single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Peru

Een rondreis met excursies en Spaans leren in Peru

In 4 weken tijd Spaans leren, te gekke excursies en uitstapjes maken, salsa leren dansen, een paar dagen de jungle in, kookles krijgen....hoeveel Peru kun je aan in 4 weken?! Je verblijft in Cusco en in de Heilige vallei. Daarnaast maak je een trekking van een paar dagen. Je kunt kiezen of je voor de 4-daagse Inca Jungle trekking gaat of toch de 5-daagse Salkantay naar de Machu Picchu. Oelalaaah, is dat ook weer even moeilijk kiezen! Welke tocht je ook kiest, tenten, de meeste maaltijden, een gids en de meeste entreegelden zijn inbegrepen. Na deze fantastische weken ga je ook nog eens vrijwilligerswerk  doen. Kickstart Peru biedt je een unieke kans om het gastvrije Peru te leren kennen. Deze Kickstart Peru is leuk als een reis op zichzelf of om een avontuur door Midden-Amerika mee te beginnen!

Kickstart Peru en vrijwilligerswerk

Nadat je 4 toffe Kickstart Peru weken hebt gehad, kom je weer terug in Cusco. Boek je de 8 weekse reis, dan ga je aan de slag op een van onze mooie projecten. Je kunt terecht bij zo'n dertig organisaties op sociaal en educatief gebied. Denk aan projecten als naschoolse opvang, kleuterscholen, projecten met straatkinderen, revalidatiecentra voor kinderen, sportprojecten. Je taken variëren op deze projecten van Engelse les geven tot het organiseren van recreatieve of sportieve activiteiten. Ook verzorging of het simpelweg geven van persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Vaak komt het vaste personeel daar niet aan toe. Er zijn ook enkele medische klinieken waar vrijwilligers gevraagd worden. Wil je meer weten over de projecten, kijk dan even bij vrijwilligerswerk in Peru. Als vrijwilliger assisteer je de lokale mensen. Een mooie manier om de Peruaanse mensen écht te leren kennen!

Deze reis in het kort:

 • 4 weken (+ 4 weken vrijwilligerswerk bij te boeken)
 • Vanaf 18 jaar
 • Excursies naar Valle Sagrado, Machu Picchu
 • Bij de Kickstart Peru reis is Cusco de thuisbasis
0.00

Kickstart Peru

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Dag 1 (zondag)
Op zondag kom je aan in Cusco. Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar de accommodatie (vrijwilligershuis) gebracht. Daar kun je even opfrissen, je spulletjes uitpakken en bijkomen van de lange reis. ‘s Middags staat er een introductiebijeenkomst op het programma en word je een beetje wegwijs gemaakt in Cusco, een gezellige Peruaanse stad die al jarenlang trefpunt is voor reizigers. En dat is te merken aan de vele restaurantjes, cafeetjes en internetcafé’s. Je zult je er snel thuis voelen.

Peru Kickstart Peru Cusco

Dag 2: start van de taallessen
Op maandag beginnen meteen de lessen Spaans. Er wordt door middel van een test eerst gekeken naar welk niveau Spaans je beheerst en dan ingedeeld in de goede groep. Je medestudenten zijn vaak ook internationale backpackers. Gezellig! ‘s Avonds is er een welkomstdiner samen met de andere taalcursisten.

Dag 3 – 6: Spaans en leuke activiteiten
Ook deze dagen staan in het teken van Spaanse les. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan grammatica, woordenschat en conversatie, maar ook aan de cultuur. Er zullen ook diverse activiteiten worden georganiseerd zoals salsales, koken en muziekles.

Dag 7: Paardrijden of river rafting
Deze dag mag je kiezen wat je wilt doen: een mooie tocht op een paard door de omgeving of river rafting in Cusco…hmmmm moeilijk kiezen!

