single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Beach Experience

Spaans, surfen en schildpadden tijdens de Kickstart Beach Experience in Ecuador

Een unieke reis voor iedereen die van strand, surfen en natuur houdt. Je verblijft 3 weken aan de prachtige kust van Ecuador. Tijdens de reis leer je Spaans, trotseer je de golven tijdens het surfen en ga je als vrijwilliger aan de slag bij een schildpaddenopvang. Hoe gaaf is dat! En wil je nog wat langer blijven dan doe je gewoon nog een aantal extra weken vrijwilligerswerk. De Kickstart Beach Experience in Ecuador is een reis om nooit te vergeten!

Beach life Montanita

MontaƱita, een prachtig dorpje aan de kust. Een waar surfers paradijs met mooie golven en prachtige stranden. Tijdens de eerste week van deze reis draait alles om Spaanse les Ʃn surfen! Per dag heb je 4 uur Spaanse les. Niet in donkere, duffe klaslokalen maar onder de zon (of parasol) op het dakterras. En in kleine groepjes zodat je les krijgt op jouw niveau. En dan naar het strand voor de surfles. Lukt het jou om binnen een week op de plank te staan?

Schildpadden beschermen

De tweede en derde week staan in het teken van vrijwilligerswerk. Jij gaat samen met andere vrijwilligers aan de slag bij het Turtle Rescue Center. Help mee deze prachtige dieren te beschermen!

Combineren met de Amazone?

Deze Beach Experience is goed the combineren met de Kickstart Amazon Experience. Zo ontdek je naast de kust ook de highlands en het Amazone gebied van Ecuador. Je kunt deze Amazon Experience natuurlijk ook alleen boeken.


Reizen in corona tijd

De meeste van onze reizen kunnen we helaas niet aanbieden nu de corona pandemie nog over de wereld raast. Toch vinden we het verantwoord om een aantal reizen aan te bieden. Welke criteria we hiervoor hanteren en waarom we vinden dat bepaalde reizen wel kunnen, lees je hier.

Deze reis is een van de opties die we binnenkort weer kunnen aanbieden. Toch moet je ondanks dat, rekening houden met corona. Er kunnen aanpassingen zijn aan de reis, misschien moet je je voor vertrek of direct na aankomst op corona lasten testen, of is er een extra verzekering nodig. Je moet er in ieder geval rekening mee houden dat je na terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine moet. Omdat de regels constant wijzigen, is het onmogelijk om op onze site alle regels te vermelden. Maar natuurlijk helpen we je wel. Toch is het ook je eigen verantwoordelijkheid om te checken wat de regels en voorwaarden zijn voor een reis naar deze bestemming.

In ieder geval geldt op dit moment voor deze reis:

 • Reizen mogelijk vanaf september 2021
 • Deze bestemming heeft code oranje
 • Om naar Ecuador te mogen reizen is waarschijnlijk een negatieve coronatest nodig die niet ouder is dan 72 uur
 • Houd er rekening mee dat je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine moet als je uit een oranje gebied komt
 • Mogelijk geldt er een vliegverbod van Zuid-Amerika naar Nederland

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-13 kleinSDG-goals-nederlands-14 kleinSDG-goals-nederlands-15 klein

Kickstart Beach Experience in het kort:

 • 3 weken
 • 20 uur Spaanse les
 • 5 surflessen
 • Vrijwilligerswerk bij een schildpaddenopvang
 • PrivĆ© transfer van Guayaquil naar MontaƱita is inbegrepen
0.00

Ecuador – Kickstart Beach Experience

Kies de reis

Extra week vrijwilligerswerk

Kies aantal extra weken

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De Kickstart Beach Experience in Ecuador is een reis van 3 weken die je op elke zaterdag kunt starten. Na wens kan je het aantal weken vrijwilligerswerk verlengen. Deze reis bestaat uit Spaanse les, surfen en helpen als vrijwilliger op een schildpaddenproject. Het reisschema:

Op zaterdag kom je aan in Guayaquil. Je wordt van de luchthaven opgehaald en naar de accommodatie gebracht voor de eerste overnachting. Hier tref je ook een lokale coƶrdinator voor een eerste oriƫntatie bijeenkomst. Op zondag regelen we een privƩ transfer van Guayaquil naar Montanita. Nu de situatie rond Covid-19 nog niet helemaal duidelijk is en er mogelijk beperkende maatregelen zijn rond het openbaar vervoer, kiezen we bewust voor de luxe van een privƩ transfer. Dit is bij de kosten inbegrepen. Na aankomst check je in bij de accommodatie voor deze eerste week. Je deelt de accommodatie, die rond een mooie tuin ligt en een zwembad heeft, met andere internationale reizigers.

