single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Au Pair in Auckland - Rian

We krijgen regelmatig mailtjes en reisverhalen binnen van reizigers die naar ‘waar-dan-ook’ zijn vertrokken. Heerlijk, daar doen we het voor. En al helemaal als er ook nog eens prachtige foto’s bijzitten… Zo kregen we ook een mail van Rian. Zij is au pair in Nieuw-Zeeland geweest en is tijdens haar verblijf ook nog eens naar Fiji en Australië geweest. Super! Lees hieronder haar verhaal over haar tijd in Nieuw-Zeeland en bekijk die heerlijke foto’s. Dat wil jij toch ook?

Au Pair in Nieuw-Zeeland Napier

Mijn tijd in Nieuw-Zeeland

Ik vond mijn au pair tijd in Nieuw-Zeeland echt heel tof en denk er nog heel vaak een terug! Stiekem mis ik het ook wel heel erg…Van 17 mei 2017 tot en met 17 april 2018 ben ik in Nieuw Zeeland geweest als au pair. Ik was relatief ‘oud’ toen ik ging haha, namelijk 23 jaar (bijna 24). Ik deel niet het standaard verhaal waarin alles meteen helemaal goed is verlopen. Maar ook dit kan voorkomen en dat is niet erg. Ik hoop dat mijn verhaal laat zien dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. Mede ook door de goede hulp van de organisatie Au Pair Link NZ. Ik zeg ook vaak dat juist vanwege de situatie die ik heb meegemaakt, ik ontzettend blij was dat ik een zo’n fijne organisatie achter mij had staan, die mij kon helpen en steunen! En dat is echt heel erg fijn als je zover weg bent van huis.

Au Pair in Nieuw-Zeeland Castle Point

Zelf ben ik geschoold als orthopedagoog, dus het werk als au pair was voor mij de perfecte combinatie om mijn passie voor het werken met kinderen te combineren met mijn passie voor reizen. Als au pair krijg je namelijk genoeg mogelijkheden om in de weekenden op pad te gaan en heel veel plekken in dit super mooie land te ontdekken!

Niet de perfecte weg

Ik heb niet direct het perfecte pad bewandeld van één gezin vinden voor de periode dat ik daar als au pair zou blijven…maar misschien bestaat het perfecte pad ook niet echt.
Ik ben begonnen in Wellington, bij een gezin met twee kinderen van 1.5 en 3 jaar. Al snel werd duidelijk dat de match, voornamelijk op het gebied van opvoedwaarden, er niet was. Ondanks dat we het hier in het skypegesprek over hadden gehad. Ik besloot toen om in rematch te gaan. In de daaropvolgende weken heb ik ontzettend veel steun gehad aan de organisatie Au Pair Link. Elke dag had ik wel contact met een manager die vroeg hoe het ging. Dit vond ik echt ontzettend fijn. Ondertussen werd ik ook geholpen met het zoeken van een nieuw gezin. En dat is gelukt!!

Au Pair in Nieuw-Zeeland Rotorua

Au pair in Auckland

Na twee weken ben ik tijdelijk, dankzij Au Pair Link, naar een gezin in Taranaki vertrokken waar ik inviel voor een au pair die op vakantie ging. Toen ben ik verder doorgereisd naar Auckland waar ik eerst 5 dagen in een hostel sliep (een service die Au Pair Link betaald als je in rematch bent) zodat ik rustig kon aarden in mijn nieuwe stad. Na die 5 dagen werd ik door mijn host mom en één van mijn host kids opgehaald in mijn hostel. Vanaf dat moment is mijn Nieuw-Zeeland ervaring 180 graden gedraaid naar een onwijs positieve ervaring!

Au Pair in Nieuw-Zeeland Auckland

Onderdeel van hun gezin

Mijn host family had twee kindjes van 2.5 jaar en 9 maanden toen ik kwam. Ik ben vanaf het moment dat zij mij opgehaald hebben onderdeel geweest van hun gezin. En nu nog skypen we en hoor ik dat de oudste mij nog steeds als onderdeel van zijn gezin noemt. Ik ben officieel zijn ‘oude au pair’ : ). In dit gezin waren er duidelijke verwachtingen van elkaar en dat vond ik erg prettig. ZO wist iedereen waar hij aan toe was. Maar zat ik ‘s avonds ook gezellig met mijn host parents op de bank voor de tv. Ik werkte 45 uur per week, waarbij mijn taken vooral bestonden uit voor de kinderen zorgen, eten maken, stofzuigen en schoonmaken. Overdag  worden er genoeg activiteiten georganiseerd voor kinderen, van play groups tot zing- en dansuurtjes en natuurlijk de uitjes van Au Pair Link. Overal kom je dan wel andere au pairs tegen. Heel erg gezellig!

Het bijzondere aan de Kiwi’s vind ik hun gastvrijheid en openheid. Naast mijn host family heb ik er een veel grotere Kiwi familie bijgekregen, waar ik altijd kon blijven slapen of eten als ik het vroeg, of ze boden het zelf aan. Zo bijzonder!

Au Pair in Nieuw-Zeeland All Blacks

Ik heb in totaal 10 maanden als Au Pair gewerkt en ben daarna nog zes weken gaan reizen door Nieuw-Zeeland en ik ben nog naar Fiji geweest. Met Kerst heb ik ook nog drie weken vakantie gehad en ben ik een rondreis door Australië gaan maken.

Au Pair in Nieuw-Zeeland bezoek aan Fiji 2

Volg je hart!

Als er één ding is die ik nieuwe au pairs zou aanraden, is het vooral om echt de tijd te nemen om  met meerdere families te gaan skypen. Ga voor het gezin waarbij jij het beste gevoel hebt, volg hierin je hart! In mijn tweede ronde, eenmaal in Nieuw-Zeeland heb ik met zes gezinnen geskyped en uiteindelijk degene uitgekozen waar ik echt het beste gevoel bij had, en dat heeft gewerkt!

Groetjes Rian

Au Pair in Nieuw-Zeeland bezoek aan Uluru

#letsmakememories