single-product.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Au Pair in Nieuw-Zeeland

Kia ora!

Nieuw-Zeeland, het land waar de zon als eerste opkomt. Iedereen die er geweest is, vindt het land prachtig, stoer en ruig. Maar vooral heel puur, 100% pure! Een land waar alle outdoor sporten worden beoefend die je maar bedenken kunt. Een fantastisch land om een tijdje au pair te zijn en mee te draaien in een echt Nieuw-Zeelands gastgezin. En in je vrije tijd de dingen te doen waarvan je never nooit gedacht had dat je dat zou durven……

Au Pair in Nieuw-Zeeland: get the picture

Nieuw-Zeeland bestaat uit het Noordereiland en het Zuidereiland en nog een aantal kleinere eilandjes. Qua oppervlakte kun je het ongeveer vergelijken met Groot-Brittannië. Ze zeggen dat er in Nieuw-Zeeland meer verschillende landschappen te vinden zijn dan in heel Europa: prachtige goudgele stranden, subtropische eilandjes, duizelingwekkende fjorden, levende vulkanen, azuurblauwe meren, bossen, bergen, heuvels, gletsjers en heel veel schapen op sappige groene weides……je vindt het hier allemaal!  En dan de locals! Op en top vriendelijk, open-minded en avontuurlijk. De Maori cultuur is volop aanwezig en vind je terug op veel plekken.

In dit geweldig land kan iedereen die tussen de 18 en 30 jaar is au pair worden. Dus niet alleen meiden, ook jongens zijn van harte welkom! Je moet wel zo'n 200 uur ervaring met kinderen hebben en uiteraard het werken met kinderen heel erg leuk vinden. Bovendien heb je een rijbewijs en ook voldoende rijervaring. Uiteraard niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken en gemiddeld zo'n 30 uur per week voor de kids te zorgen. En na die 7 maanden kun je er nog een paar maandjes backpacken aan vastplakken; in Nieuw-Zeeland óf Australië!

 • Au Pair in Nieuw-Zeeland; 7 tot 12 maanden
 • 18 - 30 jaar
 • Je kunt het hele jaar starten
 • Na 7 maanden mogelijkheid om nog een aantal maanden te gaan backpacken in Nieuw-Zeeland
 • Meer leuke foto's en ervaringen vind je op Insta: @activityinternationalaupair
Wat ga je doen?

Voordat we gaan uitleggen wat je er van je verwacht wordt als je eenmaal au pair bent, vertellen we eerst even iets over de Au Pair organisatie waarmee we in Nieuw-Zeeland samenwerken. Deze organisatie is opgericht in 2006 door …een au pair! Zij was naar Amerika geweest om daar een jaar als au pair mee te draaien in een Amerikaans gastgezin. ‘A lifechanging experience‘. Terug in Nieuw-Zeeland besloot ze haar eigen au pair organisatie op te richten en op dit moment is Au Pair Link (zo heet de organisatie) een vooraanstaande uitwisselingsorganisatie in Nieuw-Zeeland. Zij brengen honderden families en au pairs bij elkaar. Ze werken nauw samen met het Ministerie van Onderwijs in Nieuw-Zeeland en hebben als eerste een Early Childhood Education (ECE) licentie gekregen. Dit betekent dat zij samen met het ministerie een innovatief en inspirerend onderwijsprogramma hebben gemaakt  voor au pairs.

In 2012 heeft Au Pair Link de Home Early Learning Organisation (HELO) opgericht. Zij hebben als doel om ervoor te zorgen dat families kunnen kiezen voor goede kinderopvang aan huis waarbij de kinderen op een respectvolle en liefdevolle manier worden verzorgd in een veilige omgeving, waarbij de verzorger oog heeft voor de ontwikkeling van het kind. Prettig voor de gastgezinnen, fijn voor de au pair en superleuk voor de kinderen! Wat een goede manier om op een leuke en verantwoorde wijze de kinderopvang te regelen! Au Pair in Nieuw-Zeeland au pair met kindje

Au Pair in Nieuw-Zeeland: 3 opties

Het Au Pair in Nieuw-Zeeland programma heeft 3 opties – met bijzondere namen – waaruit je kunt kiezen: het Au Pair 123 programma, het Au Pair Whiz programma en het Au Pair Mate programma. Hieronder kun je exacte verschillen zien. Voor alle drie de opties geldt dat je verantwoordelijk bent voor de verzorging van de kinderen van je gastgezin. Je maakt bijvoorbeeld eten voor ze, helpt met aankleden, brengt ze naar school, ruimt de kamers op, speelt met ze, stopt ze in bed, leest verhaaltjes voor, haalt en brengt ze naar sportclubs of naar speelafspraakjes, maakt huiswerk met ze of start een Yathzee-competitie met ze. Af en toe doe je eens een afwasje, ruim je de tafel af, kook je eens lekker Hollandse pot of gooi je een was in de wasmachine. Dat hoort erbij want je bent uiteindelijk ook gewoon onderdeel van het gezin. Maar het is niet de bedoeling dat je het hele huishouden gaat runnen.

