single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Ecuador + vrijwilligerswerk

Rondreizen en vrijwilligerswerk in Ecuador

Hoeveel Ecuador kun jij aan? Dit Ecuador avontuur begin met een prachtige rondreis, ondertussen leer je Spaans en daarna ga je nog eens 4 weken vrijwilligerswerk doen. Hoe leuk is dat? De rondreis is erg afwisselend en je zult een ware onderdompeling in de cultuur van Ecuador beleven. Ondertussen wordt er ook nog aan je Spaans gesleuteld. De lessen zijn geschikt voor wie nog niet of nauwelijks Spaans spreekt. Maar ook voor de gevorderden onder ons. Van "buenos dias" tot "las bebidas", na deze Spaanse lessen kun jij je goed redden in Ecuador! Na 4 weken ga je terug naar Quito en ga je daar nog eens 4 weken aan de slag bij een vrijwilligersproject naar keuze. Dat kan in Quito of buiten Quito zijn. Kickstart Ecuador: een rondreis met Spaans en vrijwilligerswerk; hoeveel Ecuador kun je handelen? Let’s make memories!

Een rondreis met Spaans en vrijwilligerswerk de perfecte combi!

Veel van onze reizigers kiezen voor deze combi. Omdat je echt veel gaat zien en doen. Met een mountainbike de vulkaan af, een jungletour, salsalessen, excursies in Banos, naar het strand in Montanita, surflessen, cocktails drinken en nog veel meer. En als je het hele land gezien hebt, ga je aan de slag bij een van onze bijzondere projecten. Zo help je de "locals" en leer je ze nog beter kennen. Het vrijwilligerswerk is super om te doen. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten projecten. Van sociale projecten zoals sportproject, kinderopvang en lesgeven, wildlife projecten zoals tropical farm en een dierenopvang in de jungle tot aan een project op de Galápagos. En kun je geen genoeg krijgen van Ecuador? Boek dan extra weken vrijwilligerswerk bij. Britt heeft deze reis gedaan en had een super tijd, lees hier haar reisbericht.

Het vrijwilligerswerk in Ecuador draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-15 klein

Kickstart Ecuador + vrijwilligerswerk in het kort:

 • 8 weken (verlenging mogelijk)
 • Vanaf 17 jaar 
 • Spaanse lessen inbegrepen
 • Vrijwilligerswerk in en buiten Quito mogelijk
 • Een van onze meest populaire reizen in Latijns Amerika!
 • Let op: Kickstart Ecuador is geen groepsreis. Op elke locatie is een andere groepje, ideaal om veel mensen te leren kennen!

 

0.00

Rondreis, Spaans en vrijwilligerswerk in Ecuador

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Het eerste deel van deze reis komt overeen met de Kickstart Ecuador reis, het tweede deel met het vrijwilligerswerk in Quito.

Dag 1:  Aankomst op zaterdag

Na aankomst ga je naar je accommodatie (hostel) en kun je een beetje bijkomen van de lange reis.

Dag 2: Quito

Deze zondag kun je gebruiken om de omgeving en de stad te leren kennen. Lekker op je gemakje rondslenteren en de nieuwe indrukken op je in laten werken. In het welkom pakket dat je na aankomst krijgt staan leuke tips en leuke adresjes waar je kunt eten. Je komt deze dag vast tijd te kort! Kickstart Ecuador Quito

Dag 3: Start van de taallessen

Vandaag begin je met de taalcursus. Aan het begin van de les zal naar je niveau worden gekeken en daarna word je in een passende groep ingedeeld. ‘s Avonds is het tijd voor ontspanning en drink je eerst een welkomstcocktail. Precies de goede volgorde!

Dag 4 – 5 – 6 – 7: taallessen

Deze dagen staan in het teken van taallessen. En er staat een salsales op het programma. Op donderdag ga je de citytour doen.

Dag 8: Cotopaxi

Vandaag staat er een tour naar de Cotopaxi in het reisschema. De reis zal deels per bus en te voet zijn. De afdaling zal per mountainbike zijn. Tussen de middag lunch je met de groep op een mooie locatie in de bergen. Daarna ga je weer terug naar Quito. Deze nacht overnacht je weer in een hostel. Kickstart Ecuador Cotopaxi

Dag 9: Onderweg naar Lago Agrio

Met het openbaar vervoer (in Quito word je vanaf het studentenhuis naar het busstation gebracht) reis je naar Lago Agrio. Je overnacht in hotel D’Mario (eenpersoonskamer, inclusief ontbijt). 

