single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Africa Break

Veel van Afrika zien én hulp bij studiekeuze; hoe mooi is dat?!

Heb jij moeite om een studiekeuze te maken?  Volg je wel de juiste studie? Weet je eigenlijk wel wat je wilt, of niet wilt? Of wil je gewoon een “break”? Je bent niet de enige! Herken je je in deze omschrijving, kies dan de Africa Break reis en ontdek wat jouw talenten en toekomstplannen zijn.

Africa Break: een ideale combi!

De Africa Break is een ideale manier om het nuttige met het (zeer) aangename te combineren. Tijdens deze 6 weekse Africa Break ga je met een groep jongeren een aantal dagen op safari in het Kruger Park in Zuid-Afrika, je doet vrijwilligerswerk in Swaziland en je gaat heerlijk genieten aan het tropische strand van Mozambique! En last but not least krijg je een online coach die je helpt om jouw talenten te ontdekken! Trek je stoute schoenen aan en give yourself this break!

Tussenjaar voordelen

Deze Africa Break is ideaal voor een invulling van een tussenjaar. Sowieso is een buitenlandavontuur een goed idee tijdens een tussenjaar. Want: "De studie-uitval van studenten met reiservaring tijdens een tussenjaar (oftewel gap year) is lager dan die van andere studenten. Dat blijkt uit een onderzoek, waarvan de belangrijkste bevindingen ook zijn opgenomen in de Nuffic-publicatie ‘Internationalisering in beeld’, die is verschenen. “Het is goed te zien dat internationale ervaring voorafgaand aan de studie ook positief effect heeft op de studiekeuze”, zegt Freddy Weima, algemeen directeur van de Nuffic. “We wisten al dat studenten die een deel van hun studietijd in het buitenland doorbrengen vaak gemotiveerder zijn tijdens hun studietijd. En we wisten ook al dat ze aantrekkelijker blijken voor werkgevers wanneer ze na hun studie een baan zoeken. Maar het is goed dat dit nu ook is onderzocht. De Nederlandse studenten gaan nog wel minder naar het buitenland dan hun Europese leeftijdsgenoten. We hopen dat dit in de toekomst aantrekt.”

 • 6 weken rondreizen en vrijwilligerswerk met een groep
 • Wil je deze reis maken zonder coaching? Kijk dan even bij Kruger to Coast
 • Leeftijd tussen 17 en 24 jaar
 • (Online) coach die je helpt bij je toekomstplannen
 • 3 landen in Afrika bezoeken
 • Er is ook een Break Reis in Ecuador en Break reis op Bali!
Wat ga je doen?

Reisschema van de Africa Break

1e week: Kruger Park – Wildlife spotten en sterren kijken
Na aankomst in Johannesburg word je met de bus naar Swaziland gebracht. Eerst even wennen; er is een korte introductie en in de middag ga je wat cultuur opsnuiven. Op dag 3 reis je met de groep door naar het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Bekend vanwege de vele honderden kilometers natuurschoon en de aanwezigheid van veel (bedreigde) diersoorten. Overdag ga je op zoek naar de dieren die je doorgaans alleen van de dierentuin kent: giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten, jachtluipaarden…je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens de gamedrives die je zult gaan maken. ‘s Avonds en ‘s nachts zul je al zittend bij het kampvuur kijken naar de heldere sterrenhemel, met de bush geluiden als achtergrondmuziek. Natuurlijk zal de gids je uitgebreid informeren over de voorkomende dieren en planten in dit unieke natuurgebied en je ervan overtuigen hoe belangrijk het is om dit fragiele ecosysteem te beschermen.