Peru Kickstart Peru SACRED VALLEY EXCURSION

Dag 8: naar Valle Sagrado
De zondag wordt gebruikt als reisdag op weg naar Valle Sagrado. De Valle Sagrado (Heilige Vallei) was een zeer belangrijk gebied voor de Inca’s. Het land is vruchtbaar door de vele rivieren die afdalen in de vallei. Een prachtig gebied, waar je de komende dagen zult verblijven. Als er minder dan 6 deelnemers zijn, dan gaat deze reis niet door. Je blijft dan in Cusco.

Kickstart Peru Hiking Sacred Valley

Dag 9 – 13: taalles Spaans, 2 tours en diverse activiteiten
Deze week zullen de taallessen gewoon doorgaan. Maar dan op een prachtige locatie! Naast de lessen is er tijd genoeg om de omgeving te ontdekken. Er worden 2 tours georganiseerd waar je aan deel mag nemen. Je slaapt hier eveneens in een vrijwilligershuis, en er wordt voor 3 maaltijden per dag gezorgd.

Peru vrijwilligerswerk Cusco taalcursus Sacred Valley

Dag 14: terug naar Cusco
Op zaterdag keer je na het ontbijt weer terug met de bus naar Cusco. Maar als je nog een bezoek aan Pisac wilt brengen, ook helemaal goed, Dan keer je later terug naar Cusco. Zaterdagmiddag heb je vrij en kun je even bijkomen van de enerverende week.

Dag 15: vrij een voorbereiding voor dag 16
Zondag ben je vrij en kun je even opladen voor de komende dagen. Beetje uitslapen, wasje doen, thuisfront mailen en inkopen doen voor de komende dagen.

Dag 16 – 20: 4-daagse Inca Jungle trekking of 5-daagse Salkantay Trekking naar Machu Picchu
Daar ga je dan: rugzak op, stevige wandelschoenen aan. Je kunt kiezen of je voor de 4-daagse Inca Jungle trekking gaat of toch de 5-daagse Salkantay naar de Machu Picchu. Oelalaaah, is dat ook weer even moeilijk kiezen! Welke tocht je ook kiest, tenten, slaapspullen, maaltijden, een gids en alle entreegelden zijn inbegrepen.

Peru Kickstart Machu Picchu

Dag 19 of 20: met de trein terug naar Cusco
De terugreisdag hangt dus af welke tocht je hebt gekozen (de 4- of 5 daagse trekking)

Kickstart PEru Huayna-Picchu-Trek

Dag (20 en) 21 en 22: vrije dagen
Even bijkomen van de trekking. Je zult je spieren wel voelen en bent vast blij dat je weer wat schone kleren kunt aantrekken. Thuisfront weer even een update geven van je avonturen en verder lekker niksen. Tenzij je de Inca Jungle trekking had gekozen en je een hardcore Peru-fan bent geworden. In dat geval kun je op zaterdag (dag 21) nog een andere tour bij bijboeken of de Inca ruines vlakbij Cusco bezoeken.  Ook een City Tour hoort tot de mogelijkheden. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Kickstart Peru Biking in Peru

Dag 23  – 27: Spaans leren, leuke tours en salsa!
De laatste week van Kickstart Peru blijf je gewoon in Cusco. Nou ja, gewoon…Cusco is echt een hele leuke stad en het is zeker geen straf om daar te mogen verblijven. Je zult zien dat je met je Spaans je inmiddels al behoorlijk kunt redden en dat maakt je verblijf alleen nog maar leuker want je kunt nu ook met de Peruanen een babbeltje maken. Deze week staat ook de voorbereiding op het vrijwilligerswerk op het programma (interview, Spaanse toets, bezoek aan project met de vrijwilligerscoordinator, workshop). Daarnaast staat er nog een bezoek aan het Chocolade Museum in Cusco op het programma. Deze 4 bijzondere weken worden uiteraard goed afgesloten door een spetterende salsa les!

