single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador: vette aanrader! - Britt Obdam

“Ik heb eerst de 4 weekse  Kickstart Ecuador tour via Activity International gedaan, dit was echt zo gaaf! Een echte aanrader! Je reist met dit programma veel en ziet dus veel van het Ecuador en de diversiteit die het land heeft. Daarbij leer je ook nog eens Spaans! Via de talenschool in Quito stonden ook verschillende activiteiten op het programma, zo heb ik met mijn leraar niet alleen theorielessen gevolgd, maar hij heeft mij ook de stad laten zien en mij hier veel over verteld! Ook hebben we verschillende vrijwilligersprojecten bezocht zoals ‘Sin Soluka’ en Villa Ticca. Meteen in de eerste week hebben we de Cotopaxi beklommen, een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld.  Wauw! Wat  een uitzicht op 5 km hoogte, midden in de sneeuw!  Na die week hebben we  een week midden in de tropische jungle bij een echt Ecuadoriaans gezin gezeten!  De bananen en de hele grote ‘kolven’  met cacaobonen lagen  hier gewoon voor het oprapen!  Super leuk om het leven van de lokale bevolking mee te maken! Vervolgens  back to basic in het tropisch regenwoud van Lago Agrio. Zonder elektriciteit en warm water. Deze week is me toch wel het meeste bijgebleven, zo gaaf! Een echt  avontuur, midden in de natuur, tussen de dieren! Ik kende dat alleen van tv….. De laatste week was een echte surf/ feest week in het relaxte kustplaatsje Montanita: zon, zee en strand. Echt heerlijk!

Ecuador Rondreis Spaans en vrijwilligerswerk Britt 1

Na deze super toffe maand heb ik vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb meegeholpen in een klas van 23 kinderen van 3-4 jaar oud waaronder een autistisch kind. Vanwege geldgebrek is er geen speciaal onderwijs. Heel zwaar dus voor de lerares, die het zonder hulp van vrijwilligers dan ook niet redt. Drie weken heb ik daar mijn bijdrage kunnen leveren, en de kinderen, voor zover het mogelijk was, wat Engels bijgebracht. Na het vrijwilligerswerk heb ik een maand in Ecuador rondgereisd.

Ik heb echt een onvergetelijke reis gehad! Zo veel gezien en  geleerd en heb veel  kunnen doen. De dankbaarheid van de mensen daar was erg groot en bijzonder. Terug in Nederland valt het me op dat iedereen druk is met zijn eigen leven. Het is erg wennen  om weer met de klok te leven. In Ecuador hebben ze bijna nergens een klok maar wel de tijd!

Vrijwilligerswerk Ecuador Britt Obdam Galapagos

Ik kan iedereen aanraden om naar Ecuador te gaan. Wat is daar veel te zien zeg! Zo veel verschillende  landschappen  in één land; jungle, zee, vulkanen, regenwoud,  leuke steden…noem maar op. In het begin zag  ik er erg tegenop om alleen naar de andere kant van de wereld te gaan maar achteraf is dit mij helemaal meegevallen. Ik vond het erg makkelijk om door Ecuador te reizen. Bij boeking kreeg ik van Activity International  een programmaboekje waarin precies stond waar ik heen moest, hoe laat en of ik voor de bus een ticket nodig had, en waar ik deze kon kopen. Ik vond het van te voren wel heel spannend, maar het was super makkelijk! Daarbij was er ter plekke een contactpersoon die ik ook alles kon vragen! Ik heb alle afstanden – ook de grotere – met de bus gedaan. Dit kon ook per vliegtuig, maar ik had alle tijd en vond het niet erg in de bus want zo zie je nog meer van het land! Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Ik zou juist aanraden om dit alleen te doen, omdat ik op deze manier alle vrijheid had en veel internationale mensen heb ontmoet, Ik heb zo de  mogelijkheid gehad om met hen te reizen en ook wat van hun cultuur te leren.”

Discover Ecuador Cotipaxi Britt Obdam

Meer weten over deze reis? Kijk dan hier!

Heb je vragen aan Britt? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Britt. We zullen dan de e-mail zo snel mogelijk naar haar] doorsturen.

Mail Britt!
#letsmakememories