De focus ligt bij het au pair-zijn op de verzorging van de kinderen. Je werkt maximaal 45 uur per week maar vaak is dat minder. Het schema van de week spreek je met je gastgezin van tevoren af. De meeste gezinnen werken gewoon van maandag t/m vrijdag. Maar er zijn gezinnen – bijvoorbeeld met een eigen bedrijf of met onregelmatige werktijden – die een aan ander schema hebben. Samen met hen overleg je dan per week wat je schema van die week is. Je bent anderhalve dag per week vrij. Verder ben je eens per maand een heel weekend vrij. De hoogte van je verdiensten (zakgeld) heeft met jouw ervaring te maken: hoe meer ervaring, hoe meer zakgeld. Hieronder kun je de verschillen zien tussen de opties waaruit je kunt kiezen: Au Pair in Nieuw-Zeeland 5

Au Pair 123

 • Aantal werkuren per week: 30-45 uur
 • Zakgeld per week: $205 – $245
 • Bonus bij het volbrengen van het programma: $300 (half jaar) en  $1040 (jaar)
 • Aantal maanden beschikbaar: 7 – 12 maanden
 • Gewenste ervaring: > 200 uur ervaring met kinderen (oppassen, sportclubs, zomerkampen enz.)
 • Leeftijd van de kinderen: ten minste 1 kind onder de 5 jaar
 • 3-daagse oriëntatie + CPR
 • Maandelijks bezoek van de Programme Mananger

Au Pair Whiz

 • Aantal werkuren per week: 30-45 uur
 • Zakgeld per week: $290 – $350
 • Bonus bij het volbrengen van het programma: $300 (half jaar) en  $1040 (jaar)
 • Aantal maanden beschikbaar: 7 – 12 maanden
 • Gewenste ervaring: Early Childhood Education diploma (werken met kinderen onder de 5 jaar) + 6 maanden ervaringen óf 1 jaar ervaring full time (als au pair of nanny bijvoorbeeld)
 • Leeftijd van de kinderen: ten minste 1 kind onder de 5 jaar
 • 3-daagse oriëntatie + CPR
 • Maandelijks bezoek van de Programme Mananger

Au Pair Mate

 • Aantal werkuren per week: 25-45 uur
 • Zakgeld per week: $195 – $245
 • Bonus bij het volbrengen van het programma: $300 (half jaar) en  $1040 (jaar)
 • Aantal maanden beschikbaar: 7 – 12 maanden
 • Gewenste ervaring: > 200 uur ervaring met kinderen
 • Leeftijd van de kinderen: alle kinderen zijn boven de 5 jaar
 • 3 daagse oriëntatie + CPR

Au Pair in Nieuw-Zeeland 2

Begeleiding ter plekke

In de meeste regio’s waar je als au pair geplaatst kunt worden, is een Programma Manager actief. Zij is een gekwalificeerd ECE docent en zij zal jou begeleiden tijdens jouw tijd in Nieuw-Zeeland. Dat houdt in dat dat ze een keer maand even een kopje koffie komt drinken om te kijken hoe het gaat (behalve bij het Au Pair Mate programma). Bovendien kun je haar altijd bellen als je vragen hebt of even zin hebt om te kletsen als je een beetje heimwee hebt. Daarnaast organiseert ze wekelijks leuke activiteiten voor au pairs én kinderen, kun je workshops volgen, trainingen op het gebied van kinderopvang doen en heb je toegang tot allerlei handige informatie.

