single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Costa Rica Break

Cultuur, avontuur, vrijwilligerswerk en coaching!

De Costa Rica Break komt grotendeels overeen met de Kickstart Costa Rica reis, maar er is een groot verschil. Bij deze reis maak je gebruik van een professionele coach. Deze coach helpt jou met het maken van de juiste studiekeuze en gaat samen onderzoeken wat jouw talenten zijn. Voordat je naar Costa Rica vertrekt, ontmoet je je coach in Nederland. Tijdens je reis blijf je contact met hem/haar houden en krijg je opdrachten die je samen via Skype bespreekt. Om zo te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat je wilt gaan doen na je reis. Trek je stoute schoenen aan en give yourself this break!

Costa Rica Break: 4 weken fun!

Tijdens de 4-weekse Costa Rica Break krijg je Spaanse lessen, help je mee op een schildpaddenproject, leer je surfen of doe je yoga en ga je een 4-daagse trip door het Monte Verde Nationaal Park maken. Prachtig! Hoe gevarieerd wil je het hebben?! Wedden dat jij het na 4 weken roerend met ons eens bent: wat is Costa Rica een fantastisch land. Dat smaakt vast naar meer. Wil je verder reizen in Costa Rica of een ander land? Nog meer vrijwilligerswerk doen? Laat ons je helpen met je plannen! We hebben zelf ook in Midden- en Zuid-Amerika gereisd en zijn helemaal enthousiast!

Reizen met een internationale groep

Deze reis maak je niet alleen! Bij aankomst ontmoet je de andere internationale reizigers. Het zijn vaak jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Een perfecte manier om veel andere reizigers te leren kennen. Let's make memories!

 • 4 weken
 • Vanaf 17 jaar
 • Groep met internationale reizigers
 • Spaans, vrijwilligerswerk, schildpadden, yoga of surfen
 • Hulp van studiekeuze coach die je helpt met je toekomstplannen
 • Perfect voor mensen met een tussenjaar!
 • Lees hier het reisverhaal van Brenda

Reizen in corona tijd

De meeste van onze reizen kunnen we helaas niet aanbieden nu de corona pandemie nog over de wereld raast. Toch vinden we het verantwoord om een aantal reizen aan te bieden. Welke criteria we hiervoor hanteren en waarom we vinden dat bepaalde reizen wel kunnen, lees je hier.

Deze reis is een van de opties die we weer kunnen aanbieden. Toch moet je ondanks dat, rekening houden met corona. Er kunnen aanpassingen zijn aan de reis, misschien moet je je voor vertrek of direct na aankomst op corona lasten testen, of is er een extra verzekering nodig. Je moet er in ieder geval rekening mee houden dat je na terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine moet. Omdat de regels constant wijzigen, is het onmogelijk om op onze site alle regels te vermelden. Maar natuurlijk helpen we je wel. Toch is het ook je eigen verantwoordelijkheid om te checken wat de regels en voorwaarden zijn voor een reis naar deze bestemming.


 

3,050.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Costa Rica Break: Surfen op een van de beste surfplekken ter wereld, meehelpen met het beschermen van schildpadden, de Spaanse taal leren én het land ontdekken. En daarnaast ook nog eens werken aan je plannen voor de toekomst. Dat is in het kort wat de Costa Rica Break: 4 weken genieten in het kwadraat!

Costa Rica Break surfen

De eerste week: Spaans en surfen in Santa Teresa

Je komt op zondag aan zodat je eerst even lekker kunt uitrusten voordat het programma op maandag begint. Tijdens de eerste week begin je ‘s ochtends met Spaanse les. De lessen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 11:00 uur. Dit houdt in dat je elke dag 2 keer een les volgt van 45 minuten, met een pauze van 15 minuten. De lessen worden gegeven op alle niveaus en helpen jou om te communiceren met de “locals”. Want dat is toch écht de beste manier om het land en de mensen te leren kennen. Ze worden gegeven door gediplomeerde docenten gegeven. In het Spaans!  ‘s Middags ga je óf naar surfles of ga je naar yogales. Op de woensdag in de eerste week ga je hiken door het adembenemende Nicoya Peninsula. De eerste tocht is een ‘jungle river trek’ langs een rivier die je meeneemt door het tropische regenwoud.