Dag 10 – 15: Jungle tour
Deze 5-daagse jungle tour is een unieke ervaring en zul je niet snel vergeten! Je verblijft 4 nachten in de prachtige Jamu Lodge in de Cuyabeno Wildlife Reserve. Gids en maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Op vrijdag ga je weer met het openbaar vervoer terug naar Quito. Hier overnacht je weer in een hostel.

Dag 16: Vrije dag in Quito

Dag 17: Op weg naar Baños
Het is inmiddels zondag. Met het openbaar vervoer vertrek je naar Baños waar je deze week zult verblijven. Baños is een van de leukste “adventure” stadjes van Ecuador waar je fantastische excursies kunt gaan doen. Baños staat bekend om haar “laid back backpackers” sfeertje. Perfect voor een weekje!

Dag 18 – 22: Spaanse les en excursies in Baños
In deze mooie omgeving ga je verder met Spaanse lessen, de taalschool staat in het centrum van Baños. Het is een leuke school die een stadstour regelt en natuurlijk ga je ook hier weer aan de salsa! Daarnaast zul je in deze week 2 excursies maken. Je kunt zelf kiezen welke; denk aan bijvoorbeeld raften, canyoning, mountainbiken of paardrijden.

Kickstart Ecuador Cuyaben Wildlife Reserve

Dag 23:  Onderweg naar Montañita
Met de bus vertrek je vandaag naar Montañita, een prachtig dorpje aan de kust. Een waar surfers paradijs met mooie golven en prachtige stranden. Deze laatste week hier staat weer in het teken van Spaanse les én van surfen! 

Kickstart Ecuador Montanita

Dag 24 -28: Spaans en surfen

Per dag staat er 4 uur Spaanse les op het rooster en 1,5 uur surfles. Accommodatie is een dormitory cabaña. Hoe mooi kan het leven zijn…

Dag 29: einde van je reis op zaterdag in Montanita

Aan alles komt een eind, ook aan deze mooie reis! Maar gelukkig kun je nog 4 weken verder genieten van Ecuador en de mooie mensen daar. Vanaf maandag begin je met vrijwilligerswerk en dat is minstens zo indrukwekkend! 

Week 4 tot en met 8: vrijwilligerswerk

In Ecuador kun je kiezen uit heel veel verschillende projecten. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van projecten waar wij zelf erg enthousiast over zijn en waar we goede evaluaties van deelnemers hebben gekregen. Als je de complete lijst met alle projecten graag wilt doorkijken, stuur ons dan even een mailtje (info@activityinternational.nl).

Quito: Villa Ticca (dagopvang voor kinderen en tieners)
Sinds 2003 vangt deze (Nederlandse) stichting kinderen op van kansarme en hulpbehoevende gezinnen en van minderjarige- en alleenstaande moeders in Quito. Villa Ticca is een veilige haven voor deze kids. Hier krijgen ze onderwijs, gezond eten, kleding, verzorging en eventuele medische en psychische hulp. Vanuit Villa Ticca worden er ook huisbezoeken georganiseerd om de situatie thuis in kaart te brengen. De kinderen die hier komen variëren van leeftijd (vanaf 5 – 15 jaar).

Vrijwilligerswerk Ecuador Villa Ticca

Er zijn lokale vaste krachten werkzaam op project en als vrijwilliger help je deze begeleiders. Je kunt zelf kiezen welke leeftijdsgroep je het meeste aanspreekt. Voor alle groepen geldt dat je: – speelt met de kinderen – helpt met educatieve spelletjes – schoonmaakwerkzaamheden doet – helpt met het voorbereiden van de maaltijden – groepsactiviteiteten organiseert – helpt met huiswerk (geldt voor de oudere kinderen). Er zijn op het project meerdere vrijwilligers nodig. De opvang staat in het zuiden van Quito en dat is een half uurtje rijden met de bus, als het

Ecuador vrijwilligerswerk Quito Villa Ticca 3

Quito: Sport- en onderwijsproject (voetbal, zwemles en Engels)
Dit project is door twee vrienden gestart die graag iets wilden betekenen voor de kansarme jongeren van Quito. Ze hebben een voetbalschool opgericht waar jongeren (6-16 jaar) elke dag na school kunnen komen trainen en aan sport kunnen doen. Ze leren niet alleen hoe goed het is om te sporten (o.a. voetbal, zwemles), het houdt ze ook nog eens van de straat. Daarnaast hebben de twee vrienden nóg een project opgestart: een Community Centre. Hier kan iedereen komen die Engels wil leren (voor een symbolisch bedrag). Van jongeren die wel wat extra les kunnen gebruiken tot volwassene die Engels nodig hebben om verdere stappen te kunnen maken in hun werk. Tijdens de Engelse les wordt er ook aandacht gegeven aan maatschappelijke issues en dingen als gedrag, normen en waarden. Iets dat niet iedereen van huis uit meekrijgt.