Maar eerst: een 3-daagse oriëntatie in Auckland

Na een lange vlucht kom je gebroken aan in Auckland, daar kun je redelijk zeker van zijn. En dan heb je ook nog dat fijne tijdsverschil van een uurtje of 10. Reken maar dat je een jetlag krijgt! Gelukkig hebben we de eerste opvang voor je in Auckland geregeld! Dat betekent dat de shuttle bus voor je klaar staat op de luchthaven en je naar het hotel brengt. Daar kun je een beetje wennen aan het tijdsverschil en bijkomen van je lange reis. Er worden 2 overnachtingen (met maaltijden) voor je geboekt in een airport hotel in de buurt van de luchthaven. Op woensdagmiddag begint de oriëntatie. De eerste bijeenkomst is erg relaxt, krijg de eerste informatie en ontmoet je andere au pairs. De sessie duurt niet lang en na de bijeenkomst gaan de meeste au pairs nog even lekker slapen en bijkomen van de lange reis. Op donderdag en vrijdag wordt alles uitgebreid besproken wat je moet weten over je au pair in Nieuw-Zeeland. Er wordt verteld over de culturele verschillen en je krijgt tips om jezelf aan te passen. Daarnaast leer je het een en ander over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en leer je hoe je daar een op een goede en verantwoorde manier mee om kunt gaan. Ook wordt er uitgelegd wat er van jou als au pair verwacht mag worden, wat jij van je gastgezin mag verwachten en wie je kunt bellen in het geval je vragen of problemen hebt. Je krijgt ook nog een theorieles over het autorijden in Nieuw-Zeeland. Een hele leerzame bijeenkomst waar je zeker wat aan zult hebben! Op donderdagavond staat de Auckland city tour gepland. Leuk!

Au Pair in Nieuw-Zeeland Auckland

Stel, het klikt niet met het gastgezin

Dat kan natuurlijk voorkomen! In dat geval bespreek je dat met je Programma Manager. Samen met haar ga je kijken wat er precies aan de hand is. Klikt het inderdaad niet of is er bijvoorbeeld sprake van miscommunicatie, heimwee of andere zaken. Als je écht niet wilt blijven bij het gastgezin, dan kun je in aanmerking komen voor een re-match. Ze gaan dan voor jou op zoek naar een nieuw gastgezin en voor het gastgezin zoeken ze een nieuwe au pair. Nadat jullie gezamenlijk hebben besloten om ‘uit elkaar’te gaan, ben je nog verplicht om 4 weken bij het gezin te blijven, tenzij anders is afgesproken. De familie heeft dan nog genoeg tijd om vervangende opvang te regelen.  

Stap voor stap

Je moet er wel wat voor doen voordat je naar Nieuw-Zeeland kunt vertrekken. Maar natuurlijk helpen we zo goed als mogelijk met de voorbereiding en dan komt het allemaal wel goed. Hieronder vind je een overzicht wat er allemaal bij komt kijken. Op weg naar Nieuw-Zeeland, stap voor stap!

Na boeking moet je aan de slag!

Nadat je bij ons geboekt hebt, krijg je informatie thuisgestuurd en daar zul je aan de slag moeten. Je zult online een dossier gaan aanmaken en referenties moeten regelen, een doktersverklaring en een Verklaring omtrent Gedrag moeten aanvragen, foto’s bijvoegen etc. In de informatie staat precies wat je moet doen. Pas als je alles hebt ingevuld en alle benodigde documenten hebt verzameld, mag je contact met ons opnemen zodat we alles even na kunnen lopen. .

Interview op ons kantoor in Enschede

Als je dossier compleet is, nodigen we je uit voor een interview op ons kantoor in Enschede. Onze partnerorganisatie in Auckland hecht veel waarde aan een goede screening van au pairs zodat wij (en zij) een goede en betrouwbare indruk van de au pair krijgen. Vandaar dat persoonlijke interview, face-to-face! Het interview zal deels in het Engels plaatsvinden en zal in totaal zo’n 1.5 uur duren.

Doorsturen van jouw dossier naar Auckland

Op basis van jouw ingeleverde dossier met alle documenten, foto’s, motivatie en dergelijk én het interviewrapport zullen we bekijken of je een geschikte kandidaat bent om au pair te worden (en in verreweg de meeste gevallen is dat ook zo!). Als alles oké is, sturen we jouw dossier door naar onze partnerorganisatie in Auckland. Zij zullen op basis van jouw ervaringen en wensen op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

Nieuw-Zeeland aan de lijn!

Oeiiii, spannend want het wachten op een leuk gastgezin is begonnen! Wanneer onze partnerorganisatie een geschikt gastgezin heeft gevonden die het leuk vindt om jou uit te nodigen als au pair, dan krijgen wij hun familieprofiel doorgestuurd. We nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op om het met je door te spreken. Maar misschien dat het gezin niet kon wachten en jou al gelijk gebeld heeft. Is dat wat, heb je ineens een gastgezin aan de telefoon hangen! Natuurlijk had je al een heleboel vragen op papier gezet die je aan hen wilde stellen….Als beide partijen akkoord zijn, is de plaatsing rond!