Op maandag starten jouw Spaanse lessen (4 uur per dag) en krijg je surfles. Daarnaast is er voldoende tijd om te relaxen en Montanita te ontdekken. Ook de komende dagen (t/m vrijdag) volg je dit schema. Zaterdag is een vrije dag om te surfen en relaxen! En op zondag start het volgende deel van jouw reis; vrijwilligerswerk bij het Turtle Resue Centre.

De komende 2 weken (of langer als je extra weken boekt) ben je van maandag t/m vrijdag bezig om schildpadden te redden. Het Turtle Rescue Centre bevindt zich in Salango, aan de Pacific Coast. Gewonde schildpadden uit verschillende delen van Ecuador worden hier opgevangen en verzorgd. Het centrum heeft opvangtanks voor schildpadden en dierenartsen werken samen met vrijwilligers aan het herstel van de binnengebrachte schildpadden. Na een oriƫntatie en de uitleg over de werkwijze ga je aan de slag. Je helpt schildpadden te verplaatsen tussen de verschillende tanks, je assisteert met schoonmaken en onderhoud en je helpt met de verzorging van de schildpadden. Ook bescherming van de leefomgeving is een taak van vrijwilligers. Zo worden regelmatig activiteiten georganiseerd om de stranden schoon te maken.

Salango ligt op zo’n 15 minuten van het gezellige Puerto Lopez. Hier vind je de accommodatie voor de vrijwilligers. Machalilla National Park is in de buurt en zeker een bezoek waard!

Prijzen

ā‚¬ 1400 – Kickstart Beach Experience

ā‚¬ 180 – extra week vrijwilligerswerk

Special: boek je deze Beach Experience voor 31 januari 2021 dan krijg je 1 extra week vrijwilligerswerk gratis. Je moet dan wel in 2021 ook vertrekken.

Ingegrepen:

 • Pick up luchthaven Guayaquil en 1 overnachting inclusief ontbijt
 • PrivĆ© transfer van Guayaquil naar Montanita (ter waarde van US$ 145)
 • 7 nachten accommodatie (gedeeld) in Montanita
 • 20 uur (4 uur per dag) Spaanse les onder begeleiding van een lokale leraar
 • 5 surflessen (ca. 1,5 uur per les)
 • 2 weken (maandag t/m vrijdag) vrijwilligerswerk bij het Turtle Centre
 • PrivĆ© transfer Montanita naar vrijwilligerswerk locatie
 • 13 nachten accommodatie (gedeeld) tijdens vrijwilligerswerk
 • OriĆ«ntatie
 • Lokale begeleiding met 24/7 noodnummer
 • Wifi
 • Begeleiding voor vertrek door het team van Activity International

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Guayaquil
 • Maaltijden
 • Reisverzekering
 • Inentingen
 • Reis terug naar luchthaven aan einde van de reis (kan ter plekke makkelijk worden geregeld met hulp van de lokale coƶrdinator)
 • Persoonlijke uitgaven voor excursies, drankjes etc.
Startdata

Vanaf september 2021.

Elke zaterdag met uitzondering van de laatste zaterdag van december en de eerste zaterdag van januari.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in gedeelde accommodaties. Dat betekend dat je de slaapverblijven deelt met andere internationale reizigers / vrijwilligers. De eerste nacht in Guayaquil heb je een 1-persoonskamer (inclusief ontbijt). De accommodaties zijn in het algemeen comfortabel maar niet luxe. Toch is er alles aanwezig voor een prettig verblijf.

 

Foto's
Reisverhalen
Anne-Sietske Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten; zo spotte ik op Isabela pinguĆÆns, wandelde ik over vulkaanlandschap en fietste ik langs de cultuur van het eiland. Op Santa Cruz dook ik met hamerhaaien, zwom ik in een kloof en bezocht ik een vismarkt. Zo maakte ik mijn onvergetelijke reis nog onvergetelijker!.... Lees hier meer
#letsmakememories