranden!

Thailand Kickstart Thailand culturele excursie

Tijdens de Thai Adventure Trekking maak je onder leiding van een gids een trekking door de jungle in en rond het Phu Toei National Park in de provincie Suphanburi. Dit prachtige park staat (onterecht) niet vaak op de bucket list van veel toeristen. Het voordeel daarvan is dat het er heerlijk rustig en onaangetast is. Met een groep trek je door de jungle, beklim je bergen en ga je grotten van binnen bekijken.Ook ontmoet je de plaatselijke bewoners, ervaar je de meest mooie uitzichten en slaap je onder de prachtige sterrenhemel. Wat een week!

Bereid je wel voor op een pittige week. Geen airco, geen wifi, geen koelkast, geen tv. Wel stevige schoenen, blarenpleisters, een rugzak met inhoud plus een heleboel fun! Na een paar dagen afzien (maar met de meest mooie herinneringen in the pocket) krijg je aan het eind van de week een heerlijk bed, een warme douche in een hotel met airco én een zwembad. Wat zullen je vermoeide benen daar van genieten!

Thailand Kickstart Thailand jungle trek

De 3e week: handen uit de mouwen

Je leert een land het beste kennen als je aan de slag gaat. Dat is onze stellige overtuiging. En hoe mooi is het om dan ook wat terug te geven aan de lokale bevolking. Tijdens week 3 beleef je een stukje Community Engagement. Help bij een sport- of bouwproject. Bij de meeste projecten werk je 3-5 uur per dag en zullen er meerdere vrijwilligers aan het werk zijn.

Sportproject op scholen

Ben je sportief? Dan is dit jou project! Wij werken samen met sportcoaches die sportles geven op verschillende scholen in Singburi en omgeving. Door het geven van sportlessen help je de kinderen niet allen fysiek zich beter te voelen maar ook mentaal en help je ze met sociale “skills”. Daarnaast krijgen de kinderen les in “personal health care”, wat natuurlijk erg belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. De sportlessen die je zult geven zijn voornamelijk teamsporten zoals volleybal, voetbal en rugby. Tijdens de ochtenden geef je 1 of 2 trainingen en na schooltijd ga je nog eens 2 uur aan de slag. Als je het leuk vindt om zelf oefenstof mee te nemen, dat kan. Vinden de Thaise kinderen leuk! Dus pak je sportschoenen and go!

Thailand Kickstart Thailand 2

Bouwproject (Clay Housing Construction)

Het bouwproject is in/rondom Singburi. Als vrijwilliger help je (samen met andere vrijwilligers) mee met het bouwen van traditionele huisjes van klei en hout voor de lokale bevolking. Dit soort huizen worden generaties lang al gebouwd en zijn typisch Thais. Het is niet alleen erg leuk om mee te doen, maar ook nog eens erg nuttig én leerzaam. Door de dikke klei die ze gebruiken zijn deze huizen goed geïsoleerd en dat maakt deze huizen lekker cool. En dat is in het warme Thailand geen overbodige luxe!

Je hebt voor dit project geen ‘bouwervaring’ nodig, iedereen kan meehelpen. Je helpt mee met het uitsteken van klei voor het maken van bakstenen, met het klaarleggen van de bakstenen om te drogen en met het pleisteren van muren. Let op: aangezien de bakstenen de zon nodig hebben om te drogen, kunnen deze werkzaamheden alleen worden uitgevoerd bij droog en zonnig weer. In tijden van regen kun je meehelpen bij herstel- en opknapwerkzaamheden van lokale projecten.

Thailand Kickstart Thailand Clay House project

Teach and Beach in Hua Hin

Super leuke en populaire combi van Engelse les geven en heerlijk relaxen op een bountystrand!  Je geeft 5 dagen per week les aan kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Het lesgeven gebeurd op een informele manier, spelenderwijs breng je het Engels over aan de kinderen.Ongeveer 3 uurtjes per dag zul je hiermee bezig zijn, de rest van de dag kun je lekker chillen op het strand. Elke dag ga je naar een ander strand; van Sai Noi beach tot Pranburi beach. Allemaal toppertjes in de buurt van Hua Hin!
Centraal Thailand Engelse les

Lesgeven bij een “Karen tribe”