Alles regelen, inpakken en wegwezen!

Na plaatsing kun je alles gaan regelen waaronder je visum (en eventuele inentingen, reisverzekering, vliegticket etc) en daar zullen we je uiteraard zo veel mogelijk bij helpen. daarnaast moet je nog even wat tijd inruimen voor een online Pre-Departure training om  je voor vertrek nog beter voor te bereiden op wat een spannende tijd in je leven belooft te worden.….Daarna koffer inpakken en het regelen van je afscheidsparty. Have fun! 

Na aankomst: 3-daagse oriëntatiemeeting 

Na een lange vlucht kom je gebroken aan in Auckland, daar kun je redelijk zeker van zijn. En dan heb je ook nog dat fijne tijdsverschil van een uurtje of 10. Reken maar dat je een jetlag krijgt! Gelukkig hebben we de eerste opvang voor je in Auckland geregeld! Dat betekent dat iemand van onze partnerorganisatie je komt ophalen van de luchthaven en je naar een goed hostel brengt. Daar kun je een beetje wennen aan het tijdsverschil en bijkomen van je lange reis. Er worden 2 overnachtingen (met maaltijden) voor je geboekt in een airport hotel in de buurt van de luchthaven. Op woensdagmiddag begint de oriëntatie. De eerste bijeenkomst is erg relaxt, krijg de eerste informatie en ontmoet je andere au pairs. De sessie duurt niet lang en na de bijeenkomst gaan de meeste au pairs nog even lekker slapen en bijkomen van de lange reis. Op donderdag en vrijdag wordt alles uitgebreid besproken wat je moet weten over je au pair in Nieuw-Zeeland. Er wordt verteld over de culturele verschillen en je krijgt tips om jezelf aan te passen. Daarnaast leer je het een en ander over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en leer je hoe je daar een op een goede en verantwoorde manier mee om kunt gaan. Ook wordt er uitgelegd wat er van jou als au pair verwacht mag worden, wat jij van je gastgezin mag verwachten en wie je kunt bellen in het geval je vragen of problemen hebt. Je krijgt ook nog een theorieles over het autorijden in Nieuw-Zeeland. Een hele leerzame bijeenkomst waar je zeker wat aan zult hebben! Op donderdagavond staat de Auckland city tour gepland. 

Prijzen

€ 450,- 

Inbegrepen:

 • Selectie van een gastgezin
 • 3-daags oriëntatie na aankomst 
 • Shuttlebus na aankomst naar hotel
 • City tour Auckland
 • Onderdak en maaltijden bij het gastgezin
 • Reis van Auckland naar het gastgezin
 • Zakgeld + bonus bij volbrengen van het programma
 • First Aid Training – inclusief reanimatiecursus
 • Hulp bij opening van bankrekening
 • Hulp bij aanvragen van belastingnummer
 • Begeleiding van een gekwalificeerde ECE manager (24/7 bereikbaar)
 • In geval van een rematch: max 5 dagen vervangend onderdak
 • Sim-kaart
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij het verkrijgen van het Working Holiday visum
 • Partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland waar je terecht kunt voor vragen
 • Certificaat na terugkomst

 

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vliegticket naar Nieuw-Zeeland
 • Working Holiday Visum
 • International rijbewijs
 • Verklaring omtrent gedrag (ca. € 30)
 • Reiskosten interview in Enschede
 • Persoonlijke kosten voor excursies e.d.
 • Reisverzekering (minimaal 7 maanden)
 • Let op: Nadat je geplaatst bent betaal je eenmalig 499NZ$ (is ongeveer €290) plaatsings/administratiekosten. Dit bedrag maak je rechtstreeks over aan onze partnerorganisatie.
Startdata

De startdata van de introductiedagen in 2019 zijn als volgt: 

 • 13 en 20 februari
 • 6 en 20 maart
 • 3 en 10 april
 • 1 en 22 mei
 • 12 en 26 juni
 • 3, 10, 17, 24 en 31 juli
 • 7, 14, 21 en 28 augustus
 • 4 en 18 september
 • 2, 16 en 30 oktober
 • 13 en 27 november
 • 4 december

De aankomst is op een woensdag. Je wordt met een shuttlebus opgehaald van de luchthaven en naar het hotel gebracht waar de introductie wordt gehouden. Hier verblijf je 2 nachten en op vrijdag vertrek je naar je gastgezin. Als je gastgezin niet in Auckland woont, word je met de shuttlebus weer naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar je gastgezin. 

