single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Janneke op Flores - Janneke

Wat leuk! We kregen een mailtje van Janneke met een leuk reisverslag én foto’s over haar verblijf op Flores. Ze is afgelopen zomer daar 6 weken geweest en heeft het heel erg naar haar zin gehad. Kijk, daar worden we wel weer blij van. Hopelijk jij ook! Thanks Janneke!

Janneke op Flores in de klas

Mail van Janneke

Afgelopen 13 juli ben ik in mijn eentje voor 6 weken vertrokken naar Flores in Indonesië. Eerst heb ik 4 weken Engels lesgeven op een lokale elementary school. De laatste twee weken heb ik een roadtrip gemaakt over het gehele eiland.

Engelse les en meer

Het lesgeven was heel erg leuk en de kinderen hielden ervan om enthousiast allerlei spelletjes te doen en zo spelenderwijs Engels te leren. Elke dag kwamen ze me bij de school ingang blij ontvangen en aan het eind van de dag zwaaiden ze me allemaal weer uit. Naast de wat meer ‘serieuze’ spellen hebben we ook met de kinderen andere dingen gedaan zoals tekenen, waterballon- gevechten en een voetbaltoernooi. Aan het eind van de 4 weken heb ik van alle kinderen een warm afscheid gekregen met vele knuffels, tekeningen en lieve briefjes in zo goed mogelijk Engels.

Janneke op Flores in de klas 2

2 weken Road Trip

Na deze heerlijk intensieve 4 weken, waarbij ik overigens ook nog wat vrije tijd had om de stad en omgeving te verkennen, was het tijd om te beginnen aan mijn roadtrip. En wat was die mooi! In twee weken ben ik vanuit de ene kant van het eiland naar de andere kant gereden waarbij we langs vele natuur- en cultuurwonderen reden. Onder andere Komodo/Rinca eiland met debekende komodo varanen, het Wae Rebo dorp, mount Kelimutu, Padar Island en het snorkelen zijn dingen die ik nooit meer zal vergeten zo mooi!

Janneke op Flores roadtrip 1

Nog meer Flores!

Maar ook de kleine detours (naar dingen die officieel niet op het programma staan), die je volgens je hele lieve begeleider toch ook echt moet zien, waren onvergetelijk. Zo heb ik samen met de locals geleerd hoe je Arak maakt (lokale alcohol). Daarnaast heeft een oudere mevrouw me alles uitgelegd over het maken van de lokale, authentieke sjaals. Uiteraard moest ik daarbij wel de traditionele Sikka kleding dragen!

Janneke op Flores traditionele kleding

Kortom, het was een druk en vermoeiend programma maar het was het zeker allemaal waard, je krijgt er zoveel voor terug! Ik raad iedereen die het teaching project op Flores wil doen ook echt aan om de roadtrip er achteraan te plakken als dat kan, je komt immers waarschijnlijk maar 1x in je leven op het eiland en het heeft zoveel te bieden wat je niet wil missen!”

Groetjes Janneke

Foto’s!

Janneke op Flores 1Janneke op Flores 3
Janneke op Flores 4Janneke op Flores 7

 

 

#letsmakememories