single-travel_stories.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mijn kijk op de wereld is veranderd - Arianne van Rijn

“Only once you have carried your own water, will you learn the value of every drop” Het reizen naar Ghana, het werken met lokale mensen en het wonen bij een Ghanese familie hebben mijn kijk op de wereld veranderd.

Een paar jaar geleden begon mijn grote avontuur: vijf weken alleen op reis, naar het verre en onbekende Ghana, wonen bij een gastgezin en werken in een kindertehuis. Na maanden van voorbereidingen, veel contact met coördinator Manon, sparen, geld inzamelen en dromen over het hoe het allemaal zou zijn, was het nu eindelijk zover. Alles wat ik in die vijf intensieve weken heb meegemaakt en gezien in het kinderthehuis Kumasi Children’s Home, thuis bij mijn gastfamilie in Oforikrom en op straat heeft diepe indruk op mij gemaakt. De tijd vloog voorbij en na vijf weken was het tijd om weer naar huis te gaan. Dit schreef ik toen op mijn weblog: ‘Dikke tranen rollen over mijn wangen naast die iets te grote Ghanese man in het iets te krappe vliegtuig. Accra is nog mooier vanuit de lucht. De lichtjes worden steeds kleiner en dan na een paar minuten kan ik Ghana niet meer zien: dag Ghana, wat heb ik van jou genoten!’

Ghana Arianne jpg

In januari 2014 kwam ik Annick tegen op de infomarkt van Activity. Zij is ook ambassadeur en ex-deelnemer van het programma in Ghana. Eén blik was eigenlijk genoeg om het samen eens te worden: wij gaan samen terug naar Ghana! Op 9 juli 2014 stonden we op Schiphol met onze koffers gevuld met spullen voor op de projecten waar we zouden verblijven tijdens onze reis. Een halve dag later stonden we samen bovenaan de vliegtuigtrap en we dachten allebei hetzelfde: de geur, de warmte, de geluiden, de mensen… wat hadden we dit stiekem gemist! Het voelde als thuiskomen in ons tweede thuis. We hebben onze families weer opgezocht (heel fijn om weer terug te zijn!) en wat was het fijn om weer aan het werk te kunnen in het kindertehuis. Voor mij was het de eerste keer in Save Our Lives en wat ben ik blij dat ik al deze kinderen en volwassenen heb mogen leren kennen. Twee maanden hebben we op deze fantastische plek doorgebracht: twee onvergetelijke en heel bijzondere maanden!

Als ambassadeur vertel ik jullie graag meer over het land Ghana, over hoe het is om alleen te reizen of juist samen reizen, de projecten in Ghana, wel of geen vrijwilligerswerk doen, het leven in een gastfamilie, hoe het is om met kinderen te werken (ontelbaar veel verhalen…) de voorbereidingen die je moet treffen en alle uitdagingen (want niet alles wat je meemaakt is leuk) die je tegenkomt tijdens je reis in Afrika.

Ghana vrijwilligerswerk Accra Arianne

Heb je vragen aan Arianne Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Arianne . We zullen dan de e-mail zo snel mogelijk naar haar doorsturen.

Mail Arianne!
#letsmakememories