Let op: In juli, augustus en september zijn er meer gezinnen die een au pair willen. De maanden maart, april en mei zijn de rustigste maanden.

Gastgezinnen

Nieuw-Zeelanders staan bekend om hun gastvrijheid. De mensen zijn warm en zullen je van harte welkom heten in hun gezin. Je zult je er snel thuis voelen en al snel zul je je een onderdeel van de familie en zelfs van je nieuwe omgeving voelen. Een typisch Nieuw-Zeelands gastgezin bestaat uit een vader en moeder die 2 of 3 kinderen hebben. De meeste gezinnen leven in de stad of in de buurt van steden als Auckland, Wellington en Christchurch. Maar sommige gastgezinnen wonen ook in kleinere steden of dorpen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze ze erg vriendelijk en relaxt zijn. En ook in Nieuw-Zeeland geldt: hoe meer mensen aan tafel, hoe beter en gezelliger!

Als au pair kun je een voorkeur aangeven voor waar je liefst geplaatst zou willen worden. In je dossier kun je aanvinken city of rural area. Als je die laatste optie kiest dan betekent dat je niet meer dan 10-30 minuten van een dorp of stad afzit. vaak mag je de auto van de familie lenen voor persoonlijk gebruik.

Voor wie geschikt
 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar. Het maakt daarbij niet uit of je een jongen of een meisje bent. Aanmelden kan vanaf 17 jaar (op zijn vroegst 6 maanden voordat je 18 wordt). Je kunt echter je visum pas aanvragen en echt vertrekken naar de Nieuw-Zeeland wanneer je daadwerkelijk 18 bent geworden.
 • Je beschikt over voldoende kennis van het Engels. Na boeking vindt er een interview bij ons op kantoor plaats, dat deels in het Engels zal zijn!
 • Je hebt minimaal 200 uur oppaservaring (de laatste 3 jaar opgedaan) of minimaal 1 jaar full time werkervaring met kinderen onder de 5 jaar of een relevant diploma (+ half jaar praktijkervaring)
 • Je moet tenminste 3 referenties hebben, waarvan 2 van oppaservaring/andere werkervaring met kinderen (deze mag dan niet van familie zijn).
 • Je bent minimaal 7 maanden beschikbaar. Een korter verblijf is niet mogelijk, langer wel (tot 9 of 12 maanden is mogelijk).
 • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
 • Je hebt een middelbare school diploma.
 •  Je bent in het bezit van een rijbewijs én rijervaring.
 • Je rookt niet.
 • Je dient een medische verklaring en een verklaring omtrent het gedrag aan ons te overleggen.
 • Je moet de (DKTP) vaccinatie hebben gehad. Deze is 10 jaar geldig. Mocht deze periode zijn afgelopen, dan moet je hem opnieuw halen.

Let op: Ben je onder behandeling bij een psycholoog of ben je in het verleden onder behandeling van een psycholoog geweest (met of zonder gebruik van medicijnen), neem dan direct contact op met Yvette Teeselink (coördinator). Het kan zijn dat dit invloed heeft op je aanmelding en/of vertrek.

Wanneer?

Je kunt het hele jaar beginnen maar je hebt de grootste kans om geplaatst te worden in de periode januari – juni. Dit heeft te maken met de ‘omgekeerde’ seizoenen in Australië en de daarbij behorende schoolvakanties.

Wanneer boeken?

Minimaal 2 maanden voor vertrek (bij voorkeur eerder). De procedure is vrij uitvoerig, dus je hebt deze tijd vaak écht nodig voor het (laten) invullen van de formulieren, matchen met een gastgezin en het aanvragen van je visum!

Foto's
Au Pair in Nieuw-Zeeland Rotorua Au Pair in Nieuw-Zeeland All Blacks Au Pair in Nieuw-Zeeland Castle Point Au Pair in Nieuw-Zeeland Auckland Au Pair in Nieuw-Zeeland Napier Au PAir in Auckland Nieuw-Zeeland
Filmpjes
Reisverhalen
Rian Ik vond Nieuw-Zeeland echt heel tof en denk er nog heel vaak een terug! Stiekem mis ik het ook wel heel erg...Van 17 mei 2017 tot en met 17 april 2018 ben ik in Nieuw Zeeland geweest als au pair. Ik was relatief ‘oud’ toen ik ging haha, namelijk 23 jaar (bijna 24). .... Lees hier meer
#letsmakememories