Kruger to Coast Krugerpark

Week 2 & 3: Swaziland – een paar weken vrijwilligerswerk
Na deze safariweek gaat de knop om;  je rol verandert van reiziger naar vrijwilliger. De komende weken ga je aan de slag bij een vrijwilligersproject in Swaziland. Het vrijwilligerswerk bij deze reis bestaat uit het helpen bij de Neighbourhood Care Point projecten (NCPs). Deze projecten zetten zich in voor de lokale gemeenschap en als vrijwilliger kun je worden ingezet om extra lessen te geven op scholen of om sportlessen en andere leuke activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren. Meer een hands-on type? Dan kan je ook helpen bij bouw- en klusactiviteiten bij de NCPs.

Kruger to Coast vrijwilligerswerk Swaziland 3

Waarom werken bij de NCPs? Er bestaat een duidelijke relatie tussen armoede en de prestaties op school. Overal ter wereld wordt dit probleem erkent en ook dit programma wil hier met de hulp van vrijwilliger iets aan doen. Onze partner heeft samenwerking gezocht met 7 lokale scholen en bieden daar hulp via de NCPs. Via deze weg worden ruim 300 wees- en kansarme kinderen bereikt. Het concept van een NCP wordt geadviseerd door UNICEF omdat kinderen zo een onderdeel blijven uitmaken van de lokale community. Families die moeite hebben om voor kinderen te zorgen (soms zijn dat grootouders of een zus) kunnen kinderen naar een NCP sturen voor 2 maaltijden en een veilig onderkomen gedurende de dag. Deze kinderen uit kansarme gezinnen lopen al snel achter op hun ontwikkeling en daarom wordt er via een NCP pre-school activiteiten aangeboden. Je moet dan denken aan het leren van het alfabet, tellen of aanleren hoe je een pen moet vasthouden. Hier kunnen vrijwilligers goed bij assisteren. In aanvulling op educatieve taken, helpen vrijwilligers ook bij sport activiteiten. Het is niet alleen gebleken dat sporten gezond is voor de kinderen maar dat ze hierdoor ook belangrijke sociale vaardigheden leren zoals samenwerken.

Naast het helpen van kinderen, worden er binnen de NCPs ook een teach the teacher programma aangeboden. Met name ervaren vrijwilligers kunnen helpen om enthousiaste lokale onderwijzers vaardigheden bij te brengen. En voor de handige vrijwilligers onder ons zijn er ook veel mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken. Klaslokalen hebben een opknapbeurt nodig, een playgroud een likje verf of de keuken een nieuw werkblad. Ook tijdens de vakantieperiodes (2019: tot 22 januari, 18 april – 7 mei en 9 augustus – 10 september) worden dit soort klussen opgepakt. Er is altijd wel wat te doen!

Week 4: Mozambique – strand, palmbomen en een blauwe zee
Een groter contrast is er niet; vanuit het povere bestaan in de bergen van Swaziland zul je voor een week vertrekken naar de mooie stranden van Mozambique. Hier verblijf je aan het strand en kun je tijdens het snorkelen en duiken kennismaken met de kleurrijke onderwaterwereld. Een Kayak tocht naar een van de kokosnooteilandjes voor de kust staat ook op het programma. Als je wilt, kun je nog veel meer excursies doen (voor eigen rekening) maar lekker luieren op het strand is natuurlijk ook een prima optie. Als de accu weer is opgeladen ga je weer terug naar je thuisbasis in Swaziland.

Kruger to Coast Mozambique

Week 5 en 6: Swaziland – nog een paar weken vrijwilligerswerk
Helemaal opgeladen van het weekje Mozambique, ga je in Swaziland weer aan de slag als vrijwilliger. In het weekend ben je vrij.

Een online (studie)coachings programma 

Tijdens je Afrika Break ga je ook op zoek naar wat je nou eigenlijk wilt, waar je kwaliteiten liggen, ontdekken wie je bent en waar je blij van wordt. Een gediplomeerde coach helpt je daarbij.

