single-product.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Kickstart Ecuador + vrijwilligerswerk

Rondreizen en vrijwilligerswerk in Ecuador

Hoeveel Ecuador kun jij aan? Dit Ecuador avontuur begin met een prachtige rondreis, ondertussen leer je Spaans en daarna ga je nog eens 4 weken vrijwilligerswerk doen. Hoe leuk is dat? De rondreis is erg afwisselend en je zult een ware onderdompeling in de cultuur van Ecuador beleven. Ondertussen wordt er ook nog aan je Spaans gesleuteld. De lessen zijn geschikt voor wie nog niet of nauwelijks Spaans spreekt. Maar ook voor de gevorderden onder ons. Van "buenos dias" tot "las bebidas", na deze Spaanse lessen kun jij je goed redden in Ecuador! Na 4 weken ga je terug naar Quito en ga je daar nog eens 4 weken aan de slag bij een vrijwilligersproject naar keuze. Dat kan in Quito of buiten Quito zijn. Kickstart Ecuador: een rondreis met Spaans en vrijwilligerswerk; hoeveel Ecuador kun je handelen? Let’s make memories!

Een rondreis met Spaans en vrijwilligerswerk de perfecte combi!

Veel van onze reizigers kiezen voor deze combi. Omdat je echt veel gaat zien en doen. Met een mountainbike de vulkaan af, een jungletour, salsalessen, excursies in Banos, naar het strand in Montanita, surflessen, cocktails drinken en nog veel meer. En als je het hele land gezien hebt, ga je aan de slag bij een van onze bijzondere projecten. Zo help je de "locals" en leer je ze nog beter kennen. Het vrijwilligerswerk is super om te doen. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten projecten. Van sociale projecten zoals sportproject, kinderopvang en lesgeven tot aan wildlife projecten zoals tropical farm en een dierenopvang in de jungle. En kun je geen genoeg krijgen van Ecuador? Boek dan extra weken vrijwilligerswerk bij. Britt heeft deze reis gedaan en had een super tijd, lees hier haar reisbericht.

Het vrijwilligerswerk in Ecuador draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-15 klein

Kickstart Ecuador + vrijwilligerswerk in het kort:

 • Rondreis, Spaans en vrijwilligerswerk duurt 8 weken (verlenging mogelijk)
 • Je ziet heel veel van Ecuador
 • Spaanse lessen inbegrepen
 • Vrijwilligerswerk in en buiten Quito mogelijk
 • Een van onze meest populaire reizen in Latijns Amerika!
 • Let op: Kickstart Ecuador is geen groepsreis. Op elke locatie is een andere groepje, ideaal om veel mensen te leren kennen!

 

0.00

Rondreis, Spaans en vrijwilligerswerk in Quito

Rondreis, Spaans en vrijwilligerswerk buiten Quito

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Het eerste deel van deze reis komt overeen met de Kickstart Ecuador reis, het tweede deel met het vrijwilligerswerk in Quito.

Dag 1:  Aankomst op zaterdag

Na aankomst ga je naar je accommodatie (hostel) en kun je een beetje bijkomen van de lange reis.

Dag 2: Quito

Deze zondag kun je gebruiken om de omgeving en de stad te leren kennen. Lekker op je gemakje rondslenteren en de nieuwe indrukken op je in laten werken. In het welkom pakket dat je na aankomst krijgt staan leuke tips en leuke adresjes waar je kunt eten. Je komt deze dag vast tijd te kort! Kickstart Ecuador Quito

Dag 3: Start van de taallessen

Vandaag begin je met de taalcursus. Aan het begin van de les zal naar je niveau worden gekeken en daarna word je in een passende groep ingedeeld. ‘s Avonds is het tijd voor ontspanning en drink je eerst een welkomstcocktail. Precies de goede volgorde!

Dag 4 – 5 – 6 – 7: taallessen

Deze dagen staan in het teken van taallessen. En er staat een salsales op het programma. Op donderdag ga je de citytour doen.