Peru Kickstart Peru

Dag 28: Laatste dag
De laatste dag is er een van rust en relaxen. Je kunt lekker de stad inlopen, het thuisfront weer even een berichtje sturen..wat jij wilt. Maandag zul je dan op je project worden verwacht en dan beginnen de 4 weken vrijwilligerswerk.

Kickstart Peru volunteering Cusco

Week 5-8: Vrijwilligerswerk
Je kunt terecht bij zo’n dertig organisaties op sociaal en educatief gebied. Je taken variëren van Engelse les geven tot het organiseren van recreatieve of sportieve activiteiten. Ook verzorging of het simpelweg geven van persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Vaak komt het vaste personeel daar niet aan toe. Er zijn ook enkele medische klinieken waar vrijwilligers gevraagd worden.

Kickstart Peru volunteer-in-cusco-6

De projecten zijn precies hetzelfde als de projecten van het ‘gewone’ vrijwilligerswerk in Cusco dat we elders op deze site beschrijven. Het verschil met Kickstart Peru is dus de 4 weekse reis voorafgaand aan het vrijwilligerswerk. Je werkt meestal dagdelen, zo’n 3 tot 8 uur per dag. Dit verschilt per project. Over het algemeen ben je in het weekend vrij.

LET OP: Kickstart Peru is geen groepsreis. Je zult wel in allerlei groepen aansluiten maar dat zijn steeds verschillende groepen. Je zult dus bijvoorbeeld niet met de mensen van je taalles in Cusco naar Valle Sagrado reizen, en ook niet de trekking naar de Macchu Pichu maken. Wel leuk, want zo leer je steeds weer nieuwe mensen kennen!

Prijzen

€ 1525 – 4 weken rondreis/excursies/Spaanse les
€ 2150
 – 8 weken: 4 weken rondreis/excursies/Spaanse les en 4 weken vrijwilligerswerk

Inbegrepen bij de prijs:

 • Cursus Spaans (20 lesuren van 55 min. per week)
 • Onderdak en maaltijden (vrijwilligershuis Cusco: halfpension)
 • Onderdag en maaltijden Valle Sagrado (vrijwilligershuis: volpension)
 • Excursies, trekkings, entreebewijzen (zoals in schema genoemd)
 • Proffesionele gids tijdens trekkings
 • Plaatsing in een vrijwilligersproject (alleen bij 8 weekse reis)
 • Workshop en begeleiding voor vrijwilligers (alleen bij 8 weekse reis)
 • Transfer vliegveld – Cusco (bij aankomst tussen 06.30 en 18.30)
 • Welkomstetentje en gratis citytoer in Cusco
 • Gratis internetfaciliteiten
 • Lesmateriaal
 • Dagelijkse activiteiten op de school (gratis salsalessen, kooklessen, lezingen, film etc.)
 • Kleine financiële bijdrage voor goederen voor de projecten
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken van je reis
 • 24-uurs noodnummer
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Lima, Peru
 • Limapakket; overnachting met ontbijt in Lima, transfer vliegveld Lima, binnenlandse vlucht Lima – Cusco (€335)
 • Reserveringskosten (€40)
 • Administratiekosten Sacred Valley (ongeveer €25 te voldoen bij de taalschool in Peru)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Overige maaltijden tijdens het vrijwilligerswerk
 • Persoonlijke kosten voor excursies, vaccinaties, drankjes, lokaal transport etc.
Startdata

Startdata 2020

Je kunt iedere eerste maandag van de maand starten met het Kickstart Peru programma.J e dient dan op één van de volgende zondag aan te komen (of iets eerder):

 • 5 januari
 • 2 februari
 • 1 maart
 • 5 april
 • 3 mei
 • 7 juni
 • 5 juli
 • 2 augustus
 • 6 september
 • 4 oktober
 • 1 november
 • 6 december

Lima Pakket en Lima Pick Up package
Het is aan te raden om het weekend voordat het begint aan te komen in Cusco. Je accommodatie gaat in vanaf zondag. Eerder aankomen is geen enkel probleem, we kunnen heel makkelijk extra nachtjes bijboeken in je accommodatie. Vliegtickets met aankomst op bijvoorbeeld zaterdag in plaats van zondag kunnen soms een stuk goedkoper zijn. Je wordt in Cusco altijd opgehaald van de luchthaven, ongeacht welke dag je aankomt.

