single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Beach Experience

Spaans, surfen en schildpadden tijdens de Kickstart Beach Experience in Ecuador

Een unieke reis voor iedereen die van strand, surfen en natuur houdt. Je verblijft 3 weken aan de prachtige kust van Ecuador. Tijdens de reis leer je Spaans, trotseer je de golven tijdens het surfen en ga je als vrijwilliger aan de slag om samen met de lokale bevolking de natuur langs de kust te beschermen. Hoe gaaf is dat! En wil je nog wat langer blijven dan doe je gewoon nog een aantal extra weken vrijwilligerswerk. De Kickstart Beach Experience in Ecuador is een reis om nooit te vergeten!

Beach life Montanita

MontaƱita, een prachtig dorpje aan de kust. Een waar surfers paradijs met mooie golven en prachtige stranden. Tijdens de eerste week van deze reis draait alles om Spaanse les Ʃn surfen! Per dag heb je 4 uur Spaanse les. Niet in donkere, duffe klaslokalen maar onder de zon (of parasol) op het dakterras. En in kleine groepjes zodat je les krijgt op jouw niveau. En dan naar het strand voor de surfles. Lukt het jou om binnen een week op de plank te staan?

Schildpadden beschermen

De tweede en derde week staan in het teken van vrijwilligerswerk. Jij gaat aan de slag bij Dream Center Las Tunas. Help mee de natuur te beschermen! Dit project biedt een prachtige combinatie tussen conservation en community. Dit project, om de natuur en de schildpadden te beschermen, wordt gerund door de ManabĆ­ community. Al ruim 10 jaar zijn ze bezig met het concept No Nature, No Life. Let op; dit is een kleinschalig project met soms weinig (of zelfs geen andere) vrijwilligers. Basiskennis van de Spaanse taal is daarom handig om te kunnen communiceren met de locals.

Liever de Amazone?

Kijk dan eens bij de Kickstart Amazon Experience. Hier ontdek je de highlands en het Amazone gebied van Ecuador.


Reizen in corona tijd

De meeste van onze reizen kunnen we helaas niet aanbieden nu de corona pandemie nog over de wereld raast. Toch vinden we het verantwoord om een aantal reizen aan te bieden. Welke criteria we hiervoor hanteren en waarom we vinden dat bepaalde reizen wel kunnen, lees je hier.

Deze reis is een van de opties die we wel weer kunnen aanbieden. Toch moet je ondanks dat, rekening houden met corona. Er kunnen aanpassingen zijn aan de reis, misschien moet je je voor vertrek of direct na aankomst op corona lasten testen, of is er een extra verzekering nodig. Je moet er in ieder geval rekening mee houden dat je na terugkomst in Nederland in quarantaine moet. Omdat de regels constant wijzigen, is het onmogelijk om op onze site alle regels te vermelden. Maar natuurlijk helpen we je wel. Toch is het ook je eigen verantwoordelijkheid om te checken wat de regels en voorwaarden zijn voor een reis naar deze bestemming.


Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-13 kleinSDG-goals-nederlands-14 kleinSDG-goals-nederlands-15 klein

Kickstart Beach Experience in het kort:

 • 3 weken
 • 20 uur Spaanse les
 • 5 surflessen
 • Vrijwilligerswerk aan de kust
 • PrivĆ© transfer van Guayaquil naar MontaƱita is inbegrepen
0.00

Ecuador – Kickstart Beach Experience

Kies de reis

Extra week vrijwilligerswerk

Kies aantal extra weken

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De Kickstart Beach Experience in Ecuador is een reis van 3 weken die je op elke zaterdag kunt starten. Na wens kan je het aantal weken vrijwilligerswerk verlengen. Deze reis bestaat uit Spaanse les, surfen en helpen als vrijwilliger op een natuurproject. Het reisschema:

Op zaterdag kom je aan in Guayaquil. Je wordt van de luchthaven opgehaald en naar de accommodatie gebracht voor de eerste overnachting. Hier tref je ook een lokale coƶrdinator voor een eerste oriƫntatie bijeenkomst. Op zondag regelen we een privƩ transfer van Guayaquil naar Montanita. Nu de situatie rond Covid-19 nog niet helemaal duidelijk is en er mogelijk beperkende maatregelen zijn rond het openbaar vervoer, kiezen we bewust voor de luxe van een privƩ transfer. Dit is bij de kosten inbegrepen. Na aankomst check je in bij de accommodatie voor deze eerste week. Je deelt de accommodatie, die rond een mooie tuin ligt en een zwembad heeft, met andere internationale reizigers.