Dag 8: Cotopaxi

Vandaag staat er een tour naar de Cotopaxi in het reisschema. De reis zal deels per bus en te voet zijn. De afdaling zal per mountainbike zijn. Tussen de middag lunch je met de groep op een mooie locatie in de bergen. Daarna ga je weer terug naar Quito. Deze nacht overnacht je weer in een hostel. Kickstart Ecuador Cotopaxi

Dag 9: Onderweg naar Lago Agrio

Met het openbaar vervoer (in Quito word je vanaf het studentenhuis naar het busstation gebracht) reis je naar Lago Agrio. Je overnacht in hotel D’Mario (eenpersoonskamer, inclusief ontbijt). 

Dag 10 – 15: Jungle tour
Deze 5-daagse jungle tour is een unieke ervaring en zul je niet snel vergeten! Je verblijft 4 nachten in de prachtige Jamu Lodge in de Cuyabeno Wildlife Reserve. Gids en maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Op vrijdag ga je weer met het openbaar vervoer terug naar Quito. Hier overnacht je weer in een hostel.

Dag 16: Vrije dag in Quito

Dag 17: Op weg naar Baños
Het is inmiddels zondag. Met het openbaar vervoer vertrek je naar Baños waar je deze week zult verblijven. Baños is een van de leukste “adventure” stadjes van Ecuador waar je fantastische excursies kunt gaan doen. Baños staat bekend om haar “laid back backpackers” sfeertje. Perfect voor een weekje!

Dag 18 – 22: Spaanse les en excursies in Baños
In deze mooie omgeving ga je verder met Spaanse lessen, de taalschool staat in het centrum van Baños. Het is een leuke school die een stadstour regelt en natuurlijk ga je ook hier weer aan de salsa! Daarnaast zul je in deze week 2 excursies maken. Je kunt zelf kiezen welke; denk aan bijvoorbeeld raften, canyoning, mountainbiken of paardrijden.

Kickstart Ecuador Cuyaben Wildlife Reserve

Dag 23:  Onderweg naar Montañita
Met de bus vertrek je vandaag naar Montañita, een prachtig dorpje aan de kust. Een waar surfers paradijs met mooie golven en prachtige stranden. Deze laatste week hier staat weer in het teken van Spaanse les én van surfen! 

Kickstart Ecuador Montanita

Dag 24 -28: Spaans en surfen

Per dag staat er 4 uur Spaanse les op het rooster en 1,5 uur surfles. Accommodatie is een dormitory cabaña. Hoe mooi kan het leven zijn…

Dag 29: einde van je reis op zaterdag in Montanita

Aan alles komt een eind, ook aan deze mooie reis! Maar gelukkig kun je nog 4 weken verder genieten van Ecuador en de mooie mensen daar. Vanaf maandag begin je met vrijwilligerswerk en dat is minstens zo indrukwekkend! 

Week 4 tot en met 8: vrijwilligerswerk

In Ecuador kun je kiezen uit heel veel verschillende projecten. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van projecten waar wij zelf erg enthousiast over zijn en waar we goede evaluaties van deelnemers hebben gekregen. Er zijn meer projecten mogelijk, de complete projectlijst is bij ons op te vragen! Ecuador vrijwilligerswerk Quito dos ninas

Quito: Villa Ticca (dagopvang voor kinderen)

Als vrijwilliger kun je op dit prachtige project helpen. Er zijn inmiddels 7 lokale vaste krachten werkzaam op project en als vrijwilliger help je deze begeleiders. Je kunt zelf kiezen welke leeftijdsgroep je het meeste aanspreekt. Voor alle groepen geldt dat je: – speelt met de kinderen – helpt met educatieve spelletjes – schoonmaakwerkzaamheden doet – helpt met het voorbereiden van de maaltijden – de kleintjes helpt met eten – groepsactiviteiteten organiseert – helpt met huiswerk (geldt voor de oudere kinderen) Er zijn op het project meerdere vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger werk je van maandag t/m vrijdag van half negen ‘s ochtends tot vier uur ‘s middags. Tussen de middag lunch je samen met de kinderen. De opvang staat in het zuiden van Quito en dat is een half uurtje rijden met de bus, als het verkeer meezit…. Ecuador vrijwilligerswerk Quito Villa Ticca 2

