single-product.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Horeca Jobs

Zekerheid voor vertrek met Horeca Jobs Australië

Als jij plannen hebt om te gaan werken in de horeca, dan hebben wij goed nieuws voor je! Horeca Jobs Australië.

Via onze partnerorganisatie in Australië helpen we je aan de leukste horeca jobs. En dat beloven we niet alleen, dat garanderen we ook! Je gaat 6 maanden aan de slag in een bar, restaurant, hotel of vakantieresort, doet superveel ervaring op, maakt veel internationale vrienden en verdient ook nog eens een leuk zakcentje!

Ervaring nodig

Om je te plaatsen is ervaring wel noodzakelijk. Nee, je hoeft geen sterren restaurant te hebben of zelfstandig een 5-gangen diner te kunnen koken. Maar een aantal referenties en wat werkervaring zijn een must.

Goede werkgegevers

Dit is meer dan hamburger omdraaien bij een fastfood keten, maar dan biertjes tappen bij een festival. Naast de zekerheid van werk (en een leuk salaris) is dit ook de manier om je CV een opknapbeurt te geven. Je gaat namelijk aan de slag bij de betere hotels, restaurants of resorts. Zo zijn we op zoek naar mensen voor het Sheraton Hotel in Port Douglas, personeel die aan de slag wil op Hamilton Island en staff voor 4- en 5-sterren hotels in Sydney.

En daarna?

Daarna heb je de keuze om nog een half jaar te reizen in Australië want je visum is een jaar geldig. Wat dacht je van een reis langs de oostkust? Dat wordt een jaar om nooit te vergeten. Australia here I come!

 • De zekerheid dat je voor vertrek een baan hebt
 • Salaris tussen de AUS$ 17 en AUS$ 30 per uur
 • Goede werkgevers dus mooie aanvulling op CV
Wat ga je doen?

Werken in de horeca: allerlei leuke jobs beschikbaar!

De jobs die onze partnerorganisatie in Australië in de aanbieding heeft, zijn erg verschillend en divers. Van kok tot afwashulp. Van een housekeeping job tot receptioniste. Van bartender tot portier. Eigenlijk alle soorten jobs die je kunt bedenken in een hotel, bar of restaurant. Perfect als je je CV wilt aanvullen met een goede internationale werkervaring want je werkt – afhankelijk van je eigen ervaring – met professionals op het culinair en/of hospitality gebied. En dat op fantastische en door reizigers zeer gewaardeerde locaties!

De vacatures waar je voor in aanmerking kunt komen (mits de juiste ervaring) zijn:

 • Chefs, Cooks, & Kitchen Staff
 • Food & Beverage Attendants
 • Bartenders and Bar Staff
 • Porters and Stewards
 • Customer Service Associates
 • Guest Room Attendants
 • Receptionists
 • Shop Assistants

Werkervaring? Ja graag!

Ook voor jobs in Australië geldt: hoe meer aantoonbare ervaring je al op je CV hebt staan, hoe leuker de job zal zijn. Mensen met weinig relevante ervaring kunnen uiteraard ook solliciteren maar krijgen vaker een baantje aangeboden als afwashulp, keukenhulp of kamermeisje. Maar och, je zit wel in Australië en zeker weten dat dat een awsome experience gaat worden! Hieronder vind je een overzicht met baantjes en de daarbij gewenst/vereiste ervaring.

Housekeeping/ Room Attendant: geen ervaring nodig. Dit soort baantjes zijn fysiek behoorlijk zwaar, houd daar rekening mee! Zware dingen tillen en de hele dag lichamelijk bezig zijn hoort bij dit soort baantjes. Daarnaast krijg je vaak een vastgestelde tijd om een kamer schoon te maken. Hard werken dus!

Kitchen Steward: geen ervaring nodig.

Porter: minimaal 6 maanden ervaring (Costumer Service). Internationaal rijbewijs vereist en bekend met ‘manual transmission vehicles’.

Food and Beverage: 6 maanden recent* opgedane ervaring (a la carte, table service, F&B experience). Voor deze functie geldt: hoe meer ervaring hoe beter de functie. Met weinig ervaring word je in de kleinere hotels geplaatst, met veel ervaring kom je aanmerking voor 5 sterren hotels.

Barstaff: 6 maanden recent opgedane ervaring in soortgelijke functie.

Cook: Relevante opleiding en 6 maanden ervaring óf 1 jaar relevante ervaring.

Chef: Relevante opleiding en 1 jaar relevante werkervaring. Veel vacatures beschikbaar!

Pastry Chef: Relevante opleiding en 1-2 jaar recent opgedane werkervaring als Pastry Chef.