Vrijwilligerswerk Ecuador zwemles

Deze twee projecten zijn prima te combineren: ‘s ochtends Engelse les geven en ‘s middags help je bij de voetbaltraining, zwemles of de ‘ talentenschool’. Als vrijwilliger kun je helpen met het voorbereiden van de lessen, het geven van Engelse les, het ontwikkelen van lesmateriaal, het voorbereiden van leuke trainingen, helpen met de trainingen en zwemlessen maar ook thema’s bedenken voor de workshops op de Talent School (koken, muziek, digitale media, houtbewerking etc).

Vrijwilligerswerk Ecuador soccer coach

Amazone gebied:  YanaCocha Animal Rescue Centre project
Bijna alle dieren die in het Yana Cocha Animal Rescue Centre verblijven hebben fysieke problemen of zijn door mensen psychologisch misbruikt (wilde dieren als huisdier in te kleine kooitjes gehouden, mishandeling etc). Het centrum vangt deze dieren op, werkt aan de rehabilitatie van deze dieren zodat ze – als ze dat aankunnen – weer terug in de natuur kunnen worden uitgezet. Het centrum kan bestaan door donaties van bijvoorbeeld toeristen. Ze kunnen tegen betaling een rondleiding krijgen van een vrijwilliger die alles vertelt over de achtergrond van de dieren.

Vrijwilligeswerk Ecuador Amazone Animal Rescue Centre

Naast de verzorging van de dieren is voorlichting geven en bewustwording creëren ook een doelstelling van het project. Dit centrum is zeer georganiseerd en vrijwilligers kunnen helpen met het verzorgen van de dieren en onderhoud/schoonmaken van de hokken, maar ook voorlichting geven, helpen met verbetering van de paden of het maken van wegwijs borden voor bezoekers.Voor dit project hoef je niet zo goed Spaans te spreken en het minimum verblijf is 2 weken.

Ecuador Animal Rescue Centre

Rainforest: Monkey Sanctuary
Dit opvangcentrum werkt samen met de Ecuadorian Environmental Police (UPMA) en het ministerie van Milieuzaken. Gezamenlijk willen ze de handel in, het misbruik/mishandeling van en de jacht op wilde apen stoppen. Op zich is dat wel iets bijzonders in Ecuador want de dierenrechten staan niet heel hoog op de agenda in Ecuador. De meeste mensen in Ecuador hebben nou eenmaal niet heel erg veel gevoelens bij het welzijn van dieren. Het vangen/kopen van apen om ze als huisdier te houden zien ze niet echt als wereldschokkend probleem. Ze sluiten ze rustig op in een veel te klein hokje en/of mishandelen ze. Uiteraard raken deze dieren compleet gestressed, soms gewond en agressief. Deze apen (en soms ook andere dieren) komen in het Monkey Sanctuary terecht. Vaak zijn ze bij aankomt er niet best aan toe. In het centrum mogen ze weer ‘wild’ zijn en worden ze langzaam op terugkeer naar de natuur voorbereid. Als dat nog kan, tenminste.. Als vrijwilliger help je met de dagelijkse werkzaamheden in het centrum.

Vrijwilligerswerk Ecador Monkey Sanctuary

Galapagos eilanden: Lab of Life project
Vrijwilligerswerk doen op één van de mooiste plekken op de wereld: zonnende leguanen, reuze schildpadden, spelende zeehonden, grappige blauwvoet (Jan van Genten), mooie wandelingen en een prachtige onderwaterwereld. Wie wilt dat nou niet? Azuur blauwe wateren en hele gastvrije bewoners. Dit project is een prachtige kans om een paar weken te wonen en te leven op deze bijzondere plek.

Ecuador Galapagos eilanden natuurproject

Het project bestaat voornamelijk uit het meehelpen met het Lab of Life project. Dat betekent dat je dagelijks in de natuur te vinden bent en meehelpt om de natuur weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. En als je vrij bent, kun je het eiland verkennen. Of een keer naar een van de andere Galapagos eilanden. Spaans en vrijwilligerswerk op de Galapagos eilanden is een super combi van Spaans, werken en reizen. En een goedkopere manier om op deze eilanden te verblijven. Een gewone vakantie/reis naar de Galapagos eilanden is best duur, door als vrijwilliger aan de slag te gaan ben je minder geld kwijt dan als gewone toerist.