Kickstart Costa Rica Spaanse les

De tweede week: Spaans leren en vrijwilligerswerk

Tijdens de tweede week blijf je ‘s ochtends Spaanse les houden. In de middagen ga je vrijwilligerswerk doen op maandag, dinsdag, donderdag en
vrijdag. Je gaat aan de slag bij verschillende projecten, afhankelijk van het seizoen. Dit varieert van de lokale ‘Jakera Club’ tot ‘Beach Conservation’ in samenwerking met de ‘Santa Teresa Lifeguards’. Op woensdag ga je hiken van ‘beach to waterfall’ waarbij je langs verschillende watervallen en rivieren komt. Fantastisch toch?

Costa Rica Kickstart vrijwilligerswerk

Derde week: vrijwilligerswerk met schildpadden

In de derde week word je geplaatst op één van de drie projecten waar je helpt bij het beschermen van de schildpadden. De drie projecten zijn in: Montezuma (één uur rijden van Santa Teresa), Buena Vista (vier uur rijden van Santa Teresa) of in Santa Teresa zelf. Waar je geplaatst wordt ligt eraan in welk seizoen jij komt.

Je helpt bij het beschermen van de eitjes en de pas uitgekomen eitjes van de schildpadsoorten Warana, Zwarte doosschildpad, Karetschildpad en Lederschildpad. Deze schildpadden nestelen zich op het strand om uit te rusten. Het hoofddoel van het vrijwilligerswerk is het beschermen van de vrouwelijke schildpad en haar nest tegen stropers, roofdieren, overstromingen door hevige regenval en strand erosie. Dit ga je doen door onder andere het onderhouden van de paden naar de stranden, de stranden schoonmaken, nachtwandelingen maken waarbij je zoekt naar vrouwelijke schildpadden en eitjes, en het vrijlaten van baby schildpadden in de zee.

Kickstart Costa Rica schildpaddenproject

Y por último: 4-daagse road trip door Monte Verde National Park

In de laatste week ga je van maandag tot donderdag (4 dagen/3 nachten) met een 4×4 Overland (vet!) Monte Verde National Park ontdekken. Een van de bekendste parken van Costa Rica! Je verblijft in het leuke en gezellige dorpje Santa Elena. Vanaf daar ga je hiken door twee verschillende nationale parken; een nevelwoud en een tropisch regenwoud. Onderweg kom je 400 verschillende soorten vogels en honderden verschillende planten en bomen tegen. Een wandeltocht door deze parken is super om mee te maken. De geluiden, de geuren, de groene kleuren…daar wil je wel vroeg voor opstaan hoor!

Kickstart Costa Rica excurise Monte Verde National Park

Een online (studie)coachings programma 

Voorafgaand aan en tijdens deze Costa Rica Break ga je ook op zoek naar wat je nou eigenlijk wilt, waar je kwaliteiten liggen, ontdekken wie je bent en waar je blij van wordt. Een gediplomeerde coach helpt je daarbij. Deze coach heeft ervaring met het begeleiden van jongeren die een studiekeuze of een andere keuze moeten maken.

De coaching bestaat uit 7 sessies waarvan een aantal online en een aantal persoonlijk. De eerste bijeenkomst is in Nederland voordat je op reis gaat. Daarna worden er nog een aantal sessies voordat je op reis gaat gepland (persoonlijk of via skype). Tijdens je rondreis wordt de coaching online gedaan op afgesproken momenten. Jouw persoonlijke coach werkt met de methodiek van de Nederlandse stichting Emergo, die zich richt op jouw drijfveren en passies. Je krijgt zicht op je talenten en je werkt aan je eigen ontwikkeling. Het eindresultaat is een certificaat en een studiekeuze met daarbij een lijst van open dagen, aanmeldingscriteria etc.

Prijzen

€ 3050 – 4 weken Costa Rica Break

Inbegrepen bij de prijs:

 • Transfer vliegveld naar accommodatie
 • 28 dagen accommodatie
 • Maaltijden: ontbijt en lunch (in de weekenden brunch)
 • Taalcursus Spaans (20 lesuren)
 • 2 surflessen en 7 surfsessies onder begeleiding
 • Diverse activiteiten en excursies volgens programma (o.a. Monteverde tour)
 • Vrijwilligerswerk
 • Coaching van 7 (online)sessies (zowel in Nederland als tijdens je reis)
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar San Jose, Costa Rica
 • Transfer Santa Teresa – San Jose
 • Reisverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, workshops, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma
Startdata

Op de onderstaande data start de reis in Costa Rica. Het studie coaching traject kan je op elk willekeurig moment beginnen. We adviseren je in ieder geval al één of meerdere sessies voor vertrek te plannen. Dit doe je in overleg met jouw studie coach.