Sommige vluchten vanuit Nederland komen ‘s avonds aan in Lima, en de meeste vluchten vanuit Lima naar Cusco vertrekken alleen ‘s ochtends. Onze deelnemers moeten dus vaak overnachten in Lima. Om dit deelnemers wat gemakkelijker te maken heeft onze partnerorganisatie onderstaande opties samengesteld.

Lima Pakket
Hierbij word je na aankomst in Lima opgehaald van de luchthaven en naar een hostel gebracht waar je zult overnachten. De volgende ochtend (vaak vroeg in de ochtend!) word je weer opgehaald bij het hostel en ga je weer terug naar de luchthaven, vanwaar je op vertoon van het e-ticket dat je enkele weken voor vertrek zult ontvangen verder vliegt naar Cusco. Bij het Lima Pakket zit dus 2 transfers, een overnachting in Lima en het ticket van Lima naar Cusco inbegrepen. De kosten van het Lima Pakket zijn €255 (in het hoogseizoen kan het zijn dat het zo’n €20 duurder is)

Lima Pick Up package
Wanneer je zelf je vlucht van Lima naar Cusco hebt geboekt, maar je wel moet overnachten in Lima kun je ook gebruikmaken van het ‘Lima Pick Up package’. Hierbij word je opgehaald van de luchthaven in Lima, word je naar een hostel gebracht waar je gaat overnachten en word je de volgende dag weer teruggebracht naar de luchthaven, vanwaar je verder vliegt naar Cusco. De kosten van het Lima Pick Up Package zijn €95

Na boeking kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken, dit is altijd afhankelijk van het vliegticket dat je boekt.

 

Voor wie geschikt

Je moet minimaal 17 jaar zijn om met deze  reis te kunnen maken. Spaande kennis is niet noodzakelijk maar is wel heel handig. Verder heb je een goede gezondheid, een behoorlijke portie zelfstandigheid, eigen initiatief en aanpassingsvermogen en respect voor de cultuur. In Latijns-Amerika wordt een andere invulling gegeven aan begrippen als bijvoorbeeld tijd, hygiëne, waarden en normen. Reiservaring kan ook prettig zijn. Er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Accommodatie in het studentenhuis is in gedeelde kamers. Redelijke voorzieningen, hoewel warm water een probleem kan zijn in Cusco.

 

Visie op vrijwilligerswerk

 

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Foto's
Vrijwilligerswerk Peru Urubamba Argentinie combi met Peru Peru vrijwilligerswerk Cusco Peru Kickstart Peru Peru Kickstart Peru SACRED VALLEY EXCURSION Peru vrijwilligerswerk Cusco taalcursus Terug uit Peru Breg bij Machu Picchu Peru vrijwilligerswerk Cusco Luuk Peru Kickstart Peru Cusco Peru Kickstart Machu Picchu Naud in Peru 7 Naud in Peru 5 Naud in Peru lama Naud in Peru 2 Naud in Peru Secret Valley Naud in Peru Cusco Kickstart Peru Biking in Peru Kickstart Peru volunteering Cusco
Reisverhalen
Naud ¡Hola! Het gaat bij mij heel goed! Ik heb het echt enorm naar m’n zin! Cusco is heel erg mooi en de mensen zijn super aardig! Ik ben de eerste week in de heilige vallei geweest, dat was echt super mooi!!
Vanuit daar ook een aantal uitstapjes gemaakt en echt toffe mensen leren kennen. En afgelopen week in Cusco Spaanse les gehad, beetje Cusco verkend en in de avonden leuke dingen gegaan!.... Lees hier meer
#letsmakememories