single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Bali Break

Tussenjaarreis op Bali: op zoek naar jouw talenten!

Heb jij moeite om een studiekeuze te maken? Volg je wel de juiste studie? Of wil je gewoon een “tussenjaar break”? Je bent niet de enige! Steeds meer jongeren die klaar zijn met de middelbare school nemen een tussenjaar om zo te ontdekken wat ze nu willen gaan doen en waar hun talenten liggen. Daarnaast vind je het leuk om andere (internationale) jonge reizigers te ontmoeten. Wil je het Indonesische eiland Bali verkennen? En hou je van afwisseling tijdens je reis. Herken je je in deze omschrijving? Lees dan even verder, misschien is de Bali Break reis wel precies wat jij zoekt!

Bali Break: cultuur, adventure, vrijwilligerswerk en coaching!

De Bali Break reis is een ideale manier om iets tofs te doen en na te denken over je toekomst of studie. Tijdens deze reis ga je allerlei leuke dingen doen; een cultuurweek, vrijwilligerswerk doen, een adventure week (raften en de vulkaan beklimmen) en last but not least krijg je een (online) coach die je helpt je talenten te ontdekken. Voordat je naar Bali vertrekt, ontmoet je je coach in Nederland. Tijdens je reis heb je  contact met een coach en krijg je opdrachten die je samen bespreekt. Om zo te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat je wilt gaan doen na je reis. Trek je stoute schoenen aan en give yourself this break! Let’s make memories!

Leuk, reizen met een internationale groep!

Het leuke van deze reis is dat je in een groep komt van ongeveer 15- 20 andere avonturiers die het allemaal net zo spannend vinden als jij! Dit zijn overigens niet allemaal Nederlanders want er zijn vaak ook deelnemers uit bijvoorbeeld Australië, Noorwegen, Duitsland en Engeland. De leeftijd van deze groep ligt vaak tussen de 18 en 22 jaar. Vanaf dag 1 trek je dus met deze groep op en deel je lief, leed en vooral veel gezelligheid. En het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit je vrienden worden voor de rest van je leven! Naar Bali zonder de online coach? Kijk dan eens bij Vrijwilligerswerk Bali.

Bali Break in het kort

 • Bali Break is 6 weken (1 culture week - 4 weken vrijwilligerswerk - 1  adventure week)
 • Leeftijd tussen 17 en 24 jaar
 • Groep met andere internationale jongeren
 • (Online) coach die je helpt bij je toekomstplannen
 • Bij de Bali Break zijn de excursies inbegrepen
2,350.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De eerste week van je verblijf op Bali is meteen een hele leuke. Na een warm welkom op de eerste dag ga je de dagen erna allemaal leuke dingen doen: een stadswandeling, workshop Batik Painting, een paar lessen Balinees, een traditioneel dansfeest, een workshop Flower offering en een bezoek aan heilige tempel. Na deze heerlijke week ga je 4 weken aan de slag als vrijwilliger. De laatste week is vol met ‘adventure’ Je gaat fietsen naar de vulkaan, raften op de Ayung rivier, ’s ochtends vroeg hiken om zo de zonsopgang bij de vulkaan te zien en heerlijk naar het strand. Wat een reis, wat een ervaring. En dat op het tropische eiland Bali. Niets meer aan doen!

Indonesie Bali Luuk 5

Vrijwilligerswerk op Bali

Na de eerste week met activiteiten, is het nu tijd om aan het werk te gaan! Je gaat aan de slag om als vrijwilliger les te geven op één van de schooltjes of “kindergarten” in of nabij Ubud. Als je aan de slag gaat bij de kindergarten/kleuterschool zul je les gaan geven aan kindjes van 4-5 jaar. Je gebruikt het lokale lesmateriaal en je zult door leuke spelletjes te doen en liedjes te zingen, het Engels op een spelenderwijs aan de kindjes over gaan brengen. Echt super leuk om te doen! Heel goed Engels kunnen ze nog niet, dus je hoeft echt niet perfect Engels te kunnen of ervaring te hebben met lesgeven. Samen met een andere vrijwilliger en de lokale lerares sta je voor de klas. Vaak geef je hier in de ochtend les.

Bali vrijwilligerswerk en cultuur schoolklas

Ook kun je Engelse lesgeven aan de wat oudere kinderen op de basisschool. De gemiddelde leeftijd van de kinderen is 7-14 jaar. De kinderen kunnen na schooltijd vrijwillig deze lessen volgen. Hierdoor kan het zijn dat je de ene dag meer kinderen in je klas hebt dan de andere dag. Je zult alleen of samen met een andere vrijwilliger de lessen geven. Er gaat wel altijd iemand mee van de partnerorganisatie, dus mocht je ergens tegenaan lopen of er niet helemaal uit komen, dan is daar altijd iemand die je kan helpen. Je geeft in de middag les op de basisschool. In de ochtend kan je dus je lessen voor die dag gaan voorbereiden.