Startdata 2022

 • 7 augustus
 • 4 september
 • 2* en 30* oktober
 • 27* november

Startdata 2023

 • 8* januari
 • 5 februari
 • 5 maart
 • 2 april
 • 30 april
 • 4 juni
 • 2 juli
 • 30 juli
 • 3 september
 • 1 oktober
 • 29 oktober
 • 26 november

In verband met de transfer van San Jose naar Santa Teresa komen de meeste deelnemers een dag eerder aan in San Jose. Wij kunnen dan een extra nacht en airport pick-up in San Jose voor je regelen.

*Deze maanden kunnen we alleen nog de ‘Reversed’ optie nog aanbieden. Dit betekent dat je het programma in omgekeerde volgorde zal volgen. Je begint met de reis naar Monteverde National Park, gaat vervolgens naar het Schildpaddenproject in Cirenas en eindigt met twee weken Spaanse lessen, vrijwilligerswerk en surf of yoga.

Accommodatie

Tijdens de eerste twee weken verblijf je in een studentenhuis/hostel met een zwembad waarbij je uitkijkt op het tropische regenwoud vol met dieren zoals de brulapen, rode eekhoorns en kleine kolibries. De accommodatie bestaat uit slaapzalen met bedden, aparte toiletten en douche faciliteiten. Vanuit je accommodatie is het 5 minuten lopen naar leuke cafés en winkels.

De 3e week verblijf je in een verblijf voor vrijwilligers in Montezuma, middenin de natuur en vlakbij zee. Een paradijsje op aarde! Het houten huis heeft een grote gemeenschappelijke ruimte, slaapkamers met stapelbedden, een keuken, douches en heeft beschikking over stromend water (en drinkwater).

De 4e week verblijf je in een hostel in Santa Elena in Monteverde. Voor ontbijt en lunch wordt gezorgd. ‘s Avonds kun je eten in een van de vele restaurantjes.

Kickstart Costa Rica accommodatie Surfcamp

Voor wie geschikt

Na je eindexamen er even tussenuit? Of gestopt met de studie? Maak je droom waar en neem een break! Ga op reis, ontmoet nieuwe mensen, doe compleet nieuwe ervaringen op en/of ga een nieuwe taal leren. Zo’n breekjaar is je kans! Een waardevolle ervaring die je in je verdere leven zult meenemen. Maar bedenk wel: hoe mooi, leuk en waardevol een reis ook is, het helpt je in de meeste gevallen niet om antwoord te krijgen op vragen als: welke vervolgopleiding zal ik na mijn tussenjaar gaan doen, waar ben ik goed in, waar word ik blij van en welke keuzes moet ik maken voor mijn toekomst. Gelukkig ben je niet de enige ‘tussenjaar twijfelaar’ en het goede nieuws is: wij kunnen je een eindje op weg helpen!

Deze Costa Rica Break is geschikt voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar die net klaar zijn met de middelbare school, gestopt zijn met hun studie of gewoon een break willen.

Foto's
Costa Rica Break accommodatie Costa Rica Break Babana beachjpg Costa Rica Break beach yoga Costa Rica Break beach Costa Rica Break excursie Costa Rica Break hagedis Costa Rica Break hangbrug in jungle Costa Rica Break lekker eten Costa Rica Break salsales Costa Rica Break schildpaddenopvang Costa Rica Break snorkelen Costa Rica Break Spaanse les Costa Rica Break strand Costa Rica Break surfboards Costa Rica Break surfen Costa Rica Break surfshop Costa Rica Break waste management Costa Rica Break zonsondergang Costa Rica Break zwembad Costa Rica Break zwemmen bij waterval
Reisverhalen
Hanna Wat heb ik genoten van het prachtige Costa Rica! Heerlijke stranden, prachtig tropisch regenwoud, vriendelijke mensen, onbeschrijfelijk mooie zonsondergangen en veel wildlife..... Lees hier meer
#letsmakememories