Op maandag starten jouw Spaanse lessen (4 uur per dag) en krijg je surfles. Daarnaast is er voldoende tijd om te relaxen en Montanita te ontdekken. Ook de komende dagen (t/m vrijdag) volg je dit schema. Zaterdag is een vrije dag om te surfen en relaxen! En op zondag start het volgende deel van jouw reis; vrijwilligerswerk bij het Dream Center Las Tunas.

De komende 2 weken (of langer als je extra weken boekt) ben je van maandag t/m vrijdag bezig de natuur langs de kust te beschermen. Het Dream Center Las Tunas bevindt zich nabij Ayampe Beach en Puerto Lopez (op 20 minuten), aan de Pacific Coast. Een belangrijk onderdeel is het contact met de lokale bevolking. Samen met hen werk je zo’n 4 tot 5 uur per dag de natuur te beschermen; het observeren van nestplekken voor schildpadden, strand clean-ups, herbebossing projecten, recycling en voorlichting. In de middag heb je vrij tijd en kan je van het strand genieten, surfen of sporten met de locals. Samen met de lokale coƶrdinator plan je op de zondag wat je die week gaat doen. Let op; het is een kleinschalig project met soms weinig of geen andere vrijwilligers. Dat kan een uitdaging zijn maar ook een hele waardevolle culturele ervaring.

Las Tunas ligt zo’n 190 km ten noorden van Guayaquil, in de buurt van populaire strandbestemmingen als Montanita, Ayampe en Puerto Lopez. Het is een klein dorpje met rond de 1600 inwoners bestaande uit vissers en boeren. Het is er prachtig en staat bekend om het heldere zeewater. Hier vind je de accommodatie voor de vrijwilligers. Bezoek in je vrije tijd zeker Los Frailes Natural reserve. Of ontdek Isla de la Plata. In de maanden juni tot oktober kan je langs de kust walvissen spotten!

Prijzen

ā‚¬ 1400 – Kickstart Beach Experience

ā‚¬ 180 – extra week vrijwilligerswerk

Ingegrepen:

 • Pick up luchthaven Guayaquil en 1 overnachting inclusief ontbijt
 • PrivĆ© transfer van Guayaquil naar Montanita (ter waarde van US$ 145)
 • 7 nachten accommodatie (gedeeld) in Montanita
 • 20 uur (4 uur per dag) Spaanse les onder begeleiding van een lokale leraar
 • 5 surflessen (ca. 1,5 uur per les)
 • PrivĆ© transfer Montanita naar vrijwilligerswerk locatie
 • Vrijwilligerswerk (2 weken maandag – vrijdag) bij het Dream Center Las Tunas
 • 13 nachten accommodatie (gedeeld) tijdens vrijwilligerswerk, inclusief ontbijt
 • OriĆ«ntatie
 • Lokale begeleiding met 24/7 noodnummer
 • Begeleiding voor vertrek door het team van Activity International

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Guayaquil
 • Maaltijden m.u.v. ontbijt tijdens vrijwilligerswerk
 • Reisverzekering
 • Inentingen
 • Reis terug naar luchthaven aan einde van de reis (kan ter plekke makkelijk worden geregeld met hulp van de lokale coƶrdinator)
 • Persoonlijke uitgaven voor excursies, drankjes etc.
Startdata

Elke zaterdag met uitzondering van de laatste zaterdag van december en de eerste zaterdag van januari.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in gedeelde accommodaties. Dat betekend dat je de slaapverblijven deelt met andere internationale reizigers / vrijwilligers. De eerste nacht in Guayaquil heb je een 1-persoonskamer (inclusief ontbijt). De accommodaties zijn in het algemeen comfortabel maar niet luxe. Toch is er alles aanwezig voor een prettig verblijf.

Het hostel waar je verblijft in Las Tunas is vlakbij het strand. In de keuken kan je je eigen maaltijden bereiden.

 

Foto's
Reisverhalen
Anne-Sietske Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten; zo spotte ik op Isabela pinguĆÆns, wandelde ik over vulkaanlandschap en fietste ik langs de cultuur van het eiland. Op Santa Cruz dook ik met hamerhaaien, zwom ik in een kloof en bezocht ik een vismarkt. Zo maakte ik mijn onvergetelijke reis nog onvergetelijker!.... Lees hier meer
#letsmakememories