single-product.php

Buckswood Highschool

Highschool Buckswood: an experience of a lifetime

Je hoeft maar één keer met je ogen te knipperen en je bent er al bijna, toch waan je je er al in een andere wereld. In het land van Harry Potter, Wimbledon en Mr Bean vind je prachtige kastelen, auto's aan de 'verkeerde' kant van de weg en toffe steden als London! De Highschool Buckswood ligt op 10 minuten rijden van het kuststadje Hastings. En met de trein ben je in 1,5 uur al middenin Londen. De campus heeft de sfeer van een oud Engels dorpje. De lokalen liggen verspreid over de campus, tussen de wijngaarden, grasvelden en bossen. Op het terrein vind je ook allerlei sportvelden, een binnenzwembad, een manege, een dansstudio en een fitness centrum. Er is van alles te doen. Als je op Buckswood studeert, beleef je een "experience of a lifetime".

Highschool Buckswood is een echte Britse Highschool!

De school heeft zelfs een 'coat of arms', een wapen waarop in het Latijn staat: 'We prepare for life'. De klassen zijn klein en er is veel persoonlijke aandacht van leraren. Zo leer je dus veel, maar waar je nog het meeste van leert, zijn de gave excursies naar bijvoorbeeld de London Gallery en zelfs tripjes naar het buitenland die deze school organiseert. Met het vak geschiedenis is er een uitstapje naar de slagvelden in Vlaanderen, de aardrijkskundigen kunnen naar de vulkanen op IJsland en de leerlingen die het vak business volgen mogen zelfs even rondlopen in Hong Kong! Daarnaast kun je heel interessante vakken volgen zoals computer animatie, Chinees, fashion, fotografie, business en rechten. Wat het verblijf op Highschool Buckswood ook super leuk maakt is dat vanuit de hele wereld jongeren op deze school gaan studeren. Je krijgt er snel veel internationale vrienden bij! Nienke heeft een paar maanden lessen op Buckswood gevolgd, lees hier het verhaal over haar eerste dagen op Highschool Buckswood.

 • Veel verschillende nationaliteiten op school
 • Highschool Buckswood mogelijk vanaf 3 maanden tot een schooljaar
 • 14 - 19 jaar
 • Startmogelijkheden in januari, april en september
 • Bij Highschool Buckswood verblijf je op een geweldige campus
0.00

Engeland – Buckswood

Prijs afhankelijk van wisselkoers en wensen

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Echte Britse boarding school

Buckswood is een zeer Britse school met ongeveer 450 in- en uitwonende studenten. De meeste studenten zijn “boarders”; dit betekend dat bijna iedereen die op deze school zit ook bij de school woont. Op de campus zijn verschillende ‘houses’ die je deelt met andere studenten. Dit wordt je nieuwe thuis, want je thuis voelen gaat heel snel op deze school. Door alle leuke dingen die je samen met de andere studenten beleeft heb je er in no-time nieuwe vrienden bij! En mocht je tegen dingen aanlopen, ieder ‘house’ heeft een eigen “tutor” (een soort mentor) die je dag en nacht mag storen als er iets is.

Op deze school kun je kiezen tussen allerlei gave clubjes na schooltijd. Je kunt bijvoorbeeld gaan paardrijden, dansen, tennis, netball spelen of bij het rugbyteam gaan. Elke periode kun je weer een nieuwe sport uitproberen. Wil je graag wat anders dan sporten? Ook voor de podiumbeesten is er veel keus. Ga bij het schoolkoor of volg een workshop ‘bagpipe’ spelen! Een aantal leerlingen van Buckswood neemt ook elk jaar deel aan het Hastings Music Festival. Ook is er een fotografieclub en kun je meespelen in een toneelstuk in het openluchttheater.
Buckswood organiseert ook veel tripjes zoals naar Manchester, Londen, Parijs, Rome, Dubai, Hong Kong, Swaziland, China maar ook ski- of surfvakanties.