Hoe leuk is het om tijdens het programma ook nog richting het prachtige zuiden te gaan (ongeveer 5 uur rijden van Bangkok). En het fijne is, je hoeft dit niet alleen te doen, alles wordt voor je georganiseerd. In het Kaeng Krachan nationale park wonen de “Karen tribes” (bewoners van Thailand die nog traditioneel leven). Je zult verblijven in een eenvoudige accommodatie bij de school, dichtbij het dorp van de “Karen tribe”. Bij dit project ga je meehelpen in de dorpen door onder andere Engelse les te geven op scholen, het meehelpen met het opknappen van de scholen en helpen met het voorbereiden van de lunch voor de kinderen. Om de kinderen een betere toekomst te kunnen geven, is het leren van Engels belangrijk. Voor jou als vrijwilliger is het uniek om op deze manier de Karen stam en hun cultuur beter te leren kennen. Dit project is echt iets voor een avontuurlijke vrijwilliger die het leuk vindt om kinderen les te geven en zich onder te dompelen in een andere cultuur en “way of life”. In je vrije tijd kun je lekker gaan zwemmen in de rivier of het mooie nationale park verkennen!

Centraal Thailand Hill tribe jpg

Prijzen

€ 900 – Kickstart Thailand: 1 week Culture + 1 week Thai Buddhism + 1 week Community Engagement
€ 1025 – Kickstart Thailand: 1 week Culture + 1 week Thai Adventure + 1 week Community Engagement

Inbegrepen:

 • Ophaalservice vliegveld Bangkok
 • Onderdak (gedeelde accommodatie) en maaltijden
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Partnerorganisatie in Thailand waar je terecht kunt voor vragen
 • 24-uur noodnummer in Thailand

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Thailand
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Reisverzekering
 • Eventuele visumkosten
 • Persoonlijke kosten voor excursies, vaccinaties etc.
Startdata

Je kunt iedere maandag beginnen. Aankomst op zaterdag of zondag. Van maart tot midden mei en de hele maand oktober hebben de Thaise kinderen schoolvakantie. Er worden dan geen Engelse lessen gegeven op school. Er worden in deze periode dan English Camps georganiseerd voor de kinderen. Als vrijwilliger help je dan mee met het geven van Engelse lessen, sport en andere leuke activiteiten. Hoe leuk is dat! Houd er daarnaast nog eens rekening mee dat er in Thailand veel nationale feestdagen (Public Holidays) zijn waarbij de projecten dan gesloten zijn.

Accommodatie

Tijdens de Siam Culture week én de Community Engagement verblijf je in één van de 3 vrijwilligershuizen in de buurt van het plaatsje Singburi. De huizen zijn ongeveer 10 kilometer van het stadje en staan in een natuurlijke omgeving nabij een rivier. In het huis zijn douches en toiletten, er is een eetruimte, keuken en een centrale ontmoetingsruimte. Er zijn ook kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen. Er zijn meerdere slaapkamers die je deelt met andere vrijwilligers (over het algemeen maximaal 4 per kamer). Jongens en meiden slapen apart.

Zie de programma beschrijving voor de accommodatie tijdens de Buddhism week en de Trekking.

Voor wie geschikt

Wil je graag op reis door Thailand of Zuidoost Azië maar weet je niet waar je moet beginnen? Is het toch wat spannend om alleen te starten? Wil je wat meer leren over de lokale cultuur? Gewoon een leuke, prettige start van je avontuur? Dan is Kickstart Thailand gemaakt voor jou!

Foto's
Centraal Thailand Siam Culture week Centraal Thailand Engelse les 2 Centraal Thailand beach Centraal Thailand building Clay Houses Centraal Thailand Hill tribe jpg Centraal Thailand trekking Centraal Thailand Thai Buddhism Centraal Thailand sportproject Thailand Anniek Centraal Thailand drijvende markt Thailand Olifantenproject olifant met verzorger Thailand Turtle and Coastal Conservation vlinder.jpg.png Thailand Turtle and Coastal Conservation slangetje Thailand Turtle and Coastal Conservation Turtle farm Thailand Turtle and Coastal Conservation beach clean up 2 Thailand Turtle and Coastal Conservation beach clean up Thailand Turtle and Coastal Conservation voorlichting geven .jpg Thailand Turtle and Coastal Conservation schildpadden in de opvang .jpg.png Thailand Turtle and Coastal Conservation schildpadje Thailand Turtle and Coastal Conservation voorlichting geven 2.jpg.png Thailand Turtle and Coastal Conservation beach clean up 3 Centraal Thailand Lotte 1 Centraal Thailand Lotte 3 Mail uit Thailand groepsfoto Mail uit Thailand lesgeven
Reisverhalen
Maike de Schoolmeester Mijn eerste week was de Siam Culture Week in Singburi. Hier kregen we wat van het land te zien. We bezochten veel tempels, maakten onze eigen Thaise maaltijd en armbandje, kregen een cursus Thais, gingen naar een schooltje en kregen we tijd om te winkelen of te zwemmen..... Lees hier meer
#letsmakememories