Ecuador Galapagos Annesietske leguaan

Quito: Childrens’ Hospital
Bij dit project kun je als vrijwilliger helpen bij het enige (publieke) kinderziekenhuis in Quito. Ouders komen vanuit heel Ecuador met hun kinderen naar deze kliniek om de juiste behandeling voor hun kind te krijgen. Medisch personeel is aanwezig maar er is een groot gebrek aan mensen die de kinderen een beetje kunnen vermaken. Vooral de lopende patiëntjes vinden het erg gezellig als ze naar de speelruimte mogen om daar te kunnen spelen. Vrijwilligers vangen de kinderen daar op en doen allemaal leuke activiteiten met ze: spelletjes, puzzels maken, boekjes lezen, tekenen, tafelvoetbal, dingen bouwen etc. Maar ook de kinderen die niet van bed af kunnen vinden het heel erg leuk als er iemand op bezoek komt en spelletjes met ze gaat doen. Als je het leuk vind om met kinderen te werken, dan is dit prachtig en zeer dankbaar vrijwilligerswerk!

Ecuador childrens hospital

 

Prijzen

€ 2300 – 4 weken rondreis + Spaanse les + 4 weken project in Quito
€ 2650 – 4 weken rondreis + Spaanse les + 4 weken project buiten Quito
€ 2650 – 4 weken rondreis + Spaanse les + 4 weken dierenproject
€ 3550 – 4 weken rondreis + Spaanse les + 4 weken project Galápagos

Wil je langer dan 4 weken op een project blijven? Dat kan! Je kunt dan extra weken vrijwilligerswerk bijboeken.

Inbegrepen bij de prijs:

 • Ophaalservice vliegveld
 • Onderdak tijdens het hele programma in hostels, lodges, cabañas
 • Taalcursus
 • Lesmateriaal
 • Diverse excursies (zoals in reisoverzicht genoemd)
 • Professionele gids tijdens de genoemde excursies
 • Maaltijden tijdens verblijf in Puerto Quito en Jamu Lodge
 • Administratiekosten
 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Onderdak tijdens het vrijwilligerswerk (volpension bij projecten buiten Quito, zonder maaltijden bij projecten in Quito, *Dierenprojecten). * Sommige Dierenprojecten hebben maaltijden inclusief.
 • Vlucht Quito-Galápagos (indien je Galápagos project hebt geboekt)
 • Wekelijkse borrel in Quito
 • Hulp en advies tijdens vrijwilligerswerk
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar Quito, Ecuador
 • Reisverzekering
 • Kosten voor openbaar vervoer tijdens de reis
 • Entreekaartje voor Cotopaxi National Park en Cuyabeno National Park
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma, extra maaltijden
Startdata

Iedere zaterdag kun je beginnen met deze reis. Alleen tussen Kerst en Oud & Nieuw is de talenschool gesloten en is er geen startdatum. Groepsdata Vind je het leuk om met andere deelnemers te vertrekken? Neem dan met ons contact op.

Accommodatie

Tijdens de rondreis verblijf je vaak in hostels.  Als je tijdens het vrijwilligerswerk in Quito blijft dan verblijf je in het studentenhuis. Ga je buiten Quito aan de slag dan verblijf je in een gedeeld huis of cabaña. Dat kan primitief en afgelegen zijn.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Foto's
Ecuador Travel with Jordie 1 Ecuador Travel with Jordie Ecuador Travel with Jordie 2 Ecuador voor professionals 6 Ecuador voor professionals 5 Ecuador Travel with Jordie 5 Ecuador voor professionals paardentherapie Ecuador voor professionals markt in Guamote Ecuador voor professionals Ecuador Rondreis Spaans en vrijwilligerswerk Britt 1 Ecuador Galapagos eilanden natuurproject 2 Ecuador Galapagos eilanden natuurproject Ecuador vrijwilligerswerk Tropical Farm Ecuador vrijwilligerswerk Quito lama's Ecuador Galapagos Annesietske schildpad
Reisverhalen
Britt Obdam Ik heb echt een onvergetelijke reis gehad! Zo veel gezien en  geleerd en heb veel  kunnen doen. De dankbaarheid van de mensen daar was erg groot en bijzonder. Terug in Nederland valt het me op dat iedereen druk is met zijn eigen leven. Het is erg wennen  om weer met de klok te leven. In Ecuador hebben ze bijna nergens een klok maar wel de tijd!.... Lees hier meer
#letsmakememories