Leuk! Sportacademies

Als je echt fanatiek bent in één specifieke sport kun je je ook aanmelden bij een van de ‘Sports Academies’. Er is een sportacademie voor voetbal, dans, rugby, golf en paardrijden. Als één van deze sporten echt jouw ding is, kun je lekker vaak trainen, meedoen aan toernooien en deelnemen aan geweldige tripjes. De ‘Buckswood Football Academy’ gaat bijvoorbeeld op een Europese voetbal tour en de ‘Buckswood Riding Academy’ bezoekt Olympia, een internationale paardenshow in Londen!

Kleine klassen, goed onderwijs

Het onderwijs wordt op een hoog niveau gegeven met veel persoonlijke aandacht. Veel van de Buckswood studenten gaan naar een goed aangeschreven universiteit in Engeland. De meeste Nederlanders die op Buckswood naar school gaan, gaan in Nederland studeren maar je kunt er ook voor kiezen om in Engeland te blijven studeren. Buckswood helpt je dan bij het vinden van een universiteit en studie die bij je past.

Stap voor stap

Stap 1: Boekingsformulier opsturen

Ben je na het lezen van alle informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk – nee, super leuk – om naar een school in Engeland te gaan? Bespreek je plannen dan eerst met je ouders/verzorgers. Als je van iedereen groen licht hebt, kun je het boekingsformulier invullen. Op het formulier moet je naast je eigen gegevens ook je voorkeur qua vertrekdatum.

Stap 2: Uitgebreide formulieren invullen

Na ontvangst van het boekingsformulier krijg je van ons een uitgebreider inschrijfformulier die je helemaal moet invullen. Dit zijn de officiële aanmeldformulieren van Buckswood. Zo krijgen we ook een goed beeld van jou en weten ze in Engeland een beetje wie ze kunnen verwachten en wat je graag wilt gaan doen. Deze formulieren stuur je vervolgens terug naar ons. Dan gaan wij bekijken of alles goed is ingevuld en of er nog dingetjes missen.

Stap 3: Inschrijfformulieren doorsturen naar Engeland

Voor stap 3 hoef je helemaal niets te doen, want dan zijn wij aan de beurt. We gaan jouw gegevens doorsturen naar Engeland. Natuurlijk nemen we direct contact met je op als we een plaatsing voor je binnen krijgen. We weten als geen ander dat je daar heel hard op zit te wachten.

Stap 4: Bevestiging van de school én reis regelen!

Als we de bevestiging van school binnenkrijgen gaan we je natuurlijk meteen mailen en alles naar je doorsturen. In dit stadium krijgen je ouders/verzorgers een factuur van de programmakosten want alles is nu in principe rond. Spannend he! Je kunt nu ook je reis gaan boeken en de reisverzekering in orde gaan maken. Hier kunnen we jou en je ouders uiteraard mee helpen. De verzekering sluit je bij ons af (verplicht). Het kan natuurlijk ook zijn dat je ouders je met de auto naar Engeland brengen, dan spreken we nog even af welke datum en tijd je het beste kunt aankomen in Engeland.

Stap 5. Begeleiding in Engeland

Bij Buckswood word je na aankomst welkom geheten door een medewerker van de school. Op de campus zijn verschillende ‘houses’ die je deelt met andere studenten. Ieder ‘house’ heeft een eigen “tutor” (een soort mentor) die je dag en nacht mag storen als er iets is.

De dagen na aankomst kun je even wennen aan je nieuwe omgeving en aan de taal. Gek hoor, om de hele dag Engels te moeten spreken! Maar na een paar dagen weet je niet beter. Wedden?
Tijdens je hele verblijf in Engeland staat er een heel team voor je klaar om je geweldige weken te bezorgen. Ze zijn er voor jou!

Stap 6. Huh? Het is alweer voorbij!

