single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Ecuador Break

Tussenjaar in Ecuador: op zoek naar jouw talenten!

Heb jij moeite om een studiekeuze te maken? Volg je wel de juiste studie? Of wil je gewoon een “break”? Je bent niet de enige! Steeds meer jongeren die klaar zijn met de middelbare school nemen een tussenjaar om zo te ontdekken wat ze nu willen gaan doen en waar hun talenten liggen. Herken je je in deze omschrijving? Lees dan even verder, misschien is de Ecuador Break reis wel precies wat jij zoekt! Je gaat Spaans leren terwijl je een rondreis door Ecuador maakt, en gaat vrijwilligerswerk doen. Wat een goede combinatie! De Spaanse lessen zijn voor beginners tot gevorderden. Je krijgt les op verschillende talenscholen die op de leukste plekjes van Ecuador liggen. In de hoofdstad Quito, het "adventure" stadje Baños en aan het strand in het surfers paradise Montañita. Steeds nieuwe leraren en andere studenten om je heen. Een super toffe manier om Spaans te leren.

Ecuador Break: rondreizen, vrijwilligerswerk en online coaching!

De Ecuador Break reis is een ideale manier om iets tofs te doen en na te denken over je toekomst of studie. Tijdens deze 6-weekse reis ga je allerlei leuke dingen doen; je krijgt surflessen, je gaat Spaans leren, een vulkaan beklimmen, de jungle in, lekker een paar dagen naar het strand, ga je vrijwilligerswerk doen en last but not least krijg je een online coach die je helpt je talenten te ontdekken. Voordat je naar Ecuador vertrekt, ontmoet je je coach in Nederland. Tijdens je reis heb je ook contact en krijg je opdrachten van je coach. Om zo te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat je wilt gaan doen na je reis. Trek je stoute schoenen aan en give yourself this break! Wil je een break met online coaching in Afrika? Kijk dan hierLet’s make memories!

 • 6 weken reizen door Ecuador
 • Leeftijd tussen 17 en 24 jaar
 • (Online) coach die je helpt bij je toekomstplannen
 • Bij de Ecuador Break zijn de taalcursus Spaans en surflessen inbegrepen
Wat ga je doen?

Op zoek naar jouw talenten, Spaans leren, Ecuador ontdekken én een steentje bijdragen op een mooi vrijwilligersproject? Het kan allemaal tijdens het 6 weekse Tropische Tussenjaar Ecuador!

Dag 1:  Aankomst op zaterdag
Na aankomst ga je naar je accommodatie (hostel) en kun je een beetje bijkomen van de lange reis.

Dag 2: Quito
Deze zondag kun je gebruiken om de omgeving en de stad te leren kennen. Lekker op je gemakje rondslenteren en de nieuwe indrukken op je in laten werken. In het welkom pakket dat je na aankomst krijgt staan leuke tips en leuke adresjes waar je kunt eten. Je komt deze dag vast tijd te kort!

Kickstart Ecuador Quito

Dag 3: Start van de taallessen
Vandaag begin je met de taalcursus. Aan het begin van de les zal naar je niveau worden gekeken en daarna word je in een passende groep ingedeeld. ‘s Avonds is het tijd voor ontspanning en drink je eerst een welkomstcocktail. Precies de goede volgorde!

Dag 4 – 5 – 6 – 7: taallessen
Deze dagen staan in het teken van taallessen. En er staat een salsales op het programma. Op donderdag ga je de citytour doen.

Dag 8: Cotopaxi
Vandaag staat er een tour naar de Cotopaxi in het reisschema. De reis zal deels per bus en te voet zijn. De afdaling zal per mountainbike zijn. Tussen de middag lunch je met de groep op een mooie locatie in de bergen. Daarna ga je weer terug naar Quito. Deze nacht overnacht je weer in een hostel.

Kickstart Ecuador Cotopaxi

Dag 9: Onderweg naar Lago Agrio
Met het openbaar vervoer reis je naar Lago Agrio. Je overnacht in hotel D’Mario (eenpersoonskamer, inclusief ontbijt).