Australie Kickstart Melbourne horecacursus 2

Daarnaast moet iedereen – ongeacht de functie waarop je solliciteert – voldoen aan de volgende eisen:

 • Je hebt aantoonbare en liefst recente werkervaring in een bar, restaurant, hotel, vakantiepark of een andere horecagelegenheid. Hiervan moet je referenties kunnen overleggen.
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 31 jaar (dit in verband met visum)
 • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar. Dit is een ‘must’, korter kan niet.
 • Je spreekt goed en bij voorkeur vloeiend Engels.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent bereid (minimaal) 40 uur per week te werken.
 • Je bent flexibel (want geen dag in de horeca is hetzelfde)

Salaris en werkuren

Over het algemeen zijn het allemaal goedbetaalde baantjes die de deelnemers krijgen aangeboden. Het salaris ligt tussen AUSD 17 – 30 per uur en dat is lang niet slecht. Hoe meer aantoonbare werkervaring, hoe beter de verdiensten.

Je werkt tussen de 28 en 40 uur en geen week is hetzelfde. Het hangt uiteraard ook van het seizoen (en soms zelfs van het weer) af hoe je werkweek eruit komt te zien. Wees vooral flexibel. De ene week kan het erg rustig zijn en de andere week een gekkenhuis. Lekker dynamisch toch

Waar in Australië kun je komen te werken?

Nou, zo’n beetje overal! Van Darwin tot Perth, van Adelaide tot Cairns, van Tasmanië tot de Outback…en alles daar tussenin. Waar je terecht zult komen hangt een beetje af van je eigen werkervaring en het seizoen wanneer je wilt beginnen. Maar zomer of geen zomer, in Sydney, Melbourne en Brisbane zijn altijd wel vacatures.

Last but not least…

Dit programma is net zomeer inschrijven en vertrekken. Wil je dat wel, kijk dan naar bijvoorbeeld het Kickstart Sydney pakket met Horeca Cursus. Dot programma vergt ook voor vertrek inzet en werk. Nadat alle formulieren goed zijn ingevuld, een filmpje van je zelf is gemaakt en je een CV in het Engels hebt aangeleverd, wordt alles opgestuurd naar onze partnerorganisatie in Australië. Vervolgens kan het ongeveer 12 weken duren voordat je een joboffer krijgt (ook afhankelijk hoe snel je wilt vertrekken). Nadat je een job offer hebt geaccepteerd, kun je meestal binnen 2 tot 3 naar Australië reizen.

Natuurlijk helpen we je na boeking verder met de hele aanmeldprocedure en alle regel dingen qua visum, verzekering en vluchten. Je zult zelf echter uiteindelijk moeten solliciteren (bijvoorbeeld via Skype). En zoals dat bij sollicitaties gaat: je moet zelf de werkgever ervan overtuigen dat hij/zij jou moet aannemen. Je internationale ‘concurrenten’ willen de baan ook graag dus zet je beste beentje voor!

Uiteraard kun je zelf aangeven voor welk soort banen je in aanmerking wilt komen. Daar zal onze partnerorganisatie zeer zeker rekening mee houden. Zij zullen je CV alleen aanbieden voor functies waarvan jij hebt aangegeven daarvoor in aanmerking te willen komen en waar je geschikt voor bent. We vragen je echter wel nadrukkelijk om enigszins flexibel te zijn op gebied van locatie, positie en startdatum. Dat maakt het vinden van een leuke baan een stukje makkelijker!

Prijzen

€ 1365 – werkplek voor 6 maanden (job placement)

Wat is inbegrepen?

 • Hulp en begeleiding voor vertrek van je eigen Activity International coördinator
 • Werkplek voor 6 maanden
 • Hulp bij zoeken van woonruimte (ter plekke, indien nodig)
 • Hulp bij de aanvraag taxfile number
 • Hulp bij de aanvraag bankrekening
 • Hulp bij aanvraag werkvisum
 • Emergency hotline (24 uur per dag)
 • Hulp bij het afsluiten van een reisverzekering waarmee je mag werken in Australië

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Ticket Australië
 • Visumkosten (ongeveer € 295)
 • Accommodatie in het geval de werkgever dit niet regelt
 • Persoonlijke kosten voor maaltijden, telefoon, internet, openbaar vervoer e.d.
 • Reisverzekering
Startdata

Je kunt in principe het hele jaar door beginnen maar houdt rekening met het begin van de zomerseizoen. Net als in Nederland is het zomerseizoen bij uitstek geschikt om een baantje in de horeca te vinden. Want zomer = vakantie = zon = toeristen = werk!