Niet te geloven hoe snel tijd kan gaan! Na een paar maanden is dit avontuur al weer voorbij. Hopelijk heb je ervan genoten! Je spreekt nu in ieder geval beter Engels, je hebt er een heleboel nieuwe (internationale) vrienden bij, je hebt ontzettend veel toffe dingen meegemaakt, veel nieuwe dingen gezien en misschien wel activiteiten gedaan waarvan je van tevoren nooit gedacht had dat je dat zou meemaken!

Wij zijn natuurlijk net zo benieuwd als de rest van de wereld hoe je het hebt gehad in Engeland. Nu je weer thuis bent willen we graag verhalen van je horen. En foto’s zien natuurlijk! We zouden het leuk vinden als je ons laat weten hoe je het hebt gehad.

Prijzen

£9400 (± € 11.000) – per term boarding en les Buckswood
£500-£700 – per term als je meedoet aan een van de sportacademies op Buckswood
£150 – registratie

Inbegrepen bij Buckswood Boarding School:

 • Onderwijs
 • Mogelijkheid deelname International Baccalaureate
 • Tijdens lessen en buitenschoolse activiteiten focus op “leadership”
 • Sportmogelijkheden (zowel indoor als outdoor)
 • Activiteitenprogramma in de weekenden
 • Accommodatie en alle maaltijden
 • Bij de accommodatie is er begeleiding van een “house tutor”
 • Begeleiding van coördinator in Nederland met de inschrijving bij Buckswood
 • Voor ouders: toegang tot onlinesysteem waarin o.a. voortgang studie, overzicht resultaten en welke activiteiten er gevolgd zijn staan.
 • Mogelijkheid bijboeken excursies en reizen
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Engeland
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke kosten tijdens excursies, weekenden etc.

Extra kosten:

Disbursement account (£ 550); dit bedrag wordt op een rekening van Buckswood gestort zodat de school betalingen kan doen zoals excursies en trips die de student zal maken. Uniform Buckswood (£400 nieuw uniform, £150 voor een 2e hands uniform). Guardianship assistance (£ 150)

 

 

Startdata
 • 8 januari 2018
 • 16 april 2018
 • september 2018

Wil je liever op een andere datum of korter dan 3 maanden, laat het ons even weten. We kunnen altijd in overleg met Buckswood kijken wat mogelijk is qua instromen op een andere datum.

Informatie voor ouders

Als ouder(s) van een kind met high school-plannen, komt u voor veel vragen te staan. Hoe wordt mijn kind opgevangen, hoe zit het met de leerplicht, wat kost het eigenlijk allemaal, op welk niveau stroomt hij/zij in etc. De meest gestelde en meest belangrijke vragen hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet. Heeft u hierna nog meer vragen, laat het ons vooral weten!

Begeleiding

Op Buckswood staat een team van coördinatoren klaar om de internationale studenten op te vangen en te begeleiden gedurende de tijd dat ze op Buckswood studeren. Deze coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor uw kind. Bij hen kunnen ze terecht voor alle vragen die ze hebben over school, over het doen van extra activiteiten, over heimwee…kortom: over van alles en nog wat. Uiteraard staan ze ook klaar voor een goed gesprek en even een arm om de schouder als het even moeilijk is.

Op de campus zijn verschillende ‘houses’, uw kind verblijft in een van deze ‘houses’ samen met andere studenten. Ieder ‘house’ heeft een eigen “tutor” (een soort mentor) die uw kind dag en nacht mag storen als er iets is. Uw zoon of dochter zal er zeker niet alleen voor komen te staan; we verzekeren u dat ze in goede handen zijn!

Kinderbijslag behouden

Naast alle kosten die u moet maken, is er ook nog goed nieuws: de Nederlandse overheid biedt een financiële tegemoetkoming. Iedere jongere, onder de 18 jaar, kan in aanmerking komen voor het behouden van de kinderbijslag. Meer informatie vindt u op de site van de Sociale VerzekeringsBank.