Kickstart Ecuador Cuyaben Wildlife Reserve

Dag 10 – 15: Jungle tour
Deze 5-daagse jungle tour is een unieke ervaring en zul je niet snel vergeten! Je verblijft 4 nachten in de prachtige Jamu Lodge in de Cuyabeno Wildlife Reserve. Gids en maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Op vrijdag ga je weer met het openbaar vervoer terug naar Quito. Hier overnacht je weer in een hostel.

Dag 16: Vrije dag in Quito

Dag 17: Op weg naar Baños
Het is inmiddels zondag. Met het openbaar vervoer vertrek je naar Baños waar je deze week zult verblijven. Baños is een van de leukste “adventure” stadjes van Ecuador waar je fantastische excursies kunt gaan doen. Baños staat bekend om haar “laid back backpackers” sfeertje. Perfect voor een weekje!

Dag 18 – 22: Spaanse les en excursies in Baños
In deze mooie omgeving ga je verder met Spaanse lessen, de taalschool staat in het centrum van Baños. Het is een leuke school die een stadstour regelt en natuurlijk ga je ook hier weer aan de salsa! Daarnaast zul je in deze week 2 excursies maken. Je kunt zelf kiezen welke; denk aan bijvoorbeeld raften, canyoning, mountainbiken of paardrijden.

Dag 23:  Onderweg naar Montañita
Met de bus vertrek je vandaag naar Montañita, een prachtig dorpje aan de kust. Een waar surfers paradijs met mooie golven en prachtige stranden. Deze laatste week hier staat weer in het teken van Spaanse les én van surfen!

Kickstart Ecuador Montanita

Dag 24 -28: Spaans en surfen
Per dag staat er 4 uur Spaanse les op het rooster en 1,5 uur surfles. Accommodatie is een dormitory cabaña. Hoe mooi kan het leven zijn…

Dag 29: einde van je reis op zaterdag in Montanita
Aan alles komt een eind, ook aan deze mooie reis! Maar gelukkig kun je nog 4 weken verder genieten van Ecuador en de mooie mensen daar. Vanaf maandag begin je met vrijwilligerswerk en dat is minstens zo indrukwekkend!

En dan aan de slag bij het vrijwilligerswerk 

Na een fantastische rondreis door Ecuador te hebben gehad, ga je 2 weken aan de slag op een vrijwilligersproject. Wil je langer vrijwilligerswerk doen, dat kan! Je kunt dan extra weken bijboeken.

Je kunt kiezen uit verschillende projecten:

Quito: Villa Ticca (dagopvang voor kinderen)
In 2002 ontmoetten Evelien Kremer en Mariska Versteegh elkaar in Ecuador waar zij allebei vrijwilligerswerk via Activity International deden. De confrontatie met het grote tekort aan hulp voor minderjarige, alleenstaande moeders in Quito trof hen diep. Doelloos en zonder toekomstperspectief en hoop gaan zij door het leven. De handen werden ineengeslagen en de stichting Ninos de Waita Ticca was een feit. Sinds 2003 vangt deze stichting kinderen op van hulpbehoevende gezinnen en van minderjarige- en alleenstaande moeders in Quito. In de kinderopvang Villa Ticca in Quito vinden elke dag zo’n 75 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar een veilige plek. Zij krijgen onderwijs, worden gevoed, gekleed en verzorgd en krijgen eventuele medische en psychische hulp. Vanuit Villa Ticca worden er ook huisbezoeken georganiseerd om de situatie thuis in kaart te brengen. In de ochtend zijn er zo’n 50 kleine kinderen aanwezig in de leeftijd van 2-5 jaar oud. Deze groep wordt in tweeën gesplitst en iedere groep heeft zijn eigen begeleider. In de middag komen er nog eens 25 oudere kinderen naar de opvang (6-13 jaar). Ze krijgen te eten en hebben hier een rustige plek om huiswerk te maken.