Quito: Engelse les geven in Community Center/Sportproject

Het begon met het oprichten van een sportproject in het zuiden van Quito door twee vrienden die graag iets wilden betekenen voor de kansarme jongeren van Quito. Ze hebben een voetbalschool opgericht waar jongeren (6-16 jaar) elke dag na school kunnen komen trainen en aan sport kunnen doen. Ze leren niet alleen hoe goed het is om te sporten, het houdt ze ook nog eens van de straat. Daarnaast leren ze d.m.v. sport wat samenwerken is en waar respect en tolerantie voor staan. Toen deze voetbalschool een feit was, hebben ze in het centrum van Quito nóg een project opgestart: een Community Centre. Hier kan iedereen komen die Engels wil leren (voor een symbolisch bedrag). Van jongeren die wel wat extra les kunnen gebruiken tot volwassene die Engels nodig hebben om verdere stappen te kunnen maken in hun werk. Tijdens de Engelse les wordt er ook aandacht gegeven aan maatschappelijke issues en dingen als gedrag, normen en waarden. Iets dat niet iedereen van huis uit meekrijgt. Deze twee projecten zijn prima te combineren: ‘s ochtends Engelse les geven en ‘s middags je bezig houden met de voetbaltraining. Als je dat leuk vindt ten minste. Je kunt ook kiezen voor alleen voetbal- of alleen Communityproject. Je werkt normaal gesproken van 10.00 – 17.30 uur. Dat is ook afhankelijk van de schooltijden/trainingstijden. Als vrijwilliger kun je helpen met het voorbereiden van de lessen, het geven van Engelse les, het ontwikkelen van lesmateriaal, het voorbereiden van leuke trainingen, helpen met de trainingen en alle voorkomende dingen (met een kind mee naar de dokter of tandarts bijvoorbeeld) Het voetbalproject is in het zuiden van Quito, een klein uurtje met de bus. Het Community project is in het centrum van Quito. Ecuador vrijwilligerswerk voetbalproject

Puerto Lopez: voetbalproject

Dit voetbalproject is een fantastisch lokaal initiatief van señor Freddy Soto die – bij gebrek aan sportmogelijkheden voor de lokale kids – 8 jaar geleden gewoon een voetbalclub heeft opgericht. Hij wil door middel van het voetbalproject de kinderen stimuleren op school te blijven (zodat ze niet op straat belanden en aan de drugs en drank gaan), hij wil ze motiveren en laten zien dat ze kunnen winnen als ze er moeite voor doen en hij zorgt ook nog eens voor extra naschoolse lessen in Engels omdat dat goed is voor hun toekomst!  De kinderen die meedoen aan dit project (en geloof ons, dat willen ze allemaal) mogen alleen meedoen als ze op school goed hun best doen. Freddy heeft zelfs met een school in Canada een (geheel betaalde) uitwisseling geregeld waar de voetballers een paar maanden heen mogen om hun Engels te verbeteren. Ze moeten dan wel al 2 jaar bij het team zitten en op school goede cijfers hebben gehaald. Een paar teams spelen inmiddels al in de Tweede Divisie van Ecuador! Als vrijwilliger help je met voetbaltrainingen, elke dag! Alle vrijwilligers zijn welkom maar er is speciaal vraag naar vrouwelijke trainsters omdat sommige ouders hun dochters alleen naar het project willen sturen als er vrouwelijke trainsters zijn. Naast het geven van voetbaltrainingen, help je ze ook met Engelse les. Je helpt mee van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur. Tussen de middag heb je 2,5 vrij voor de lunch (en een kleine siësta misschien). Puerto Lopez ligt in de provincie Guayas. Het is ongeveer 12 uur met de bus vanaf Quito maar je kunt ook een binnenlandse vlucht nemen naar Guayaquil en dan nog een klein stukje met de bus. Het project is het reizen meer dan waard!

