single.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Dog Project Sri Lanka

24-09-2019

Hondenliefhebbers opgelet!

Wat een heerlijk nieuw project is dit voor iedereen die een groot hart voor honden heeft: het Dog Care Project in Sri Lanka. Dit project is onderdeel van een reis door Sri Lanka (je gaat vrijwilligerswerk én excursies doen in Colombo en Galle) en dit nieuwe project is aan het lijstje toegevoegd.

Sri Lanka Dog Care Project 9

Het Dog Care Project probeert het leven van zwerfhonden, straathonden, zieke en gewonde honden een beetje aangenamer te maken. Ze werken samen met de Dog-Care Clinic E.V. Zij hebben meer dan 40 mensen in dienst (dierenartsen, verzorgers, operatie assistenten) die de opvang helpen en ondersteunen. Als vrijwilliger kun je ook meehelpen bij dit mooie project. Je werkt dagelijks 4 uur in de kliniek. Er zijn 2 ‘shifts’; de ochtend- en de middagshift. Het hangt een beetje van je achtergrond af wat je taken zullen zijn. Als je in opleiding bent voor dierenarts (of dierenarts assistent) zul je andere dingen te doen krijgen dan de vrijwilligers die geen medische achtergrond hebben.

Sri Lanka Dog Care Project 2

Taken kunnen zijn:

  • klaarmaken van het voer voor de honden (‘s ochtends en ‘s avonds)
  • Honden socialiseren en tijd doorbrengen met zieke en gewonde honden
  • Honden borstelen en op teken controleren
  • Nagels knippen van de honden en oren schoonmaken
  • Hokken schoonmaken
  • Helpen met het geven van medicatie
  • Andere kliniek gerelateerde taken

Sri Lanka Dog Care Project 7

Vrijwilligers met ervaring worden ook bij kleine ingrepen ingezet en mogen assisteren bij kleine operaties (castraties), wonden schoonmaken, wassen van de dieren  etc

Wil je meer weten over dit project (en andere projecten) in Sri Lanka? Kijk dan bij vrijwilligerswerk in Colombo en Galle.

Sri Lanka Dog Care Project 8Sri Lanka Dog Care Project 3
Sri Lanka Dog Care Project 4Sri Lanka Dog Care Project 5
Sri Lanka Dog Care Project 6Sri Lanka Dog Care Project 10
#letsmakememories