Nou is het leuke van Australië dat het verschillende zomerperiode’s kent. Huh, hoe kan dat? Australië is zo groot dat als het in het noorden van Australië winter is, dan is het in het zuiden zomer. En andersom. Kijk maar eens op het kaartje, dan zie je hoe het klimaatsverdeling ongeveer is.

In het noorden van Australië is het toeristenseizoen van maart – september
In het zuiden van Australië is het toeristenseizoen van oktober – maart

Seizoenen Horeca Jobs Australië

Accommodatie

Gedurende de voorbereiding na plaatsing krijg je ook allerlei tips & tricks om een leuke accommodatie te vinden want tijdens je werk in Australië dien je – in de meeste gevallen – zelf voor huisvesting te zorgen. Dat klinkt ingewikkeld maar no worries, je zult snel een leuke woonruime vinden. Onze partnerorganisatie heeft een heel netwerk van woningcorporaties waar je gebruik van kunt maken. Daarnaast bieden veel werkgevers zelf een accommodatie aan hun werknemers. Vooral als deze zich bevinden in landelijke locaties, zoals bijvoorbeeld in de Outback en op de eilanden.

Voor wie geschikt

De key words van Horeca Jobs Australië zijn:

 • zekerheid
 • inkomen
 • werkervaring
 • plezier

…dus uitermate geschikt voor iedereen die voor dat hij of zij naar Australië vertrekt de zekerheid wil hebben van een betaalde baan voor de duur van 6 maanden. En zodoende heb je een goed inkomen om in Australië te verblijven en na de werkperiode nog te gaan reizen. Omdat je (afhankelijk van je ervaring) bij gerenommeerde werkgevers wordt geplaatst, doe je tevens nuttige werkervaring op. Handig voor op je CV. En natuurlijk wil je ook wat van Australië meemaken en met veel plezier van dit prachtige land kunnen genieten!

Visum

Working Holiday Visum

Australië heeft met Nederland een ‘Working Holiday Agreement’. Dit betekent dat jongeren de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen én te werken in Australië. Als je dat wilt, moet je een Working Holiday visum aanvragen. Is absoluut nodig als je legaal aan de slag wilt! Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je moet in ieder geval 18 jaar of ouder zijn maar nog geen 31
 • Je moet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben
 • Je paspoort moet geldig zijn voor de duur van je reis
 • Je moet over AU$ 5000 aan reisgeld beschikken

Voor het visum geldt:

 • Je hebt na goedkeuring een jaar de tijd om te vertrekken
 • Het visum is na binnenkomst in Australië precies een jaar geldig
 • Je mag legaal werken in Australië; maar nooit langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever
 • Je mag maximaal vier maanden studeren

Het Working Holiday Visum kost AU$ 440 (prijs april 2017).

Een 2e Working Holiday

Sinds een paar jaar kan elke Australiëliefhebber zijn hart ophalen want je kunt dan je tweede (!) Working Holiday visum aanvragen. Tot nu toe was het zo dat je dit visum maar één keer in je leven kon krijgen. Nu kan je dus nogmaals voor een jaar Down Under. Je moet dan wel eerst drie maanden seizoenswerk hebben gedaan in ruraal Australië. De definities van seizoenswerk en meer informatie zijn te vinden op de website van de immigratiedienst van Australië.

Toeristenvisum

Ben je jonger dan 18 of ouder dan 31 jaar, heb je je Working Holiday Visa al gebruikt of wil je voor een kortere tijd naar Australië? Geen paniek, je bent nog steeds welkom. In dat geval kun je een toeristenvisum aanvragen. De naam zegt het al: met dit visum ben je toerist en mag je geen betaald werk verrichten.

Je kunt een gratis toeristenvisum voor maximaal 3 maanden via internet aanvragen. Het is ook mogelijk om een toeristenvisum voor 6 of 12 maanden aan te vragen. Het visum kost dan ca. AU$ 130.

Paspoort

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort. Deze moet geldig zijn voor de gehele periode die je in Australië bent. Zorg er voor dat je het Working Holiday visum aanvraagt met het paspoort waarmee je ook op reis gaat. Je paspoort en het visum worden elektronisch gekoppeld. Houd voor de geldigheid natuurlijk ook rekening met het feit dat je na Australië waarschijnlijk nog verder gaat reizen. In sommige landen in Azië geldt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit dit land.

Reisverhalen
Annelinde Holwerda Ik vond het ronduit eng om in mijn eentje naar Australië te gaan. Maar tegelijkertijd was het mijn grootste droom, sinds ik die serie op televisie gezien had. Na een paar weken in Down Under wist ik dat het mijn beste keuze ooit was. En nu, een jaar later, kan ik amper beschrijven hoe geweldig ik het heb gehad..... Lees hier meer
#letsmakememories