Ecuador vrijwilligerswerk voetbalprokect Puerto Lopez

Amazone gebied:  Yana Cocha Animal Rescue Centre project

Bijna alle dieren die in het Yana Cocha Animal Rescue Centre verblijven hebben fysieke problemen of
zijn door mensen psychologisch misbruikt (wilde dieren als huisdier in te kleine kooitjes gehouden, mishandeling etc). Het centrum vangt deze dieren op, werkt aan de rehabilitatie van deze dieren zodat ze – als ze dat aankunnen – weer terug in de natuur kunnen worden uitgezet. Het centrum kan bestaan door donaties van bijvoorbeeld toeristen. Ze kunnen tegen betaling een rondleiding krijgen van een vrijwilliger die alles vertelt over de achtergrond van de dieren. Naast de verzorging van de dieren is voorlichting geven en een stukje bewustwording creëren ook een doelstelling van het project. Dit centrum is zeer georganiseerd en vrijwilligers kunnen helpen met het verzorgen van de dieren en onderhoud/schoonmaken van de hokken, maar ook voorlichting geven, helpen met verbetering van de paden of het maken van wegwijs borden voor bezoekers.Voor dit project hoef je niet zo goed Spaans te spreken en het minimum verblijf is 2 weken. 

Ecuador Animal Rescue Centre

 

Prijzen

€ 2275 – 4 weken rondreis + Spaanse les + 4 weken project in Quito
€ 2650 – 4 weken rondreis + Spaanse les + 4 weken project buiten Quito
€ 2650 – 4 weken rondreis + Spaanse les + 4 weken dierenproject

Vanwege onze 30ste verjaardag mogen we korting op de prijs van deze prachtige reis aanbieden. De enige voorwaarde is dat je vertrekt in de maanden maart tot en met september 2019. Boek 8 weken, betaal 7 weken. Korting rondreis + project in Quito is € 100, korting rondreis + project buiten Quito/dierenproject is € 195.

Inbegrepen bij de prijs:

 • Ophaalservice vliegveld
 • Onderdak tijdens het hele programma in hostels, lodges, cabañas
 • Taalcursus
 • Lesmateriaal
 • Diverse excursies (zoals in reisoverzicht genoemd)
 • Professionele gids tijdens de genoemde excursies
 • Maaltijden tijdens verblijf in Puerto Quito en Jamu Lodge
 • Administratiekosten
 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Onderdak tijdens het vrijwilligerswerk (volpension bij projecten buiten Quito, zonder maaltijden bij projecten in Quito, *Dierenprojecten). * Sommige Dierenprojecten hebben maaltijden inclusief.
 • Wekelijkse borrel in Quito
 • Hulp en advies tijdens vrijwilligerswerk
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar Quito, Ecuador
 • Reisverzekering
 • Kosten voor openbaar vervoer tijdens de reis
 • Entreekaartje voor Cotopaxi National Park en Cuyabeno National Park
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma, extra maaltijden
Startdata

Iedere zaterdag kun je beginnen met deze reis. Alleen tussen Kerst en Oud & Nieuw is de talenschool gesloten en is er geen startdatum.

Groepsdata
Vind je het leuk om met andere deelnemers te vertrekken? Neem dan met ons contact op.

Accommodatie

Tijdens de rondreis verblijf je vaak in hostels.  Als je tijdens het vrijwilligerswerk in Quito blijft dan verblijf je in het studentenhuis. Ga je buiten Quito aan de slag dan verblijf je in een gedeeld huis of cabaña. Dat kan primitief en afgelegen zijn.

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!

Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!

Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto’s van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‘regels en gewoontes’ zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.


Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij –samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Reisverhalen
Britt Obdam Ik heb echt een onvergetelijke reis gehad! Zo veel gezien en  geleerd en heb veel  kunnen doen. De dankbaarheid van de mensen daar was erg groot en bijzonder. Terug in Nederland valt het me op dat iedereen druk is met zijn eigen leven. Het is erg wennen  om weer met de klok te leven. In Ecuador hebben ze bijna nergens een klok maar wel de tijd!.... Lees hier meer
#letsmakememories