Als vrijwilliger kun je op dit prachtige project helpen. Er zijn inmiddels een aantal lokale vaste krachten werkzaam op project en als vrijwilliger help je deze begeleiders. Je kunt zelf kiezen welke leeftijdsgroep je het meeste aanspreekt. Voor alle groepen geldt dat je:
– speelt met de kinderen
– helpt met educatieve spelletjes
– schoonmaakwerkzaamheden doet
– helpt met het voorbereiden van de maaltijden
– de kleintjes helpt met eten
– groepsactiviteiten organiseert
– helpt met huiswerk (geldt voor de oudere kinderen)

Dit project is eind juli t/m begin september gesloten. Je kunt dan een anders sociaal project in Quito gaan doen.

Ecuador vrijwilligerswerk Quito Villa Ticca 2

Animal Rescue in de jungle
Je kunt ook vrijwilligerswerk doen in het Animal Rescue Centre op 10 minuutjes afstand van het centrum van Puyo. Dit project houdt zich bezig met het beschermen van wildlife en de natuur. De dieren in het centrum zijn mishandeld, verwaarloosd of in de steek gelaten. Je gaat de dieren verzorgen, eten maken, de verblijven van de dieren opknappen, eventueel assisteren van de dierenarts, tuinieren en het wegwijs maken voor nieuwe vrijwilligers. Maar bovenal, ga je een hele bijzondere en mooie ervaring hebben in de jungle! Je helpt mee van maandag t/m vrijdag. In het weekend ben je een paar kleine uurtjes bezig met het voeren van de dieren, maar voor de rest ben je vrij!

Puerto Lopez: voetbalproject
Dit voetbalproject is een fantastisch lokaal initiatief van señor Freddy Soto die – bij gebrek aan sportmogelijkheden voor de lokale kids – 8 jaar geleden gewoon een voetbalclub heeft opgericht. Hij wil door middel van het voetbalproject de kinderen stimuleren op school te blijven (zodat ze niet op straat belanden en aan de drugs en drank gaan), hij wil ze motiveren en laten zien dat ze kunnen winnen als ze er moeite voor doen en hij zorgt ook nog eens voor extra naschoolse lessen in Engels omdat dat goed is voor hun toekomst!  De kinderen die meedoen aan dit project (en geloof ons, dat willen ze allemaal) mogen alleen meedoen als ze op school goed hun best doen. Freddy heeft zelfs met een school in Canada een (geheel betaalde) uitwisseling geregeld waar de voetballers een paar maanden heen mogen om hun Engels te verbeteren. Ze moeten dan wel al 2 jaar bij het team zitten en op school goede cijfers hebben gehaald. Een paar teams spelen inmiddels al in de Tweede Divisie van Ecuador!

Als vrijwilliger help je met voetbaltrainingen, elke dag! Alle vrijwilligers zijn welkom maar er is speciaal vraag naar vrouwelijke trainsters omdat sommige ouders hun dochters alleen naar het project willen sturen als er vrouwelijke trainsters zijn. Naast het geven van voetbaltrainingen, help je ze ook met Engelse les. Je helpt mee van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur. Tussen de middag heb je 2,5 vrij voor de lunch (en een kleine siësta misschien).

Puerto Lopez ligt in de provincie Guayas. Het is ongeveer 12 uur met de bus vanaf Quito maar je kunt ook een binnenlandse vlucht nemen naar Guayaquil en dan nog een klein stukje met de bus. Het project is het reizen meer dan waard!

Ecuador vrijwilligerswerk voetbalprokect Puerto Lopez

 

Een online (studie)coachings programma 

Tijdens je Ecuador Break ga je ook op zoek naar wat je nou eigenlijk wilt, waar je kwaliteiten liggen, ontdekken wie je bent en waar je blij van wordt. Een gediplomeerde coach helpt je daarbij. Deze coach heeft ervaring met het begeleiden van jongeren die een studiekeuze of een andere keuze moeten maken.

De coaching bestaat uit 7 sessies waarvan een aantal online en een aantal persoonlijk. De eerste bijeenkomst is in Nederland voordat je op reis gaat. Daarna worden er nog een aantal sessies voordat je op reis gaat gepland (persoonlijk of via skype). Tijdens je rondreis wordt de coaching online gedaan op afgesproken momenten. Jouw persoonlijke coach werkt met de methodiek van de Nederlandse stichting Emergo, die zich richt op jouw drijfveren en passies. Je krijgt zicht op je talenten en je werkt aan je eigen ontwikkeling. Het eindresultaat is een certificaat en een studiekeuze met daarbij een lijst van open dagen, aanmeldingscriteria etc. En dat in Ecuador hoe mooi is dat!