Indonesie Bali Luuk 8

De Kadewatan School is één van de scholen. Deze school wordt aangestuurd vanuit de Balinese overheid maar dat budget is aardig gelimiteerd. Het geeft de school net genoeg geld voor 1 Engelse les per week. En dat is niet genoeg om fatsoenlijk Engels te leren! En dat willen de Balinese jongeren erg graag! Je bereidt de lessen voor, maakt lesmateriaal en geeft de lessen min of meer zelfstandig. Het niveau van de leerlingen is laag, maar met een beetje creatieve inzet kun je zeker kleine resultaten bereiken. Je maakt bovendien kennis met een stukje Bali dat andere toeristen niet te zien krijgen.

Indonesie Bali cultuur en lesgeven Bali vrijwilligerswerk

Een online (studie)coachings programma 

Tijdens je Bali Break ga je ook op zoek naar wat je nou eigenlijk wilt, waar je kwaliteiten liggen, ontdekken wie je bent en waar je blij van wordt. Een gediplomeerde coach helpt je daarbij. Deze coach heeft ervaring met het begeleiden van jongeren die een studiekeuze of een andere keuze moeten maken. De coaching bestaat uit 7 sessies waarvan een aantal online en een aantal persoonlijk. De eerste bijeenkomst is in Nederland voordat je op reis gaat. Daarna worden er nog een aantal sessies voordat je op reis gaat gepland (persoonlijk of via skype). Tijdens je rondreis wordt de coaching vaak online gedaan op afgesproken momenten. Jouw persoonlijke coach werkt met de methodiek van de Nederlandse stichting Emergo, die zich richt op jouw drijfveren en passies. Je krijgt zicht op je talenten en je werkt aan je eigen ontwikkeling. En dat op Bali, hoe mooi is dat! Het eindresultaat is een certificaat en een studiekeuze met daarbij een lijst van open dagen, aanmeldingscriteria etc. Perfect toch? Indonesie Bali Luuk

Prijzen

€ 2350 – 6 weken

Inbegrepen bij de prijs

 • Ophaalservice van het vliegveld
 • 1 week introductie en cultuur
 • 1 week adventure
 • 4 weken vrijwilligerswerk
 • Onderdak (gedeelde kamer)
 • 3 maaltijden (2 maaltijden weekend)
 • Coaching van 7 (online)sessies (zowel in Nederland als tijdens je reis).
 • Activiteiten en excursies; zoals raften, excursie naar vulkaan, paar taallessen Balinees
 • Informatie, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar Denpasar.
 • Kosten voor visum (60 dagen geldig)
 • Kosten verklaring omtrent gedrag
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Persoonlijke kosten voor vaccinaties, drankjes, excursies, lokaal transport, e.d.
Startdata

Vanwege corona is het op dit moment niet mogelijk deze reis te maken. Benieuwd wat er wel kan? Kijk dan eens op Reizen in corona tijd.

Als reizen naar Bali weer mogelijk is, geldt het volgende: Je kunt op maandagen starten. Je dient dan 1 dag eerder (de zondag tussen 06.00 – 20.00 uur) aan te komen in Denpasar. Wil je op een andere datum starten, laat het ons even weten. Dan gaan we overleggen wat handig is. Het coaching traject kan je in overleg op elk willekeurig moment beginnen.

Let op: Schoolvakanties
Tijdens schoolvakanties zijn de scholen gesloten en geef je als vrijwilliger geen les maar houd je je bezig met opknapwerk- en schoonmaakwerkzaamheden. Ook op andere nationale feestdagen zijn projecten gesloten en kun je andere werkzaamheden of activiteiten doen.  Het lesgeefprogramma op de basisschool kan door de schoolvakanties, examens of belangrijke Hindu Feesten op Bali anders verlopen dan normaal. Hierdoor kan het zijn dat je als vrijwilliger deelneemt aan bijvoorbeeld opknapwerkzaamheden op de scholen, of dat je les gaat geven op een kindergarten.

In de maanden juni/juli en augustus is de kindergarten gesloten, maar kan je nog wel lesgeven op de primary school. Maar let wel op, in deze periode bestaat de kans dat er wel minder kinderen naar de lessen komen. Hier moet je dan wel weer rekening mee houden. Lijkt het je juist erg leuk om aan de aller kleinste kinderen les te geven, dan kan dat tijdens de primary school examens/toetsen, die duren vaak een week. Deze zijn begin maart, eind mei en begin december.

