single-travel_stories.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken

IK WIL TERUG! - Bente Avelink

‘Ik wil terug!’ Is het eerste wat in mij opkomt als ik terug denk aan mijn High School avontuur in Nieuw-Zeeland. Natuurlijk was het in het begin allemaal erg spannend en vooral omdat ik nog nooit in mijn eentje op reis was geweest. Maar in Nieuw-Zeeland hoef je je nergens zorgen over te maken, de mensen zijn erg open, gastvrij en laten je graag het land en haar cultuur zien. Ik kwam op een meisjesschool terecht wat in het begin best wel wennen was maar ook wel weer een vette ervaring. Tijdens mijn eerste dag kreeg ik een buddy die mij alles uitlegde over de vakken en verschillende sporten die je op school kon beoefenen. Gelijk die dag nodigde ze mij al uit om naar de belangrijkste rugbywedstrijd van het jaar te gaan met haar vriendengroep, zo zie je maar weer hoe ontzettend open de Nieuw-Zeelanders zijn! De vakkenkeuze op scholen is erg uitgebreid. Ik volgde toerisme, outdoor, “classical studies” en zo hebben ze nog veel meer vakken die je in high school benteNederland niet kan krijgen. Ook volg je bepaalde activiteiten in Nieuw-Zeeland vaak op school: zoals basketbal, netbal, muziek of arts. Ik ging voetballen bij het eerste team van de school die twee keer in de week trainde en op zaterdag wedstrijden had. Wat ik hier toch wel het leukste aan vond was de week waar we een toernooi in Taupo hadden. Elke dag hadden we één of twee wedstrijden tegen scholen door heel Nieuw-Zeeland en daarnaast maakten we tripjes om de omgeving te zien. Mijn gastgezin was eigenlijk totaal anders dan ik, maar het klikte erg goed. Ik heb veel dingen meegemaakt die ik in Nederland nooit zou doen en dat heeft mijn avontuur juist zo bijzonder gemaakt. Als je overal voor openstaat maak je de gekste maar ook de leukste dingen mee.

Waarom heb ik eigenlijk voor Nieuw-Zeeland gekozen?
Het eerste was mij heel erg aansprak was de mogelijkheid van outdoor. Nieuw-Zeelanders houden van outdoor zoals bergklimmen, bungeejumpen, skiën en kajakken. Daarnaast de cultuur: Maori. Deze cultuur is zo bijzonder en je ziet het overal in het dagelijks leven terug. Maar wat ik toch wel het meest bijzondere aan Nieuw-Zeeland vind, zijn de landschappen. Elke keer keek ik mijn ogen uit hoe adembenemend en ruig het allemaal wel niet was. Het mooiste moment van mijn Nieuw-Zeeland High School avontuur was toch wel de rondreis die we met andere internationale studenten door heel Nieuw-Zeeland hebben gemaakt. We hebben bijvoorbeeld met wilde dolfijnen gezwommen, gletsjers beklommen, gebungeejumpt, verschillende steden bezocht en natuurlijk veel gelachen.

Ik raad het je zeker aan om voor een High School jaar in Nieuw-Zeeland te kiezen omdat het een geweldige ervaring is en je komt alleen maar rijker terug!

 

“Exchange isn’t a year in your life, it’s a life in a year”

#letsmakememories