 

Prijzen

€ 2750 – 6 weken

Inbegrepen bij de prijs

 • 1 week Quito (Spaans lessen en activiteiten)
 • 1 week Banos (Spaans lessen en activiteiten)
 • 1 week Montanita (Spaanse lessen en surflessen)
 • 2 weken vrijwilligerswerk
 • Jungletour (inclusief maaltijden)
 • Coaching van 7 (online)sessies (zowel in Nederland als tijdens je reis)
 • Lesmateriaal Spaanse les
 • Verschillende soorten onderdak (gedeelde kamers) tijdens je reis; in hostel, studentenhuis en bij accommodatie op het project. In Banos inclusief ontbijt.
 • Ophaalservice van het vliegveld
 • Activiteiten en excursies; zoals salsalessen, excursie cotapaxi vulkaan, surflessen, meerdere activiteiten in Quito en Banos
 • Informatie, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Ecuador
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Overige maaltijden
 • Reisverzekering
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke kosten (uitgaan, drankjes etc.)
Startdata

Je kunt iedere zaterdag in het jaar beginnen met deze Ecuador Break reis. Alleen tussen Kerst en Oud & Nieuw is de talenschool gesloten en is er geen startdatum.

Groepsdata
Vind je het leuk om met andere deelnemers te vertrekken? Neem dan met ons contact op.

 

Accommodatie

Je verblijft in verschillende accommodaties. Bij aankomst in Quito ga je naar een studentenhuis waar ook andere internationale reizigers zitten. Hier kun je ook zelf koken.Tijdens de jungle tour zit je in een lodge en zijn de maaltijden inclusief. In Banos verblijf je in een hostel inclusief ontbijt. De laatste week zit je in het studentenverblijf van de talenschool in Montanita. Met een zwembad en dichtbij het strand. Heerlijke afsluiting!

 

Voor wie geschikt

Even een time-out?  Laat ons je helpen!

Na je eindexamen er even tussenuit? Of gestopt met de studie? Maak je droom waar en neem een break! Ga op reis, ontmoet nieuwe mensen, doe compleet nieuwe ervaringen op en/of ga een nieuwe taal leren. Zo’n breekjaar is je kans! Een waardevolle ervaring die je in je verdere leven zult meenemen. Maar bedenk wel: hoe mooi, leuk en waardevol een reis ook is, het helpt je in de meeste gevallen niet om antwoord te krijgen op vragen als: welke vervolgopleiding zal ik na mijn tussenjaar gaan doen, waar ben ik goed in, waar word ik blij van en welke keuzes moet ik maken voor mijn toekomst. Gelukkig ben je niet de enige ‘tussenjaar twijfelaar’ en het goede nieuws is: wij kunnen je een eindje op weg helpen!

Deze Ecuador Break is super geschikt voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar die net klaar zijn met de middelbare school, gestopt zijn met hun studie of gewoon een break willen.

 

Visie op vrijwilligerswerk

 

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Foto's
Ecuador Break Kickstart Ecuador Cotopaxi Ecuador Kickstart Ecuador Ecuador Galapagos eilanden kinderopvang Ecuador Ecuador vrijwilligerswerk Quito Ecuador vrijwilligerswerk Quito lama's Ecuador vrijwilligerswerk Quito la mitad del mundo Ecuador vrijwilligerswerk Quito lama's
Reisverhalen
Britt Obdam Ik heb echt een onvergetelijke reis gehad! Zo veel gezien en  geleerd en heb veel  kunnen doen. De dankbaarheid van de mensen daar was erg groot en bijzonder. Terug in Nederland valt het me op dat iedereen druk is met zijn eigen leven. Het is erg wennen  om weer met de klok te leven. In Ecuador hebben ze bijna nergens een klok maar wel de tijd!.... Lees hier meer
#letsmakememories