Leerplicht

Omdat een deelnemer aan een High School programma wordt ingeschreven op een school in het buitenland voldoet hij/zij gewoon aan de leerplicht, zoals die in Nederland geldt. U maakt voor vertrek naar een school in het buitenland, afspraken met de leerplichtambtenaar bij uw eigen gemeente over de inschrijving, eventuele uitschrijving bij de gemeente en schoolbezoek. Het bewijs van inschrijving van de High School geeft u aan de leerplichtambtenaar. Wacht niet met een afspraak met een leerplichtambtenaar tot kort voor vertrek maar ruim van tevoren.

Verzekering

Als High School student moet je goed verzekerd zijn. Dat is verplicht vanuit de scholen. Activity International biedt de Special ISIS verzekering aan. De Special ISIS is de perfecte reisverzekering met name als je langer weg gaat naar het buitenland. De Special ISIS is speciaal ontwikkeld voor jongeren die graag voor een langere tijd naar het buitenland willen en daar bijzondere dingen willen doen zoals studie, stage, backpacken, vrijwilligerswerk al dan niet gecombineerd met avontuurlijke excursies en/of sporten zoals raften, duiken, skiën en andere outdoor-activiteiten. Voor High School studenten die naar Buckswood gaan is deze verzekering perfect!

High School telt niet als schooljaar!

Wanneer uw zoon/dochter een aantal maanden naar het buitenland gaat, dan telt deze niet mee als zijnde een Nederlands schooljaar. Als hij/zij bijvoorbeeld ná HAVO 3 naar het buitenland gaat, dan stroomt hij/zij na terugkomst uit Nieuw-Zeeland in HAVO 4 in – en dus niet in HAVO 5. Ze doen dus één jaar extra. Als hij/zij kiest voor een kortere periode (een aantal maanden) dan zijn er wel mogelijkheden om het schooljaar in Nederland te combineren. Dat betekent dat er geen ‘tijdsverlies’ is. Hoe uw zoon/dochter dat kunt doen en wat het beste voor hem/haar is, kunt u het beste met school overleggen.

High School als Tussenjaar

We merken dat veel schoolverlaters HAVO/VWO geïnteresseerd zijn in het High School programma. Dat zij graag een aantal maanden High School zouden willen doen voordat ze aan een vervolgstudie beginnen. We merken ook dat ouders daar soms een beetje huiverig voor zijn: als je éénmaal aan een tussenjaar begint, kun je daarna nog wel de motivatie opbrengen om verder te gaan leren? Goed nieuws voor de ouders: ja! Uit onderzoek van het Nuffic blijkt dat de studie-uitval van studenten met reis/studie ervaring tijdens een tussenjaar (oftewel gap year) lager is dan die van andere studenten (Nuffic-publicatie ‘Internationalisering in beeld’).

“Het is goed te zien dat internationale ervaring voorafgaand aan de studie ook positief effect heeft op de studiekeuze”, zegt Freddy Weima, algemeen directeur van de Nuffic. “We wisten al dat studenten die een deel van hun studietijd in het buitenland doorbrengen vaak gemotiveerder zijn tijdens hun studietijd. En we wisten ook al dat ze aantrekkelijker blijken voor werkgevers wanneer ze na hun studie een baan zoeken. Maar het is goed dat dit nu ook is onderzocht.

Meer weten over een Tussenjaar? Op onze blog “Waarom een Tussenjaar een slim idee is” staat meer informatie en nuttige links naar interessante blogs en websites.

Reisverhalen
Nienke Buckswood; wat een gave ervaring! Al heel veel leuke mensen ontmoet waarvan mensen uit Turkije, Iran, Japan, China, Chili, Taiwan, Italië, Duitsland, Montenegro, Kazachstan maar ook gewoon de 'day schoolars' uit Engeland..... Lees hier meer
#letsmakememories