De coaching bestaat uit 7 sessies waarvan een aantal online en een aantal persoonlijk. De eerste bijeenkomst is in Nederland voordat je op reis gaat. Daarna worden er nog een aantal sessies voordat je op reis gaat gepland (persoonlijk of via skype). Tijdens je rondreis wordt de coaching online gedaan op afgesproken momenten. Jouw persoonlijke coach werkt met de methodiek van de Nederlandse stichting Emergo, die zich richt op jouw drijfveren en passies. Je krijgt zicht op je talenten en je werkt aan je eigen ontwikkeling. En dat in Afrika…hoe mooi is dat! Het eindresultaat is een certificaat en een studiekeuze met daarbij een lijst van open dagen, aanmeldingscriteria etc. Perfect toch?

 

Prijzen

€ 3250 – 6 weken

Inbegrepen bij de prijs

 • Coaching van 7 (online)sessies (zowel in Nederland als tijdens je reis).
 • Transfer vanaf Johannesburg naar Swaziland op de startdatum
 • Airport transfer terug naar Johannesburg
 • Oriëntatie na aankomst
 • Accommodatie tijdens verblijf in Kruger Park en Mozambique (kamperen, hostel) en het vrijwilligerswerk in Swaziland (lodge)
 • Maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Gamedrives in Krugerpark
 • Plaatselijke begeleiders tijdens hele verblijf
 • Plaatsing en begeleiding in een vrijwilligersproject
 • Swazi cultural village tour
 • Ocean Safari (whale shark snorkel)
 • Kayaktocht
 • Hulp bij visumaanvraag Mozambique
 • Informatiepakket, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Partnerorganisatie in Swaziland waar je terecht kunt voor vragen
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Johannesburg
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Kosten voor visum Mozambique (ca. € 70)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, drankjes, vaccinaties etc.
Startdata

Startdata 2019

Iedere eerste maandag van de maand (m.u.v. december).

7 januari
4 februari
4 maart
1 april
6 mei
3 juni
1 juli
5 augustus
2 september
7 oktober
4 november

Voor wie geschikt

Even een time-out?  Laat ons je helpen!

Na je eindexamen er even tussenuit? Of gestopt met de studie? Maak je droom waar en neem een break! Ga op reis, ontmoet nieuwe mensen, doe compleet nieuwe ervaringen op en/of ga een nieuwe taal leren. Zo’n breekjaar is je kans! Een waardevolle ervaring die je in je verdere leven zult meenemen. Maar bedenk wel: hoe mooi, leuk en waardevol een reis ook is, het helpt je in de meeste gevallen niet om antwoord te krijgen op vragen als: welke vervolgopleiding zal ik na mijn tussenjaar gaan doen, waar ben ik goed in, waar word ik blij van en welke keuzes moet ik maken voor mijn toekomst. Gelukkig ben je niet de enige ‘tussenjaar twijfelaar’ en het goede nieuws is: wij kunnen je een eindje op weg helpen!

Deze Africa Break is super geschikt voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar die net klaar zijn met de middelbare school, gestopt zijn met hun studie of gewoon een break willen. In de groep zitten internationale jongeren, waarvan een aantal Nederlanders gekozen hebben om de online coaching erbij te doen.
Wil je alleen de reis boeken en geen online coaching? Dat kan, boek dan de reis Kruger to Coast.

 

Foto's
Zuid-Afrika Cheetah and Wildlife Conservation 5 Zuid-Afrika Kruger to Coast Ingrid Kruger to Coast Kruger deelnemer Wouter op school Kruger to Coast Mozambique surfen Kruger to Coast Mozambique strand Kruger to Coast Swaziland Kruger to Coast vrijwilligerswerk Swaziland 3 Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 reservaten project olifantenZuid-Afrika Kwazulu Big 5 reservaten olifanten Kruger to Coast vrijwilligerswerk Swaziland 2
Reisverhalen
Koen Koen is in Swaziland geweest en heeft 5 weken meegedraaid bij de Kruger to Coast reis. Samen met 11 Nederlandse meiden heeft ie heerlijke weken beleefd..... Lees hier meer
#letsmakememories