Accommodatie

De Bali Break groepen zijn vaak klein. Maar deze reis (exclusief online coaching) wordt ook geboekt door andere internationale reizigers. Je verblijft samen met hen in een soort studentenhuis.

De accommodatie ligt in Pejeng, een klein plaatsje net buiten Ubud (15-20 minuten rijden met de auto). Op loopafstand van het huis vind je er leuke restaurantjes, winkeltjes en een zwembad. Er is een laundry service tegenover het huis en ook fijn, in de buurt heb je ook de mogelijkheid om geld te pinnen.

In het huis kunnen ongeveer 60 reizigers verblijven. Er zijn 10 – 12 kamers in het huis en per kamer verblijf je er met 4 – 8 andere backpackers. In de slaapkamers staan 3 stapelbedden. Jongens en meiden worden gesplitst (jongens bij de jongens, meisjes bij de meisjes). Verder is er een ruime badkamer met koud/warm water (douche), Westerse toiletten en is er WiFi aanwezig. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Tijdens de werkdagen krijg je 3 eenvoudige (maar lekkere) maaltijden per dag. In het weekend zijn dat twee maaltijden.

Indonesie Bali cultuur en lesgeven Bali adventure week

Voor wie geschikt

Deze reis is erg populair onder de jonge deelnemers. De meeste deelnemers die deze reis  boeken zijn tussen de 17 en 24 jaar. De Bali Break is super geschikt om in je tussenjaar te doen. Ter plaatse zijn er altijd andere internationale jonge vrijwilligers, erg gezellig dus!

Jongeren kiezen voor dit programma omdat ze het erg leuk vinden om meer te leren over de Balinese cultuur tijdens de cultuurweek, toffe activiteiten te doen  zoals raften en de vulkaan beklimmen en om samen met andere vrijwilligers voor de klas te staan om laagdrempelig Engelse les te geven aan de kinderen. Je hebt zo dus een heel gevarieerd programma. Super leuk!

Het lesgeven bij dit programma is heel erg leuk, maar het is vooral proeven hoe het is om voor de klas te staan. Veel reizigers vinden het vaak erg spannend om les te geven en het spreekt hun aan dat ze tijdens dit programma samen met andere vrijwilligers voor de klas staan en zo samen op een spelenderwijs het Engels over te gaan brengen.

Deelnemers die dit programma doen, hebben het altijd erg naar hun zin. De gevarieerde weken, de leuke locatie in het bruisende Ubud, de maaltijden die inbegrepen zijn, de goede begeleiding en de ruimte om grote groepen reizigers te kunnen plaatsen, maken dit programma uniek. Er is bijna altijd wel plek bij dit programma, het zit niet snel vol.
Bali is een hele goede bestemming om mee te starten wanneer je nog nooit alleen op reis bent geweest. Je kunt hier in je vrije tijd ook makkelijk rond gaan reizen, er valt zoveel moois te zien. Je zult je op Bali al snel thuis gaan voelen. Het overheerlijke eten, het tropische weer, de mooie cultuur, de groene uitgestrekte rijstvelden, het relaxte “yoga” leven, de prachtige cultuur met haar vele mooie ceremonies, zullen je doen wensen om het eiland nooit meer te verlaten, of anders heel snel weer een keertje terug te keren. Want wie ooit op Bali is geweest, komt altijd weer terug : )

Foto's
Onderwijsproject op Bali Balinese traditie Onderwijsproject op Bali Daphne in de rijstvelden ndonesie vrijwilligerswerk op Bali Indonesie Bali Cultuur en lesegeven Weekendtip Nusa Penida_2 Indonesie Bali Cultuur en lesegeven Weekendtip Nusa Penida_1 Indonesie Bali Cultuur en lesegeven Weekendtip Nusa Penida_3 Indonesie Bali Luuk Indonesie Bali Luuk 8 Indonesie Bali Luuk 5 Indonesie Bali Luuk Indonesie Bali Luuk Indonesie Bali Luuk Indonesie Bali Luuk Indonesie Bali Luuk Indonesie Flores Luuk Indonesie Bali Luuk Indonesie Bali Luuk Indonesie Bali Luuk
Reisverhalen
Iris Brusse Ik heb altijd 2 grote dromen gehad: de opleiding PABO doen en ooit als au pair naar het buitenland. Helaas haalde ik de toelatingstoetsen van de PABO niet en heb ik nooit nagedacht over een andere opleiding. Doordat ik dit nog niet had gedaan, wilde ik niet zomaar een opleiding gaan doen. Na lang denken, besloot ik om juist nu te gaan werken als au pair. Buiten dat ik goed kon nadenken over een andere opleiding, kon ik 1 van mijn grootste dromen waar maken! Een erg spannend besluit, maar het is het helemaal waard geweest!.... Lees hier meer
#letsmakememories